Şimdi Ara

VW POLO KULLANICI VE MERAKLILARI BURAYA (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.541
Cevap
62
Favori
1.349.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: digitbook
    yarım depo doldu. sonra yolda giderken yine baktım aaa neredeyse bir kademe düşmüş.
    dedim yuhh bu ne böle, sonra biraz daha gittim bir baktım yarının hemen hemen bir kademe üstünde gösterge. daha sonra araştırdımki meğer araç o anki gidişinle ne kadar gidebileceğini oranlayıp göstergeyi ona göre ayarlıyomuş. şok oldum valla.

benzin göstergesi aynen dediğin gibi.
    ilk karşılaştığımda ben de şaşırmıştım.
    3-5 dk. çok agresif kullan anında ibrenin düştüğünü göreceksin
    sonra sakin sürüşe geç 3-5 dk. kullan ibre tekrar yukarı çıkacak.
    bir nevi yol bilgisayarı gibi (sadece yakıtı kapsayan)

yakıt tüketimini ibreye bakarak ayarlayabiliyorsun kolaylıkla.
    benim gözlemlemem en az yakıtı 2700-2800 devir aralığında yakaladığı.

fiyat konusu ise normal. belki biraz bi pazarlıkla 300-500 aşağı çekebilirdin
    ama içine sindi ise (ki öyle görünüyor) fazla dert etme. fiyat makul.

merak ettiğin bişey olursa buralarda olucağız, çekinmeden danışabilirsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: digitbook

satıcı arkadaş hemen al yolda kalma dedi. hemen 50 liralık kurşunsuz 95 oktan benzin aldım.
    yarım depo doldu. sonra yolda giderken yine baktım aaa neredeyse bir kademe düşmüş.
    dedim yuhh bu ne böle, sonra biraz daha gittim bir baktım yarının hemen hemen bir kademe üstünde gösterge. daha sonra araştırdımki meğer araç o anki gidişinle ne kadar gidebileceğini oranlayıp göstergeyi ona göre ayarlıyomuş. şok oldum valla.

full depo ölçümü yaparken kırmızı yanana kadar mı ölçüyorsun?

ben genelde yakıt hesabı yaparken depomu fulllerim sonada tekrar fullediğimde yaptığım km ile yakıt turarından bulurum.

en azında önceki aracım lpgli şahinde bu şekilde yapıyordum. lpg de full lemek çok sarsmıyor adamı.
    bakalım aynı performansı polomda da gösterebilecekmiyim...

Sayende ben de yakıt göstergesinin neden farklı değerler gösterdiğini anlamış oldum. Ankara-Gölcük yolculuğunda (otobanda) ibre yüzlerce km boyunca neredeyse kımıldamıyor. Ama yolculuk sonunda ş.içinde bir iki gün gezince birden düşmeye başlıyor. Ben ciddi ciddi benzin deposundaki şamandıranın bozulduğunu düşünmeye başlamıştım.

Yakıt ölçümüne gelince... Açıkcası tecrübeyle (!) sabit ki benim aracım ş.içinde kırmızı ışık yandıktan sonra ort. 60 km gidiyor. Neden bu kadar net konuşuyorum, çünkü aracı ilk aldığım dönemlerde nereye kadar gidecek diye hesaplarken benzinim bitti. O yüzden ışık yandıktan sonra 45-50 km daha gidip benzinliğe giriyorum genelde ve bu esaslara göre yazdım yukarıdaki değerleri. Senin anlattığın şekilde de ölçüm yapıyorum arada sırada ve km.de ş.içinde 20-22 ykr, ş.arasında 16 ykr yakıyor.

• Ara kasa Polo kullanıcılarına yeni bir sorum var. Son zamanlarda moda olan farlardaki xenon görünüm veren beyaz ampul olayı. Bu konudaki görüşleriniz nedir? Fiyat-kalite konusunda ve bizim araçlara yakışıp yakışmayacağı konusunda fikirlerinizi bekliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Climanjaro

ben tesisatı alalı 2 yıl oldu.
    cd çalar Sony CDX-R550 modeli.

VW POLO KULLANICI VE MERAKLILARI BURAYA

hoş bi model. doğubank'tan almıştım (spot) 315 ytl idi.
    hoparlörler ise 200 ytl.
    aşağıdakine benzer birşey
     VW POLO KULLANICI VE MERAKLILARI BURAYA

pioneer'in 80-90 ytl lik hoparlörü yoktur yaa, olanı da çok küçüktür, yanlışın olmasın.

ya bu hoparloru arkaya taktım demıssın arka kapıyamı yoksa bagajamı bende bunlardan takmak ıstıyorum eger kapı ıclerıen olursa super olur cunku yuvarlaklar ıı ses vermıyor orjınalı ıı ama onlarda pahalı.

• erkan bu hoparlörler büyük.
    kapıya olmazlar zaten.
    ben arkalık üzerine taktım.
    bagajda bir yankılanıyor ses.
    çok güzel oldu. kabin mabin hak getire...
  • Valla tahmın edebılıyorum o hoparlorler ıı ses verıyor kapıların ıcını kessek sıgmaz herhalde demı Sen orjınal arkalıgınımı kestın yoqsa yenımı yaptırdın otasımaz gıbı ya bende 2004 var ama yuvarlak farlardan.
  • Arkadaşlar 2006 polo var 7000 km de. Sanki son zamanlarda frenler daha aşağıda tutmaya başladı. Öyle sürekli sert fren yapan bir insan değilim. Pedal sonlara doğru iyice sertleşince tutuyor. Bazen trafikte tedirginlik yaratıyor bu durum. Alışkın olduğum yere kadar basınca arabanın yavaşlamaması göz önüne alınırsa doğal. Acaba henüz 7000 km de olan ve gayet yumuşak kullanılan bir aracın böyle bir sorun çıkarması niyedir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: erkan_163

Valla tahmın edebılıyorum o hoparlorler ıı ses verıyor kapıların ıcını kessek sıgmaz herhalde demı Sen orjınal arkalıgınımı kestın yoqsa yenımı yaptırdın otasımaz gıbı ya bende 2004 var ama yuvarlak farlardan.

orjinal arkalığı kesmesim.
    servisten bir arkalık daha alıp onu kestim. (orjinal yani)
    eğer tesisatı alıp aracı satarsam arkalıklar delik kalmasın diye bi tane daha almıştım

orjinal arkalık gayet güzel artıyor hoparlörleri.
  • arkadaşlar 98 model polomun debraj rulmanları ötüyor(tahminim) ,debryaj'a bastığım zaman ses kesiliyor tamiri pahalımıdır ne tutar ?büyük arzalar açarmı .. biligisi olan yazarsa sevinirim..
  • arkadaslar aranıza daha bugün katıldım ve bir polo aldım..aracım 2001 model 1.4lt 16v 101hp highline..
    kısaca aractaki donanımıda asagıdaki eke yazıyorum..bu arac hakkında dusuncelerinizi merak ediyorum..

dijital klima
    sunroof
    4hava yastığı
    abs
    asr
    ısıkta kararan dikiz aynası
    ayarlanabilir sürücü ve yolcu koltugu
    yükseklik ayarlı direksiyon
    sis farları
    elektrikli ve ısıtmalı aynalar
    aliminyum alışım cantlar vs.

bu araca 16500 ytl verdim.arac 110.000km de ama inanmıcaksınız aracı alıp eve donerken bir bmw 1.16 yı gectim bana yetişemedi:) sizce fiyat ve araba nasıl.. herkese sevgiler selamlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gone With The Wind

Ara kasa Polo kullanıcılarına yeni bir sorum var. Son zamanlarda moda olan farlardaki xenon görünüm veren beyaz ampul olayı. Bu konudaki görüşleriniz nedir? Fiyat-kalite konusunda ve bizim araçlara yakışıp yakışmayacağı konusunda fikirlerinizi bekliyorum.

Bu konuda fikri olan yok mu arkadaşlar?
  • quote:

Orjinalden alıntı: fetkolik

arkadaslar aranıza daha bugün katıldım ve bir polo aldım..aracım 2001 model 1.4lt 16v 101hp highline..
    kısaca aractaki donanımıda asagıdaki eke yazıyorum..bu arac hakkında dusuncelerinizi merak ediyorum..

dijital klima
    sunroof
    4hava yastığı
    abs
    asr
    ısıkta kararan dikiz aynası
    ayarlanabilir sürücü ve yolcu koltugu
    yükseklik ayarlı direksiyon
    sis farları
    elektrikli ve ısıtmalı aynalar
    aliminyum alışım cantlar vs.

bu araca 16500 ytl verdim.arac 110.000km de ama inanmıcaksınız aracı alıp eve donerken bir bmw 1.16 yı gectim bana yetişemedi:) sizce fiyat ve araba nasıl.. herkese sevgiler selamlar

Hayırlı olsun arkadaşım, ara kasa Polo'nun en donanımlı modelini almışsın, ki piyasa çok da fazla bulunmuyor. Arabada çok fazla bir boya vs. yoksa fiyatı da çok iyi bence. Sonuçta sunroof, dijital klima ve 4 hava yastığı diyorsun ki, bu ekstralar zaten başlı başına çok güzel özellikler. Bir de üstüne üstlük bizlerin aynı motorda 75 HP kullanırken senin 101 HP
    Allah kazasız belasız kullandırsın, hayırlı uğurlu olsun.

• tesekkur ederim kardesim..aracın bir tek fiyatıyla alakalı biraz kafam karısmıstı acaba cokmu verdik falan diye ama yüregime su serptin..yine fırsat buldukca yazar bilgilerinden faydalanırım insallah..hoscakal
  • Ben de sadece iki yıldır kullanıyorum trendline modelini ve açıkcası ben de alırken 1.000 ytl kadar fazla verdiğimi düşünmüştüm. Ama iki yıldır bana verdiği sürüş zevkiyle ve yakıt ekonomisiyle kesinlikle bedelinin hakkını veriyor.
    Dediğim gibi nedenini bilmiyorum ama piyasada pek bulunmayan bir model highline. Az önce arabam.com'da aratayım dedim. Sadece 2 tane 2000 model highline var. Diğerlerinin tamamı ya trendline, ya da comfortline.
    Bence çok fazla düşünme fiyat konusunu ve aracının keyfini sür
  • quote:

quote:

Ara kasa Polo kullanıcılarına yeni bir sorum var. Son zamanlarda moda olan farlardaki xenon görünüm veren beyaz ampul olayı. Bu konudaki görüşleriniz nedir? Fiyat-kalite konusunda ve bizim araçlara yakışıp yakışmayacağı konusunda fikirlerinizi bekliyorum.

Bu konuda fikri olan yok mu arkadaşlar?

arkadaşım farklı ampul takma derim ben.
    çalışma voltajı farklı olduğu için ileride zarar veriyor elektrik tesisatına.
    benim gittiğim elektrikçim kendisi dedi.

bence hiç gerek yok.
  • Çok hevesli değildim zaten taktırma konusunda, sadece merak ediyordum. Sonuçta xenon far yeni araçlarda oldukça yüksek fiyat farkıyla satılıyor ve sırf görüntü olsun diye böyle birşeyin taklidini taktırmak ne kadar doğru, tartışılır.
  • quote:

Ben de araştırdım. Bizim araca göre ampul yok. "Ya kararma yapar, ya da buğulanır" deyip, kimse takmaya cesaret edemedi. Zaten takılı da görmedim kimsede.
  • Arkadaşlar 1,4 2001 model POLO ma tüp taktırmak istiyorum . polo ya hangi marka tüp daha performanslı olur yardımınıza ihtiyacım var.
  • Arkadaşlar polo classic almak için araştırma yapıyorum bu benim ilk arabam olacak bu araç hakkında bana bilgi verebilirseniz sevinirim özelliklede kullanan arkadaşlar.
    Kasa tipi sedan olacak.
    98,99,veya 2000 model fark etmez alacağım ama piyasası hakkındada tam bir bilgim yok,ortalama piyasası ne kadar acaba?

Birde bu aracın düzleri yani abs,klima,havayastığı olmayanlarıda var ve açıkcası o modelleri düşünmüyorum fakat bu düzleri ile saydığım özellikleri olan araçlar aynı model ismi ilemi anılıyor yani aracın özellikli olduğunu nasıl anlıyoruz.

Aracın yakıtı hakkındada tüplü olarak ne yaktığını belirtebilirseniz sevinirim.

Dediğim gibi bu benim ilk aracım olacak ve arabalar hakkında fazla bilgim yok bana yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler şimdiden.
  • arkadaşım 98 pololar eli ayağı düzgün 11-12 arası değişiyor abs hava yastığı olursa fiyatı etkiler.bende tüplü 98 var km de 160 civarı yakıyor yani çok iyi benzinle binilmez.yanlız tüp taktırınca istetme bagaja konuyor yani bagaj sorun olmaz dersen temiz bitane 100 bini aşmamış alı başın ağrımaz.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.