Şimdi Ara

VW JETTA İÇİN TAVSİYELER (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
255
Cevap
1
Favori
92.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ne sıkıntısı yaşanabilir ki ??? ses işte ... michelin alırsın olay biter ...bazen de kendiliğinden şanslıysan michelinle geliyor. ama genelde continentalin sport contact 2 olan en sert lastiği ile geliyor.ondan bir miktar lastik sesi normal ... birde o ses aslında insana güven veren değişik bir ses .çok yumuşak araçlar sanki yere basmıyormuş gibi... BMW de de aynı ses mevcut hatta daha sert süspansiyonu var... hangi alman aracına binsem sesn bu tarzı biçimi
    vardı ...
  • Kendi Passat'ımda BRIDGESTONE TURANZA ER 300 var, İtalyan malı (yılbaşında diğer sıfır Passat 1.4 TSI alan dostlarım gibi), eşimin FIAT Grande Punto'sunda da yine BRIDGESTONE B250 var, ikisi ile de kısa süre içerisinde yolculuk yaptım. Yol sesi olarak maddenin maddeye sürtmesinden ötürü ortaya çıkan doğal sesten başka rahatsız edecek bir ses işitmedim. Arabadaki herkes (eşim, oğlum ve kızım) mışıl mışıl uyuyordu, ben de direksiyon sallıyordum.

Sayısız asfalt çeşidinden geçtim. İnanılmaz ama en en en sessiz asfalt Adana'da Barış Bulvarında (yaklaşık 500 metre) ve dünyanın en kötü arabasıyla ve en kötü lastiklerle üzerinden gitsem bile içeriye ses almayacağından kesin eminim.

Sonuç olarak İÇERİYE SES ALMA olayında tüm kriterler sadece lastikte toplanmıyor, yolun şekli çok daha fazla önem arzediyor. Elbette MICHELIN, BRIDGESTONE, FIRESTONE, GOODYEAR, DUNLOP, VREDESTEIN, CONTINENTAL, KLÉBER, PIRELLI ve YOKOHAMA gibi kaliteli lastikleri tercih etmek (gönül isterdi ki bir de A.B.D.'den 4 adet EMERSON FITTIPALDI [Emerson Fittipaldi 12 Aralık 1946, São Paulo, Brezilya doğumlu unutulmaz F-1 pilotu] imzalı hafif alaşımlı JANT da almak...) hem araç için, hem yol tutuşu, güvenlik ve hem de yol sesini en asgariye indirmek için bir ön şart.

Selamlar,

Taner Göde

• birkaç gündür foruma girmeye fırsatım olmadı aracım almak için istanbula gitmiştim. son kampanya çok güzel oldu gerçekten,taksitler bütçemi ve mali planlarımı zorlamayacak artık. bu başlık altında bana destek olan ve önerilerini sunan üyelere sonsuz teşekkürler. şimdiye kadar bir kusurum olduysa affola.
    merak ettiğim konular üzerinde tekrar bilgilerinize başvuracağım, şimdilik hoşcakalın.
    tekrar görüşmek üzere
  • lastik sesi konusunda bilgilendirdiğiniz için teşekkürler dr onur hocam hayırlı olsun kazasız belasız binin
  • evet onur hoca, iyi gunlerde, kazasız belasız bin.. darısı da bize
  • quote:

Orjinalden alıntı: laplacess

evet onur hoca, iyi gunlerde, kazasız belasız bin.. darısı da bize

çok teşekkür ederim. inşallah daha iyileri sizlerin olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kamiloge

lastik sesi konusunda bilgilendirdiğiniz için teşekkürler dr onur hocam hayırlı olsun kazasız belasız binin

teşekkür ederim kamil bey. Allah kimseye kaza bela vermesin.
  •  VW JETTA İÇİN TAVSİYELER
  • quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

VW JETTA İÇİN TAVSİYELER

cok yakışmışlar birbirlerine taner bey, abi kardeş gibi.
  • arkadaşlar yeni aracımda (jetta primeline 1.6) pirelli p7 lastikler var. daha önceden baktığım birkaç tane jettada yanlış hatırlamıyorsam bridgestone vardı. nasıldır bu p7 acaba?
    biraz araştırdım yüksek performans falan diyo, az ses çıkarır diyo... gerçektende camlar kapalıyken lastik sesi gelmiyor araç içine; tabi sürüş yapılan asfaltta önemli bir faktör..?
    bu lastikten kullananlar var mı acaba??
  • Ben de lastikçimin tavsiyesi ile Pirelli P 6000' den P 7'ye terfi ettim. Özellikle terfi ettim diyorum çünkü P 7 gerçekten güzel bir lastik. Öncellikle diğer Pirelli lastiklere oranla daha yumuşak. Sesi daha az içeri alıyor. Ama en önemli artısı ıslak zemin performansı çok iyi. Zaten bir fiyat araştırması yaparsanız eğer fiyatının oldukça yüksek ( listesi 333 YTL 205 55 16 ) olduğunu görebilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: firsttrue

Ben de lastikçimin tavsiyesi ile Pirelli P 6000' den P 7'ye terfi ettim. Özellikle terfi ettim diyorum çünkü P 7 gerçekten güzel bir lastik. Öncellikle diğer Pirelli lastiklere oranla daha yumuşak. Sesi daha az içeri alıyor. Ama en önemli artısı ıslak zemin performansı çok iyi. Zaten bir fiyat araştırması yaparsanız eğer fiyatının oldukça yüksek ( listesi 333 YTL 205 55 16 ) olduğunu görebilirsiniz.

teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. pirellinin internet sitesinde de ürettiği lastikler için bazı derecelendirmeler var. dikkatimi çekti p7 nin göze çarpan dereceleri (1.lik, en iy performans, vs gibi dereceler) hiç de az değil. (otomobil otoriteleri ve otomobil dergileri vs...). ıslak zemin performansını henüz denemek nasip olmadı, fırsat olursa deneyceğim.

• dr_onur
    aracınız hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim
  • Onur bey arabanız hayırlı olsun. Güle güle binin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gacara_53

dr_onur
    aracınız hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim

teşekkür ederim, çok naziksiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozermn

Onur bey arabanız hayırlı olsun. Güle güle binin.

teşekkürler.. allah kaza bela vermesin herkese...
  • Lastikleri P7 mi gelmiş?

bence şanslısın, çünkü o lastik Mercedes E class'a takılan bir model.
  • quote:

Orjinalden alıntı: meke

Lastikleri P7 mi gelmiş?

bence şanslısın, çünkü o lastik Mercedes E class'a takılan bir model.

mercedesi bilmiyordum. ama sanırım audi a4 lere de bu lastik takılıyormuş, (yani bazı serilerine heralde)
  • yanlız p7 oldukça yumuşak ve konfor lastiği.

zaten agresif kullanmayacağını varsayıyorum ama yine de virajlara çok süratli girme, derin çukurlara girmekten kaçın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: meke

yanlız p7 oldukça yumuşak ve konfor lastiği.

zaten agresif kullanmayacağını varsayıyorum ama yine de virajlara çok süratli girme, derin çukurlara girmekten kaçın.

sn. meke çözmüşsünüz beni valla :) sizinde dediğiniz gibi pek fazla sürat yapmıyorum zaten. önerileriniz için sağolun
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.