2012 model caddy aracımı 5 sene önce satın aldım kitapçığı yoktu araçta. 2 sene önce orijinal rcd 310 teybini çıkarıp double teyp taktım. Şimdi rcd 310 ilana koyup satacağım ama kodu falan yok bende. 2 defa akü değiştirdim hiç kod falan sormadı acaba benden önceki araç sahibi bunu iptalmi etti? Satacağım kişiye kod lazım olmaz bu durumda dimi? Yoksa kodsuz satamam da. Serviste çok pahalıymış bu işlem değmez zaten 300 tl civarı satılıyor teypler. Bazı kişiler kırıyormuş onlarda 100 lira falan istiyor. Inşallah kod gerekmiyordur dediğim gibi 2 defa akü değişiminde sorun olmadı. Kod isterse bunu kendimiz yapabileceğimiz pc programı falan varmı? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Volkswagen Teyp Kodu Hakkında Bilgiler
Volkswagen araçlarının teyplerinde güvenlik amaçlı bir kilit sistemi bulunur. Bu sistem, araç hırsızlığını önlemek için tasarlanmıştır. Teypin orijinal olmayan bir araçla kullanılması halinde, kilitlenir ve bir koda ihtiyacı olur.
Volkswagen Teyp Kodunu Bulma
Volkswagen teyp kodunu bulmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:
- Araç Belgelerini Kontrol Edin: Teyp kodu genellikle araç kılavuzunda veya satın alma belgelerinde bulunur.
- Teybin Ön Panelini Çıkarın: Bazı Volkswagen modellerinde, teyp kodu teypin ön paneline yapıştırılmış bir etikette yer alır.
- Bayiye Başvurun: Volkswagen bayiniz, aracınızın şasi numarasını kullanarak teyp kodunu bulabilir.
Volkswagen Teyp Kodu Bulma Programı
İnternette, Volkswagen teyp kodu bulma hizmeti veren çeşitli programlar bulunmaktadır. Bu programlar, aracınızın şasi numarası ve diğer bilgilerini kullanarak teyp kodunu belirlemeye çalışır. Ancak bu programların her zaman güvenilir olmadığını ve ücretli olabileceğini unutmamak gerekir.
Teyp Kodunu Girme
Teyp kodunu bulduktan sonra, teyp üzerindeki "CODE" butonuna basarak girebilirsin. Kod dört basamaklı bir rakamdan oluşur. Yanlış kodlar girilmesi durumunda teyp kilitlenecektir.
Önemli Not: Teyp kodunu kaybetmeniz durumunda, Volkswagen bayinizden ücretli olarak yeni bir kod alabilirsin.