Şimdi Ara

VW TSİ de en uygun YAĞ seçimi (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
646
Cevap
9
Favori
254.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • WhoWantSome nikli Caddy ci arkadasın verdıgı lınktekı listede var.
    Türkiyede olmayabilir.

bu yağ konusu hakıkaten garıp bir gidişat içinde.
    arabalara vw servisleri kodu karsılamayan yağ koyuyolarmış.
    ne garip şey. ama ilerde motorda bi sorun cıksa bu kanaldan aslında hakkımızı arayabılırız bence.
  • yağ işine bir çare bulmak lazim.
    acaba standart bir yağ koyup yanında bor power veya benzeri bir ürünle desteklesek işimiz görür mü?
    bu şekilde bile tavsiye edilen yağdan daha ucuza geliyor
    arkadaşların yağ ile ilgili tecrübelerini paylaşmalarını istiyorum.
  • Biraz daha çalıştım sizin için

http://rapidshare.com/files/266360016/step_50400_50700.pdf.html

VW_50400_50700

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhoWantSome -- 12 Ağustos 2009; 17:57:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: autolover
    ne garip şey. ama ilerde motorda bi sorun cıksa bu kanaldan aslında hakkımızı arayabılırız bence.

Sevgili autolover..
    Doğuş ile müşterisi arasındaki ilişki zeytinyağı ile su arasındaki ilişkiye benzer... Doğuş zeytinyağı müşterisi sudur.. Hiç bir zaman bir müşteri olarak yüzeye çıkabilme şansın yoktur. Hak filan hikaye..
    Aramıza hoşgeldin......

• eyw.hoşbulduk.ama inan dogus ta pes etmeyen mücadeleci sahibi bir müsteri sahibi oldu.
    Mutluhan Honda bilir beni

bu arada yagı tamamlayalı 400km filan yaptım sureklı kontrol edıyorum milim eksilme yok,takipteyim
    quote:

Orijinalden alıntı: Muradovskiy

quote:

Orijinalden alıntı: autolover

Sevgili autolover..
    Doğuş ile müşterisi arasındaki ilişki zeytinyağı ile su arasındaki ilişkiye benzer... Doğuş zeytinyağı müşterisi sudur.. Hiç bir zaman bir müşteri olarak yüzeye çıkabilme şansın yoktur. Hak filan hikaye..
    Aramıza hoşgeldin......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi autolover -- 12 Ağustos 2009; 18:42:03 >

• Bu sabah Castrolden aradılar.
    Arabamın plakasını ve şasi numarasını istediler.
    VW ile görüşeceğiz konuyu size geri döneceğiz dediler.
    Bakalım inşallah olaya takım at gözlüğü ile bakanların fikirlerini değiştirebiliriz.
    Peşini bırakmayacağım olayın..
  • Tebrikler. Gelişmeleri bekliyoruz.
  • Doğuş kimseden çekmemiştir benden çektiği kadar
    Geçtiğimiz perşembe günü Castrolden bir yazı yollanmış Doğuşa.. Perşembe sabahı benim plakamı ve şasi numaramı da istediler... Bana atıf yaparak bu yağ konusundaki uyumsuzluğun nedeni sorulmuş. Yaşadığım olaylar yollanan yazıda tek tek açıklanmış. Pazartesi , salı günü cevap gelir dediler.
    Şu an İngilizce bir mail hazırladım. Cevap olumsuz bir şekilde gelirse veya teknik açıdan ispatlayamazlarsa direkt Almanya VW ne mail atacağım bu yağ konusunu.
    Benden kurtuluşları yok....

Veya gelen cevap şöyle oluyormuş.... O şirret müşteri bir daha servislere alınmayacak....

• Murat hocam desene benim konumlandırıcının 2.defa değişmesi de bu yüzden demekki
    hatta 30.000 km sonra 3.değişim de kaçınılmaz denebilir
    oy anam oy bu sefer yırtınsam garantiye de girmez

meke de zaten yürütmüş kaç kilometre zaten :P

quote:

Sevgili extreme11
    İlk başta bir yanlışı düzelteyim.. Ben Passatçı değilim. Golf GT sportçuyum. Yakında yaşım 43 olacak.. 60 yaşına gelince alacağım Passatı. Henüz o kadar yaşlı hissetmiyorum kendimi
    Bu olayın rütbe ilede bir alakası yok.
    Olaya mühendisçe yaklaştım.. 0W-30 kullanılması için geçerli bir sebep aradım. Sebep yok. Doğuşun işine geliyor o yağı kullanmak o yüzden kullanıyor.
    Bu güne kadar Doğuştan o kadar çok yanlış bilgiler edindim ki zerre kadar güvenmiyorum kendilerine.
    Önceki sayfalarda görmüşsündür zaten.. Köşeye sıkışınca tırsıyorlar. İlk başta bana kullanırsanız aracınız garanti kapsamından çıkabilir dediler. Sonra araştırdık kullanmanızda herhangi bir sakınca yok dediler.
    Ben işin doğrusunu arıyorum. Otomobil genel kısmında da tartıştım bu konuyu. Uzman kişiler 0W-30 yağın daha fazla motoru koruduğunu söylediler ama yağ eksiltmesini ve zamanından evvel kurum miktarının artmasının cevabını veremediler. Yağ eksilten arabada kurum bağlama olayı daha hızlanır.
    Ayrıca çoğu arabada olmayan konumlandırıcı için 5W-30 yağ çok önemli.. Kimsenin bu konuda fazla bilgisi yok. Taner Almanya sitesinde bu zincir ve konumlandırıcı arızası ile ilgili mesaj yazdı. Kimseden serviste tamir ettirdik bozuldu gibi bir mesaj gelmedi. Hatta çoğu kullanıcı ilk defa böyle bir arıza duyduğunu söyledi. Adam gibi servislerde hizmet gördükleri için. Bu siteden bile kim bilir kaç kişi komple motoru indirtip zincir değişttirdi. 5W-30 yağ biraz daha kalın bir yağ ve kolay kolay süzülmüyor zincir mekanızmasından.
    Ben burada polemik yaratmak istemiyorum kesinlikle. Sadece yapmış olduğum araştırmanın sonucunu paylaşıyorum. Kullanıcılar istedikleri yağı kullanmakta özgürdür.

• slm ,

abi öncelikle doğum günün kutlu olsun .bu işin peşine ben de fena düşecektim ama servisteki arkadaşlar sürekli işlerimi gördüğü için kafam bir nebze rahat. yakında cam için gideceğim . yağ işinde aksaklık bulduğum gibi cam işinde de birşeyler bulmaktan inan korkuyorum .kapıyı ne derece yapabildiklerini gördün , fazla da birşey demiycem artık ,sizlerin de keyfi kaçıyor sonra ....daha seyrek mı yazsam ne *??
    quote:

Doğuş kimseden çekmemiştir benden çektiği kadar
    Geçtiğimiz perşembe günü Castrolden bir yazı yollanmış Doğuşa.. Perşembe sabahı benim plakamı ve şasi numaramı da istediler... Bana atıf yaparak bu yağ konusundaki uyumsuzluğun nedeni sorulmuş. Yaşadığım olaylar yollanan yazıda tek tek açıklanmış. Pazartesi , salı günü cevap gelir dediler.
    Şu an İngilizce bir mail hazırladım. Cevap olumsuz bir şekilde gelirse veya teknik açıdan ispatlayamazlarsa direkt Almanya VW ne mail atacağım bu yağ konusunu.

Veya gelen cevap şöyle oluyormuş.... O şirret müşteri bir daha servislere alınmayacak....

• Sağol İlhan
    Sen çok fazla taktın o kapı konusunu..
    Seyrek yazma foruma.. Zaten yeterince seyrek yazıyorsun...
    Bu arada hanımla oğlumu bu sabah memlekete yolladım. Bakalım onlar gitmeden vatandaşlık işlemlerini başlattılar. İnşallah uzun sürmez işlemleri.
    Yanlarına da bir kağıda yazdım.Onların orada bir akrabaları var. Yedek parçacılık yapıyormuş. Koskoca yazdım Castrol Edge 5W-30 diye. Bulabilirlerse alacaklar. Sanada haber veririm İlhan sende getirtirsin oralardan..
    Single kaldım bu alemde.. Kötüymüş bee.. Evi hiç bu kadar sessiz görmemiştim.
  • quote:

Doğuş kimseden çekmemiştir benden çektiği kadar

Murad Ustam tebrikler, insallah sonuc olumlu cikar. Gercekten burada Yazilanlardan sonra bende tirstim bundan sonra kendi yagimi kendim götürecem servise. Kimbilir bizim Almanya daki VW ciler nasil dir Yaglar. Yaglar gerce Varilin icinde ve üstünde CASTROL yaziyor ama yinede tedbirli olalim. Ayrica Yagi Servis degistirdimi Servis sorumlu oluyor saten.

Bu arada Single olarak aramiza Hos Geldin ........

• vw servisis neden 504 00 olan yağı kullandırmıyor anlayamadım.

ben ankara skoda ata plazaya ilk bakım için gittiğimde, servis görevlisi kendiliğinden söyledi sizin araca 5-30w castrol slx long life 2 koyacağız diye. zaten varilin üzerindede 504 00 yazısı vardı. castrol edge bulamadığımdan bende sesimi çıkarmadım.
  • slm herkese ,

arkadaşlar bursa opel nescar bu konuda dahada rezalet .geçen şehirdışından misafirlerim geldi ,aracına bakımı biz yapalım dedik.üzerinden çıkan yağ filtresi markası belli bile değil . tesadüfen bursada bakımı kendimiz yapalım deyince rezil tablo ile karşılaştık.diyarbakır servisi kullandığı malzeme ne olduğu belli değildi. yağ konusuna gelince bursada serviste 5w-30 için litresi 27.5 lira istediler .üzerinde sonradan yapıştırma etiket olduğu için kıllandık.kataloğunda shell helix ultra 5w-30 öneriyor fakat bu yağı da bulamadık .sonra yan sanayi opel parçacıya gittik aynı yağ 4lt si 36 lira deyince afalladık .kolçak sprduk servis yan sanayi kolçak çıkarttı ve 270 lira çekti .sonradan aynı kolçağı yine aksesuarcılarda takması dahil 40 lira deyince OPEL bana soğuk duş etkisi yaptı .Doğuş bunun yanında altın kalır dedim .en azından prensipli ve yağı suyu orjinal markalı geliyor . düşündüm insignia alsaydım 60 -70 000 lira para versek demek ki 36 liralık yağ ile yolcu edileceğim . renault bile bana opelden daha prestijli geldi arkadaşlar ...

servisteki 5w-30 longlife III 504 00 kodunu karşıladığına emin olduğunuzda serviste bakımı gönül rahatlığı ile yaptırabiliriz kanaatine vardım .eğer imkanım olursada dışarıdan 5w-30 edge yi getirtçem ...

• quote:

Orijinalden alıntı: telenor
    servisteki 5w-30 longlife III 504 00 kodunu karşıladığına emin olduğunuzda serviste bakımı gönül rahatlığı ile yaptırabiliriz kanaatine vardım .eğer imkanım olursada dışarıdan 5w-30 edge yi getirtçem ...

İlhan

Castrol bahsetmiş olduğun SLX Professional longlife III 5w-30 yağın 504 00 kodunu karşıladığının garantisini veriyor...

Bu hafta akmı karamı belli olacak Doğuşun Castrole vereceği cevapla..

Benim daha evvelki sayfalarımda serviste yaşadığım bir hikaye var. Ben servise gitmeden evvel servise gelen teknik heyete sormuşlar bu yağ kullanılabilir mi diye.. Kullanılmasında bir sakınca olmadığı söylenmiş... Sıkıştırınca baklayı ağızlarından çıkarıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 17 Ağustos 2009; 13:52:38 >
  • http://www.autoclub.com.tr/actForum/default.aspx?g=posts&t=82069

Yanlış yağ kullanımından audi 1.8T yağ pompasını götürmüş biraz daha gitse motorda gidicekmiş artık, Quattro35 nickli kişi Almanya da audi de çalıştığını söylüyor ve castrol 0W-30 yağların sorun çıkardığı için artık kullanılmadığını Mobil yağlarının kullanıldığında bahsetmiş.

Mobil in sitesine baktığımda Mobil1 ESP Formula 5W-30 '504 000' kodunu karşılıyor.

İncelmek için

http://www.mobil.com/Turkey-Turkish/Lubes/PDS/GLXXTRPVLMOMobil1_ESP_Formula_5W-30.asp

• quote:

Orijinalden alıntı: ibhaavci

http://www.autoclub.com.tr/actForum/default.aspx?g=posts&t=82069

Yanlış yağ kullanımından audi 1.8T yağ pompasını götürmüş biraz daha gitse motorda gidicekmiş artık, Quattro35 nickli kişi Almanya da audi de çalıştığını söylüyor ve castrol 0W-30 yağların sorun çıkardığı için artık kullanılmadığını Mobil yağlarının kullanıldığında bahsetmiş.

Mobil in sitesine baktığımda Mobil1 ESP Formula 5W-30 '504 000' kodunu karşılıyor.

İncelmek için

http://www.mobil.com/Turkey-Turkish/Lubes/PDS/GLXXTRPVLMOMobil1_ESP_Formula_5W-30.asp

İbhaavci
    Bu mesajı ben bir kere daha okumuştum.
    İlk başta 1.8 T bir araca yarı sentetik bir yağ konulmaz. Tam sentetik olması lazım.
    O forumda Audide çalıştığını yazan arkadaş keşke 0W-30 yağın ne gibi sorunlar çıkardığını yazsa idi. Kimsede sormamış.
    Bu arada Mobil1 ESP Formula 5W-30 un fiyatını öğrenen birileri bizimle paylaşırsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 18 Ağustos 2009; 2:19:17 >

• bu arada yağı sürekli kontrol ediyorum hiç eksilme yok. ama fazla karardı. daha 3.000 km filan, 15.000 de katran olur bu

acaba yağ değişiminde eksikmi konuldu bu yağ??
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ibhaavci

....

İncelmek için

İbraavci
    ...
    Bu arada Mobil1 ESP Formula 5W-30 un fiyatını öğrenen birileri bizimle paylaşırsa sevinirim.

abicim Bostancı oto sanayide cumartesi sordum 120 TL demişlerdi.. yani galiba..

• quote:

Orijinalden alıntı: 34UD5759

abicim Bostancı oto sanayide cumartesi sordum 120 TL demişlerdi.. yani galiba..

4 litrelik kapta satılıyorsa eğer serviste varille satılan Castrolden daha ucuz litre fiyatı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 17 Ağustos 2009; 23:31:26 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.