Şimdi Ara

VW POLO KULLANICI VE MERAKLILARI BURAYA (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.541
Cevap
62
Favori
1.349.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: MiLeSSouND

Bende de 2005 model Polo Basicline var cift farlı olanlardan lastiklerin havasını kaca ayarlatmam lazım ben gittim lastikci hepsini 30 a ayarladı dogru mu? Birde bunlarda arka cam silecegi su fıskırtmıyor mu? su deposu onunkiyle aynısımı yoksa farklı yerde mi cunku silecek kolunu arkada ittiriyorum su fıskırtma sesi geliyor ama su cıkmıyor :)

arkadaşım, arka cam sileceği su fışkırtır. Su deposu da aynı olmalı ancak suyun gelmemesinin bir kaç nedeni olabilir. Benim başıma gelen tecrübeme göre yazıyorum. Öncelikle su deposunun dolu olduğunu ve arkaya nasıl su fışkırtacağını bildiğini varsayıyorum. İkincisi arkaya su fışkırtırken su deposunun eksilip eksilmediğinden emin ol. Eksilme varsa ama arkadan su fışkırmıyorsa mutlaka bir yerlerde kaçak vardır.

Arkaya giden su boruları plastik borularla birbirine geçmeli olarak eklenmiş şekildedir. Benim arabamda sol taraftan gidiyor. Önce arkaya su fışkırtırken sol arka kapının koltuk dibindeki kapı izolasyonu lastik bölgesinden su sızıp sızmadığına bak. Sızıntı veya ıslaklık varsa kapı izolasyon alt lastiğini arka emniyet kemerine kadar olan kısmını tamamen çekerek çıkart. Orada suyun iletildiği beyaz boruyu göreceksin. Orada birleşim yeri olmalı ve birbirlerinden ayrılmıştır. Birbirlerine ekle tekrar. Orası kuru ise bagaj kapağının içinden aşağı su akıp akmadığına bak. Orada bir kaçak varsa boru sileceğe bağlandığı yerden çıkmıştır. Oraya tekrar tak. Bu olaylar mevsimsel ısı değişiminden borularda esneklik kaybı olması dolayısıyla meydana gelebiliyor. Bende her iki noktada birkaç kez meydana geldi ve bende ince beyaz strap (jant kapağını bağladığımızdan) ile birleşim yerlerini sıktım iyice. Bir daha da olmadı şimdilik.

• arkadaşlar iyi akşamlar. 2007 model polo 1.4 80 hp manuel vites arabası olan var mı acaba? kalkışları nasıl? TDI kadar seri mi?
  • Climanjaro ve mehmet_75 cevaplarınız icin tesekkurler kacak olup olmadıgını kontrol edip tekrar yazarım. Lastikler evet bar cinsinden yazıyor ama iki cesit yazıyor biri araba doluyken digeri bosken herhalde.Yani her lastik olcusune 2 tane.
  • 4 gündür yoktum bu nedenle yazamadım
    ilk mesajımda da yanlış anlamışım yazını.
    evet cam kolunu ileriye itince arka cama atıyor su ancak su motoru çalıştığı halde cama su gelmiyorsa kesin ek yerlerinden çıkmıştır.
    benim aracımda sol arka kapı ile koltuğun birleştiği yerde plastik kısmının altında ek yeri var.
    belki senin aracında da aynı yerde olabilir.

lastiklere gelince evet her ölçü lastik için farklı değerler var.
    araç farklı ebat lastiklerin takılmasına uygun olarak üretildiği için farklı jant ölçüsüne ve lastik ölçüsüne göre psı veya bar cinsinden basınç değerleri verilmiştir.

ben 185 / 55 / 14 kullanıyorum 32-33 psı hava basıyorum. (2.2 bar yapıyor galiba)
  • 1997 yada 1998 model polo classic 2. el fiyatları nedir acaba bilgisi olan varmı veya bu model yıllarında 4 kapılı pololar
  • Arkadaslar selamlar,

Gecen sene 97 model 1.6 3 kapili polo aldim. Bu alt konuyu fark edemedigimden bir ust basliga yazdim. Bir arkadas yanitladi ama pek emin degil galiba.
    Aracimin teknik ozelliklerini tam olarak bilmek istiyorum. Eger bilen varsa ve yanitlarsa sevinirim.
    Merak ettiklerim; kac beygir? hizlanmasi, 0-100 km/h suresi? Yakit tuketimi? ve yakit besleme tipi?
    Ayrica enjeksiyonsa cok mu tek nokta mi?
    Bilenlere belki garip gelir sorularim ama ben bu konularda cok genel bilgiye sahibim.
    Ozel olarak aracimi tanimak istiyorum.
    Sahsen aractan cok memnunum. Hizlanmasi bana gore iyi. Kullanimi keyifli.
    Yanitlara simdiden cok tesekkurler.
    Iyi gunler dilerim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MiLeSSouND

Bende de 2005 model Polo Basicline var cift farlı olanlardan lastiklerin havasını kaca ayarlatmam lazım ben gittim lastikci hepsini 30 a ayarladı dogru mu? Birde bunlarda arka cam silecegi su fıskırtmıyor mu? su deposu onunkiyle aynısımı yoksa farklı yerde mi cunku silecek kolunu arkada ittiriyorum su fıskırtma sesi geliyor ama su cıkmıyor :)

benim arabamda 2005 model trendline, aynı sorun bende de oldu tamirciye gittiğimde çözümünün çok basit olduğunu öğrendim, arka bagajı açıp sol döşemeyi hafif kaldırdığında ince su borularını görürsün onlar plastik ve birbirine geçmelidir, onlar çıkmış olabilir genelde bu sorun silecek suyunun boşalmasından dolayı olurmuş su haznesi boş olduğu için silecek motoru su yerine hava basınca bu borularını birleşim yerlerinden çıkarıyomuş, sen sen ol silecek suyunu bitmeden sürekli doldur. Kolay gelsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: mllm

Silecekleri değiştirmek istiyorum (arka dahil). Nereden kaça değiştirebilirim fikri olan var mı?

poloların silecekleri üstü kalın olan sileceklerden ve karlı havalarda kullanımı çok güzeldir, benim arkadaşım 20 YTL ye çiftini aldı (arkadaşımın arabası chevrolet aveo) çok memnun, yedek parça satan bir çok yerde bulabilirsin, şu anki arabaların bir çoğu bu sileceği kullandığı için sıkıntı çekeceğini sanmıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emir341907

arkadaşlar merhaba 2008 model triptonik polom var ikinci defa benzin aldım dün fulledim arabayı ve 93 ytl de pompa attı ve tam 462 km yol yapmışım.hesaba göre 0,20 ykrş yakıyo sizce azmı yakmış bana çok az geldi.araçın devri hep 2000 -2500 arası kullanıldı zaten triptonik olduğu için kendi atıyo bende zorlamadım.bir kaç kere 140 km yaptık ve genelde 90 km altındaydık.ayrıca bütün km şehir içi yapıldı .yorumlarınızı bekliyorum

Arkadaşım öncelikle yeni arabanı güle güle kullan, ben Antalyadan Ankaraya bir depo benzin ile ortalama 100 km hız ile 800 km yaptım 115 YTL doldurmuştum (Depo 45 lt), şehir içinde de bir depo ile yaklaşık 600 km yapıyorum. gerisini sen kalşılaştır.
  • teşkkür ederim. peki sizin araç otomatik mi düz vitesmi hesabıma göre benim araç 0,260 ykrş yakıyo kmde. normalmi araç daha 1250 kmde zamanla acaba daha az yakabilirmi.
  • @emir341907
    arkadaşım şu an itibarı ile çok yakıyor diyeiliriz.
    şehir içi 22 ykr, şehir dışı 18 ykr falan yakması muhtemel bir araç
    bu değerlerin üzeri biraz fazla geldi
    kaldı ki tiptronik vitesler şehir içinde daha avantajlı yakıt sunuyor düzlere oranla.
  • kardeş bende yeni aldım 99 classic 100hp ve bildigim kadarıyla tek nokta injeksiyon benimki ama yinede sıralı LPG taktırdım
    quote:

Orjinalden alıntı: tankar

Arkadaslar selamlar,

Gecen sene 97 model 1.6 3 kapili polo aldim. Bu alt konuyu fark edemedigimden bir ust basliga yazdim. Bir arkadas yanitladi ama pek emin degil galiba.
    Aracimin teknik ozelliklerini tam olarak bilmek istiyorum. Eger bilen varsa ve yanitlarsa sevinirim.
    Merak ettiklerim; kac beygir? hizlanmasi, 0-100 km/h suresi? Yakit tuketimi? ve yakit besleme tipi?
    Bilenlere belki garip gelir sorularim ama ben bu konularda cok genel bilgiye sahibim.
    Iyi gunler dilerim.

• Merhaba herkese ,
    2008 yılında polonun kasası değişecekmiş diye duydum , Doğruluk payı nedir arkadaşlar?
  • volksvagen polo classic cok noktadan enjeksiyonludur tek noktadan degil teknik olarak 14 75 hp 1.6 75 hp ve 1.6 100hp ayrıca bu arabaların yakıtı ekonomiktir bende 2000 model 1,6 75 hp vardı bir depoile 90 km hızla 870 km yol yapabiiyordum rahat arabadır ama arka koltukları çok dar ve rahatsızdır baskada eksi yonü yoktur
    quote:

Orjinalden alıntı: frozenrealm

kardeş bende yeni aldım 99 classic 100hp ve bildigim kadarıyla tek nokta injeksiyon benimki ama yinede sıralı LPG taktırdım
    quote:

Arkadaslar selamlar,

Iyi gunler dilerim.

• quote:

Orjinalden alıntı: murat6767

volksvagen polo classic cok noktadan enjeksiyonludur tek noktadan degil teknik olarak 14 75 hp 1.6 75 hp ve 1.6 100hp ayrıca bu arabaların yakıtı ekonomiktir bende 2000 model 1,6 75 hp vardı bir depoile 90 km hızla 870 km yol yapabiiyordum rahat arabadır ama arka koltukları çok dar ve rahatsızdır baskada eksi yonü yoktur
    quote:

Orjinalden alıntı: frozenrealm

kardeş bende yeni aldım 99 classic 100hp ve bildigim kadarıyla tek nokta injeksiyon benimki ama yinede sıralı LPG taktırdım
    quote:

Arkadaslar selamlar,

Iyi gunler dilerim.

evet kardeş haklısın çok noktadan injeksiyonluymus ama hiçte dediğin gibi ekonomik deil bende atiker sıralı fast taktırdım arabanın km 130da kaldı iki ışık tahminim 250 km anca yapacak ve LPG nin litresi 1.70 burda hesapla eder 147 bin şehir içinde??? bence yüksek brc sıralı sistem golfümde 130 anca yakıyodu şehir içi ama burasının yolları bozuk oldugu için şehir içi en fazla 40 50 gidebiliyorum hep ikide bazen cok nadiren 3te

• arkadaşlar 1998 - 1999 model otomatik araçlarda sıkıntı yaşayan varmı
  • Arkadaşlar ben de 3 gün önce 2001 polo 1.4 comfortline aldım. İlk defa polo kullanıyorum. Ankara dan aldım. Deniz seviyesinde kullanıyorum. Sabah çalıştırınca stop ediyor. Motor ısınıncaya kadar gaz istiyor. Ayarı mı var bunun. otomatik jikle yok mu. Gelirken 25 ykr yaktı km. de. Gaz bastık. 150- 160 . 90 ın altına pek düşmedik. yakıtı fazla gibi geldi bana. Bir de yolda direksiyonun aradan koku ve duman geldi bir ara. Silecek kollarının olduğu yerden. Korktum açıkçası. Ama şu ana kadar birşey yok.

Bir de abs olayını sormak istiyorum. Ani frenler yaptım ama abs nin devreye girip girmedğini pek anlayamadım. Araç kaydı. Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim.

Çok şey mi sordum.
  • öncelikle hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin.

koku olayını serviste baktır, kabloların erimesi gibi bir durum olursa Allah muhafaza yangın tehlikesi ile karşı karşıya kalırsın.
    frene sert bastığın zaman abs devreye girerse pedal titreme yapar.
    tekerler kızaklamaya girmez.
    eğer kızaklamışsa abs devreye girmedi demektir.
    böyle bir durumda göstergede (ABS) ışığını görürsün.

yakıt olayında eğer uzun süre 150-160 la yol katetmişseniz yakıtı fazla yakar, çünkü motor 1.4 olduğu için yüksek hızlarda yakıt tüketimi fazladır.
    zaten benzinin 3.14 ytl olduğunu gözönüne alırsanız 25 ykr fazla deil gibi geldi bu hızlarda.
    aracın en ekonomik olduğu devir, 2700-2800 devirlerdir.
    mümkün oldukça bu devirde kullanırsanız (yaklaşık 100 km hız) sizi üzmeyecektir yakıt olarak.

araçlarda otomatik jikle vardır, eğer boğaz kelebeğinde ve rolanti ayarında sorun yoksa çalıştıktan sonra stop etmez tekrar.
    bunu bir ustaya gösterin, ciddi bir sorunu olabilir.

• büyük ihtimalle jiklede sorun var servise baktır abs şayet varsa kaymaması lazım ani firen yaptıgında pedal tepki vermeli
    quote:

Orjinalden alıntı: sellym

Arkadaşlar ben de 3 gün önce 2001 polo 1.4 comfortline aldım. İlk defa polo kullanıyorum. Ankara dan aldım. Deniz seviyesinde kullanıyorum. Sabah çalıştırınca stop ediyor. Motor ısınıncaya kadar gaz istiyor. Ayarı mı var bunun. otomatik jikle yok mu. Gelirken 25 ykr yaktı km. de. Gaz bastık. 150- 160 . 90 ın altına pek düşmedik. yakıtı fazla gibi geldi bana. Bir de yolda direksiyonun aradan koku ve duman geldi bir ara. Silecek kollarının olduğu yerden. Korktum açıkçası. Ama şu ana kadar birşey yok.

Bir de abs olayını sormak istiyorum. Ani frenler yaptım ama abs nin devreye girip girmedğini pek anlayamadım. Araç kaydı. Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim.

Çok şey mi sordum.

• Teşekkürler arkadaşlar. Servise bi kontrol ettirmem lazım ama zaman bulamıyorum. Yarın inşaallah baktırırım. ABS arıza ışğı yanmıyor. Bir de kullandığımız benzin 95 oktan mı 97 oktan mı. Ben 95 oktan koydum. Kapakta 91-95 yazıyor. Farkeder mi o kadar 95-97.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.