Şimdi Ara

VW TSİ de en uygun YAĞ seçimi (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
646
Cevap
9
Favori
254.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu açalı yıllar olmuş , kronik konumlandırıcı arızası yüzünden bu konuyu açmıştım çünkü sadece wv de değil açı kaydırıcı konumlandırıcı vb teknolojili motorlarda açı kaydırıcıdaki keçe farklı viskoziteler arasında deforme olup arıza meydana getiriyordu .Bu yüzden firmanın özellikle önerdiği yağ kodlarından farklı ürün kullanılmaması söylenmişti.(vw servisine gelen hocadan aldığımız bilgiydi).Buradaki değerli dostlarım çoğu arabasını da değiştirmiş ancak ben hala tsi twincharger e devam ediyorum .Bu süre zarfında TSİ twinde birkaç yenilik geliştirme olmuş son jenerasyonu test ettiğimde daha sessiz daha ekonomik turbo yenilenmiş çok daha istikrarlı ve vuruntusuz olmuş .Bizim dönemdeki TSİ larda kronik piston kırma sorunları çok çıktı yani mağdur olduk ama yinede pişman değillim yıllarca çok keyifli ve performanslı bir motor kullandık .umarım emisyon skandalından tsi ler etkilenmez.Yağ konusuna tekrar değinmek gerekirse 507 507 olayında dikkat ettim birdaha konumlandırıcı sorunu hiç yaşamadım sadece ilgisi var mı bilmiyorum ama yetkili servisteki castroldense dışarıdaki castrol 5-30 u kullanıyorum ama son üç yıldır yağ eksiltme başladı .

• 1,4 TSİ 122BG için 5-40 Petronas 3000AV motor yağ aldım. İzmir'de yaz ve kış için bu yağın daha uygun olduğunu düşünüyorum. 5-30 max 35-40 derece dış sıcaklığında kullanılabilir o yüzden bu yağın bizim iklim koşullarında kullanımı uygun bulmuyorum.
  • mşah kullanıcısına yanıt
    Bende de 1.4tsi dsg 122 bg rapid var. 5w30 mu almalıyım? İçindeki yağın önemi var mı? Yağ eksiltmiş ama daha önce ne kullanıldığını bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mmavcu kullanıcısına yanıt
    Fazla ilave olmadığından 5-30 yada 5-40 kullanabilirsiniz

• Teşekkürler.

• VALVOLINE SYNPOWER XL-III 5W30 4LT

Bu yağı kullanan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: telenor

Konuyu açalı yıllar olmuş , kronik konumlandırıcı arızası yüzünden bu konuyu açmıştım çünkü sadece wv de değil açı kaydırıcı konumlandırıcı vb teknolojili motorlarda açı kaydırıcıdaki keçe farklı viskoziteler arasında deforme olup arıza meydana getiriyordu .Bu yüzden firmanın özellikle önerdiği yağ kodlarından farklı ürün kullanılmaması söylenmişti.(vw servisine gelen hocadan aldığımız bilgiydi).Buradaki değerli dostlarım çoğu arabasını da değiştirmiş ancak ben hala tsi twincharger e devam ediyorum .Bu süre zarfında TSİ twinde birkaç yenilik geliştirme olmuş son jenerasyonu test ettiğimde daha sessiz daha ekonomik turbo yenilenmiş çok daha istikrarlı ve vuruntusuz olmuş .Bizim dönemdeki TSİ larda kronik piston kırma sorunları çok çıktı yani mağdur olduk ama yinede pişman değillim yıllarca çok keyifli ve performanslı bir motor kullandık .umarım emisyon skandalından tsi ler etkilenmez.Yağ konusuna tekrar değinmek gerekirse 507 507 olayında dikkat ettim birdaha konumlandırıcı sorunu hiç yaşamadım sadece ilgisi var mı bilmiyorum ama yetkili servisteki castroldense dışarıdaki castrol 5-30 u kullanıyorum ama son üç yıldır yağ eksiltme başladı .

Neler yaşadık neler değil mi İlhan.....
    Eski günler ve GT de yaşadıklarım canlandı bu konuyu okuyunca......

• TSi motor yağı; shell helix ultra 5W-30 Onay kodu VW 502.000/505.000, aynı zamanda bu yağ, tdi motorlara da (yağ eksildiğinde) ilave edilebilir. Yağ yeni değiştirilecekse tdi motorlar için; sheli helix ultra AV-L 505.000/507.000 Yağ kullanılmalıdır. Aynı şekilde mobil yapları vs kullanılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: telenor

ana bir fordçu gördüm sanki ,

ewet ewet bu bir fordçu ...

Tolga nasılsın ? golf 7 buorno alırsın belki bir gün ... çok yakında akçaydayım haberin olsun .bu sefer ben geliyorum .fordunla bir tur verirsin artık.zeytinyağını da hazırla ,yemin ediyorum çok ciddiyim .

bu arada bursadaki buluşmada MuraD abilere de söyledim,bidahakine seni de bekliyoruz .

Vay be..

Hakkaten de Golf 7 aldık İlhan yaklaşık 8 yıl önceden tahmin etmiş!

• konuyu hortlatmış olacağız ama yapacak bir şey yok!
    1 ay önce satın aldığım 2013 golf 1.4 tsi act 140 hp dsg li aracım için "hangi motor yağını kullanmalıyım" konusunu araştırdığımda karşıma bu konu başlığı çıktı.
    hiç üşenmeden 25 sayfayı okudum ancak paylaşımda bulunan araç kullanıcıların sayısının az olmasından dolayı önemli bir bilgi eksikliğinin olduğunu gördüm.
    kullanıcılar genel olarak 3 tip yağ kullanılmış
    Shell Helix Ultra Professional AV-L 5W-30; kullanıcılar şimdilik memnun gibi, yağ eksiltme sorunu yok.
    Mobil 1 ESP Formula 5W-30; yağ eksiltme var memnuniyet az (yağ eksiltmesinin iyi olduğu ile ilgili görüşlerde mevcut, gerekçe ise iyi yağlama yapıyor ki eksiltiyor !!!)
    Castrol EDGE 5W30; mobil 1 ile neredeyse aynı memnuniyet ve sorunlara sahip.
    bu üç markada fiyat olarak neredeyse birbirinin aynı satış fiyatına sahipler.
    hortlamayı gören üstadlardan bir kez daha yardımlarını istiyoruz.
    hangi yağ? Shell mi Mobil 1 mi Castrol mü?
    saygılar,sevgiler iyi forumlar

• Merhaba, 
    2014 model 1.2 tsı(turbo benzinli) motor(105ps.)(77kw) Seat Leon aracim var. 16000 km.de.
    Genelde aracım için uygun vw standartını(vw502 yada vw504) karşılaması kaydıyla tam sentetik 5w30 yağ öneriliyor. 
    5w40 ta olur deniyor ancak servisler dahil 5w30 koyuyorlar. 
    Geçen sene Mobil 1 esp formula 5w-30 koymuştum. Herhangi bir memnuniyetsizliğim yada yağ eksiltmesi falan yok. Araştırmalarımdan Motul yağlarının %100 sentetik olduğunu okudum. 
    İzmir'de olmamdan da ötürü, Motul 8100 X-CLEAN 5w40 5lt. karar verdim. Aynı markanın 8100 X-Cess 5w40 5lt. olanı da var ve fiyat daha uygun. X-Cess'in Sulfatlanmis Kul oranı ve TBN değeri daha yüksek. Katalitik konvertör sağlığı için X-Clean daha mi doğru olur? Iki yağda vw 502 standartını karşılıyor.
    Bu bilgiler ışığında konu hakkındaki bilgisi olan arkadaşlar, değerli yorumlariniz nedir? Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Legolas35 kullanıcısına yanıt
    Bende İzmir'deyim ve 1,4 tsi için 5-40 kullanıyorum, daha önce Motul Spesific 5-30 kullandım ve ilk marşta sübap sesi gelmeye başladı ve yağ sıcaklığı normalinden 2-3 derece daha yüksek oluyordu. Simdi Petronas'a döndüm 3000AV 5-40 ve ilk marştaki ses neredeyse kalmadı çok nadir oluyor önceden neredeyse her ilk marşta yapıyordu. Arkadaşım 1,2 tsi araç aldı daha önce nasıl yağ vardı bilmiyorum ama benim yağdan kullandık ve motor sesi fark edilir derecede azaldı. Motul'ün piyasada sahte olanları da varmış dikkat etmek lazım ama Petronas'ı da tavsiye ederim.
  • mşah kullanıcısına yanıt
    Araç bir süre kullanılmadığında, sonrasındaki ilk marşta 1200 devirlere gelmesi ve sesli çalışması normal sanırım. Yağ kartere süzüldüğünden 8-10 sn bu şekilde olabiliyor ama sizde bu da olmuyormuş. Sizin yağı bir inceleyeyim, çok teşekkür ederim. Kazasız belasız sürüşler dilerim.
  • Legolas35 kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz ilk marşta yüksek devir ve gürültülü çalışma bende de oluyor ama o ilk marş sırasında sübap vuruntusu da oluyor 2-3 sn içinde kayboluyor ama normalde olmaması gerekiyor. Petronas F1 de Mercedes'in resmi sponsoru ve yağ tedarikçisi sanayide yada çevrenizde birine bu yağı sorsanız %90 nı bilmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mşah -- 19 Haziran 2017; 19:13:5 >
  • Arkadaşlar kusura bakmayın konuyu tekrar hoplatıyorum. Yardımcı olacağınızı düşünüyorum. 2016 Model 1.2 TSİ DSG Seat Leon aracım 5000 KM de tahmini 300 ml yağ eksiltti. Aracın tavsiye edilen yağı Castrol Edge Longlife III 5w-30 yağ. Ancak benim gittiğim BP ofisinde Castrol Edge 5w-30 LL ile Castrol Edge 5w-30 C3 diye 2 tane yağ var bunlardan hangisini alıp üstüne ilave etmeliyim? Bu longlife serisi sadece servislerde var sanırım başka yerde bulamadım.
  • jacobs37 kullanıcısına yanıt
    5-30 LL kullanın, buradan alabilirsiniz ben daha önce aldım:http://urun.n11.com/motor-yagi/castrol-edge-5w30-ll-4-litre-P108662759
  • quote:

Orijinalden alıntı: mşah

5-30 LL kullanın, buradan alabilirsiniz ben daha önce aldım:http://urun.n11.com/motor-yagi/castrol-edge-5w30-ll-4-litre-P108662759

Çok teşekkür ederim. Sağolun.
  • Erzurumda yasiyorum dun motul 5w-30 xclean-fe olani koydurttum aracima.Ilk calistirmada oldukca titresimsiz bir sekilde calismaya basladi.Bir diger husus ise motorun cok daha kisa surede isinmasi oldu.Bundan sonra motul ile yola devam.
  • Benim aracım Şkoda 1,4 tsi ve yetkili servis normalde Castrol kullanıyordu. Şubat ayında bakım zamanı gelmişti fiyat almaya gittiğimde Shell'e geçmişler yani kim parayı basarsa onun yağını kullanıyorlar. Aracın 5 yılı Dolduğu için iyi niyet kalmadığından bakımı kendim yaptım, yağ olarak Petronas kullanıyorum filtreler dahil 190 tl ye bakımı halletim. Servislerin kullandığı yağ dışarıdan aldıklarımızdan uçurum yaratacak kadar farklı olduğunu sanmıyorum, önceki aracımı hiç servise götürmedim 85 bin km de sattım yine Petronas kullanmıştım ve satarken motoru % 98 çıkmıştı yani bakımı zamanında ve orijinal yağ kullandıktan sonra sorun çıkacağını sanmıyorum ama piyasada çok sahte ürünler var o yüzden dikkatli olmak lazım.
  • Merhaba,
    2015 polo 1.2 tsi dsg aracım için Mobil Super 3000 Fe 5W/30 yağ uygun mudur? Eksilen yağı tamamlamak için soruyorum.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.