Şimdi Ara

VW POLO 1.2 TSI Motordan gelen anormal ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
7.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba , iki gün önce araç içinde motor rolantide çalışırken sesli çalıştığını ve sağ taraftan anormal ve yüksek ses geldiğini fark ettim. Öncesinde araç içinde hiç ses yoktu ve neredeyse aniden başladı diyebilirim. Aracı mayıs ayında 0 aldım. Şuan 9800 km de, şu ana kadar bana hiçbir sorun çıkartmadı ve çok sessiz çalışıyordu. Biraz araştırdım farklı forumlarda benzer şeyler söyleyenler gördüm ama konu eski ve Jetta içinde yazılmış ama tarif edilenler bu sesi tarif etmiyorlar. Aynı araca yada motor grubuna sahip arkadaşlar benzer sorun yaşayan çözen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
    Videodan sesi dinleyebilirsiniz
    https://www.youtube.com/watch?v=XqrlkbGcX7w&feature=youtu.be

2.video gaz verdikten sonra ses 2 -3 sn kadar kesilip tekrar başlıyor

https://www.youtube.com/watch?v=yXEmtde9B1Q&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sistemanalisti -- 27 Kasım 2015; 15:30:27 >

• Yağ yakma durumu var mı? Aracın yağını kontrol ettiniz mi?

Servise bir gösterin bence, nasılsa garantisi var. Bir sorun varsa düzeltirler. Erken teşhis önemli.
  • buralar karışır
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Hocam yağ yakma, çekişten düşme gibi hiçbir problemi yok ses dışında hiçbir sıkıntı yok , servise önümüzdeki hafta götüreceğim ama öncesinde ne olabilir öğrenmek istedim birde yok bunun sesi normal demelerinden korkuyorum açıkçası çünkü araştırdığım kadarıyla servisin mekanik konularda sıkıntılı olduğunu ve arızaları geçiştirdiklerinden bahsediyorlar.
  • güncelleme zamanı geçmiştir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence aracı bu şekilde kullanmayın, çekiciyle servise götürün. Benzer birşey yaşamıştım, triger kayışı muhtemel sorun.

• Bendede var ayni aractadan ayni ses mevcut ben farklı bir ses göremedim ancak tabi 10 sn den anlamak mümkün değil servise gidin sorun varsa cozerler. Ben kirli yakıt aldım sanırım pompa ses yapmaya başladı götürdüm servise pompa ve yakıt filtresini ücretsiz değiştirdiler ordaki başka araçlarla yan yana koyup sesin farklı olup olmadığına bakarlar ses farklıysa çözüm bulurlar .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FORD MONDEO 2.0 MOTOR SESİ !!!
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mekmaster M kullanıcısına yanıt
    Ama ne bir arıza ışığı yanıyor nede gidişinde bir sorun var sadece ses bende biyer gevşedi falan diye düşündüm pazartesi ilk iş servise gidicem ozaman
  • Bende yok normal falan diye geçiştirirler düşüncesinden gidemedim servise daha önceki aracım Citroen di aracımın çekişten düşmesine rağmen yok yok iyi gidiyor şeklinde servis çalışanları ile uğraştığım için servislere soğuğum, daha sonra iyi gidiyor dedikleri aracın turbosunun bittiğini öğrendik , teşekkürler hocam
  • Aynı sorun bende de var servise goturdunuzmu bende ilk aldığımda fark etmedim 1 aylık araç boşta calistiriken fark ettim arka planda bir cizirti sesi var

• aynı problemi bu aralar bende yaşıyorum, çözüm bulabildiniz mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aldebran

aynı problemi bu aralar bende yaşıyorum, çözüm bulabildiniz mi acaba?
    İlk marşta ses fazla geliyor, sonradan azalsa da devam ediyorsa tsi motorun kronik triger zinciri problemidir. Tsi chain rattle diye aratın youtube'da. Bakın ses benzer mi
  • aldebran A kullanıcısına yanıt
    Buldum hocam çok sonrasında ama yalnız ilk yılki sessizliğinde çalışmıyor motor ama hala oldukça sessiz yakıt borularından geliyormuş yakıt filtresini değiştirince anladım ve önemli ölçüde azaldı. Fakat servis falan kesinlikle sallamıyorlar birşeyi yok derler yada alaksız şeylere yönlendiriyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.