Şimdi Ara

VW POLO KULLANICI VE MERAKLILARI BURAYA (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.541
Cevap
62
Favori
1.349.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdiden hayırlı olsun, aramıza hoşgeldiniz. Climanjaro'nun da dediği gibi ara kasa (2000-2002) Polo'ların comfortline modellerinde trendline modellerinden farklı olarak yağmur sensörü, kendiliğinden kararan iç dikiz aynası ve ABS standarttır. Isıtmalı yan aynalar ise her iki donanımda da mevcuttur. Açıkcası ABS dışında kalan diğer iki özelliğin çok da önemli olmadığını düşünüyorum.

Fiyat konusuna gelince... Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında yayınlanan ve noter satış işlemlerinde aracın kasko bedeli olarak görünen tablolardan bizim pololara ait okuduğum değerleri yazıyorum (Temmuz 2007). Bu fiyatların piyasa fiyatlarıyla birebir aynı olmayabileceğini de hatırlatırım, en azından karşılaştırmak isteyen arkadaşlar olabilir.

VW Polo 1.4 Trendline : 2000 model 14.250 YTL, 2001 model 14.650 YTL, 2002 model 16.950 YTL
    VW Polo 1.4 Comfortline : 2000 model 15.100 YTL, 2001 model 15.850 YTL, 2002 model 18.150 YTL

Bilmeyen arkadaşlar olabilir. Ara kasa olarak tabir edilen bu modeller 2002 Ağustos sonrası kasa değiştirdi. Ancak 2002 yılının Ağustos ayı öncesinde üretilen modeller de 2002 model ara kasa olarak piyasada bulunmaktadır (bir tanesi de bende)

• quote:

Orjinalden alıntı: Gone With The Wind
    (bir tanesi de bende)

öteki de bende....
  • keşke biraz daha bekleseydiniz yeni kasa almış olurdunuz
  • trbartin kesinlikle vw
  • 2000 ara kasalar için kol dayama var mıdır?
  • quote:

Orjinalden alıntı: emir18rebrov
    2000 ara kasalar için kol dayama var mıdır?

var.
    bir ara forumda resmini vermiştim.
    o zamanlar 20 ytl ye almıştım ancak şu an olsa olsa 30 ytl falandır.
    şu an çalışıyorum, akşam resimlerini mail atarım sana.

düzenleme:
    buldum.

http://forum.donanimhaber.com/m_7506466/mpage_5/tm.htm

sayfanın ortalarına doğru gelirsen görürsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 14 Ağustos 2007; 16:52:38 >

• teşekkürler.e koltukların ayarını yapan kollar çalışıyomu?birde arka koltuklar ztn cok dar.o arayı tamamen kapatıo diimi
  • quote:

Orjinalden alıntı: emir18rebrov

teşekkürler.e koltukların ayarını yapan kollar çalışıyomu?birde arka koltuklar ztn cok dar.o arayı tamamen kapatıo diimi

koltuk ayar düğmesi çalışıyor.
    sorun yok.
    arka koltuklara da gitmiyor.
    bu akşam bir iki farklı resim çekip koymaya çalışıcam foruma.
    daha net fikir verebilir sana yeni resimler.
  • çok teşekkür ederim
  • kol dayama 97 model polo icin varmi acaba
  • Malumunuz, bizim ara kasalarda arkada hoparlör yoktur ve ön kapı hoparlörleri+tweeterlara mahkumsunuzdur. Bir de markası Blaupunkt olsa da orijinal radyo kaset-çalar olunca mp3 bile dinleyemiyordum (kaset adaptörünü denedim ama hiç sevmedim, ne o öyle kablolar sarkıyor falan). Bugün internet üzerinden sipariş verdiğim Sony usb girişli radyo-cd-mp3 playerım elime ulaştı ve en yakındaki oto müzik sistemleri dükkanına gittim. Hem onu monte ettirdim, hem de hesaplısından arka bagaj yatay bar üzerine iki tane arka hoparlör taktırdım. 2 gb'lık usb'ye de en sevdiğim mp3'leri doldurdum. Sonuç tek kelimeyle mükemmel. Aracı kullandığım son iki yılda özellikle uzun yoldaki müzik dinleme sıkıntılarım artık sona erdi. Bu mutluluğu sizlerle de paylaşmak istedim, herkese tavsiye ederim.

• aynen ben de öyle yaptım
    sony cd çalar (mp3-audio-wma) 52x4 watt çıkışlı
    pionerr 380 watt hoparlörü de arkaya taktım. herhangi bir ses güçlendirici olmamasına rağmen ses yeterince güzel ve net.

şimdi müzi dinliyorum işte...
    tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Climanjaro

aynen ben de öyle yaptım
    sony cd çalar (mp3-audio-wma) 52x4 watt çıkışlı
    pionerr 380 watt hoparlörü de arkaya taktım. herhangi bir ses güçlendirici olmamasına rağmen ses yeterince güzel ve net.

şimdi müzi dinliyorum işte...
    tavsiye ederim.

Modeli nedir seninkinin? Benimkisi CDX-GT414U, hatta dün tesadüfen bu forum sitesinde bu modelin fanatiklerinin de olduğunu ve buna özel sayfa açtıklarını bile gördüm :) Şimdi o yazılanlardan ben de cd- çaların özelliklerini keşfetmeye çalışacağım. Dediğim gibi usb memory kullanabilmek çok büyük avantaj oluyor.
    Yalnız benim arkaya taktırdığım hoparlörler Pioneer gibi çok bilinen bir marka değil, basit bir çift Pioneer'a 80-90 ytl fiyat çekince ben güzel görünümlü ama daha hesaplı bir markayı montaj işlemini ve cd-çalar değişikliğini pazarlıkla 55 ytl'ye yaptırdım.
    Bu arada haberiniz olsun ben bu cd-çaları hepsiburada'dan aldım ve içinde 1 GB'lık usb bellek de hediye çıktı ;)

• ben tesisatı alalı 2 yıl oldu.
    cd çalar Sony CDX-R550 modeli.

VW POLO KULLANICI VE MERAKLILARI BURAYA

hoş bi model. doğubank'tan almıştım (spot) 315 ytl idi.
    hoparlörler ise 200 ytl.
    aşağıdakine benzer birşey

pioneer'in 80-90 ytl lik hoparlörü yoktur yaa, olanı da çok küçüktür, yanlışın olmasın.

• quote:

Şimdiden hayırlı olsun, aramıza hoşgeldiniz.

çok teşekkür ederim.
    dün itibariyle bende aranıza katılmış bulunmaktayım.
    2001 polo comfortline bir araç sahibiyim artık.
    1 günde araca acayip ısındım. sanki bu aracı bekliyormuşum gibi hissettim.
    aracın kitapcığını okumaya başladım hemen.
    okudukçada çok şey öğrendim.

comfortline olduğu için donanımı oldukça fazla.
    çok memnunum şuan için.
    arabamın şöför kapısındaki kumandadan sağ ön cam açılıp kapanmıyor
    + torpido kolu kırık + birde şoför kapısındaki hoparlörlerimden ses gelmiyor.
    bunlarıda yaptırıcam en kısa sürede işte o zaman benim için eksiksiz bir araba olmuş olacak.
    aracı göstermek için servise gittiğimde sordum yağmur sensörü ve ısıtmalı ayna mevcutmuş arabada.

yakında sıcak sıcak sorularım gelebilir buraya
    şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim

• hadihayırlı uğurlu olsun
    Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin.
    o model çok güzeldir. (bende 2000 var ama aynı kasa)
    çok güzel donanımları var aracın.
    yol tutuşu da diğer modellerine göre daha iyi.
    sorması ayıp kaça aldın? km ne kadar?
  • Tekrar hayırlı olsun arkadaşım, Allah kaza bela göstermesin. Şu an aracını kullandıkça ne kadar mutlu olduğunu tahmin edebiliyorum, emin ol zamanla daha da çok seveceksin aracını. Yakıt ekonomisini de kullandıkça hissedeceksin. Bu arada full depo ile yapacağın ş.içi ve ş.arası km.leri de bizimle paylaşırsan çok sevinirim. Karşılaştırma yapmış oluruz en azından. Ben son olarak full depoyla ş.arası 720 km (ort 110-120 km/h), ş.içi de 610 km yapabildim.
  • quote:

ben tesisatı alalı 2 yıl oldu.
    cd çalar Sony CDX-R550 modeli.

hoş bi model. doğubank'tan almıştım (spot) 315 ytl idi.
    hoparlörler ise 200 ytl.

pioneer'in 80-90 ytl lik hoparlörü yoktur yaa, olanı da çok küçüktür, yanlışın olmasın.

Senin model de oldukça hoş görünüyor. Benim aldığım cd çaların (Sony CDX-GT414U) şekli aşağıdaki gibi, 1 GB'lık usb hediyesiyle ile birlikte 11 taksit 350 ytl'ye aldım. Hoparlöre gelince... Açıkcası taktırdığım yer basit bir elektrik-elektronikçi, raflarda sadece hepsi aynı ebatlarda (165 mm) yuvarlak şekilde üç ayrı model vardı (kutusuz) ve birisinin üzerinde Pinoeer, birinde Boschmann üçüncüsünde bilmediğim bir marka yazıyordu. Pinoeer'ın çiftine 90 ytl, Boschmann'in çiftine 50 ytl, diğerine ise (ki görüntüsünden çok kalitesiz olduğu anlaşılıyordu) 40 ytl istedi. Tabi benim Pinoeer zannettiğim model taklit de olabilir fiyatına ucuz diyorsan.

Edit: Marka ismi eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gone With The Wind -- 15 Ağustos 2007; 23:25:16 >

• quote:

hadihayırlı uğurlu olsun
    Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin.
    o model çok güzeldir. (bende 2000 var ama aynı kasa)
    çok güzel donanımları var aracın.
    yol tutuşu da diğer modellerine göre daha iyi.
    sorması ayıp kaça aldın? km ne kadar?

Climanjaro çok teşekkür ederim dileklerin için.
    Aracı aldığım fiyat 16.000 lira. Genelde bi 300-500 lira fazla dediler etraftan ama
    ben çok ısındığım için arabaya önemsemedim.
    Renk sedefli siyah, iç döşemeler açık gri (acayip havalı duruyor).
    Km'de 100.000 de orj km'si motor problemi çıkmadı aracın.
    ama 1-2 parça boyası varmış. Herşey orj değişen yok.
    bana çok normal geldi fiyat.

quote:

Tekrar hayırlı olsun arkadaşım, Allah kaza bela göstermesin. Şu an aracını kullandıkça ne kadar mutlu olduğunu tahmin edebiliyorum, emin ol zamanla daha da çok seveceksin aracını. Yakıt ekonomisini de kullandıkça hissedeceksin. Bu arada full depo ile yapacağın ş.içi ve ş.arası km.leri de bizimle paylaşırsan çok sevinirim. Karşılaştırma yapmış oluruz en azından. Ben son olarak full depoyla ş.arası 720 km (ort 110-120 km/h), ş.içi de 610 km yapabildim.

Gone With The Wind çok teşekkür ederim, amin hepimiz inşallah kazasız belasız kullanırız araçlarımızı.
    hafta sonuna doğru tamamlanacak ruhsat ve kasko işlemlerim.
    şuan kullanamıyorum ama her sabah, akşam binip bi bakıyorum orasını burasını bi kurcalıyorum.
    merak ettiklerimi kitapçıktan bakıyorum, şimdi bile çok zevkli.
    yakıt ekonomisine gelince ilk aldığımda arabada neredeyse benzin yok gibiydi.
    satıcı arkadaş hemen al yolda kalma dedi. hemen 50 liralık kurşunsuz 95 oktan benzin aldım.
    yarım depo doldu. sonra yolda giderken yine baktım aaa neredeyse bir kademe düşmüş.
    dedim yuhh bu ne böle, sonra biraz daha gittim bir baktım yarının hemen hemen bir kademe üstünde gösterge. daha sonra araştırdımki meğer araç o anki gidişinle ne kadar gidebileceğini oranlayıp göstergeyi ona göre ayarlıyomuş. şok oldum valla.

full depo ölçümü yaparken kırmızı yanana kadar mı ölçüyorsun?

ben genelde yakıt hesabı yaparken depomu fulllerim sonada tekrar fullediğimde yaptığım km ile yakıt turarından bulurum.

en azında önceki aracım lpgli şahinde bu şekilde yapıyordum. lpg de full lemek çok sarsmıyor adamı.
    bakalım aynı performansı polomda da gösterebilecekmiyim...

• bu arada kasko demişken hangi kaskoyu tercih ediyorsunuz ve fiyatlar ne durumda
    bu konudada bilgi verirseniz çok sevinirim...
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.