Bence bu cihaz Türkiyedeki Necvox, Navitech vb bir marka ile Hollanda için sipariş edilmiş hem de eski model (mt6501 eşdeğeri) bir cihaz
Evet çözünürlüğü düşük,eski bir cihaz olabilir ama ben menü tasarımını çok beğendim. Hem minimalist hem de çok renkli ve şık olmuş. Keşke Necvox 939hd 'nin de böyle menü düzeni olsaydı
Herkese selam
RNS 510'ların menusunde dil seçeneği var mı? Bir tanıdığım vasıtası ile Almanya'dan RNS 510 getirtmeyi düşünüyorum yalnız gelecek olan cihazın arayüzü ve menüleri sadece almanca mı olur yoksa ingilizce, fransızca gibi farklı diller seçme imkanı da var mı?
Teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: HeRakLeIoN
Herkese selam
RNS 510'ların menusunde dil seçeneği var mı? Bir tanıdığım vasıtası ile Almanya'dan RNS 510 getirtmeyi düşünüyorum yalnız gelecek olan cihazın arayüzü ve menüleri sadece almanca mı olur yoksa ingilizce, fransızca gibi farklı diller seçme imkanı da var mı?
Teşekkürler
Dil seçeneği mevcut, ingilizece kullanabilirsiniz.
Merhabalar, Ben yeni 2010 passat aldim RCD310 ile. yalniz ellerinde cd olmadigini ve almanyadan gelene kadar birsey yapamayacaklarini soylediler. RCD 310 kullanan arkadaslar, kendileri navigasyon kullaniyorlarsa bana ellerindeki yazilimi bir sekilde ulastirabilir mi acaba? yada elinde yazilim olan arkadaslar... internete upload etse ordan indirebilirim ya da adresime karsidan odemeli kargo yapabilir mi acaba?
Not: Istanbul'da yasiyorum ve arada sirada Ankaraya'ya gidiyorum.
Bide menuler hep ingilizce, sorun yasamiyorum ama turkce olursa kendi dilimde daha guzel olur.
RCD310 a ait bir baslik varsa gerekli bilgileri ordan alsam cok iyi olacak, ben arastirdim ancak bulamadim. Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.
bildiğim kadarıyla rcd 310 da navigasyon yok. fakat rns 310 nav fonk + rcd 310 cd şeklindeyse doğru onda navigasyon var. ay sonunda veya şubat ilk hafta yazılım gelecek dedi vw bayii...
quote:
Orijinalden alıntı: sybertag
Merhabalar, Ben yeni 2010 passat aldim RCD310 ile. yalniz ellerinde cd olmadigini ve almanyadan gelene kadar birsey yapamayacaklarini soylediler. RCD 310 kullanan arkadaslar, kendileri navigasyon kullaniyorlarsa bana ellerindeki yazilimi bir sekilde ulastirabilir mi acaba? yada elinde yazilim olan arkadaslar... internete upload etse ordan indirebilirim ya da adresime karsidan odemeli kargo yapabilir mi acaba?
Not: Istanbul'da yasiyorum ve arada sirada Ankaraya'ya gidiyorum.
Bide menuler hep ingilizce, sorun yasamiyorum ama turkce olursa kendi dilimde daha guzel olur.
RCD310 a ait bir baslik varsa gerekli bilgileri ordan alsam cok iyi olacak, ben arastirdim ancak bulamadim. Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.
Cevabiniz icin tesekkurler aydin.selcuk,
evet dedginiz gibi rns310(rcd310) seklinde belirtilis. banada birkac aya gelebilir seklinde bilgi verdiler. okudugum bazi forumlarda kullananlar oldugu ancak guncelleme olmadigini belirtmisler. istanbul ve/veya ankara olduktan sonra gunceleme olmasada isimi en azindan simdilik gorebilir diye dusunmustum. bu sekilde kullanan biri varsa bilgi verirse sevinirim. teskkurler.
hem rns 510 un hemde haritanın yeni versiyonları çıktı
RCD 510'a video oynatma ve navigasyon eklemişler. Ama nasıl yapmışlar anlamadım :
quote:
Orijinalden alıntı: vincentvega
RCD 510'a video oynatma ve navigasyon eklemişler. Ama nasıl yapmışlar anlamadım :
Evet RCD 510'a Türkiye'de de navigasyon eklenebiliyor. Sadece biraz maliyetli oluyor, ama mükemmel çalışıyor
VW Satış Sonrası Hizmetler'den gelen mail
ALPINE iXA-W407
Digital Media Station
Watch The Road Watch the Road. Technology in your car can be your best friend. GPS navigation systems give you the courage to explore new territory. Rear-seat DVD displays keep your sanity in check — and your kids happy.
Use your car technology responsibly to reduce stress, save time and provide entertainment, but never allow it to distract you from your primary task of driving the vehicle.
The Watch the Road program provides you with tips and recommendations for the safe operation and installation of the technologies in your vehicle. Please use and enjoy all the consumer electronics that are in your car — whether portable or installed — safely and responsibly, and most of all, Watch the Road. FEATURES
* Built-In or Ready: Built-In or Ready HD RadioA? Ready * Connection: Connection Alpine TUA-T500HD / TUA-T550HD Required * Signal Switching: Signal Switching Automatic Digital / Analog * Multi-Casting: Multi-Casting Multi-Cast HD1,HD2,HD3 * Supports iTunesA? Tagging: Supports iTunesA? Tagging (TUA-T550HD Required)
BluetoothA?
* Built-In or Ready: Built-In or Ready Parrot Bluetooth Built-In * Hands Free: Hands Free Calling * Redial Function: Redial Function * Phone Book: Phone Book Transfer * Call History (Dialed, Received, Missed): Call History (Dialed, Received, Missed) * Adjusting the volume when receiving a Call: Adjusting the volume when receiving a Call * Voice Dial Operation: Voice Dial Operation
Connection for iPodA?
* Works with iPhone: Works with iPhone * Compatibility for iPodA?: iPodA? Compatibility iPodA? 5th generation, iPodA? nano 1st/2nd/3rd/4th generation, iPodA? classic, iPodA? touch 1st/2nd generation * Connection Type: Connection Type USB Connection * Connection: Connection USB Cable Included * Source Type: Source Type Dedicated iPodA? Source * Video Playback: Video Content Playback * M.I.X. (Shuffle) Capability: M.I.X. (Shuffle) Capability Song, Albums, All * Music Control: Music Control Up / Down / Repeat * Video Search: Video Playlist, Movie, Music Video, TV Shows, Video Podcasts * Available Selections: Available Selections Playlist, Artist, Album, Song, Podcast, Genre, Composer, Audiobook * Percentage Search: Percentage Search * Alphabet Search: Alphabet Search * Information Display: Information Display Album Art, Song (Title, Album), Clock * Easy Navigating: Easy Navigating Quick Search with Double-Action Encoder and Back Button for Easy Menu Navigation
Connection for USB
* Connection Type: Connection Type USB * USB Input: USB Input Back Side * Connection: Connection USB Cable Included * Music Playback: Music Playback MP3/AAC/WMA Playback
Satellite Radio
* Built-In or Ready: Built-In or Ready Satellite Radio Ready * Connection: Connection SIRIUS or XM Adapter Required * Satellite Provider Capability: Satellite Provider Capability SIRIUS or XM * Preset Memory: Preset Memory 3-Bands (6 Per Band, 18 Channels Total) * Easy Navigating : Easy Navigating Quick Search * Music Information: Music Information Category, Artist, Song * Portable Compatibility: Portable Compatibility SIRIUS Plug N Play Devices (Adapter Required)
Sound Tuning
* Subwoofer Level: Subwoofer Level Adjustment * High Pass Filter: High Pass Filter Adjustment * Bass Center Frequency: Bass Center Frequency Adjustment * Bass Width: Bass Width Q Adjustment * Bass Level: Bass Level Adjustment * Treble Center Frequency: Treble Center Frequency Adjustment * Treble Level: Treble Level Adjustment * Loudness: Loudness Feature * MediaXpander: MediaXpander Ready (PXA-H100 Required) * Time Correction: Time Correction 6 Channel Time Correction Ready (PXA-H100 Required) * Equalizer: Equalizer 5 Band Graphic / 7 Band Parametric Equalizer Ready (PXA-H100 Required) * Crossover: Crossover Ready (PXA-H100 Required) * IMPRINT: IMPRINT Sound System Ready (PXA-H100 Required)
CD Changer Control
* M.I.X.: M.I.X. One/All (Shuffle) * Multi-Changer Control: Multi-Changer Control Multi-Changer Control including MP3 Changer CHA-S634 (with KCA-410C) * Music Text Information: Music Text Information CD:Text Scroll Display, MP3: Text Information Display (ID3 Tag) * Music Control: Music Control Play/Pause/Forward/Backward * Repeat: Repeat Song/Disc
General
* Power Output: Power Output Max 50 W x 4 High Power Amplifier * CD Changer: CD Changer Control * Display: Display 7'' Wide QVGA Display * Control Type: Control Type Touch Screen * iPersonalize: iPersonalize i-Personalize (Wallpaper Only) * Face Color: Face Color Black * Illumination Buttons: Illumination Buttons Blue * PreOut: PreOut 3 PreOuts (2 V) * DAC: 24 Bit DAC * Steering Wheel Control: Steering Wheel Control Ready * Selectable Power Input: Selectable Power Input 2 PreIn (Front / Rear) * Bass & Treble: Bass & Treble Controls * Fader & Balance: Fader & Balance Controls * Clock: Clock Built-In Multi-Clock * Calendar: Calendar Built-In Multi-Calendar * DIN Trim Plate: DIN Trim Plate Detachable Trim Plate * Dimmer: Dimmer Input * Power Antenna Lead: Power Antenna Lead Output * Remote Turn-On: Remote Turn-On Output * Audio Interrupt: Audio Interrupt Input * Remote Control: Remote Control Included * CAMERA: Camera IN (OFF / DIRECT / RCA) * NAVI: NAV. IN (ON / OFF) * Multi Information Display: Calender, World Clock, Calculator, Audio Control, Audio Infomation * Dual Zone Control: * Visual EQ: (OFF / Night M. / Soft / Sharp / Contrast) * Black Richness: (OFF / 5 steps)
SPECIFICATIONS
CEA-2006 Power Ratings
* CEA-2006 Power Rating: 4 I? @14.4 V Ƈ%THD+N, S/N 80 dBA (ref.1 W into 4 I?), 18 W x 4
* Screen Size: 7A? Wide Screen * LCD Type: Transparent Type TN LCD * Operation System: TFT Active Matrix * Number of Picture Elements: 93,600pcs. (400 x 234) * Effective Number of Picture Elements: 99% or more * Illlumination System: CCFL
BluetoothA?
* Bluetooth Version: Bluetooth V2.0 * Output Power: +4 dBm Max. (Power class 2) * HFP: (Hands-Free Profile) * HSP: (Head Set Profile) * A2DP: (Advanced Audio Distribution Profile) * AVRCP: (Audio/Video Remote Control Profile)
Connection for iPodA?
* USB Requirements: 1.1/2.0 * Max. Power Consumption: 500 mA * USB Class: Mass Storage * File System: FAT 12/16/32 * MP3 Decoding: MPEG-1/2 AUDIO Layer-3 * WMA Decoding: Windows Media' Audio * AAC Decoding: ACC-LC format ''/m4a'' file * Number of Channels: 2-Channel (Stereo) * Frequency Response: 5-20 k A?1 dB (Frequency Response may differ depending on the encoder software/bit rate) * Total Harmonic Distortion: 0.008% (at 1 kHz) * Dynamic Range: 95 dB (at 1 kHz) * Signal-to-Noise Ratio: 105 dB * Channel Separation: 85 dB (at 1 kHz)
Sound Tuning
* Subwoofer Level Adjustment: 0 to 15 * High Pass Filter: OFF/60/80/100Hz (Selectable) * Bass Center Frequency: 60/80/100/200Hz (Selectable) * Bass Band Width Adjustment (Q): 4 choices (1 =narrow, 4 =wide) * Bass Level Control Range: A?14 * Treble Center Frequency: 10/12.5/15/17.5kHz (Selectable) * Treble Level Control Range: A?14
Remote Control
* Included/Ready: Included * Model Number: RUE-4202 * Battery Type: AAA Batteries (2 pcs.) * Dimension (WxHxD) mm : 42mm x 121mm x 23mm * Weight: 50 g (1.8 oz.)
Dimensions
* Din Size: 2 * Chassis Size (W x H x D) mm: 178 x 100 x 146 * Chassis Size (W x H x D) in: 7'' x 3-15/16'' x 5-3/4''
General
* Power Requirement: 14.4 (11-16) V.DC * Pre Output Voltage (Before Clipping): 2 V * Operating Temperature (A?C/ A?F): 60A?C (140A?F) to -20A?C (-4A?F) * Maximum Mounting Angle: 35A? from Horizontal * Weight: 1.7 Kg (3 lbs. 11 oz)
DOCUMENTS
Owner's Manual | OM iXA-W407-b English Owner's Manual | OM iXA-W407-b French Owner's Manual | OM iXA-W407-b Spanish Owner's Manual | QG iXA-W407-a En_Fr_Sp
Alpine Accessories TUA-T550HD HD Radio™ Tuner Box
Price: U.S. $230.00
KCA-SC100 Sirius Satellite Radio Plug and Play Interface
Price: U.S. $80.00
PXA-H100 IMPRINT Audio Processor
Price: U.S. $180.00
HCE-C105 Rear View Camera System
Price: U.S. $220.00
KTP-445 Head Unit Power Pack
Price: U.S. $140.00
KCE-400BT Bluetooth® Interface Module, Powered by Parrot
Cihaz tam aradigim ozellikte oldugu icin hemen Maltepe Ereli arayip fiyat aldim. Tabi Amerika fiyati olan 800$ i beklemiyordum ama yine her zamanki gibi hayal kirikligi oldu diyebilirim.
Cihazin satis fiyati : 911€+KDV Navigasyon : 400€+KDV Geri görüs modulu : 178€+KDV Montaji : 350 TL (yaklasik olarak)
Toplam 1489€+350TL yani yaklasik 3500 TL
sayın kudret, istediğiniz ürün bu ikisinde biri olabilir mi acaba, fiyatları da çok uygun geldi. Türkiye de sadece montaj yaptırabilirsiniz...
Cihaz tam aradigim ozellikte oldugu icin hemen Maltepe Ereli arayip fiyat aldim. Tabi Amerika fiyati olan 800$ i beklemiyordum ama yine her zamanki gibi hayal kirikligi oldu diyebilirim.
Cihazin satis fiyati : 911€+KDV Navigasyon : 400€+KDV Geri görüs modulu : 178€+KDV Montaji : 350 TL (yaklasik olarak)
Toplam 1489€+350TL yani yaklasik 3500 TL
RCD510'a navigasyon ve dvd oynatma özellikleri ekletilebildiğini ilk defa duyuyorum. Konuyla ilgili açıklayıcı bilgisi olan varsa sevinirim. Bu iş için VW yetkili servislerine mi danışmamız gerekiyor yoksa dışarda yapılan bir modifikasyon mu?
quote:
Orijinalden alıntı: HeRakLeIoN
RCD510'a navigasyon ve dvd oynatma özellikleri ekletilebildiğini ilk defa duyuyorum. Konuyla ilgili açıklayıcı bilgisi olan varsa sevinirim. Bu iş için VW yetkili servislerine mi danışmamız gerekiyor yoksa dışarda yapılan bir modifikasyon mu?
Çok ayrıntılı bilgim yok. Istanbul'da Ender Elektronik'ten bilgi alabilirsiniz.
videoda ki test QDIS adında koreli bir firmanın ürettiği multimedia interface kullanılarak yapılmış. Durum böyle olunca garanti dahilinde VW servislerinin bu işi üstleneceğini sanmıyorum,öyle olsa RNS510 ları satamazlar. Bu kartla Geri görüş kamerası,navigasyon,dvd ve diğer video kaynaklarından görüntü aktarılabiliyormuş.
Bir süredir RCD510 'a takılan aparatla ben de ilgileniyorum. Cihaz RCD'ye navigasyon özelliği ve video giriş özelliği kazandırıyor. Ender elektroniğin fiyatını bilmiyorum ancak ebay ve benzeri sitelerde fiyatı oldukça yüksek minimum 600$ civarında bir fiyatı var. Kargosu, gümrük vergisi vs... derken zaten getirmiş olduğu navigasyon özellikleri mt6501 gibi cihazlarda daha kaliteli olarak sunulabiliyor. RCD510 ikinci el satılarak üzerine cüzi bir miktar eklediğinizde mt6501 ve benzeri uzakdoğu kökenli cihaz alıp kullanabiliyorsunuz. O zaman bu aparatı taktırmanın bir anlamı kalmıyor.
Hatta biraz şansınız yaver giderse, rcd510'u iyi bir fiyata satıp üzerine bu cihazı alacak kadar para ekleyip rns510 sahibi bile olabilirsiniz ki bu durumda resmen bu cihaz gereksiz konuma düşüyor.
Ben hala takipçisiyim, fiyatı makul seviyelere düşerse alınabilir, ya da navigasyonsuz yalnızca video giriş özelliği olan bir aparat daha uygun fiyata sunulursa o zaman da iyi bir seçenek olabilir. Ancak şu anda fiyatından dolayı gereksiz bir donanım gibi duruyor.
açıkcası bende bu maliyetlerle RCD510 na yatırım yapmaktansa RNS510 kullanmak taraftarıyım.
RCD510 için benzer bir ürün ebay linkini veriyorum 335 Eur.İlgilenen arkadaşların dikkatine.