Şimdi Ara

VW POLO V KULÜBÜ 'BÜYÜKSÜN' (39. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.280
Cevap
58
Favori
1.058.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: an_ka1977

Bence eski fiyatla vermezlerse almayın en geç 1 ay içinde indirime gitmek zorundalar. Yeni fiyatları görünce çok şaşırdım. O fiyatlarla satabilmeleri bence çok zor.
    Bana %90 eski fiyatla olur dediler 29 aralıkta opsiyon ettirdiğim için.

Bakalım bekleyip göreceğiz.

valla ankarada 3 bayiyide aradım hepside arabanın fiyatının 35,000 ve üstü olacağını söylediler. o fiyatada kime satabiliyorlarsa satsınlar ben de giderim koç gibi fabia 1,6 tdı alırım. babamda 1,4 tdı var valla araba 5 yaşında 100,000 km de ama ne motorda nede başka bi aksamında arıza olmadı kaya gibi araba hemde çok ekonomik bi araç.
  • arkadaşlar ilk depo benzin bitti 206 tl lik benzinle 650km yol yaptım. sadece şehir içinde kullanıldı. benzin 3.77 den alındı . ortalama 100km/8.38 lt yakmış oluyor şehir içinde. fabrika tüketimlerini (8lt) tutturacakmışım sıfır arabayla az kalsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

arkadaşlar ilk depo benzin bitti 206 tl lik benzinle 650km yol yaptım. sadece şehir içinde kullanıldı. benzin 3.77 den alındı . ortalama 100km/8.38 lt yakmış oluyor şehir içinde. fabrika tüketimlerini (8lt) tutturacakmışım sıfır arabayla az kalsın

yavaş yavaş fabrika verilerine geriler
    belkide daha aşşağıda bile tutabilirsin
  • bu polo da az yakmıyormuş. 1.2 tsi ne zaman geliyor acaba. 1.2 tsi gelirse bu arabayı düşeünürüm.
  • 2011 model siyah VW POLO 1.4 Comfortline aracımı dün(09.01.2011) Antalya Başaran bayiinden teslim aldım.

Merak edenlerin, almayı düşünenlerin işine yarayabilecek birkaç bilgiyi paylaşmak istedim.

*Aracın ödemesini aralık 2010'un son haftası yaptım. 29.900 liste fiyatı vardı, trafik sigortası da dahil değildi.
    Yaptığım pazarlık ve aracın arka tamponundaki 2 çiziğin nefaset indirimi sonucu, aracı pul-trafik-plaka
    masrafları bana ait olmak üzere(yaklaşık 700 tl tuttu) 28.100 tl'ye aldım.
    *Çeşitli bayiilerde fiyat araştırması yaparken en çok duyduğum şey "park sensörü bizden olsun" lafıydı.
    Öğrendim ki, bazı bayiiler, vw'in orjinal park sensörünü değil, çin malı ucuz bir park sensörünü takıyorlarmış
    Bunu size teklif eden bayii olursa, vw'in orjinal aksesuarı olup olmadığını kesinlikle sorun
    *Tavsiyem araca karar verdikten sonra, parayı ödemeden önce kesinlikle bir kaportacıya veya güvendiğiniz
    bir ustaya gösterin. Gözle görülemeyecek kadar ufak olan bir çizik bile aracı nefasetli sınıfına sokar. Bu da
    600 tl nefaset indirimi alacağınız anlamına gelir.

Gelelim ilk izlenimlerime

*Araç çok seri, ilk 3 vitesi göz açıp kapayıncaya kadar geçiyorsunuz. Vites geçişleri çok yumuşak, 2 senedir
    otomatik araç kullanmama rağmen, düz vitese geçişte sıkıntı yaşatmadı bana.
    *Motor çok sessiz, aracın ses ve ısı yalıtımı da bir o kadar iyi.
    *İç donanımı ve ön konsol sade, şık ve kullanışlı.
    *Hidrolik direksiyon için kimse bir şey yazmamış şimdiye kadar, daha önce kullandığım opel corsa'nın da
    direksiyonu hidrolikti ama polo'nunki kadar güzel değilmiş. 10 puan veriyorum.
    *Bagaj genişliği ve çift katlı oluşuyla çok kullanışlı.

*Direksiyonda müzik çalar kumandası olmaması comfortline sınıfına yakışmamış
    *Sürücü ve ön yolcu koltukları ne kadar konforlu ve rahatsa, arka koltuklar da bir o kadar rahatsız geldi bana
    Aman bagaj'ımız dar olmasın ama arkada oturanın dizi de ön koltuğa değmesin rahat olsun derken koltuğun
    postür'ü sağlıksız bir şekil almış. olsun. 3-4 kişilik bir ailesi olanlar ve uzun yol yapanların düşüneceği bir
    ayrıntı. (Sınıfındaki araçlar içinde bu konuda yine de en konforlulardan sayılır, siz bir de seat ibizayı görün,
    diziniz sığmıyor, başınız tavana değiyor)

Benim merak ettiğim konu ise yakıt tüketimi... 2011 polo'ların 1.4 benzinlisini kullanan arkadaşlar güncel yakıt tüketimlerini ve deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim.

Umarım paylaştığım bilgiler bu aracı almayı düşünenlere yardımcı olur.

Herkese sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dicey -- 10 Ocak 2011; 12:13:44 >

• Hayirli olsun.

Aracınızı kazasız, belasız, güzel günlerde güle güle kullanın.
    İzlenimlerinizi paylaşıp bilgi aktardığınız için teşekkür ederim.
    Arkada bas hoparlörler dışında, kapı tutamaklarında veya döşemelerde tweeter var mı acaba? Görebildiniz mi?

selamlar,

• hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullan
    baya bir indirim yaptırmışsın
  • Merhaba arkadaşlar,
    bildiğiniz gibi VW, Polo'nun hiçbir versiyonda 230V priz vermiyor.
    Zamanının büyük bir bölümü trafikte geçirenler veya uzun yola/tatile çıkanlar için 230V çıkışı büyük bir eksiklik.
    Bunun çözümü ise piyasada satılan çakmak girişli inverter almak.
    Daha önce hiç duymadığım bir marka ürün almaktansa, bildiğim güvendiğim bir marka olan Black&Decker'ı tercih ettim.
    Black&Decker BDPC100A 100 watt, 500mA gücünde. Şarj amaçlı fazladan bir USB çıkışı var.
    Notebook ile prizi, cep telefonu ile USB çıkışını denedim, sorunsuz çalışıyor.
    Yurtdışı fiyati yaklaşık 45 euro. Büyük yapı marketlerimizde ise 150 liradan satılıyor.

VW POLO V KULÜBÜ 'BÜYÜKSÜN'

• asclepius , bende de trust ın düşük bir modeli var çok yüksek bir çıkışı yok ancak telefon ve laptopumu sorunsuz kullanabiliyorum. bence oldukça yararlı bir aygıt. 50 liraya almıştım sizinki gibi bir ürün değil tabi. :)

arkadaşlar bu cumartesi günü passatlara bakmaya gittim. gözüme yeni 1.2 pololar takıldı. size farklılıkları yazayım.

Trendline ve Comfortline farkları

1. farlar farklı. uzunlar ve kısalar tek bir ampülde. 1.4 lerin sinyal olduğu yer park lambası sinyaller ise 1.4 lerin sislerinin olduğu yerde.
    2. ön ızgara kromajı yok.
    3. aynalar vekapı kolları plastik.
    4. 14 inç lik kapalı jantlar.
    5. iç mekanda mat kromaj detayları yok onun yerine parlak siyah konulmuş. tavan lambası basit bir model.
    6. koltuk altı çekmece yok.
    7. teyp değişik. double din değil. ikinci kısmıda ufak bir göz var. ses kalitesi güzeldi ama. aux yok.
    8. kol dayama yok onun yerine arka taraf için bir bardaklık tasarlanmış.
    9. koltuk döşemesi farklı ve daha ucuz malzeme kullanılmış.
    10. bagaj rafı yok.
    11. benim en çok şaşırdığım olay : kokpit ve direksiyon kalitesi düşük. yumuşak dokunma hissi yok. aynı kalıpa sert plastik basılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gto -- 10 Ocak 2011; 20:04:53 >

• arkadaşlar aracın ön ızgarasında castrol edge 5w-30 yağ kullanın yazıyor. castrolün sitesinde hangi yağ diye arattığımda QG1 ve QG0/2 diye motor seçenekleri çıkıyor. araç 2011 polo hangi tip motor vardır onda.

ve notlar bölümünde böyle yazıyor
    quote:

1. Servis Aralığı QG1 = Esnek Servis Aralığı (Uzun ömürlü servis). Servis Aralığı QG0/2 = Süre/mesafeye bağlı aralık (esnek değil)

quote:

a. Servis Aralığı Ekranı - listelenen Uzun Ömürlü yağlar kullanılmıyorsa ekranın 'esnek değil' ve uygulanan daha kısa servis aralığını gösterecek şekilde değiştirilmesi gerekir
    Genel Notlar

1. Servis Aralığı QG1 = Esnek Servis Aralığı (Uzun ömürlü servis). Servis Aralığı QG0/2 = Süre/mesafeye bağlı aralık (esnek değil)

motor yağı araç için çok önemli diye düşünüyorum

ve araç 1500-2000 km olduğunda yağını değiştirelim mi ? çünkü motor yeni olduğu için çapaklar metaller temizlenir diye düşünüyorum.

ayrıca sizler hangi marka yağ kullanıyorsunuz ? porsche bmw mobil 1 kullanıyormuş. bizde kullansak mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 12 Ocak 2011; 13:01:02 >

• bende 2011 polo aldım
    yağını servise sorduğumda yanıtları: zaten her yıl bakıma geldiğinde yağını biz değiştireceğiz
    o yüzden motor yağına pek takılmamıştım

• asclepius,

Yine yapmışsınız yapacağınızı. Güzel bir review olmuş, teşekkürler :)

gto,
    Faydalı karşılaşrırmanız için çok teşekkürler. Belki sayfalarca konuşulacak ve anlaşılamayacak farkları çok iyi anlatmışsınız.

K.Kahriman,
    Motor yağınızı kendi isteğinize göre değiştirmemenizi öneririm.
    İlk 1500-2000 km değişimi zarar vermez, faydalı olur mu bilemiyorum. VW öyle önermiyorsa, demek ki üretim standartına güveniyor. Yine de değiştirmek isterseniz servisin bilgisi ve izni dahilinde yapmalısınız yoksa GARANTİDEN ÇIKARIRLAR. Garantiden çıkarmak için bahane arıyorlar çünkü.

Esnek/Mesafeye bağlı servis için TR de "mesafeya bağlı/1 yıl" geçerli diye biliyorum. Bunu da servisinize sorup öğrenin derim. Yoksa yine garantiden çıkarırlar.
    Örnek: Geçen hafta Atatürk Oto San. de elektrikçiye bir Q7 geldi, 2010 model. 20,000 km de. 15,000 km ilk servisine gitmiş. Aradan 1 yıldan fazla zaman geçmiş. 20,000 km olmuş. Silecek motoru arızalanmış. Doğuş, garanti uygulamam, son 1 yılda servise gelmemiş demiş ! 20,000 km de olmasına rağmen, silecek motorunu elektrikçi de söktürdüler.

Dolayısıyla çok dikkat edin, kendi başınıza hareket etmeyin derim.

Yağ markası olarak Castrol kullanın. Eğer aracınız dizel ise zaten mecbursunuz. Mobil in TR de VW nin dizel motor onaylı yağı 3-4 ay öncesine kadar yoktu. Ben Mobil koymuş idim, boşaltıp VW 505.01 Edge Turbo Diesel Castrol koydum. Benzinli ise de Castrol koyun. Üretici firmanın tavsiyesi.

Nacizane tevsiyelerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: calik

asclepius,

Yine yapmışsınız yapacağınızı. Güzel bir review olmuş, teşekkürler :)

gto,
    Faydalı karşılaşrırmanız için çok teşekkürler. Belki sayfalarca konuşulacak ve anlaşılamayacak farkları çok iyi anlatmışsınız.

K.Kahriman,
    Motor yağınızı kendi isteğinize göre değiştirmemenizi öneririm.
    İlk 1500-2000 km değişimi zarar vermez, faydalı olur mu bilemiyorum. VW öyle önermiyorsa, demek ki üretim standartına güveniyor. Yine de değiştirmek isterseniz servisin bilgisi ve izni dahilinde yapmalısınız yoksa GARANTİDEN ÇIKARIRLAR. Garantiden çıkarmak için bahane arıyorlar çünkü.

Esnek/Mesafeye bağlı servis için TR de "mesafeya bağlı/1 yıl" geçerli diye biliyorum. Bunu da servisinize sorup öğrenin derim. Yoksa yine garantiden çıkarırlar.
    Örnek: Geçen hafta Atatürk Oto San. de elektrikçiye bir Q7 geldi, 2010 model. 20,000 km de. 15,000 km ilk servisine gitmiş. Aradan 1 yıldan fazla zaman geçmiş. 20,000 km olmuş. Silecek motoru arızalanmış. Doğuş, garanti uygulamam, son 1 yılda servise gelmemiş demiş ! 20,000 km de olmasına rağmen, silecek motorunu elektrikçi de söktürdüler.

Dolayısıyla çok dikkat edin, kendi başınıza hareket etmeyin derim.

Yağ markası olarak Castrol kullanın. Eğer aracınız dizel ise zaten mecbursunuz. Mobil in TR de VW nin dizel motor onaylı yağı 3-4 ay öncesine kadar yoktu. Ben Mobil koymuş idim, boşaltıp VW 505.01 Edge Turbo Diesel Castrol koydum. Benzinli ise de Castrol koyun. Üretici firmanın tavsiyesi.

Nacizane tevsiyelerim.

tavsiyeleriniz için teşekkürler zaten yetkili serviste yapılacak yağ değiştirme işlemleri ve diğer bakımlar ben sadece aklımdaki soruları çözmeye çalıştım.

zaten yağ fiyatlarına baktım bir çok yağ 60-90 tl arasında iken castrol edge 5w-30 140 tl gözüküyor. heralde kalitelidir o kadar fiyat çekiyorlarsa

en iyisi senede bir değiştirelim biz km sınırını zaten zor aşarız anca senede 10 bin km.

• Herkese merhaba

2011 POLO 1.6 TDI 90 HP COMFORTLINE siyah aracımı 2 gün önce (10.01.2011) teslim aldım.

Bu aracı almadan fiesta, corsa ve citroen c3 modellerini incelemiştim.
    Bütün modellerin kendilerine göre artıları ve eksileri bulunmakta.
    Bence hiçbiri için tamamen diğerlerinden üstün diyemeyiz!
    Aralarında alım kararını etkileyecek oranda çok büyük fiyat farklarıda olmayınca,
    insan hangisi gözüne hoş gözükür, hangisi içine daha çok sinerse onu tercih ediyor.

2005 yılında sıfır polo 1.4 basicline almıştım ve bu aracı alana kadar 5 sene sorunsuz kullandım.
    Önceki arabamın hiç sorun çıkarmamış olması ve vw araçlardaki kalite hissi ile
    kişisel beğenimde eklenince POLO'ya karar verdim.

İlk başta 1.2 tdi versiyonu aklımdaydı, 1.6 ile teknik-donanım farklarını kağıt üstünde biliyordum
    fakat yinede aracı görene kadar karar vermek istemedim.
    Araç showroom'a geldiğinde inceledim
    ve 1.2'den vazgeçtim çünkü başta bahsettiğim o kalite hissi 1.6 ile çok farklıydı.
    Belki ek ücretle deri direksiyon simidi taktırılabilir,ya da radyo farkı çok önemsenmeyebilir
    (ki radyosuda çok kötü değil) ama şu an biri çıkıp 1.2'nin ön konsolunda daha kalitesiz malzeme kullanıldı dese
    inanırım, o derece değişik geldi!
    Bu farkı herhangi resmi bir veriye dayanarak söylemiyorum, dediğim gibi tamamen kişisel görüşüm.

Sonuç olarak aradaki fiyat farkına 1.6 motorun değeceğini düşündüm ve aldım.
    Ödemeyi 30 Aralıkta yaptım, gerçi vw sitesinde 12 ocak'a kadar eski fiyatlar geçerli diyorlar ama
    en azından benim arabam için pratikte bu geçerli değil.
    Çünkü hiçbir bayide araç yok!
    En erken martta gelir, kapora alır zam farkınıda yansıtırız diyorlar. Bu da aracın 10-20 bin km'deki
    ikinci ellerinin neden internet sıfır liste fiyatına satılabildiğini açıklıyor.
    Sıfır liste fiyatı sadece
    kağıt üstünde ve o fiyata araç yok!

2 günlük izlenimlerime gelecek olursak;

- Aracın deposunu 151 tl'ye eurodizel doldurdum (gizli depo diye tabir edilen yeri doldurtmadım)
    - İlk defa dizel araç kullanıyorum, sürüşte ya da rölantide korktuğum gibi bir motor gürültüsü yok
    - Aracı yeni olduğu için çok zorlamak istemiyorum ama yinede gayet seri hızlanıyor
    - Herhangi bir vitesteyken yakıt tüketimi açısından üst ya da alt vitese geçmeni öneren dijital ekran bilgisi eğlenceli olmuş
    - İlk defa siyah arabam oldu, şu an çok güzel gözüküyor ama genelde kiri çok gösterir diyorlar, bakalım göreceğiz
    - Kol dayama sadece otomatik arabalarda şart diye düşünürken manueldede sürüş konforunu çok arttırdığını gördüm

Arabam şu an 70 km'de, fırsat bulursam ışık yanana kadar kaç km gittiğimide yazarım.

Bu arada sonuç olarak dünyadaki en iyi araba herkesin kendi arabasıdır :)
    Herkese kazasız belasız yolculuklar dilerim...

• Arkadaşlar Polo'da ESP opsiyonu yok mu?
    Bugün bayiidekiler öyle dedi ama pek inanamadim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xclusive06

Herkese merhaba

2011 POLO 1.6 TDI 90 HP COMFORTLINE siyah aracımı 2 gün önce (10.01.2011) teslim aldım.

Aralarında alım kararını etkileyecek oranda çok büyük fiyat farklarıda olmayınca,
    insan hangisi gözüne hoş gözükür, hangisi içine daha çok sinerse onu tercih ediyor.

2005 yılında sıfır polo 1.4 basicline almıştım ve bu aracı alana kadar 5 sene sorunsuz kullandım.

İlk başta 1.2 tdi versiyonu aklımdaydı, 1.6 ile teknik-donanım farklarını kağıt üstünde biliyordum
    ve 1.2'den vazgeçtim çünkü başta bahsettiğim o kalite hissi 1.6 ile çok farklıydı.
    Belki ek ücretle deri direksiyon simidi taktırılabilir,ya da radyo farkı çok önemsenmeyebilir
    (ki radyosuda çok kötü değil) ama şu an biri çıkıp 1.2'nin ön konsolunda daha kalitesiz malzeme kullanıldı dese
    Bu farkı herhangi resmi bir veriye dayanarak söylemiyorum, dediğim gibi tamamen kişisel görüşüm.

Ödemeyi 30 Aralıkta yaptım, gerçi vw sitesinde 12 ocak'a kadar eski fiyatlar geçerli diyorlar ama
    En erken martta gelir, kapora alır zam farkınıda yansıtırız diyorlar. Bu da aracın 10-20 bin km'deki

- Aracın deposunu 151 tl'ye eurodizel doldurdum (gizli depo diye tabir edilen yeri doldurtmadım)
    - İlk defa dizel araç kullanıyorum, sürüşte ya da rölantide korktuğum gibi bir motor gürültüsü yok
    - Aracı yeni olduğu için çok zorlamak istemiyorum ama yinede gayet seri hızlanıyor
    - Herhangi bir vitesteyken yakıt tüketimi açısından üst ya da alt vitese geçmeni öneren dijital ekran bilgisi eğlenceli olmuş
    - İlk defa siyah arabam oldu, şu an çok güzel gözüküyor ama genelde kiri çok gösterir diyorlar, bakalım göreceğiz
    - Kol dayama sadece otomatik arabalarda şart diye düşünürken manueldede sürüş konforunu çok arttırdığını gördüm

Arabam şu an 70 km'de, fırsat bulursam ışık yanana kadar kaç km gittiğimide yazarım.

hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanın
    benim polomda siyah ve gerçektende devamlı yıkatmak gerekiyor :D
    rodaj dönemi konusunda servisten ne tür bilgiler aldınız acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: gsecer

Arkadaşlar Polo'da ESP opsiyonu yok mu?
    Bugün bayiidekiler öyle dedi ama pek inanamadim.

maalesef yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: cakdemir

quote:

Orijinalden alıntı: xclusive06

Herkese merhaba

hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanın
    benim polomda siyah ve gerçektende devamlı yıkatmak gerekiyor :D
    rodaj dönemi konusunda servisten ne tür bilgiler aldınız acaba ?

Teşekkür ederim,
    Rodaj dönemi konusunda bir şey sormak aklıma gelmedi açıkçası, onlarda herhangi birşey söylemediler.
    Sadece ilk defa dizel araç kullandığımı belirtip bir tavsiyeniz var mı diye sordum
    Uzun yolda mola verdiğinizde aracınızı stop etmeden 1-2 dakika rölantide bekletin,sıfırın altında havalarda da
    hareket etmeden 1 dakika rölantide çalıştırın dedi teslim eden servis elemanı.

• evet banada aynısını dediler
    turbodizel oldukları için uzun yoldan sonra 1-2 dakika beklemek lazım
    rodaj dönemini sorduğumda bana, bu araçlarda rodaj dönemi yok dediler.
    sadece ilk 1000km çok zorlamyacakmışım
    ancak kullanım kılavuzunda rodaj dönemi var.0-1000 km sakin sür, 1000-1500 km gazı sonuna kadar kökleyerek kullan yazıyor.
    sonra rodaj dönemi bitiyormuş
    hangisini yapacağımı şaşırdım doğrusu, servismi, kılavuzmu ?
  • arkadaşlar sıfır polo 1.4 benzzinli almayı düşünüyorum acaba serviste hız sabitleyici ve park sensörünü kaça taktırabilirim
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.