c segmentinde bi vw e 65bin lira vermek bence hiç mantıklı değil, onun yerine yeni corollanın full dizelini tercih edebilirsiniz hem vergi avantajına sahip olursunuz hem de yakıtta 1,6dizel olduğu için nispi bir ekonomiye daha kavuşursunuz. 3 büyük şehirde yaşamadığınızı da düşünürsek bulunduğunuz şehirde çok büyük otobanlar ya da şehir içi yollar var mı yok mu bilmiyorum ama 2,0 lt lik bi c segmenti aracın performansı çok da gerekli olmayabilir. yazdıklarım sırf corolla için değil megane oldsun focus olsun donanım olarak denk başka bir c segmenti araç tercih edebilirsin. şahsi fikir olarak sunacağım bir başka seçenekte kasa büyük demeden 2006-2007 passat tdi dsg alabilirsin . ilk baktığında belki gözüne büyük gelecektir ancak konforuna alışınca iyiki bunu almışım diyeceksin.
quote:
Orjinalden alıntı: drserkarakus
quote:
Orjinalden alıntı: atp-tr
quote:
Orjinalden alıntı: evolution100
benim fikrimi sorarsan 65 milyarı jettaya vermezdim..ama 2.0 vergi dezavantajı var..motor dizel olması avantaj tabii...sonucta para senin...ama ben yerinde olsam madem 2.0 alacaksın...güvenliği ön planda tut derim..saab 9-3 vector 2.0turbo ya da volvo s-40 dizel tavsiye ederdim..bu arada yeni ford mondeo da düşünülebilir o fiyata..bu söyledigim araçlar alfa kadar uç çizgilere sahip degil..istedigin tarz ve doktor avukat gibi saygın kişilerin kullandıgı araçlar...
e ben doktorum zaten
meslektasiz...jetta 65000 ytl edecek araba degil benim gorusum bu...zevk meselesi sonucta ama 65000 ytlye c sinifi alinmaz...benim sana bir onerim yok bir suru secenek var..genis bir ailen varsa farkli iki kisiysen farkli araba alirsin..ben iki kisiyim o paraya bmw 120d alirim..bmw audi volvo toyota honda gibi kaliteli arabalar varken vw almam...
Toyota ve Honda vw den kaliteli mi oluyor ?
saab 9-3 vector 2.0turbo ya da volvo s-40 dizel tavsiye ederdim..bu arada yeni ford mondeo da düşünülebilir o fiyata
bunlar yetmiş seksenden başlıyor bir
saab o kadar paraya o kadar tipsiz araba alnımaz bence
volvo s-40 pazara düştü resmen herkes s-40 ı gözüne kestiriyor
ford mondeo 75 milyar
15 bin lira fark var
jetta dizel alacağina
Yeni Avensis 1.6 Elegant 47,950 YTL
kalan parayi faize yatirsan benzin parasini cikarirsin hem üst segmentte bir araca binersin
quote:
Orjinalden alıntı: ceyhunberber
jetta dizel alacağina
kalan parayi faize yatirsan benzin parasini cikarirsin hem üst segmentte bir araca binersin
Valla Ceyhun
çok doğru diyorsun.
sınıf farkı yanında donanımı da fazla.
hele konfor ve sessizlik olarak tartışılmaz bile.
biri 2.0 tdi full öbürü 1.6 dizel tercihim jettadan yana olurdu
quote:
Orjinalden alıntı: ceyhunberber
jetta dizel alacağina
dize arabadan şaşmayacaksınn değer kaybetmiyor ekonomik artık sağlamda sanırsam avrupanın %70 i dizel kullanırken biz neden halen benzin yakalım bencede 1600cc benzinli avensisten 2.0 tdi jetta daha iyidir
quote:
Orjinalden alıntı: atp-tr
dize arabadan şaşmayacaksınn değer kaybetmiyor ekonomik artık sağlamda sanırsam avrupanın %70 i dizel kullanırken biz neden halen benzin yakalım bencede 1600cc benzinli avensisten 2.0 tdi jetta daha iyidir
bu dediğine katilmiyorum cunku
tdi dsg li jetta 2.0 sehir ici 8lt mazot yakar ve vergisi yüksek tek avantajin otomotik olmasi ve performansi.....
1.6 avensis ise sehir ici 9.5 lt benzin yakar ve vergi avantaji ile zaten mazottan yapacağin kari bunla sifirlarsin... + daha konforlu bir arac dezavantaji iseotomatik değil ve performans acisindan 2.0 tdi kadar ara hizlanma kalklis hizin olamaz.....
ama ben bunun icin sahsen 14 milyar fark verip daha dusuk sinif araca binmem....
bende karar veremediğim için fikirlerinizi soruyorum ya
Hayirlisi olur insallah kardes.
Alacagin arac neredeyse d segmenti bir arac kadar rahat konforlu guvenli prestijli kaliteli performansli...
bir de dsg sanzimanli bakiyorsun ki test surusu yaptiginda tadina doyamayacaksin.
zaten alirsan kesinlikle dsg sanziman al tabi ekonomik durum musaitse.
ic mekan olarak bana gayet konforlu geldi.
ben passat kullaniyorum.jetta yi kullanirken pek yabancilik cekmedim.
ama diger arkadaslarin dedig igibi sen yine de bu fiyatlardaki aklina takilan araclarin hepsini de test et.
yani daha sonra keske almasaydim ya da sunu alsaydim deme.aklinda soru isareti kalmasin.
en son jettayi test et.cunku en basta test edersen direk alirsin digerlerini test etmezsinsonra da keske digerlerini test etseydim dersin
selam ve dua ile...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme