acemi olarak soruoyrum basitçe bluemotion modeli nedir? dizel mi yani?
yanliş bilmiyosan ışıklarda ve sıkısık trafikte motorun stop etmesi trafik akışı başlayınca da çalışması sistemi ne deniyor yanlışım eksiğim varsa düzeltin.
bluemotion emisyon değerleri oldukça düşürülmüş motor anlamına gelir. trafikte motorun stop etmesi ve sonra gaza basınca tekrar çalışması bluemotion değildir, ona start&stop denir. bluemotion bir konsepttir. vw araçlarında kullanılan çevre dostu motor demektir. bu konseptin içinde start&stop sistemi de bulunabilir.
peki yakıtı nedir? kullanıcıya artısı nedir çevre dostu olmasından başka?
emisyon değerleri de zaten yakıt tüketimi azaltılarak sağlanıyor sonuçta. beygir güçlerini de azcık kısıyorlar ama güzel bir yakıt tüketim değerine ulaşıyorlar.
Bu araclar tamamen sehırıcı ıcın dızayn edılmıs . Bu araclarla uzun yola gıdıp bıraz sıkıstırsanız gıtmesı ıcın, 1.6tdı dan fazla yakıcagı bır gercek..
arkadaşlar merhabe.ben de haziran sonunda aranıza katılacağım.çok foksiyonlu derii direksiyon simidi 727 lira dediler. bir de aracın üzerindeki ekipmanların fiyatları opsiyon ekletince düşüyor mu?(navigasyon,climatronik gibi..) eğer düşüren varsa bilgilerini paylaşabilir mi?
Arkadaşlar bende aranıza katıldım.Çarşamba günü kısmetse 1.2 trendline aracım gelicek.Size soracaklarım ise bu motorla ilgili bilgisi olan varmı 1.2 12v 3 silindir 70 bg lik bi motor?Önceden skodada falan kullanılmış heralde?
quote:
Orijinalden alıntı: seyhanozkan
Arkadaşlar bende aranıza katıldım.Çarşamba günü kısmetse 1.2 trendline aracım gelicek.Size soracaklarım ise bu motorla ilgili bilgisi olan varmı 1.2 12v 3 silindir 70 bg lik bi motor?Önceden skodada falan kullanılmış heralde?
hayırlı olsun kaç tl ye aldınız acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: seyhanozkan Arkadaşlar bende aranıza katıldım.Çarşamba günü kısmetse 1.2 trendline aracım gelicek.Size soracaklarım ise bu motorla ilgili bilgisi olan varmı 1.2 12v 3 silindir 70 bg lik bi motor?Önceden skodada falan kullanılmış heralde?
1,2 lt silindir hacmi ve dizel.bizim 1,4 lt benzinlide 30 Tl ye geldiğimiz yolu 15 e gelir. Tam bir ekonomi uzmanı. Sehir dışı 100 km de 4,5 lt mazot anca yakar.
O anca brosurlerde oyledır arac zorlandıgı ıcın daha cok yakıcak emin olun. Sehırıcı ıdeal ama sehırdısı kesınlıkle 1.6 tdi, gıtmesı zorlanmaması ve dogal olarak az yakması.
Arkadaşlar,
2011 model 14.000 KM de 1.6 lt 90 PS TDI Polom var. Full depo ile 950 Km (şehir içi ve dışı karışık) gidebiliyorum, özellikle TDI kullanan arkadaşlar, sizlerde durum nasıl?
Selamlar,
ben 850 civarı gidebiliyorum, İstanbul şehir içi çoğunlukla... sert kullanıyorum diyebilirim, araç TDİ DSG...
Fatih abi yol bılgasayarını acıtırmıssın cruise cntrol ıle mukemmel olmus abı gule gule kullan bu arada cep telofonu ben arkdasta unutunca aramısınız kusura bakmayın:S cuma gunu ahmet abının polosunuda taktırıyoruz darısı parayı bulunca benım basıma artık=) abı ne sorucam resımlerden baktımda sahıbınden.comda pek cozemedım hızını gosterıyor , gıdecegın yoluda gosterıyor galıba 220km yazıyordu baska neler var abı. bu arada sende cruise kontrol vardı onceden galıba sadece yol bılgısayarını mı aktıf ettırdın ve kaca mal oldu.=)?
Vay be millet neler yapıyo haberimiz yok .....yok cc yok yol bilg....millet aşmış...
quote:
Orijinalden alıntı: erdim11
Fatih abi yol bılgasayarını acıtırmıssın cruise cntrol ıle mukemmel olmus abı gule gule kullan bu arada cep telofonu ben arkdasta unutunca aramısınız kusura bakmayın:S cuma gunu ahmet abının polosunuda taktırıyoruz darısı parayı bulunca benım basıma artık=) abı ne sorucam resımlerden baktımda sahıbınden.comda pek cozemedım hızını gosterıyor , gıdecegın yoluda gosterıyor galıba 220km yazıyordu baska neler var abı. bu arada sende cruise kontrol vardı onceden galıba sadece yol bılgısayarını mı aktıf ettırdın ve kaca mal oldu.=)?
aklımda kaldığı kadarı ile; depodaki yakıtla gideceğin yol, kontak açıldıktan sonra gidilen yol, anlık ortalama tüketim, son 100km de artalama tüketim, 30km-250 km arasında bi değer ayarlıyorsun mesela 90, bu hızı geçince sesli sisnyal ve ekranda yanıp sönme koşulu ile uyarı, hızın ekranda görünmesi .......... gibi 9 farklı işlev var bilgisayarda..........Erdim sen de cumartesi git başka zaman gidersen 50 tl pahalıya maal olcak sana haberin olsun, öyle konuştuk ender ile.......alemlerden elini çek biraz para biriktir cumaya kadar hallet şu işi, önceki kolu geri aldı farkını verdim değiştirdi benimkini...........