Şimdi Ara

BORA 8 VALVE Mİ? 16 VALVE Mİ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
69.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biliyoruzki 99-2001 arası boralar 8 valve , 2002-2005 16 valve..acaba hangisi daha kaliteli..yani görünüşte matematiksel olarak 16 valve daha performanslı ve daha az yakar gibi duruyor ama 8 valveler safkan alman , 16 valveler ispanyol yapımı....şimdi 20.000 ytl lik bir bora alacağım..2002 16 valvelik yerine 2001 8 valvelik alırsam çokmu mantıksız iş yapmş olurum..bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Volkswagen Bora 8 Valf mi 16 Valf mi: Nasıl Anlaşılır?

Volkswagen Bora, 8 valf ve 16 valf olmak üzere iki farklı motor seçeneğiyle üretilmiştir. Motorun valf sayısını belirlemek, aracın performansı ve yakıt verimliliği hakkında bilgi edinmek için önemlidir.

Bora 8 Valf Nasıl Anlaşılır?

• Motor kapağında "8V" yazısı bulunur.
    • Motor bloğunda sekiz adet supap bulunur.
    • Genelde 1.6 litrelik motorlarda kullanılır.
    • Daha düşük performanslı ve daha az yakıt verimlidir.

Bora 16 Valf Nasıl Anlaşılır?

• Motor kapağında "16V" yazısı bulunur.
    • Motor bloğunda 16 adet supap bulunur.
    • Genelde 1.8 litre veya daha büyük motorlarda kullanılır.
    • Daha yüksek performanslı ve daha yakıt verimlidir.

Bora 1.6 8 Valf ve 1.6 16 Valf Arasındaki Farklar

• 16 valf motorlar, 8 valf motorlara göre genellikle daha fazla beygir gücü ve tork üretir.
    • 16 valf motorlar, daha iyi hava akışı sağladığı için 8 valf motorlardan daha yakıt verimlidir.
    • 16 valf motorlar, daha sessiz çalışır ve daha az titreşim üretir.

Sonuç

Volkswagen Bora'nızın 8 valf mi yoksa 16 valf mi olduğunu belirlemek, motor kapağına bakmak veya motor bloğundaki supap sayısını saymak kadar basittir. 16 valf motorlar genellikle 8 valf motorlardan daha yüksek performanslı ve daha yakıt verimlidir. Ancak, her iki motor seçeneği de kendi avantajlarına sahiptir ve ihtiyaçlarınıza ve bütçenize göre seçim yapmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • gncll
  • Yokmu bi allahın kulu cewaplayacak
  • Eski aracım 8v idi 16da kullandım ama performans olarak hiçbir fark olmadığını kesin söyleyebilrim.
    yakıt konusuda tartışılır bence çok bir fark yok
  • kardeş sen bence ağırlıklı şehiriçi kullanacaksan 8 v al. neden? 8v motorlar yapıları gereği 3000 devire kadar daha isteklidir. düşük hızlarda devirsiz kullanıma gelirler. ama 2001 den sonraki boralarda hava yastığı 8 adet bu da kayda değer bir tercih sebebi araçlardan hangisi daha temiz ve az yorgunsa onu tercih et ama tüp taktıracaksan 8 v daha uygun 16 v olanlarda biraz sorun yaşandığını duydum benim aracım 8 v ben sağlamlık ve performans açısından gayet memnunum. zaten vw firması sadece 4 yıl 16v melez motorları kullandı. şu anda tekrar 8v motorları kullanıyor. 102 hp lik motorları 8v. bu motorlar audide bile hala kullanılmakta sorunsuzluk ve sağlamlığıyla kendini kanıtlamış bir makinadır.
  • teşekürederim arkdaşalar yardımlarınızı bekliorum
  • Bende 2000 Model 8V Comfortline Bora Kullanıcısıyım.Benim görüşümce biraz kalkışlarda ağır.16V e görede fazla olmasada yakıtta biraz fark olur doğal olarak.Ama arkadaşın dediği gibi de biz WV i Alman güvencesiyle saf alman olmasıyla buna güvenerek de alıyırozu.2001 den sonra dijital klimayla birlikte 16V e de geçildi.8V Boram hiç arza vermdei memnunum.Temiz bulduğunu al derim.
  • Piyasada 8V motorların parçaları daha yaygın. 16V motorlara parça bulmakta zorlanabilirsin. Mesela geçen sene 2003 Bora Primeline'ın oksijen sensörü bozulmuştu. 15-20 parçacıya gittik. Hiçbirinde bulamadık. 8V olanınki elimizde var ama 16V ninkini servisten başka biryerde bulamazsınız diyor genelde parçacılar. Ayrıca 8V motor alt devirlerde daha canlı olduğu için şehir içindeki kullanımı rahattır. Ben senin yerinde olsam 2000-2001 model Bora Comfortline alır keyfime barkardım...
  • bende 2000 model war kalkısta ağır am son hız gayet ii 215 gördüm. 16v de de performans hissedilecek kadar farklı değil ancak 2002 modelden sonrası biraz daha dolu ve ufak tefek makyajlar war.bence genc we teknolojik olanı tercih et
  • kararın nedir bn olsam 2000 2001 model bi comfortline bora alırdım
  • AKL Motor 8 Valf, gaz pedalı halatlı, Hiz Sabitleyici yok.

BCB Motor 16 Valf, gaz pedalı kablolu, Hız Sabitleyici var ve LPG montajına da mükemmel uyum gösteriyor.

Ama AKL Motorlu VW BORA ve SEAT TOLEDO'lar VW'nin Belçika'daki fabrikasına üretildiler ve motor dışında genel olarak şasi ve döşeme kaliteleri 2002'den sonra BCB motorlu üretilenlerden daha üstün. Yani birşeyden vazgeçerken daha iyi bir özellik kazanıyorsun. Bende 2003 SEAT Toledo 1.6 16V vardı ve İspanya üretimiydi ve hemen kalite farkını hissedebildim çünkü 2000'de de SEAT Toledo 1.6 8V almıştım ve o araba mükemmeldi, şimdi Tarsus'ta bir bayan öğretmende ve eminim aldığı günden bu yana mutluluktan uyuyamıyordur.

2000-2008 arasında 2 adet SEAT Toledo kullandım, 1 hafta dizel kullandım, 1 yıl LPG kullandım. Şimdi ise VW Passat 2008 1.4 TSI 122 HP 210 NM Metalik Gümüş araç aldım.

T.G.

• quote:

Orjinalden alıntı: smnrgn

tüp taktıracaksan 8 v daha uygun 16 v olanlarda biraz sorun yaşandığını duydum

BCB Kodlu motor 16 valftir ve hiçbir şekilde LPG'de sorun yaşamazsınız. Bilhassa ve özellikle BCB kodlu 16 valfli bu motorlar bu nedenle sıralı sistem LPG çıktıktan sonra büyük rağbet görmüş ve kilometreye 13-14 kuruş yakarak kendilerini ispatlamışlardır. 2007 Mayıs ayında 40 litre LPG ile tam 515 km yol yaptım, yarısından fazlası şehiriçi olmak kaydı ile. Hem AKL (8V) hem BCB (16V) motorlu Toledo kullandım, AKL motorda gaz pedalına tepki daha ani ve hızlı çünkü gaz kelebeğine halatla bağlı, BCB motorda gaz pedalı elektronik ve Cruise Control'u kullandığında LPG taktıktan sonra bu araç dizelden de az yakıyor.

Bu konuda yeterli ve geniş ölçüde bilgi ve tecrübe sahibiyim. Tanıdığım 10 kişiye bu şekilde otomobil aldırdım ve herkes çok ama çok memnun, kimse de aracını satmak niyetinde değil. Ben kendi aracımı çok iyi fiyat karşılığında sattım ve satın alan kişi kuzenim, o da satmamaya çalışıyor, ama çok iyi fiyat verenler var.

Lütfen aslı olmayan söylentilere kulak asmayın. Kaynağı belli olan ve olayı ve durumu yaşamış kişilerden alacağınız bilgiler size fayda sağlayacaktır.

http://www.lpghaber.com/html/phpbb2/SEAT-Toledo-1.6.16V-BCB-MOTOR-LPG-MONTAJ-GORUNTULERI-topic-8847.html

Beni VW Passat Forumunda bulabilirsiniz. Selamlar. T.G.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.