Şimdi Ara

VW TSİ de en uygun YAĞ seçimi (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
646
Cevap
9
Favori
254.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu yağ konusunda sunu soyleyeyim;

Castrol edge 0-30 : Aşırı eksiltme
    Castrol edge 5-30 :Cok eksiltme
    Mobil 1 esp formula 5-30 : Aşırı eksiltme
    Shell helix ultra av-l 5-30 :cok eksiltme
    Shell helix ultra 5-40 :çok az eksiltme

Su an shell helix ultra 5-40 kullanıyorum .Ferformans zirvede kullanıyorum, eksilme 10.000 km de ceyrek litre bile degil. Yalnız uzun performanslı kullanımdan sonra motordan ucak turbini gibi bir ses geliyor, vuuuvvv diye, ama insana haz veriyor bu ses. Gücün sesi sanki
  • Ben 50400 kodu için kasmasam direkt gider Castrol Edge sport 0W-40 kullanırım.
    50200 kodunu da sağlıyor.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerf

Polo gti 1.4 tsi 180'lik motor için Shell Helix Ultra Extra 5w-30 tam sentetik uygunmudur?

Servisi arayıp sordum shell,mobil,castrol 5w-30 tam sentetik yağları kullanabilirsiniz dedi.

2000km'deki aracımın bugun yağ lambası yandı ne kadar yağ koymak lazım içine tahminen?

Birde hangi yağı önerirsiniz shell,mobil,castrol arasından?

Castrol zor bulunuyor galiba.

Mobil fazla yağ eksiltiyormuş.

Shell mi alsam daha iyi yoksa mobil esp mi?

Selam dostum,

Mobil ESP korkunç eksiltme yapıyor. Beni dinlersen shell dene. İşin ilginci 2000 km aracın yağ lambası yanması, bence servise bu durumu aktar ve yağ takip formu doldurt.

İyi sürüşler..
  • quote:

Yani servise git yağı orda eklet ve takip formu oluştur bunun için diyorsun.

Doğrumudur?

polo gti'larda bu yağ eksiltme mevzusu var galiba açıkcası çokda anormal değildir diye düşünüyorum ilk 2000km'de yüklü bir araç sonuçta.

yaklaşık 0.7-0.8lt yağ eksilmesi var araçda.

İlerde çıkacabilcek bir sorun karşısında elimde bişey olsun diye herhalde bu yağ takip formu.

Yağın buharlaşma olayı TSI motorların hepsinde mevcut. Yanlız 2000 km de sarı ışık yakan seviye pek normal değil. Yağ takip formu servis de doldurulduktan sonra 1000 km lik bir menzil içerisinde yağ eksiltmenin kabul edilebilir değerlerde olup olmadığını kontrol etmek için dolduruluyor. İleride beklenmeyen bir sıkıntı başına gelince de elinde savunabileceğin bir belge oluyor.

Sarı ışık yanması bence 1,5 lt den fazla bir eksiltmeyi gösteriyor. Çünkü çizginin en üstünden minimum a inmesi 0,7 lt civarı eksiltmeye tekabül ediyor. Sarı ışık yanması ise yaklaşık bir o kadar daha buharlaştığının göstergesi.

Beni dinlersen sen yağ eklemeden servis e çektir aracı. Hatta garanti 24 ü ara gelip alsınlar sıfır aracını.

Kullanım tarzın nasıl?

• Sevgili dostlar
    VW e ve yağ üreticilerine kalırsa 1000 km de 1 litre yağ eksiltmesi normal diyorlar.
    Eğer bu durum kabul edilebilirse 15000 km de 15 litre yağ ilavesi normal oluyor. Bunu söyleyenlerin 1 litre yağ ın kaç kuruş olduğundan haberdar olmadığını düşünüyorum.
    Benim bildiğim yağ çubuğunda minimum ile maksimum arası 0.8 litre. Yağ lambasıda 1 ile 1.1 litre arasında yanıyor. Yağ lambası sarı ise en yakın yerde yağı tamamlayın, kırmızı ise aracı motorunu stop ettirin anlamına geliyor.
    47000 km den beridir 170 lik TSI kullanıyorum. Kalıbımı basarım bu arabanın yağı 5W-30 değil. Bu yağ çok ince geliyor ve eksiltiyor. Burada 5W-40 kullanan arkadaşlar var ama ben biraz daha pahalı olmasına rağmen biraz daha ince olan 0W-40 yağ kullanılması taraftarıyım...Bundan sonraki bakımdada Castrol ün 0W-40 edge sport unu kullanacağım. Bu yağda 50200 kodunu sağlıyor..
  • quote:

Hocam 2.000km'deki aracın peki 1-1.1lt yağ eksiltmesi sizce normalmidir?

Hadi ekledik yağ rodajdı çok harcadı peki ya bundan sonra?

Sizce bu bir sorun mu?Yoksa bu tsi'ların yapısı bu şekilde mi?

Açıkcası bu bir sorunu teşkil ediyor mu diye merak ediyorum.

Sevgili dostum
    Aracının 2000 km de bu kadar yağ eksiltmesi normal değil bence.
    Yalnız sen aracını aldığında yağ seviyesine hiç bakmışmıydın.. Eksik yağ koymuşta olabilirler.. VW de olur mu deme arkadaşımın 4 kasa golfünde emniyet kemerini taktığın zımbırtı olmadan gelmişti.
    VW den herşeyi beklerim....
  • Bu arada bomba bi haber daha aktarayim:

Sırf Vw tamirine bakan bi ustadan duydum:
    "tsi lerin yağı 10W-40 dır.Motorun kendisi bu yağa uygun zaten.Eksilme filan olmaz"
    Aynen bunu dedi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: autolover

Bu arada bomba bi haber daha aktarayim:

Sırf Vw tamirine bakan bi ustadan duydum:
    "tsi lerin yağı 10W-40 dır.Motorun kendisi bu yağa uygun zaten.Eksilme filan olmaz"
    Aynen bunu dedi..

10W-40 yarı sentetik bir yağdır benim bildiğim yalnız.

Piyasada yedek parça satıcıları tsi ler için 5W-40 yağ tavsiye ediyorlar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 15 Haziran 2011; 12:41:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muradovskiy

quote:

Orijinalden alıntı: atikus

............. Daha doğrusu ben ikna olmuştum zaten de Murad abiden Onay bekliyordum sadece. ......

Murad abi, sana bir kere daha teşekkür ediyorum.

Bu başlığı ben açmadım ama sonunda onay merciside olduk ya helal olsun bana...

Bir şey değil Atakan... Hiç lafı bile olmaz... Arasıra bak bakalım edge eksiltecek mi?

Murad abi, "edge eksiltecek mi?" diye sormuştun ya, yağı değiştireli tam 6 ay oldu, c.tesi rekor otomotivdeydim. Yağına baktırdım, eksiltme yok. Bu bilgiyi de paylaşmak istedim.

• quote:

Murad abi, "edge eksiltecek mi?" diye sormuştun ya, yağı değiştireli tam 6 ay oldu, c.tesi rekor otomotivdeydim. Yağına baktırdım, eksiltme yok. Bu bilgiyi de paylaşmak istedim.

Atakan yağı değiştirdiğinden beri kaç km yaptın?
  • quote:

quote:

Atakan yağı değiştirdiğinden beri kaç km yaptın?

Abi 5.000 km yaptım. Bunun içinde 3 defa Ankara'ya gidiş-dönüş de var.
  • merhaba,

Liqui Moly synthoil high tech mor kutuda 5w-40 iyi yagdir
    HSTS i 4,2 derecedir bildigim kadariyla yag üreticileri arasinda en yüksek degerdir.
  • Liqui Moly nin 5W-40 ını bilmem...
    Ama duyduğum kadarıyla 5W-30 u inanılmaz eksiltme yapıyor. Castrol ün 0W-30 u gibi dediler...
  • quote:

Liqui Moly nin 5W-40 ını bilmem...
    Ama duyduğum kadarıyla 5W-30 u inanılmaz eksiltme yapıyor. Castrol ün 0W-30 u gibi dediler...

yetkili serviste Castrol 5w30 fıçı yağ koyuldu, 4500 kmdir şükür eksiltme yok TDIde
  • quote:

Orijinalden alıntı: 34UD5759

quote:

Liqui Moly nin 5W-40 ını bilmem...

yetkili serviste Castrol 5w30 fıçı yağ koyuldu, 4500 kmdir şükür eksiltme yok TDIde

geçenlerde bp den yakıt alırken markette yağlar dikkatimi çekti.inceledim castrol edge 5w 30 4 lt yağ da vardı.üzerinde bmw için onay var ama vw için yok.ama castrolun sitesinde en uygun yağ olarak bu yağı yazmış(tsi tigu için).anlamadım neden yazmamışlar acaba....fiyatı ise 86 tl...

• hocam servis dışında VW için Castrol 5W30u bulmak zor, ben epey baktım dışarda.. illa ki servise gidip alman lazım ama orda da pahalı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polo_R -- 11 Ağustos 2011; 0:14:44 >
  • ben çok araştırdım aracımı 3.000 de yağ değiştirmek için ama dışarıda servisin sattığı yağı bulamazsın sağlam kaynaktan bu castrol bayisi bile dedi abi bize o yağlar gelmiyor die benzeri vardır illaki yağ yağdır edge kullan bence sorun olmaz ama aklın her zaman takılmış olacak bi yere
  • Ben Castrol ün 0W-40 Edge sport yağını kullanmaya başladım... 5W-40 a göre biraz daha ince bir yağ
    Biraz zaman geçsin eksiltme yapıp yapmadığını yazarım buraya....Performansı da süper..
    VW nin 502.00 onayıda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 34UD5759

hocam servis dışında VW için Castrol 5W30u bulmak zor, ben epey baktım dışarda.. illa ki servise gidip alman lazım ama orda da pahalı..

her castrol edge 5w 30 vw de kullanılmaz anlamı çıkarmalımıyım bu durumda...
  • hocam Tiguan'ın kullanım kılavuzunda tavsiye edilen yağ kodu bellidir(502.00 / 504.00 / 507.00 vs vs), dışarıda eğer bu kodları karşılayan versiyon yağı bulursan kullanabilirsin, ben önceki sayfalarda da yazmıştım: Mobil1, Castrol Magnatec/Edge, BP Visco, Shell Helix, Mobil ESP... muhtelif yağları kullandım, kimi 5000 km olmadan eksiltti kimi de eksiltmeden 10bini gördü.. kötü yağ koymuyoruz neticede bunların hepsi markalı yağ ama mesela bende Mobil ESP 5W30 acayip eksiltti, daha 3-4bin kmde hem de.. aracınız garanti dahilinde iken servis tavsiyesi dışına çıkmayın derim..
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.