Şimdi Ara

VW TİGUAN MI? MERCEDES C 180K MI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
17.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    çeviklik ve enerji paketlerinin zaten 1600 motorlar için olmadığı görülüyor.

Prime versiyonda, Tiguan'a göre eksik olan özellikler
    1- Deri koltuklar (VW fiyatı 3000€, Mercedeste kim bilir kaç liradır)
    2-Park asistanı (açıkçası hiç kullanmadım, belki eşim kullanır.)
    3- Cruise control (eğer yanlış hatırlamıyorsam bu da eksik, insaf)
    3-6.5 inch ekranlı 6'li CD çalar MP3çalar
    4-Pusula (önemsiz gibi gelmişti ama alışınca hoşunuza gidecektir)
    5-Çok fonksiyonlu direksiyon simidi (çok mu pahalıdır?)
    6-Otomatik kararan aynalar (yine eksik)
    7-4x4 çekiş sistemi (ederi 2000€, Karlı yollarda kim yaraını göz ardı edebilirdi ki)
    8- Off-road tuşu, ofroad şartlarında hill descent, abs ve gaz optimizasyonu.

yine yanlışım varsa lütfen düzeltin...

edit: yazınız görünce yazdım. zaten 36.000€ olanla bile 11-12.000 tl fark var. o da pime olan.
    size fascinationu o fiyata nasıl aldığınıza ait pm attım ama görmediniz sanırım. bu modelin SR'lu fiyatı 43.000€. benimki 30.500 avro diyorum siz, 12-13000 avro pahalı olanla kıyaslıyorsunuz.

20li yaşlarda olsaydım ben de C180 derdim. en düşüğü olsa bile...

Zaten elmayla armudu kıyaslıyoruz da, anlaşılan açan arkadaşın sanırım 35.000 civarı avrosu var. ona karşılık araç arıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi autograph -- 17 Mayıs 2009; 22:08:25 >

• Mb-Vw

Başımıza taş yağacak

Vw 1.4 250 hp olsa Mb karşısında yine şanssız benim gözümde.Tabi bugünün şartlarında,20 yıl sonrasını bilemem...Eğer bir Mb sahibiysem performansa pek değer vermem.Gerçekten de saygı uyandıran bir araç varsa,bu Mb'dir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AssistForte -- 17 Mayıs 2009; 21:39:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: autograph

Şöyle ekipmana bakıldığında,

7-4x4 çekiş sistemi (Karlı yollarda kim yaraını göz ardı edebilirdi ki)

yaw arkadasım o paketler eskide kaldı onlar ayrı artık.

1.si var
    3.sü var
    cd mp3 var
    5.si var
    6.sı var

diğerleri zaten 4x4 için

• Dur en iyisi ben sana 1.6 fascination donanımının butun hepsini yazayım yoksa tatmin ollmayacaksın

Lastikler
    Lastik basinci kaybi uyari sistemi
    Yedek lastik
    Yaz lastikleri
    17" 5 cift kol tasarimli hafif alasim jantlar

Dis donanim - diger
    Elektrikli katlanir dis dikiz aynalari
    Otomatik kararan ic ve dis dikiz aynasi
    Yagmur sensörlü ön cam silecegi
    Far yikama sistemi
    Tek parcali cam sunroof
    Dokunmatik kumandali sinyaller
    Elektrikli ayarlanabilir isitmali dis dikiz aynalari
    Far sensörü
    Iceriden acilan bagaj kapagi
    On sis lambalari
    Zaman röleli isitmali arka cam
    Isi yalitimli camlar
    Dis dizayn
    Alüminyum ve parlak siyah citali cam cerceveleri
    Arac renginde kapi kolu
    Dis dikiz aynalarina entegre sinyal lambalari
    Gövde rengi citalar
    Projeksiyon farlar
    Seffaf camli stop lambalari
    Siyah citali tampon hava girisi

Elektrikli acilir camlar, konforlu kapama ozelligi ile
    Hali paspas seti
    Otomatik kararan ic ve dis dikiz aynasi
    Bagaj vale kilidi
    Alüminyum sus parcalari
    Acik kalan arac isiklari icin uyari sesi
    Bagaj isiklandirmasi
    Bilgi ekranli gösterge tablosu
    Dis isi göstergesi
    Esya saklama gözü
    Havalandirmali torpido gözü
    Krom tasarimli anahtar
    Otomatik ic aydinlatma
    Önde esya koyma gözlü kol dayamasi
    Önde ve arkada okuma lambalari
    Seyahat bilgisayari
    Ic donanim - koltuk
    Sürücü ve yolcu koltugu sirtinda bagaj agi
    Aktif kafaliklar
    Arkada 3 bas dayama, yüksekligi manuel ayarlanabilinir
    Arka tarafta kemer gerdiricisi (kenar koltuklar)
    ISOFIX cocuk koltugunu sabitleyebilmek icin arkada baglanti halkalari
    Ön koltuklarda bel destegi
    Ön yolcu koltugunda doluluk sensörü
    Yüksekligi ve sirtlik e¿imi otomatik ayarlanabilen ön koltuklar
    Ic donanim - klima kontrol
    Thermatic klima sistemi

Guvenlik
    Bi-Xenon far sistemi
    PARKTRONIC sistemi(ön arka park sensörleri)
    Lastik basinci kaybi uyari sistemi
    Bagaj vale kilidi
    Aktif kafaliklar
    Bakim araligi göstergesi 'ASSYST'
    Fren balatasi asinma göstergesi
    Patinaj önleme sistemi
    Sürücü ve ön yolcu kuvveti sinirlamali kemer gerdiricisi
    Yokus kalkis destegi
    Elektronik stabilite programi (ESP)
    Fren asistani
    Kaza aninda otomatik açilan kapi kilitleri
    Ön hava yastiklari
    Ön yan hava yastiklari
    Uyari ucgeni
    ABS fren sistemi
    Arka kapilarda cocuk emniyeti
    Diz hava yastigi
    Karter muhafazasi
    LED 3. fren lambasi
    Otomatik yükseklik ayarli emmniyet kemerleri
    Perde hava yastiklar
    Yükseklik ayarli ön emniyet kemerleri
    Ilk yardim seti
    Uzaktan kumandali merkezi kilit
    Cok fonksiyonlu direksiyon sistemi ve gösterge tablosunda 4,5 inc'lik bilgi ekrani
    Teknik
    Far yikama sistemi
    Cruise kontrol
    Far sensörü

Vites kutusu ve sanziman
    5 ileri oranli otomatik saziman
    Direksiyon
    Hiza duyarli direksiyon
    Deri direksiyon simidi ve vites kolu
    Yükseklik ve derinlik ayarli direksiyon

Radyo
    Radio Audio 20 CD
    Haberlesme
    Dijital saat
     VW TİGUAN MI? MERCEDES C 180K MI?

off yordun yahu oh bea al sana standart donanimi fascination paketin..

• quote:

Orjinalden alıntı: HoLY.oNE

quote:

Orjinalden alıntı: autograph

Şöyle ekipmana bakıldığında,

7-4x4 çekiş sistemi (Karlı yollarda kim yaraını göz ardı edebilirdi ki)

yaw arkadasım o paketler eskide kaldı onlar ayrı artık.

1.si var
    3.sü var
    cd mp3 var
    5.si var
    6.sı var

diğerleri zaten 4x4 için

bunlar prime'a eklendi mi? Bakın ben prime'dan fazlalıkları diye yazmışım. Siz sanırım yine üst modelleri yazıyorsunuz...

• 42bin euroya prime alınmıyoki adam 42bin euro demiş yani fascination alcak..

Herhalde bende vermem o kadar para prime modeline rezil bir model gozumde..Alıncaksa en dusuk luxury alınmalı..
  • tamamdır, güzel günlerde kullanın çok güzel bir araç almışsınız.

ben kendimle iligli yazmıştım prime ile kıyaslamıştım tigu'yu satın alma aşamasında.

yoksa sizin kullandığınız model 90-95 milyar civarındaydı ona bakmadım bile (ama fascination modelini sizin gibi 70-71 civarına alma imkanım olsaydı, c180 alırdım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi autograph -- 17 Mayıs 2009; 21:58:02 >
  • boşda olsa doluda olsa mercedes c
    zaten ne kadar boş olabilir ki?
  • Mercedes tabi ki kendini kanıtlamış ve kaliteli bir araç. Belirttiğiniz gibi Tiguan ve Mercedes farklı segmentte ve farklı amaçlara yönelik araçlar.
    Mercedes 1.6 ya test sürüşü sırasında ben de bindim ve dediklerinize katılıyorum, performansta ve iç mekanda Tiguan kesinlikle daha başarılı.
    1.6 Mercedes 42500 Eur , bu araçta bence önceki C serilerinin, E ve tabi ki S serisinin kalitesi ve performansı yok. Yani Mercedes demek prestij demek olabilir ama bahsedilen Mercedes modeli hem iç mekan kalitesinde hem de performansta kesinlikle ekonomize edilmiş bir versiyon.
    Güvenlikte Tiguan öndedir / Sağlamlıkta aynı ayarda diyebiliriz (iç mekan için bahsedilen Mercedes modeli açısından emin değilim)/ Performansta Tiguan öndedir. / Prestij olarak Mercedes öndedir.

Önemli bir ayrıntı daha bence: Mercedes 1.6 iç mekan olarak çok dar bir araç. Arka taraf dar, önde sürücü koltuğuna otururken bacaklarımı direksiyona sürterek yerleştim. Yani kesinlikle ferah değildi. Zaten kompakt ve spor bir araç. Birde motor sesini ilk kalkışlarda ve düşük viteslerde ivmelenmelerde çok fazla duydum.

Açıkçası SUV değilde binek araç tercih edecek olsam ben yine Mercedes 1.6 yı tercih etmem, Ben ce Audi A4 hem iç mekan kalitesi hem de performans olarak bahsedilen Mercedes modelinden çok daha iyi bir araç.

quote:

Orjinalden alıntı: speedcy

Arkadaşlar ikisinin çok farklı segmentlerde olduğunu biliyorum ama siz olsanız.
    Deri ısıtmalı koltuklu, kendi kendine park eden 1.4 150 hp manuel vites Tiguanı mı? (35000 euro)
    Avangarde, 1.6 156 otomatik Mercedes C180K yı mı tavsiye edersiniz? (42500 eoru)
    İki aracı da test ettim mercedes hep kaliteli diye bilinir ama iç mekanda ve performansta sanki tiguan daha başarııydı.
    Karşılaştırmada benim için önemli olan güvenlik, sağlamlık, performans ve prestij.

• quote:

Orjinalden alıntı: oscarmiller

Mercedes tabi ki kendini kanıtlamış ve kaliteli bir araç. Belirttiğiniz gibi Tiguan ve Mercedes farklı segmentte ve farklı amaçlara yönelik araçlar.
    Mercedes 1.6 ya test sürüşü sırasında ben de bindim ve dediklerinize katılıyorum, performansta ve iç mekanda Tiguan kesinlikle daha başarılı.
    1.6 Mercedes 42500 Eur , bu araçta bence önceki C serilerinin, E ve tabi ki S serisinin kalitesi ve performansı yok. Yani Mercedes demek prestij demek olabilir ama bahsedilen Mercedes modeli hem iç mekan kalitesinde hem de performansta kesinlikle ekonomize edilmiş bir versiyon.
    Güvenlikte Tiguan öndedir / Sağlamlıkta aynı ayarda diyebiliriz (iç mekan için bahsedilen Mercedes modeli açısından emin değilim)/ Performansta Tiguan öndedir. / Prestij olarak Mercedes öndedir.

Önemli bir ayrıntı daha bence: Mercedes 1.6 iç mekan olarak çok dar bir araç. Arka taraf dar, önde sürücü koltuğuna otururken bacaklarımı direksiyona sürterek yerleştim. Yani kesinlikle ferah değildi. Zaten kompakt ve spor bir araç. Birde motor sesini ilk kalkışlarda ve düşük viteslerde ivmelenmelerde çok fazla duydum.

Açıkçası SUV değilde binek araç tercih edecek olsam ben yine Mercedes 1.6 yı tercih etmem, Ben ce Audi A4 hem iç mekan kalitesi hem de performans olarak bahsedilen Mercedes modelinden çok daha iyi bir araç.

quote:

Orjinalden alıntı: speedcy

Arkadaşlar ikisinin çok farklı segmentlerde olduğunu biliyorum ama siz olsanız.
    Deri ısıtmalı koltuklu, kendi kendine park eden 1.4 150 hp manuel vites Tiguanı mı? (35000 euro)
    Avangarde, 1.6 156 otomatik Mercedes C180K yı mı tavsiye edersiniz? (42500 eoru)
    İki aracı da test ettim mercedes hep kaliteli diye bilinir ama iç mekanda ve performansta sanki tiguan daha başarııydı.
    Karşılaştırmada benim için önemli olan güvenlik, sağlamlık, performans ve prestij.

Mercedes'in eski kalitesinde olmadığı, artık VW grubu gibi modellerinde çok fazla ortak parça kullanmaya başladığı zaten biliniyor.

e-otoderginin son sayısını okursanız yeni e serisi iin de yanı şeyleri yazmışlar bir önceki kasanın çok daha kaliteli malzemelerle üretildiği gibi.

• e-otodergi onları yazıyor da autocar da e ve c class'larda kalitenin arttığını söylüyor
    hangisine güvensek acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: funkmaster

e-otodergi onları yazıyor da autocar da e ve c class'larda kalitenin arttığını söylüyor
    hangisine güvensek acaba

İkisinide boşver.

Foruma güven. Forum ne derse doğrudur.

Jetta 280 yapar deniyorsa doğrudur.

Passatın 520den daha iyi olduğu söyleniyorsa doğrudur.

Insignia aslında 520den iyi deniyorsa doğrudur.

Doğrudur,doğrudur,doğrudur...
  • yine efsane bir konu olacak gibi
  • "İçi dar ve işçiliği ve malzeme kalitesi mercedes düzeyinde olmayan c180'e 95.000 lira vermek isteyenler alsın" diyeceğim sonra tartışma uzayacak, en iyisi dememek
    şakaydı...
    bitmez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi autograph -- 22 Mayıs 2009; 16:33:29 >
  • arkadaşlar markaya takılıyor belki ama tiguan mercedes c180 k ya tercih edilebilir

tiguan mb c180k dan daha çok araba ve tiplide üstelik
  • Mercedes tabi ki çok kaliteli bir marka;ama C serisini çok fazla abartmayın,hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.Araba kötü olduğu için söylemiyorum bunu,malum Mercedes deyince beklentiler çok çok fazla oluyor.

Tabi dışarında bakınca Mercedes daha prestijli görünüyor.
  • VW TIGUAN'ın tasarımı berbat...ama motoru işe yarar gbi sanki
  • quote:

Orjinalden alıntı: deserthawk

Mercedes tabi ki çok kaliteli bir marka;ama C serisini çok fazla abartmayın,hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.Araba kötü olduğu için söylemiyorum bunu,malum Mercedes deyince beklentiler çok çok fazla oluyor.

Tabi dışarında bakınca Mercedes daha prestijli görünüyor.

herhalde daha prestijli gorunecek çirkin ordek yavrusu tiguana karsı..bu kadar tipsiz bir araba olabilir mi yaw.

bole bir tasarımı anca vw grubu yapabilirdi..
  • Tiguanda öyle çok geniş rahat bir araç değil prestij acısındanda mercedes tabi ne olursa olsun.
  • audi'nin araçlarını mercedes'in araçlarıyla kıyaslamayı anladım da volkswagen'in araçlarını mercedeslerle kıyaslamayı bir türlü anlayamadım. volkswagen mi alayım merecedes mi alayım diye bir soru mümkün değil. bu sorunun cevabı yok.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.