Şimdi Ara

VW JETTA İÇİN TAVSİYELER (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
1
Favori
92.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: dr_onur

quote:

Orjinalden alıntı: fever2006

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: fever2006

ARKADAŞLAR JETTA'M YOK AMA NEDEN JETTA SEVERLER YADA JETTA KULLANICILARI DİYE Bİ KONU AÇMIYORSUNUZ?JETTAM OLSA BEN AÇARDIM VALLA.HEM DONANIMHABER İÇİN İHEMDE BİZİM İÇİN ÇOK İYİ BİR KAYNAK OLUR

çok haklısınız valla, golf var caddy var passat var polo var... hepsi var, birtek jetta yok. ama şuda bir gerçek jetta hakkındaki paylaşımları genelde benim açtığım bu başlık altında değerlendirdik, yaklaşık 1.5 ay oldu...

Bence bu konu da çok yararlı.Fakat tavsiyeler olarak kalması iyi olur.Aynı zamanda birde jetta ile ilgili kullanıcı görüşlerinin oldugu bir konu olursa çok güzel olur

sn.fever 2006
    VW jetta kullanıcıları başlığını biraz önce foruma açtım. önerileriniz için teşekkür ederim. bakalım golf kadar rating albilecek mi ??

keşke ben açmasaydım galiba aynı anda açtık..sizinkini kullanalım benim jettam yok zaten

• Orjinalden alıntı: fever2006

ARKADAŞLAR JETTA'M YOK AMA NEDEN JETTA SEVERLER YADA JETTA KULLANICILARI DİYE Bİ KONU AÇMIYORSUNUZ?JETTAM OLSA BEN AÇARDIM VALLA.HEM DONANIMHABER İÇİN İHEMDE BİZİM İÇİN ÇOK İYİ BİR KAYNAK OLUR

çok haklısınız valla, golf var caddy var passat var polo var... hepsi var, birtek jetta yok. ama şuda bir gerçek jetta hakkındaki paylaşımları genelde benim açtığım bu başlık altında değerlendirdik, yaklaşık 1.5 ay oldu...

Bence bu konu da çok yararlı.Fakat tavsiyeler olarak kalması iyi olur.Aynı zamanda birde jetta ile ilgili kullanıcı görüşlerinin oldugu bir konu olursa çok güzel olur

sn.fever 2006
    VW jetta kullanıcıları başlığını biraz önce foruma açtım. önerileriniz için teşekkür ederim. bakalım golf kadar rating albilecek mi ??

keşke ben açmasaydım galiba aynı anda açtık..sizinkini kullanalım benim jettam yok zaten

evet aynı anda açtık sanırım jetta başlığını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr_onur -- 19 Mayıs 2008; 22:54:13 >

• quote:

arkadaşlar bir sorum olcak. aracımı alırken (jetta 1.6 primeline manuel vites 2008) bana 1000 km olunca yağ seviyesini kontrol etmemi söylemişlerdi, aynı tavsiyeyi sağolsun taner beyde yapmıştı.

aracım 960 km. de bugün yağ seviye çubuğunu motoru durdurduktan yaklaşık 5 dakika sonra, düz bir zeminde,bir defa silmek ve tekrar yağ seviyesini ölçmek suretiyle kontrol ettim (kullanma kılavuzunda böyle yazıyordu) ve yağ seviyesi resimdeki seviyedeydi. (temsili resim-kırmızı ok ile işaretli)

kullanım kitapçığında bu seviye için yağ eklenebilir gibi yuvarlak bir ifade var(yani eklesende olur eklemesende gibi bişi diyo). konuya hakim olan arkadaşlar bana fikir verebilirmi acaba?

yağ ekletmem gerekiyormu?

bir sorum daha olacak.. 0 km.arabalarda rodaj döneminde birazda olsa yağ eksiltmesi normal midir?

VW JETTA İÇİN TAVSİYELER

VW JETTA İÇİN TAVSİYELER

arkadaşlar bu yağ mevzusu boşlukta kaldı???? benim bildiğim bu seviyedeki yağ normal, yani eski arabamda olsaydı hiç umursamazdım bile, ama biraz tedirgin oluyorum açıkcası bu arabada.

• quote:

quote:

arkadaşlar bir sorum olcak. aracımı alırken (jetta 1.6 primeline manuel vites 2008) bana 1000 km olunca yağ seviyesini kontrol etmemi söylemişlerdi, aynı tavsiyeyi sağolsun taner beyde yapmıştı.

aracım 960 km. de bugün yağ seviye çubuğunu motoru durdurduktan yaklaşık 5 dakika sonra, düz bir zeminde,bir defa silmek ve tekrar yağ seviyesini ölçmek suretiyle kontrol ettim (kullanma kılavuzunda böyle yazıyordu) ve yağ seviyesi resimdeki seviyedeydi. (temsili resim-kırmızı ok ile işaretli)

kullanım kitapçığında bu seviye için yağ eklenebilir gibi yuvarlak bir ifade var(yani eklesende olur eklemesende gibi bişi diyo). konuya hakim olan arkadaşlar bana fikir verebilirmi acaba?

bir sorum daha olacak.. 0 km.arabalarda rodaj döneminde birazda olsa yağ eksiltmesi normal midir?

VW JETTA İÇİN TAVSİYELER

VW JETTA İÇİN TAVSİYELER

arkadaşlar bu yağ mevzusu boşlukta kaldı???? benim bildiğim bu seviyedeki yağ normal, yani eski arabamda olsaydı hiç umursamazdım bile, ama biraz tedirgin oluyorum açıkcası bu arabada.

Merhaba Dr. Onur,

Yağ seviyesi LOW'a yaklaştığında doldurman gerekiyor. LOW ve FULL arasında daima 1 litre fark olur. Resminde 1/3 litre eksilmiş gibi duruyor. Zaten LOW'a yaklaşınca YAĞ BASINCI göstergesi de sizi ikaz edecektir.

Şu anda bir sorun yok, fakat her 1000 km veya ayda 1 defa mutlaka yaği seviyenizi kontrol ediniz. Yağ, motorun altın rengindeki kanıdır. Motor gücü arttıkça da yağdan hem yağlama hem soğutma görevini çok daha fazla yerine getirmesi gerekmektdir.

Yağınızı daima kontrol edin ve en kalitelisini kullanın. Motorunuz size dua edecektir.

Taner Göde

• quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

quote:

quote:

VW JETTA İÇİN TAVSİYELER

VW JETTA İÇİN TAVSİYELER

Merhaba Dr. Onur,

Yağ seviyesi LOW'a yaklaştığında doldurman gerekiyor. LOW ve FULL arasında daima 1 litre fark olur. Resminde 1/3 litre eksilmiş gibi duruyor. Zaten LOW'a yaklaşınca YAĞ BASINCI göstergesi de sizi ikaz edecektir.

Şu anda bir sorun yok, fakat her 1000 km veya ayda 1 defa mutlaka yaği seviyenizi kontrol ediniz. Yağ, motorun altın rengindeki kanıdır. Motor gücü arttıkça da yağdan hem yağlama hem soğutma görevini çok daha fazla yerine getirmesi gerekmektdir.

Yağınızı daima kontrol edin ve en kalitelisini kullanın. Motorunuz size dua edecektir.

Taner Göde

ilginiz için teşekkür ederim taner bey. ben eski aracıma sürekli castrol gtx magnatec kullanıyordum, vw için önerilen yağ bu sanırım. bu aracımın akımlarını serviste yaptırmayı düşünüyorum fakat servisin hangi yağı kullandığını bilmiyorum. ancak kullanma kılavuzunda vw castrolu öneriyor seklinde bir kağıt vardı (yanar döner bi kağıt, ilk sayflarda).... "e madem ki bu kağıdı buraya koydunuz o zaman castrol kullanın kardeşim" haksızmıyım??

• merhaba ,
    VW servisleri catrol kullanir ama bidondan degil ficidan kullanir.
    gonul rahatligi ile alabilirsiniz.

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

quote:

quote:

VW JETTA İÇİN TAVSİYELER

VW JETTA İÇİN TAVSİYELER

Merhaba Dr. Onur,

Taner Göde

ilginiz için teşekkür ederim taner bey. ben eski aracıma sürekli castrol gtx magnatec kullanıyordum, vw için önerilen yağ bu sanırım. bu aracımın akımlarını serviste yaptırmayı düşünüyorum fakat servisin hangi yağı kullandığını bilmiyorum. ancak kullanma kılavuzunda vw castrolu öneriyor seklinde bir kağıt vardı (yanar döner bi kağıt, ilk sayflarda).... "e madem ki bu kağıdı buraya koydunuz o zaman castrol kullanın kardeşim" haksızmıyım??

• TEŞEKÜR EDERİM, BİDON - FIÇI FARKETMEZ TABİKİ :):)

Orjinalden alıntı: 26_bbz_26

merhaba ,
    VW servisleri catrol kullanir ama bidondan degil ficidan kullanir.
    gonul rahatligi ile alabilirsiniz.
  • jetta 1.4 tsı dusunuyorum almayı 120 hp bırse 140 hp
    ıkısınden bırını almayı dusunuyorum
    bır soylentı var motor kasaya agır ve hantal gelıyor dıye sızlere sormak ıstedım ve genel gorus ıstıyorum motor hakkında
    ww kalıtesı bellı aklıma takılan motorr
    bırde lpg le uyumunu merak edıyorum
    yorumlarınız ıcın sımdıden tesekkurler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mnr980

jetta 1.4 tsı dusunuyorum almayı 120 hp bırse 140 hp
    bır soylentı var motor kasaya agır ve hantal gelıyor dıye sızlere sormak ıstedım ve genel gorus ıstıyorum motor hakkında

lpg konusunda bir bilgim yok ama geçenlerde passat variant 1.4 TSI 122 hp ile test sürüşüne çıktım klima full açık durumdayken yokuş çıktım bune tork bune güç dedim...bu yükteki arabaya 1.4 motor jetta da düşün artık 1.4 TSI'ı

• quote:

hocam benim bu konuda bir fikrim yok ama, bizim insanımıza göre hangi motor tam kasaya göre olmuşki??
  • BİDON FIÇI FARKEDER....
    FIÇI İÇERİSİNDE NE OLDUĞU KONUSUNDA BENİ İKNA EDEMEDİLER HİÇBİR ZAMAN ....
    BİDONUMU ALIR GİDERİM SERVİSE, ZATEN MOTOR YAĞLARI ARTIK HEMEN HEMEN TÜM MARKETLERDE SATILIYOR...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ctrl_alt_del

BİDON FIÇI FARKEDER....
    FIÇI İÇERİSİNDE NE OLDUĞU KONUSUNDA BENİ İKNA EDEMEDİLER HİÇBİR ZAMAN ....
    BİDONUMU ALIR GİDERİM SERVİSE, ZATEN MOTOR YAĞLARI ARTIK HEMEN HEMEN TÜM MARKETLERDE SATILIYOR...

yağ değişimi için yetkili servise motor yağını siz götürdüğünüzde sorun çıkarmıyorlar mı??
  • quote:

quote:

hocam benim bu konuda bir fikrim yok ama, bizim insanımıza göre hangi motor tam kasaya göre olmuşki??

haklısın bu konuda arkadasım
    lpg konusunda nasıl fıkır alabılırım...?
  • quote:

quote:

quote:

haklısın bu konuda arkadasım
    lpg konusunda nasıl fıkır alabılırım...?

bildiğim kadarıyla lpg ye en uygun motor 1.6 8v 102hp olan başlangıç motoru. ama sanırım diğer motorlarada lpg uygulayan firmalar var. benim bu konuda bilgim çok kısıtlı ama taner bey sık sık foruma giriyor ve bu konulara acaip hakim (nick : tanergode) başlıklardan birisine mesaj bırak, açıklayıcı bilgiler verecektir size.

• quote:

Orjinalden alıntı: plantamax

quote:

quote:

170hp tam ideal ben arabayım hissi veriyor

170'lik de "araba" hissi verirse eger daha düşük motorların verebilecegi bi his yok o zaman insanlara 170lik olsa olsa UÇMA hissi verir

• onur kardes tesekkurler degelerndırecegım....
  • Merhaba dostlarım.

Sevgili Mnr980,

http://www.motor-talk.de/forum/vw-1-4-l-tsi-umruestung-auf-lpg-moeglich-t1657925.html
    http://www.cargassystem.de/voltran2/cgs-anlage.php
    http://www.brc-regionalvertrieb.de/

TSI motorları konusunda LPG uygulaması henüz geliştirme aşamasında. VW TOURAN'da kullanılan 1.4 TSI 150 HP, VW GOLF ve VW JETTA'da kullanılan 140 HP TC (TwinCharger) TSI ve 170 HP TC TSI gücündeki motorlara LPG takılabilirken (!) bizim bildiğimiz 122 HP T (Turbo) motora henüz takılamamaktadır.

Bu konuda çalışmalar devam etmekte, FSI motorlar için Türkiye'de 2-a Mühendislik BRC marka sistemi 1 yıldır başarı ile takmaktadır. Almanya'da bu sistem 2690 Euro'ya takılmaktadır.

Şahsi kanaatimi sorarsanız, bütçe kısıtlı, ama yürek yanık ise bence (!) VW GOLF, VW JETTA veya VW PASSAT 1.6 102 HP 8 VALF motor alıp BRC veya LANDI-RENZO sıralı sistem LPG takıp doya doya binmeli, amaç kaliteli ve yeni otomobile binmek ve tasarruf etmek, fakat otobanda yarış yapmak değil.

Aşağıda çok ayrıntılı bir liste vardır. İncelemenizi rica ederim.

Saygılarımla,

Taner Göde

VW JETTA İÇİN TAVSİYELER

VW JETTA İÇİN TAVSİYELER

VW JETTA İÇİN TAVSİYELER

VW JETTA İÇİN TAVSİYELER

VW JETTA İÇİN TAVSİYELER

• taner bey cok tesekkur edırım bılgılendırdıgınız ıcım
    saygılarımla ıyı gunler
    degerlendırecegım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mnr980 -- 21 Mayıs 2008; 12:50:23 >
  • Herkeze selamlar. 2006 yılında almış olduğum Ford Focus II TDCI HB arabamı satıp yerine
    2008 model VOLKSWAGEN JETTA 1.9 TDI MIDLINE 105 HP almayı düşünüyorum.

Focusumuda alırken yine bu forumdan yararlanmıştım ve çok iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum. Focustan çok memnunum.
    ama 2 yılda 60 bin km yaptım :) yani çok km yapıyorum. yine Turbo dizel bir araba almak istiyorum.,

Fakat haliyle bir yığın soru var aklımda. Forumda yazdıklarınızı okudum baya bir bilgi edindim tecrübeli arkadaşlara teşekkür ediyorum.
    Benim focus 109 beygir 1.6 motora sahip. Jetta ise 105 beygir . Beni düşündüren en önemli nokta bu aslında.
    Yani motoru büyültüyorum beygiri düşürüyorum performansı nasıl olur acaba. Jettanın görüntü tip yol tutuş sağlamlık gibi özelliklerinden çok eminim
    ama motor konusunda herkez başka şeyler söylüyor. Jetta ağır 105 beygir az geliyor diyende var turbo devreye geç giriyor diyende var kısacası aklım çok karıştı.
    Bu model araba kullanan arkadaşlar motor gücü hakkında bişeyler yazabilirler mi acaba?
    Şimdiden teşşkür ederim

• O MOTOR KOCA "CADDY"E GAYET İYİ YETİYOR; "TRANSPORTER"DE DAHİ KULLANILIYOR,
    PERFORMANS KONUSUNDA SIKINTI ÇEKECEĞİNİZİ DÜŞÜNMÜYORUM.
    ZİRA DİZEL ARAÇLARDA EN BASİT TABİR İLE ARACI "TORK" GÖTÜRÜR,
    VARIABLE (=DEĞİŞKEN) GEOMETRİLİ TURBOYA SAHİP BU MOTOR 250 nm TORKA SAHİPTİR,
    ANİ HIZLANMALARDA PİK OLARAK DAHA FAZLA TORK ÜRETEBİLDİĞİDE SAPTANMIŞ.
    PSA GRUBUNUN ÜRETTİĞİ 110 HP LİK MOTOR (VOLVO S40, FORD FOCUS, PEUGEOT VE CITROEN KULLANIYOR) DA İYİ BİR MOTOR
    1,6 HDI ANCAK MAX 240 nm TORK VERİYOR.
    VW'NİN BU MOTORU AYRICA EN SORUNSUZ DİZELLERİNDEN BİRİSİ... (SADECE TURBO HORTUMU ÇIKIYOR )
    TABİ PARANIZ VARSA 140 TDI DAHA İYİ BİR SEÇENEK....
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.