Şimdi Ara

VW Servisinde başıma gelen komik olay

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen ay köyüme gitmiştim. Kuzenim arabamı ilk defa görüyordu. Gel bi tur atalım dedim verdim anahtarı geçti direksiyona. Kuzenimde eskiden oto tamircilik yapmıştı. Köyümüzün yolu biraz bozuk. Neyse gezinirken kuzenim sol taraftan ses geliyor sigortalardan olabilir dedi. Bende ciddiye almadım. Sonra şehre dönerken o sesi bende duydum. Eve yetişir yetişmez açtım forumları bu sesi araştırdım. Viraj denge lastiğinden direksiyon kutusu vs birçok şeyi araştırdım ve içime bir öküz oturdu . 2 hafta sonra servisten bakım için randevu aldım. Gittim servise ustaya sorunu bildirdim ve test sürüşüne çıktık. Usta sesi duydu ve elini sol kapı gözüne doğru uzattı. Orda ki parfüm şişesini çıkardı ve esprili bir şekilde sorunun kaynağını buldum geçmiş olsun dedi. Rezil oldum. Neyse biraz ateşim çıktı dönüş yolunda. Unutmam mümkün değil bu olayı.

• ona değilde kuzenine yaptığın şey hoş değil kusura bakma eskiden oto tamirliği yapmış biri keza kuzenin sana araba ile ilgili birşey diyorsa ciddiye almalısın ..
  • Oluyor bazen böyle şeyler varsın parfüm şişesinden gelsin hocam bosver. Para almadılar inşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: mathematician_01

Oluyor bazen böyle şeyler varsın parfüm şişesinden gelsin hocam bosver. Para almadılar inşallah
    Parfüm ne markaydı??
  • "İçime öküz oturdu"
  • Simdi o servis elenani arkadaslarina seni anlatip guluyordur.!
  • kendi arabana bukadar misafir gibi binersen olacağı bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evolvo

İste bunlar hep sex.

Parfüm şişesiyle sex in ne alakası var

edit O_o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DFABFCB25 -- 8 Haziran 2014; 14:07:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

quote:

Orijinalden alıntı: evolvo

İste bunlar hep sex.

Parfüm şişesiyle sex in ne alakası var

edit O_o

Alıntıları Göster
    Belki o sarsıntı sadece bozuk yolda oluyordur ama usta kesin bu şişe demiş belli olmaz araçla bir bozuk yola girin anlarsınız.
  • Parfüm şişesi arızalı diyip komple değiştirdiler mi?

Genelde servisler severler komple değiştirmeyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Imisoglu

Parfüm şişesi arızalı diyip komple değiştirdiler mi?

O bir şey değil ben araç 140km. hızdan yukarı çıkmıyor diye ustaya götürdüm. Dip gaz yaptığım halde eskisi gibi hızlanmıyordu. Usta bağladı bilgisayara "her şey normal" dedi. test'e çıktık arabanın 140km. hızdan yukarı çıkmadığını kendi de gördü. Carbon Clean temizleme yaptık. Çıktım sonuç aynı yine 140 da kaldı. İçime şüpheler düştü "hava akışmetresi" dendi. Temizlendi yerine takıldı yine sonuç aynı. Neyse uzun sözün kısası akşama kadar her yeri didik didik ettik araba yine aynı. Ertesi güne kaldı sabah 9'da gel dedi Turbo'yu söküp bakacaklar manifolt temizliği katalitik derken ertesi işimiz çok yorucu ve kirli olacak. Akşam moralim bozuk gittim arkadaşımın dükkanına sordu söyledim. Bir de beraber çıkalım dedi. Çıktık hakkaten araç 140. km. den yukarı çıkmıyor. Sonra durdu ayaklarının altına baktı ve teşhisi koydu.
    "Paspas gaz pedalının altına sıkışmış" dedi. Sinirden güleyim mi ağlayayım mı bilemedim. Seviniyorum çünkü ertesi gün hem çileli ve masraflı bi işe girişecektik. Onca zaman kaybı ve masraf etmekten kurtuldum.
    Sinirleniyorum çünkü Usta'da dahil kimsenin aklına paspas gelmedi.
    Bende bu olaydan sonra radikal bir karar aldım..
    Bir daha o ustaya gitmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi müMKÜNsüz -- 10 Haziran 2014; 16:56:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: müMKÜNsüz

O bir şey değil ben araç 140km. hızdan yukarı çıkmıyor diye ustaya götürdüm. Dip gaz yaptığım halde eskisi gibi hızlanmıyordu. Usta bağladı bilgisayara "her şey normal" dedi. test'e çıktık arabanın 140km. hızdan yukarı çıkmadığını kendi de gördü. Carbon Clean temizleme yaptık. Çıktım sonuç aynı yine 140 da kaldı. İçime şüpheler düştü "hava akışmetresi" dendi. Temizlendi yerine takıldı yine sonuç aynı. Neyse uzun sözün kısası akşama kadar her yeri didik didik ettik araba yine aynı. Ertesi güne kaldı sabah 9'da gel dedi Turbo'yu söküp bakacaklar manifolt temizliği katalitik derken ertesi işimiz çok yorucu ve kirli olacak. Akşam moralim bozuk gittim arkadaşımın dükkanına sordu söyledim. Bir de beraber çıkalım dedi. Çıktık hakkaten araç 140. km. den yukarı çıkmıyor. Sonra durdu ayaklarının altına baktı ve teşhisi koydu.
    "Paspas gaz pedalının altına sıkışmış" dedi. Sinirden güleyim mi ağlayayım mı bilemedim. Seviniyorum çünkü ertesi gün hem çileli ve masraflı bi işe girişecektik. Onca zaman kaybı ve masraf etmekten kurtuldum.
    Sinirleniyorum çünkü Usta'da dahil kimsenin aklına paspas gelmedi.
    Bende bu olaydan sonra radikal bir karar aldım..
    Bir daha o ustaya gitmedim

Alıntıları Göster
    hocam bi alemsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-38F9BBB0B

hocam bi alemsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: dionysos_07

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: ttyahoss

Alıntıları Göster
    VW servise arkadaşının aracını yetiren servis çalışanı
    araca bakacak olan ustaya
    ' abi bunun vitesi 1 den 2 ye atarken ses yapıyor '
    dedi ve ustanın da ciddi bir ifade ile
    ' o zaman 1 den direk 3 e atın ' demesi ve gülmekten yerlere yatışımız :D

• quote:

Orijinalden alıntı: sahinbas1903

Parfüm şişesi arızalı diyip komple değiştirdiler mi?

hahahahha resmen otururken kahkaha attım. hahahahha komple değişim

Bu parfümü servisimiz tavsiye etmediği için aracınız garanti dışı kaldı, bizim önerdiğimiz parfümü sıkarak tekrar geliz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyzade0606 -- 12 Haziran 2014; 13:33:53 >

• Aklıma benim bu hikaye geldi. Bilmeyenlerin okumasını tavsiye ederim, güzel hikaye.

“Her akşam yemekten sonra ailecek dondurma yeme alışkanlığına sahibiz. Fakat bir çok dondurma çeşidi olduğu için her yemekten sonra ne çeşit dondurma yiyeceğimize hep karar veririz. Ben de markete gider alırım. Geçen ay otomobilimi değiştirip yeni bir pontiac aldım ve o günden beri markete gidip gelmek benim için sorun olmaya başladı. Çünkü ne zaman vanilyalı dondurma alsam market çıkışında otomobilimi çalıştıramıyorum. Fakat başka çeşit bir dondurma aldığımda arabam gayet güzel çalışıyor. Bu sorun size çok saçma bile gelse, benim çok ciddi olduğumu bilmenizi isterim. Vanilyalı dondurma aldığımda arabam çalışmazken, neden başka dondurma aldığımda arabam çalışıyor?”

Kolaylıkla buruşturulup atılacak bir şikayet mektubu gibi görünüyor, değil mi? Öyle de olabilirdi. General Motors yetkilileri bu şikayet mektubunu bir kenara atabilirdi, müşterinin sorusu da sonsuza dek yanıtsız kalabilirdi. Ancak General Motors şirketi olayı araştırması için bir mühendisi görevlendirdi. Mühendis, nezih bir muhitte oturan, iyi eğitim almış Pontiac sahibiyle karşılaşınca biraz şaşırmıştı, böyle bir konuda dalga geçecek birine benzemiyordu. Akşam yemekten sonra yapılan dondurma alışverişine birlikte çıktılar. Vanilyalı dondurma alıp geri döndüklerinde, gerçekten de otomobil çalışmıyordu. Ertesi akşam çikolatalı dondurma aldılar ve araba çalıştı. Üçüncü akşam sıra çilekli dondurmadaydı ve araba yine çalışıyordu. Son deneme turunda vanilyalı dondurma alındı ve maalesef araba yine çalışmadı. General Motors yetkilisi şaşkındı. Bir mühendis olarak, arabanın vanilyalı dondurmaya alerjisi olduğunu düşünmek pek akıllıca gelmiyordu. Bunun üzerine ziyaretlerine bir süre daha devam etti. Olayın günün hangi saatinde olduğunu, hangi tip benzin kullanıldığını, gidip gelme süresini ve daha pek çok ayrıntıyı incledi. Kısa bir süre içinde de ilk ipucunu elde etti. Vanilyalı dondurma almak diğer çeşitlere oranla çok daha kısa sürüyordu. Çünkü en çok aranılan ürün olan vanilyalı dondurma marketin hemen girişindeki dolapta satılıyordu. Diğer dondurma çeşitleri ise marketin en arka kısmında kurulu bir tezgahtan seçiliyordu. Herhangi değişik bir çeşidi almak bu yüzden çok daha uzun sürüyordu. Şimdi mühendisin karşı karşıya kaldığı soru şuydu? Otomobil neden daha kısa süre içinde geri dönünce çalışmıyordu? Zaman faktörü işin içine girince mühendis sorunun cevabını bulmakta zorlanmadı. Sorun, motor soğuduğunda devreye giren buhar kilidinden kaynaklanıyordu. Bu kilit, normal şartlarda motor durduktan hemen sonra devreye girip çalışıyordu ve çikolatalı yada çilekli dondurma alana dek geçen süre, motorun tekrar çalışması için yeterli soğumaya imkan tanıyordu. Vanilyalı dondurma gecelerinde ise süre çok kısa olduğu için motor soğuyacak vakit bulamıyor ve buhar kilidi devreye girmiyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetyasir45

Çok güldüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Combalac

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetyasir45

Çok güldüm

Alıntıları Göster

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.