Şimdi Ara

VW TSİ de en uygun YAĞ seçimi (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
646
Cevap
9
Favori
254.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçen seneki bir bakım için VX 5W30 almıştım, işin ilginci bu yağ hem benim TDI için 505.01i hem de TSIciler için 504.00 - 507.00i aynı anda karşılıyordu.. bir daha bulamadım bu yağdan..

VW TSİ  de en uygun YAĞ seçimi

• quote:

Orijinalden alıntı: 34UD5759

geçen seneki bir bakım için VX 5W30 almıştım, işin ilginci bu yağ hem benim TDI için 505.01i hem de TSIciler için 504.00 - 507.00i aynı anda karşılıyordu.. bir daha bulamadım bu yağdan..

Ben bayram sonrası bu yağdan kendime alacağım. Açık olsalardı bu gün gidecektim ama telefonları cevap vermedi. Kesinlikle AV-L ile VX in aynı yağ olduğuna inanmıyorum.

• evet. manuel.
  • Yağ bahsi burada baya tartışılmış.Acaba Clio 1.2 16V için 5W30 Castrol EDGE kullansam olur mu.Castrolun sitesinde bunu ve 0W30 kullanabilirsin yazıyor 10W40'dan sonra 0W30 biraz eksiltebilr 5W30 mantıklı geliyor.
    Hemde soğuk bir şehirde yaşıyorum.
  • Peki arkdaşalar türkiyede iki ürün var satışta biri yerli malı sanırım ucuz olan özenticarette buldum fiyatı 80 tl
    http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/1304/Castrol-Edge-5W30-4Lt
    Digeri ise pahalı olan kabının yapısı şekil itibari farklı da sanırım ithal ürün acaba 504 VE 507 onay kodu nu taşıyor mu acıklayıcı bilgi fazla da yok kafam karıştı
    www.hepsiburada.com
    Castrol EDGE 5W30 4 Litre 85c057 Motor Yağı (Benzin Ve Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/Liste/castrol-edge-5w30-4-litre-85c057/ProductDetails.aspx?productId=otm85c057&categoryId=26005

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi güvengolfv -- 21 Kasım 2010; 22:34:30 >

• Sevgili güvengolfv
    Türkiyede legal olarak satılan tüm castrol 5w-30 yağlar yerli malı yurdun malı..
    Fotoğrafları farklı olsada...

Bu gün konuştuğum Castroldeki mühendis Alman malı Edge ile Türk malı Edgenin formüllerinin aynı olduğunu belirtti ama bu yağı yetkili serviste hayatta değiştiremeyiz. Hani şeytan git her 7500 km de yağı değiştirerek bu yağı kullan diyor ama .....

Shell Helix Ultra Extra 5W-30 u da buldum ama 4 litrelik 4 lü bidon şeklinde toptan satılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 22 Kasım 2010; 16:36:41 >
  • Aranızda Shell Helix Ultra Extra 5W-30 yağ almak isteyen varmı? Almak isteyeniniz varsa sipariş edeceğim 4 bidon.. İsteyene kargo masrafını karşılamak kaydı ile yollayabilirim.
    4 litrelik bidon yaklaşık 110 TL ye geliyor. Perakende satış yerlerinde 135 TL ye satılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muradovskiy

Aranızda Shell Helix Ultra Extra 5W-30 yağ almak isteyen varmı? Almak isteyeniniz varsa sipariş edeceğim 4 bidon.. İsteyene kargo masrafını karşılamak kaydı ile yollayabilirim.
    4 litrelik bidon yaklaşık 110 TL ye geliyor. Perakende satış yerlerinde 135 TL ye satılıyor.

Benim yazmama gerek yok sanırım Ben 1 tane alırım abi. Ancak şu an için acelem yok.

teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altrea

Yağ bahsi burada baya tartışılmış.Acaba Clio 1.2 16V için 5W30 Castrol EDGE kullansam olur mu.Castrolun sitesinde bunu ve 0W30 kullanabilirsin yazıyor 10W40'dan sonra 0W30 biraz eksiltebilr 5W30 mantıklı geliyor.

Yanlış başlıktasınız. servis ne koyuyorsa ondan koyun. 0/30 a geçenler genelde eksilme yaşar.
  • ben aracı servise götürmeyenlerdenim bilgi toplayıp ona göre ne yapmam gerektiğine karar veriyorum.ayrıca herşey servis değil heleki güvenilecek bir kurum hiç değil.
    Aslında kullanma klavuzu pek çok konuyu aydınlatıyor.ama ne kadar bilsende yine bir bilene danışmak çok yararlı oluyor...
    quote:

Orijinalden alıntı: gokturk010

quote:

Yağ bahsi burada baya tartışılmış.Acaba Clio 1.2 16V için 5W30 Castrol EDGE kullansam olur mu.Castrolun sitesinde bunu ve 0W30 kullanabilirsin yazıyor 10W40'dan sonra 0W30 biraz eksiltebilr 5W30 mantıklı geliyor.

Yanlış başlıktasınız. servis ne koyuyorsa ondan koyun. 0/30 a geçenler genelde eksilme yaşar.

• quote:

ben aracı servise götürmeyenlerdenim bilgi toplayıp ona göre ne yapmam gerektiğine karar veriyorum.ayrıca herşey servis değil heleki güvenilecek bir kurum hiç değil.
    Aslında kullanma klavuzu pek çok konuyu aydınlatıyor.ama ne kadar bilsende yine bir bilene danışmak çok yararlı oluyor...

Kullanım klavuzunda yazan spektleri karşılayan yağı kullanman lazım. Başka bir yağa geçmen doğru değil.

Daha detaylı bilgi almak istersen otomotiv genel bölümünde motor yağı ile ilgili detaylı bir konu var.

Nicki Vezir olan bir arkadaş var. Sorulan sorulara detaylı cevaplar veriyor. Bu konu sadece TSI motorlu araçlarda kullanılan yağ ile ilgili....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 24 Kasım 2010; 12:51:16 >
  • Bayram tatili ,iş güç derken 10 günlük bir aradan sonra araştırmalara geri döndüm.Shell Türkiye'den umudu kestiğim için Shell Fransa'ya ve global siteye bu üç üründen hangisinin daha üstün olduğunu,farklarını soran mailler attım.Cevap alabilirsem buradan yayınlarım.

Ayrıca hepsiburadadaki ürünün barkod numarasını öğrenmek için mesaj attım.Belki bir şans ,ürün alman barkodlu çıkarsa fabrika yağına zahmetsizce ulaşabiliriz.(Barkod demişken yukarıdaki vx fotoğrafındaki yazılar almanca olsa da ürün İngiltere üretimi ve eski ambalaja sahip;muhtemelen 2008 ve daha eski tarihli)

Benim yağlara bu kadar takmamın sebebiyse şu anda aracın motorunda yarım litre SHELL ULTRA AB var.(tam sentetik 5w30 ancak mercedesler için yapılmış,üretim yeri Almanya).Şeker bayramında Ankara'ya giderken resmi tatil nedeniyle servisler kapalıydı,,mecburen bunu aldık ama içim pek rahat etmedi.Araç şu an 5000 km'de 15000'ini bekleyip beklememekte de kararsızım.

Sayın Muradovskiy,

Toptancının fiyatları biraz yüksek geldi.Kaldı ki koli alımı yaparsak daha uygun olması gerekirken,fiyatlar aşağıdaki sitede daha uygun gibi.

http://www.turkoilmarket.com/Shell-Hellix-Extra-5W-30-4-Lt,PR-245.html

Bir de Extrada mı karar kıldınız?Üzerinde 504.00 kodları yazıyor mu?

not:Daha önceki mesajlarınızda anadolu yakasında hangi shell istasyonundan bahsediyordunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.devarne -- 25 Kasım 2010; 13:38:37 >

• Sevgili C.Devarne
    Bu gün bir eski dostumla görüştüm. Kendisi cumartesi günü Moskovadan İstanbula gelecek.
    Getirebilirse kendisinden Edge 5W-30 istedim. Bavula koyup getirebilirse ne ala.
    Dün akşam Rus sitesinden baktım. Rusyada bile satılan Castrol edge 5W-30 yağda 504 onayı var.
    http://www.castrol.com/castrol/sectiongenericarticle.do?categoryId=9018960&contentId=7039833#7234232

Eğer castrol getirtemezsem Shell Helix Ultra Extra 5W-30 alacağım.
    Dün Shelldeki yetkili kişi ile görüştüm. Extra Ultra ile AV-L arasında ne fark var diye sordum. Kendisi her ikisininde 504 onayı olduğunu extra ultra nın ilave olarak bmw ve mersedes onaylarının da olduğunu söyledi.
    İnternetten biraz araştırdım. . Extra için yüksek derecede desülfirze edilmiş gevşek wax, poliolefinler ve katkı maddeleri karıştırılması ile AV-L içinse poliolefinlerin yüksek saflıktaki mineral yağlar ve katkı maddelerinin karıştırılması ile yapılır diye yazıyor. Kimya bilgilerim çok eskilerde kaldı ama AV-L ile Extra Ultranın katkıları da farklı gözüküyor.
    Ben Shell alırsam Extra Ultra alacağım. 50400 onayı var bu yağın.

Bu arada geçen konuştuğum yağ ile ilgili başka bir yetkilide motorda iki farklı yağ kullanılmamasını tavsiye etti. Sebebini sordum. Farklı yağ içindeki katkılar birbiri ile etkileşime girerek tortu oluşturabilir diye cevap verdi. Bunu iki yağı karıştıran sapık bir arkadaşıma söyledim. 2 saat içinde gidip Mobil 1 ESP ile değiştirmiş komple yağını.

Bu arada yağın ömrü ile ilgili soru sordum Shell deki kişiye. Raf ömrü 2 yıldır dedi. Bu ucuza ultra extra yağ satan internet sitesinin elindeki ürünün üretim yılına bakmak lazım.
    Ayrıca Ford da çalışan bir meslektaşım da servislerin bize söylediğini araştırmış. İllaki motor yağının 1 sene sonra değiştirilmesi zorunlu değil dedi. Sebebinide yazmış ama copy paste etmem lazım. Ofisteki bilgisayarımda kayıtlı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 24 Kasım 2010; 23:49:19 >

• Anadolu yakasında selamiçeşme shell benzin istasyonu yağ açısından bir hayli zengin idi ama yukarıdaki mesajda yazdığım sapık arkadaşım baktı AV-L var ama diğer extra ultra yokmuş ( 10 gün öncesi )
    Ben önümüzdeki hafta mesleki bir kursa gideceğim. Ondan sonraki hafta Extra Ultrayı sipariş edeceğim.

Bu arada Shell den anadolu yakasında extra ultra bulabileceğim başka yer varmı diye sordum. 2 yer ismi verdiler. Biri Subaru servisi diğeri de Ümraniyede bir yedek parça satıcısı. Henüz onlara telefon açmadım.
  • Hepsiburadadan beklenen cevap geldi.Castrol Türkiye üretimiymiş.Mİlletin 80 liraya kar ederek sattığı ürüne 135 liralık etiket koyan bu zihniyeti de tebrik etmek istiyorum!!!

Sayın Muradovskiy,

Mesajınızdaki sıradan gidersek,ilk olarak arkadaşınız uçakla geliyorsa 5 litrelik bir sıvıyı getirmesi güvenlik nedeniyle mümkün olmaz diye düşünüyorum.2001 senesinde Moskova'dan gelirken aldığım 1 bavul kitabı bile zar zor geçirdim.Moskova güvenlik görevlileri biraz ters ,bir de aeroflotla geliyorsa onlar kraldan da kralcı davranabiliyorlar.

Shell ultra extra'nın farkı da sizin belirttiğiniz gibi üretim tekniğinden kaynaklanıyor.Teknik olarak grup4 sayılmasa da temel olarak vx ve av-l'den daha az petrol türevi içeriyor.Tam sentetik tanımının yasal olarak ülkeden ülkeye değişmesi nedeniyle ,bu açıktan yararlanan üreticiler de mineralden türetilmiş yağlarına tam sentetik ibaresi basıveriyorlar.(İncelemek isteyen arkadaşlar ürünlerin MSDS formlarından ulaşabilirler.)

Serviste sorun çıkmaması açısından extra üzerinde vw 504.00 yazıyor mu?Yoksa nasıl halletmeyi düşünüyorsunuz?

Motordaki iki farklı yağ olayını ,vw danışmaya sordum,teknik yetkili yarım litrenin bir zararı olmadığını söyledi.Daha önce forumda da bir kişiye aynı cevabı vermişler ,ki bu arkadaş imkansızlıktan 5-30'a 5-40 karıştırmış.

Bu turkoil sitesinde o kadar çeşit var ki,muhtemelen bu arkadaş sanal stok olarak ürünlerini gösteriyor.Sipariş verildiğinde o da tedarikçiden ürünleri sağlıyor herhalde.Tüm internet sitelerinde olduğu gibi.Ancak site bana pek güven vermiyor,iyice araştırmak lazım.

Son olarak Skoda servislerini de extra bulmak için listeye ekleyebiliriz sanırım.Skoda trabzon servisinin yazdıklarını okudum.sadece kutu şeklinde satılan shell av-l kullanıyorlarmış,varili de kaldırmışlar.Extra da bulabiliriz sanırım.

Sonuçta akşama kadar yukarıdaki siteyi ve skoda servisleri aramayı düşünüyorum ,bilgileri buradan paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.devarne -- 25 Kasım 2010; 15:22:00 >

• İnternet sitelerinde Helix Ultra Extra için VW 50400 kodunu sağladığı yazıyor. Kutunun üzerinde de yazdığını tahmin ediyorum. Servislerde değiştirirken problem olacağını zannetmiyorum. Sonuçta kapalı kutu olarak götürülecek ve üzerinde de kodu sağladığı takdirde motor yağını değiştiriyorlar. Ben AV-L yi serviste koydurmuştum.. Yağı değiştiren usta dünyanın lafını etmişti....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muradovskiy
    .....
    Ayrıca Ford da çalışan bir meslektaşım da servislerin bize söylediğini araştırmış. İllaki motor yağının 1 sene sonra değiştirilmesi zorunlu değil dedi. Sebebinide yazmış ama copy paste etmem lazım. Ofisteki bilgisayarımda kayıtlı...

Soru karşısında bir kaç cevap oldu ama altta yazdığım cevabı soruyu soran kişi verdi. Kendisi Fordda çalışıyor..

SORU :
    Bir aracınız var ve yağ değişim servis aralığı 10bin km veya 1 sene, diye belirtilmiş.
    1 sene geçti ve aracınız 7bin km'de, naparsınız sebepleri ile birlikte yazar mısınız?
    CEVAP :
    Cevap veriyorum
    Ben değiştirmem. Motor geliştirme bölümünde çalışmak ne güzel bişey, aklıma bir soru geldi mi direk ilgili sorumlusunun yanına gidiyorum
    Yağ havadan çok fazla etkilenmez, verilen 1 sene bunla ilgili değil. Yağ özeliğini ancak dolaşımı sırasında kirlenmesi dolayısıyla kaybetmeye başlar. Motorun çalıştıgı kilometre kadar, çalıştığı süre de önemlidir, o yüzden iş makinalarında çalışma saatine bakılıp servise çağrılır söz gelimi. Hiç kilometre yapmayıp, aracı rolantide çalıştırırsan da yağ kirlenir sonuç olarak. Yağ üreticileri ise bu testleri en zor koşulları öngörerek süre belirliyorlar, o yüzden 1 senelik süreyi kolay kolay artıramazlar, yoksa başlarına bela alabilirler.
    Rolantideki çalışma süresi sınırlı olan ve 1 senelik süreye gelip, kilometresine ulaşmamış aracın, bu değişimi yapmasına gerek yok. Açıkçası kullanıcı durumu tartmalı ve yağ kalitesini kontrol edip karar vermeli.
    Bendeki durumu soyliyeyim, 10000km veya 1 sene servis aralığı. 8000km oldu ve zaman geçti, içim rahat bir şekilde kullanmaya devam ediyorum, çünkü sadece otoban kullanımım var.

Bende oluşan sonuç : Araç garantide ise kesinlikle 1 sene içinde kilometresini doldurmasa bile gidilmeli. Aracın garanti bitiminde eğer sıkışık şehir trafiğinde kullanılmıyorsa kilometresi bir kaç ay geçecekse beklenebilir. Benim aralık ayının sonunda servise girmem gerekiyor ama daha 5000 km var. Ayrıca yağımı 8000 km önce geçtiğimiz nisan ayında zaten değiştirmiştim. Dolayısıyla Mart ayı gibi gidecem servise. Bakımdan 15 ay sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 25 Kasım 2010; 20:42:02 >

• Arkadaşlar yerli üretim castrol 5w30 edge yi 80 tl ye aldım arkasında 504 00 ve 507 00 onay kodu yok sadece Performans seviyeleri ACEA A3/B3 A3 /B1.C3 ve Onay -mb approval 229.51 .bmw longlife 4 yazıyor acaba kullansammı ne yapayım kararsızım saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi güvengolfv -- 25 Kasım 2010; 20:43:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: güvengolfv

Arkadaşlar yerli üretim castrol 5w30 edge yi 80 tl ye aldım arkasında 504 00 ve 507 00 onay kodu yok sadece Performans seviyeleri ACEA A3/B3 A3 /B1.C3 ve Onay -mb approval 229.51 .bmw longlife 4 yazıyor acaba kullansammı ne yapayım kararsızım saygılar

Sevgili güvengolfv
    Burada kimse sana kullan veya kullanma diye bir tavsiyede bulunmamalı bence.
    Bu senin kararın. Bu yağ ile ilgili yukarıdaki mesajlarda detaylar verildi.
  • Yukarıdaki mesajımdan sonra Skoda yüce auto'yu aradım.Yedek parça sorumlusuna ulaşıp shell konusunu konuşamadım ama operator perakende satış yaptıklarını söyledi.Bu gazla yetkili servisleri ararken Erya'daki sorumlu Skoda'nın castrol'e geçtiğini söyledi .

Sayın Muradovskiy,

Yazdıklarınıza katılıyorum ,dediğiniz gibi garanti kapsamındaki araçların kitapçıkta da belirtildiği gibi 1 sene/15000 km hangisine önce ulaşılırsa servise girmesi gerekiyor.Garanti dışındaysa vx'in özelliklerinde de yazdığı gibi 50.000 km dayanabiliyor sentetik yağlar.Zaten QG02 uzun bakım aralığı için olan 504-507 kodu 2 sene/30.000 km için uygulanıyor.Ancak ülkemizdeki koşullar bu zamandan çalabiliyor.Yurtdışındaki forumlarda yeni nesil tam sentetik yağların 1sene/10.000 mil sonraki laboratuar sonuçları,ürünlerin yüzde 99 oranında özelliklerini koruduğunu gösteriyor.

Bilgi için tekrar teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.