Şimdi Ara

VW TSİ de en uygun YAĞ seçimi (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
646
Cevap
9
Favori
254.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• quote:

Orijinalden alıntı: drkaramurat

aşağıda linklerini verdiğim yağların kutu üzeri yazıları neden farklı bilen varmı acaba?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-5w-30-castrol-motor-yagi-4-lt-36719185/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-castrol-edge-5w-30-4-lt-motor-yagi-37779773/detay

İkisinin üzerinde de Türkçe yazıyor...Farklı yıllarda üretim yapılmış olabilirler... Aklıma gelen bu oldu...

• quote:

Orijinalden alıntı: Muradovskiy

quote:

aşağıda linklerini verdiğim yağların kutu üzeri yazıları neden farklı bilen varmı acaba?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-5w-30-castrol-motor-yagi-4-lt-36719185/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-castrol-edge-5w-30-4-lt-motor-yagi-37779773/detay

İkisinin üzerinde de Türkçe yazıyor...Farklı yıllarda üretim yapılmış olabilirler... Aklıma gelen bu oldu...

teşekkür ederim. sanırım 50 tl olanı aldıracağım.istanbulda yaşayan yakınım görerek alacak.kafasına takılan birşey olursa almayacak.serviste 140 tl fiyat verdiler üstelik fıçıda ve edge değil longlife 5w 30...

• quote:

teşekkür ederim. sanırım 50 tl olanı aldıracağım.istanbulda yaşayan yakınım görerek alacak.kafasına takılan birşey olursa almayacak.serviste 140 tl fiyat verdiler üstelik fıçıda ve edge değil longlife 5w 30...

Sevgili drkaramurat
    Fiyatı 50 TL olanının fiyatı inanılmaz düşük geldi bana. Benim 80 TL den daha düşük fiyatını görmedim. Litreliğinin fiyatı bile 25 TL.
    Ayrıca bakımı yetkili serviste yaptırırsan bu yağı kullanmak istemeyebilirler. Üzerinde VW onayı yok...
  • Arkadaşlar
    Geçtiğimiz yıl 2 kutu Shell Helix Ultra 5W-30 yağ almıştım.
    Her kutu 4 litre
    Bu yağın bir kutusunun piyasadan 95 TL ile 135 TL arasında satıldığını gördüm.
    Bir kutusunu kullandım. Bir kutu da yedek olarak almıştım.
    Bir arkadaşım arabasını satmış ve elinde olan aynı yağın 1 litreliğini bana verdi.
    15000 km de 1 litrenin üzerinde bir yağ eksiltmesi olmuyor zaten.
    Dolayısıyla elimdeki 4 litrelik yağ fazlalık olarak kaldı.
    İsteyen olursa 85 TL den verebilirim. İnternetten satıldığı gibi kargo ile gönderebilirim.
  • quote:

Arkadaşlar
    Geçtiğimiz yıl 2 kutu Shell Helix Ultra 5W-30 yağ almıştım.
    Her kutu 4 litre
    Bu yağın bir kutusunun piyasadan 95 TL ile 135 TL arasında satıldığını gördüm.
    Bir kutusunu kullandım. Bir kutu da yedek olarak almıştım.
    Bir arkadaşım arabasını satmış ve elinde olan aynı yağın 1 litreliğini bana verdi.
    15000 km de 1 litrenin üzerinde bir yağ eksiltmesi olmuyor zaten.
    Dolayısıyla elimdeki 4 litrelik yağ fazlalık olarak kaldı.
    İsteyen olursa 85 TL den verebilirim. İnternetten satıldığı gibi kargo ile gönderebilirim.

Muradovskiy, pm göndermeye çalıştım ama engellemişiniz sanırım.teşekkür ederim ilginize...bakım yaptırdım aracıma.artık ileriki zamanlarda paslaşırız

• Sevgili drkaramurat,
    Bir zamanlar rahatsız edildiğimden pm almayı kapamıştım. Şimdide açamıyorum malesef.
    Sorun değil. Bir şey olursa konuşuruz tekrar..
  • sevgili arkadaşlar

şu forumu okutunca kafam biraz bozuldu diyebilirim, şimdi anlatayım arabayı aldığım arkadaş 45 binde buji vs gereken bakımları yapıldını söledi sadece yağ fitre vs değiştir yeter dedi tmm bende tanıdık diye hemde işcilik ucuz olsun diye bi arkadaşa gittim oda sağolsun castrol 5/30 magnatec (yeşil kutu) kaydu hemde 4.5 lt :S neyse yağın fazlasını eksıltmedım eksiltmeyi düşünüyodum bi foruma bakayım bu konu ile ilgili topik vardır muhakkat dedim baktım inceledim baya canım sıkıdı okuyunca şimdi ne tavsiye edersiniz uygun bi yağ alıp filtre dahil tekrar değiştirsemmi ne yapsam bu şekilde kalırsa bana ne gibi sorun cıkarır uzun vade de daha 500km aşağı yukarı yağı koyalı, bu şekilde kulansammı yoksa yol yakınken değiştireyimmi ne dersiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: assgti

sevgili arkadaşlar

şu forumu okutunca kafam biraz bozuldu diyebilirim, şimdi anlatayım arabayı aldığım arkadaş 45 binde buji vs gereken bakımları yapıldını söledi sadece yağ fitre vs değiştir yeter dedi tmm bende tanıdık diye hemde işcilik ucuz olsun diye bi arkadaşa gittim oda sağolsun castrol 5/30 magnatec (yeşil kutu) kaydu hemde 4.5 lt :S neyse yağın fazlasını eksıltmedım eksiltmeyi düşünüyodum bi foruma bakayım bu konu ile ilgili topik vardır muhakkat dedim baktım inceledim baya canım sıkıdı okuyunca şimdi ne tavsiye edersiniz uygun bi yağ alıp filtre dahil tekrar değiştirsemmi ne yapsam bu şekilde kalırsa bana ne gibi sorun cıkarır uzun vade de daha 500km aşağı yukarı yağı koyalı, bu şekilde kulansammı yoksa yol yakınken değiştireyimmi ne dersiniz..

Sevgili assgti.
    Kullanmış olduğun yağ ford marka araçlar için üretilmiştir.
    Hiç bir VW kodunu karşılamaz.
    Senin bileceğin bir iş ama ben olsam filtre ve yağı hemen değiştiririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 7 Mart 2011; 9:00:50 >

• murad hocam teşekkür ederim cevabın için ayın 15-20 arası yağı shell ultra ile değitirecem hemde işyerimin garajında kendim değiştirecem 2 kuruşluk işi bile iyi usta diye emanet ediyoruz yaptığı işe bak. Bu arada shell tavsiye edermisiniz veya kodu uyumlu mobil castrol mu kullanayım.
  • assgti
    Mobil ciddi eksiltme yapıyor.
    Castrol 5W-30 edge olarak piyasada bulunabiliyor ama VW onayı yok. Castrol ün serviste satılan yağı Castrol 5W-30 longlife III pahalı.
    En uygun olanı shell oluyor.
    Bende bir adet fazladan shell helix ultra 5W-30 var 4 litrelik. Bir bak çevrende kaça satılıyor. Uygun fiyata istersen yollarım sana...
  • Muradovskiy

Mobil1 'in 0W30 full ekonomi tabir edilen yağı acaba standartları karşılıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: altrea

Muradovskiy

Mobil1 'in 0W30 full ekonomi tabir edilen yağı acaba standartları karşılıyor mu?

mobil 1 ESP formula 5w-30 olan karşılıyor VW onay kodunu. Onay kodu da W504 - W507 dir.

iyi sürüşler..
  • quote:

assgti
    Mobil ciddi eksiltme yapıyor.
    Castrol 5W-30 edge olarak piyasada bulunabiliyor ama VW onayı yok. Castrol ün serviste satılan yağı Castrol 5W-30 longlife III pahalı.
    En uygun olanı shell oluyor.
    Bende bir adet fazladan shell helix ultra 5W-30 var 4 litrelik. Bir bak çevrende kaça satılıyor. Uygun fiyata istersen yollarım sana...

tamam konu hakkında ayın 15 inden sonra burdan ulaşmaya çalışırım size. teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 34UD5759
    @ c.devarne,

Erya Seat/Skoda servis evime çok yakın.. geçen gün sordum PoloTDI için yağ değişimi yapıyor musunuz diye? 5w30 fıçı yağ (Castrol) + yağ filtresi + işçilik için 200 TL fiyat çıkardı, ben de hayırlı işler deyip soluğu Ümraniye oto sanayinde aldım.. 4 litre Mobil 1 ESP 5w30 yağ(85 TL), orijinal filtre(10 TL), yağ değişim işçiliği(20 TL) için toplam 115 TL verip yağ değişimi sıkıntımı çözdüm..

Murad abinin yukarıda yazdığı sayko ben oluyorum biraz motorda ESP öncesi bulunan EDGE 5w40 eksilttiği için elimde bulunan 500 ml 5w30 SLX LongLife III yağı motora boca ettim ama sonradan kıllandım (Murad abi ile görüşme sonrası) ve gidip ESP değişimini yaptım.. eksiltme işini takip edeceğim, gerçi ben chipli bir TDIciyim ama yine de bir paylaşım olur.. neticede ESP yağın TSIler için de uygun olduğu önceki sayfalarda yazıldı..

Daha once yazdigim bu mesajla ilgili iki gelisme ekleyeyim..

1- Yag degisimi icin bana o zaman 200 TL fiyat ceken Seat Erya simdi kampanya yapmis, yag+filtre+degisimi bedava yapiyor.. Nasi bi kampanya ise artik?

2- ESPyi koyali daha 5000 km olmadan yag seviyesi cubuk uzerindeki minimum cizgisine indi.. Vay arkadas, litrelik ESP satan yer bilen var mi? :)

• 34UD5759

Bence 5000km ağır şartlarda çalışan sıkışık şehir içi trafiğinde kullanılan bir dizelin yağ değişim periyodu olmalı.
    Bence 1lt yağa 30 -40 lira vereceğime 4 lt yağa 85 tl verir yağı değiştirirdim.ayrıca hava filtresinide.
  • Sevgili 34UD5759
    Değiştirin yağı değiştirin..
    Zaten motor sesinizde bir acayip oldu..
    Hem 85 TL ye de sizin ihtiyaçlarınızı tamamen karşılayacak yağ var yakından tanıdığınız birinde....
    Biliyorsun yağların yerini.... Kıble tarafında....

Şu mobiller bir türlü VW lere uymuyor.. Eski arabamda da inanılmaz eksilme yapmıştı mobil 1. Eksiltme ölçüsüde şöyle idi.. 0W-40 mobil1, 0W-30 Castrol e göre 4 kat fazla yağ eksiltmişti.
    Ben de GT için yağ ararken mobil 1 i görüp hemde ingiliz malı olduğunu görünce bir an için umutlanmıştım. Acaba mı demiştim ama gerek gt kullanan, gerek 140 lık TSI kullanan gerekse Barış gibi dizel polosu olanların hemsinde ciddi yağ eksiltme problemi yaşanıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 7 Mart 2011; 21:22:34 >

• quote:

quote:

@ c.devarne,

Erya Seat/Skoda servis evime çok yakın.. geçen gün sordum PoloTDI için yağ değişimi yapıyor musunuz diye? 5w30 fıçı yağ (Castrol) + yağ filtresi + işçilik için 200 TL fiyat çıkardı, ben de hayırlı işler deyip soluğu Ümraniye oto sanayinde aldım.. 4 litre Mobil 1 ESP 5w30 yağ(85 TL), orijinal filtre(10 TL), yağ değişim işçiliği(20 TL) için toplam 115 TL verip yağ değişimi sıkıntımı çözdüm..

Murad abinin yukarıda yazdığı sayko ben oluyorum biraz motorda ESP öncesi bulunan EDGE 5w40 eksilttiği için elimde bulunan 500 ml 5w30 SLX LongLife III yağı motora boca ettim ama sonradan kıllandım (Murad abi ile görüşme sonrası) ve gidip ESP değişimini yaptım.. eksiltme işini takip edeceğim, gerçi ben chipli bir TDIciyim ama yine de bir paylaşım olur.. neticede ESP yağın TSIler için de uygun olduğu önceki sayfalarda yazıldı..

Daha once yazdigim bu mesajla ilgili iki gelisme ekleyeyim..

1- Yag degisimi icin bana o zaman 200 TL fiyat ceken Seat Erya simdi kampanya yapmis, yag+filtre+degisimi bedava yapiyor.. Nasi bi kampanya ise artik?

2- ESPyi koyali daha 5000 km olmadan yag seviyesi cubuk uzerindeki minimum cizgisine indi.. Vay arkadas, litrelik ESP satan yer bilen var mi? :)

Selam Barış,

Büyük lafı dinlemezsen başına gelecekleri sana Murad abi zamanında söylemişti.

Mobil kullanmayın arkadaşlar, belki Mobil gerçekten dünyanın en iyi yağları arasında ancak VW motorlarında ciddi yağ eksiltmesi yaşatıyor. İşin gerçeği serviste konulan Castrol' ünde Mobil den pek bir farkını göremedim.

Herkese iyi sürüşler...

• Merhaba Emre,

Murad abi için "merhemi olsa başına sürer" diyim sen anla.. (sçtık)

Valla nette litrelik ESP 25 TLye var, alıcam bi litreyi boca edicem.. yaza kadar idare etsin bi 5000 km de sonra yeni yağ koyarım..

LiquiMoly diye de bi yağ varmış denemek lazım, VW TSI ve TDIler için onaylı filan..
  • Bana kel diyene bak....
    Benim araba castrol 0W-30 da bile 5000 km de minimum çizgisine düşmedi....
    Seninkisi eksiltmemiş içmiş resmen yağı...O kadar dedik dimi sana Mobil kullanma diye...
    Tam dayaklık adamsın Barış.. Kafana bir şeyi taktığında hiç bir şey görmüyor gözün....
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.