Şimdi Ara

VW TSİ de en uygun YAĞ seçimi (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
646
Cevap
9
Favori
254.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Erya Seat/Skoda servis evime çok yakın.. geçen gün sordum PoloTDI için yağ değişimi yapıyor musunuz diye? 5w30 fıçı yağ (Castrol) + yağ filtresi + işçilik için 200 TL fiyat çıkardı, ben de hayırlı işler deyip soluğu Ümraniye oto sanayinde aldım.. 4 litre Mobil 1 ESP 5w30 yağ(85 TL), orijinal filtre(10 TL), yağ değişim işçiliği(20 TL) için toplam 115 TL verip yağ değişimi sıkıntımı çözdüm..

Murad abinin yukarıda yazdığı sayko ben oluyorum biraz motorda ESP öncesi bulunan EDGE 5w40 eksilttiği için elimde bulunan 500 ml 5w30 SLX LongLife III yağı motora boca ettim ama sonradan kıllandım (Murad abi ile görüşme sonrası) ve gidip ESP değişimini yaptım.. eksiltme işini takip edeceğim, gerçi ben chipli bir TDIciyim ama yine de bir paylaşım olur.. neticede ESP yağın TSIler için de uygun olduğu önceki sayfalarda yazıldı..

• bişey sorucam: piyasada heryerde bulunabilitesi yüksek yağlar olan, fiyatları 100 TL seviyelerinde gayet uygun olan ve TSI speclerini karşılayan 5w30lardan ESP ve AV-L varken neden illa da Ultra Extra ?? önceki sayfalarda okumadığım bir detay mı vardı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 34UD5759

bişey sorucam: piyasada heryerde bulunabilitesi yüksek yağlar olan, fiyatları 100 TL seviyelerinde gayet uygun olan ve TSI speclerini karşılayan 5w30lardan ESP ve AV-L varken neden illa da Ultra Extra ?? önceki sayfalarda okumadığım bir detay mı vardı?

Selam,

AVL ve ESP TSI lerde eksilttiği için VX arayışındayız. ESP bende eksiltti hem hatırı sayılır bir biçimde, AVL de Murad abide..

Görüşmek dileğiyle..
  • Merhabalar,

galiba en iyi yagi buldum tabikii mobil1 den sonra:)

http://www.lm-turkiye.com/urun_detay.asp?id=454&kategori_adi=

selamlar
  • Biraz önce yolladigim tavsiye linkini geri cekiyorum.Sebebi ise bu yagin malesef TSI motorlarina uygun olmamasi.HSTS degeri cok yüksek.
    Ama alternatif olarak Motul yagini tavsiye ederim.Kesin özellik bilgileri elimde degil ama MOTUL 8100 Eco-nergy nin TSI motorlari icin uygun oldugunu
    zannediyorum.5-W30 viskositesinde tam sentetik olan nadir yaglardan biri.Mobil1 dahil bircok üreticide bu viskositede tam sentetik yag yok.Cogu
    HC Sentesinde=Hydrocrack Synthese.

http://motulsatisnoktalari.com/

daha fazla Bilgi yukaridaki Linkde.

selam
  • Internettin derinliginde buldugum VW nin yag tavsiyesi listesini 50400/50700 Norm
    eklemek istiyorum.Yukarida yazdigim Motul 8100 Eco-nergy listeye dahil dehil.
    Ama 8100 X-Clean + beklentileri karsiliyor gibi.

http://www.my-gti.com/2540

liste ingilizce.

slm
  • Sağolsun Emre sayesinde uygun fiyata Shell Helix Ultra Extra 5W-30 yağım oldu sonunda.

Bakıma girmeden evvel Emreden alacağım...

Dün akşam arabanın ekranında 3500 km sonra veya 16 gün sonra servise gidiniz yazısı çıktı gıcık oldum.. Kıllığına götürmeyeceğim. Nasılsa motor yağımı 7 ay evvel değiştirdim. Filtrelerimde temiz..
  • Estağfurullah üstadım
  • Sayın muradovskiy

Mobil'de Mobil 1 Fuel Economy 0W-30 kodlu bir yağ var .Acaba bu yağ sizin motor özelliklerini destekliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: altrea

Sayın muradovskiy

Mobil'de Mobil 1 Fuel Economy 0W-30 kodlu bir yağ var .Acaba bu yağ sizin motor özelliklerini destekliyor mu?

Bu yağı ingiliz mobil1 sitesinden baktım. Benim arabamı geçtim VW nin hiç bir kodunu karşılamıyor.
  • Son bir haftadır DH Tsi başlığının eski müdavimlerinden Atikus ( Atakan ) ile görüştük.
    Onunla aynı gün TSI larımızı almıştık.
    İkimizinde bakım zamanı geldi. Ben nisan ayında yağımı değiştirdiğim için 4 ay daha yırttım.
    Onun golf 32000 km ye gelmiş 45000 km bakımına girecekti.
    Abi sen ne yaptın diye sordu bana. Bende yağı değiştirdiğim için nisan 2011 de bakıma gireceğim dedim. Ben ne yapayım diye sordu. Bende filtreleri al bir de yağ al git bir özel servise değiştir , 45000 km ye kadar sende devam et dedim.
    O özel bir servise gidip bakım yaptırmayı tercih etti.
    Bakımı yaptırdığı gün beni aradı. Doğal olarak özel servis yetkili servisten daha ucuz tutmuş.
    Yağ olarak ne kullanmışlar dedim kıl bir adam olarak... 5W-30 magnetec dedi.. 5W-30 tamamda magnetec tuhafıma gitti. Hatta yeşil renkli bir bidondu deyince ben demeden o dedi. Abi üzerinde ford arabalar için filan yazıyordu dedi.
    Bu yağın benim bildiğim kadarıyla hiç bir VW onayı yok. Hani kontrol etseydin, keşke koydurmasaydın filan dedim..
    Daha sonra castrol ün sitesinden kontrol ettim. Aklımda kalanlar doğru ama Atakana diyemedim değiştir yağını diye...
    Bu sabah tekrar konuştuk. Hafta arası uzun yola çıkacakmış.. Değiştirsem mi diye o sordu. Bende açık açık anlattım.
    Ne koyayım dedi.. Bende Castrol edge , Shell helix veya mobil 1 koydurabilirsin dedim.
    Akşam aradı. Bakımı yaptığı servise gidip konuşmuş. Aradaki farkı vererek Castrol edge 5W-30 koydurmuş. Arabanın gidişi değişti diyor. Magnetec te araba hem gitmemeye hemde fazla benzin tüketiyordu dedi...

İster yetkili ister özel servis.... kullanılan yağa dikkat etmek gerekiyor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 21 Aralık 2010; 14:48:15 >

• Murad abi selam,

Atakan 45000 bakımını kaça mal etmiş? Yetkili Servis de bu periyodik bakımın dip tutarı 314 TL civarı bir bedel ekstra sarf malzemesi mevcut değilse.. Eğer arada %40 gibi bir indirim yok ise bence özel servis bizim motorlar için pek iyi değil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrckr79

Murad abi selam,

Atakan 45000 bakımını kaça mal etmiş? Yetkili Servis de bu periyodik bakımın dip tutarı 314 TL civarı bir bedel ekstra sarf malzemesi mevcut değilse.. Eğer arada %40 gibi bir indirim yok ise bence özel servis bizim motorlar için pek iyi değil..

msn den yazdım sana Emre.
  • Sonunda shell helix ultra 5W-30 yağlarımı aldım Emreden...
    İlk defa görüştük Emre ile.. Bu VW cilerde birbirini çeken bir şey var herhalde.. :)
    Güzel bir öğlen yemeği yedik. Emreye buradanda teşekkür ederim.
    Barışta katıldı aramıza. Muhabbet süper oldu....

Sohbet esnasında aklıma geldi söylemeyi unuttum.. Biz eşlerimizle birlikte buluşmamamız lazım.. Hatunlara gına gelir bizim araba muhabbetimizden..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muradovskiy

Sonunda shell helix ultra 5W-30 yağlarımı aldım Emreden...
    İlk defa görüştük Emre ile.. Bu VW cilerde birbirini çeken bir şey var herhalde.. :)
    Güzel bir öğlen yemeği yedik. Emreye buradanda teşekkür ederim.
    Barışta katıldı aramıza. Muhabbet süper oldu....

Sohbet esnasında aklıma geldi söylemeyi unuttum.. Biz eşlerimizle birlikte buluşmamamız lazım.. Hatunlara gına gelir bizim araba muhabbetimizden..

Murad abi gerçekten muhabbet süperdi. Bu arada seni de Barış' ı da tanıdığıma, görüştüğüme çok memnun oldum.

Hatunları yazmışsın , inan bizimkine artık gelmiyor. Kadıncağız alıştı artık bu muhabbetlere

Senin de belirttiğin gibi yaza doğru bir atraksiyon yapalım

Görüşmek dileğiyle..

• ufak buluşma ile ilgili yazılanlar için bilmukabele diyeyim, güzel bir saat geçirdik...

Emre yalnız Murad abiye verdiğin kutuların birinden halis muhlis 5W30 sızma Ayvalık yağı çıkmış.. hani yağlar Made in Turkey ya.... Helix ve Komili fabrikaları yakın sanırım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polo_R -- 22 Aralık 2010; 14:56:15 >
  • O Kadar da dikkatli kapağını monte etmiştim.

Herşey bir yana bu yağ eksiltecek mi onu merak ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: 34UD5759

ufak buluşma ile ilgili yazılanlar için bilmukabele diyeyim, güzel bir saat geçirdik...

Emre yalnız Murad abiye verdiğin kutuların birinden halis muhlis 5W30 sızma Ayvalık yağı çıkmış.. hani yağlar Made in Turkey ya.... Helix ve Komili fabrikaları yakın sanırım....

quote:

Orijinalden alıntı: emrckr79

O Kadar da dikkatli kapağını monte etmiştim.

Herşey bir yana bu yağ eksiltecek mi onu merak ediyorum

Valla kutuyu sallayınca harbiden tam sentetik sızma gibi geldi

Emre tam sentetik yağların eksiltmesi normaldir. Normal olmayan aşırı eksiltme yapmasıdır. Kriterde motora konulan yağın %25 inden fazlasını eksiltmemesi gerektiğidir.

Bu arada lastik alacaksan pzero ile birlikte Continentail in sport contact 3 lastiklerinden de çok kişinin memnun olduğunu okuyorum. Ama 17" jantın altındaki lastiklerde varmıdır bakmak lazım.

• Conti Sport Contact 2 nin ebatı var üstad 205/55/16 için

henüz CSC 3 bu ebatta üretilmiyor. Büyük ihtimal P Zero Rosso alacağım. Bakalım kısmet
  • @Muradovskiy
    @emrckr79

Yakında 1.4 tsi leon aracımı 30.000 km bakımına getireceğim , yağ konusunda baya bilgi sahibi olmuşsunuz gördüğüm kadarı ile . Sizce aracıma hangi yağı almalıyım , cevabınız için şimdiden tşk ederim.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.