Şimdi Ara

VW TSİ de en uygun YAĞ seçimi (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
646
Cevap
9
Favori
254.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Muradovskiy

quote:

Orijinalden alıntı: 34UD5759

abicim Bostancı oto sanayide cumartesi sordum 120 TL demişlerdi.. yani galiba..

4 litrelik kapta satılıyorsa eğer serviste varille satılan Castrolden daha ucuz litre fiyatı var.

4 litre doğrudur abicim..

/>

• quote:

Orijinalden alıntı: Polo_R

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 34UD5759

abicim Bostancı oto sanayide cumartesi sordum 120 TL demişlerdi.. yani galiba..

4 litrelik kapta satılıyorsa eğer serviste varille satılan Castrolden daha ucuz litre fiyatı var.

4 litre doğrudur abicim..

/>

Alıntıları Göster
    Dün kitapçığı incelediğimde yanlış okumadıysam 504 00, 503 01 (TSI 140 için) yazıyordu. EDGE 0W-30 VW 502 00/503 01/505 00 yazıyor.

CASTROL EDGE SPORT 0W-40 VW 502 00/503 01/505 00 dede 503 01 yazıyor ama 0W-40 fazla kalın değilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibhaavci -- 18 Ağustos 2009; 11:50:41 >

• quote:

Kimi kime şikayet edeceksin...
    Birbirlerini ısıracaklarınımı zannediyorsun. Aynı klozete yapıyorlar zaten...
    Tek bir servis değil tüm VW servisleri yanlış yağ kullanıyor.
    Şikayet etsen bile hiç bir sonuç çıkmaz kalıbımı basarım.. Doğuş gene 0W-30 yağı paşa paşa koymaya devam eder. Kullandıkları yağında edge filan olduğunu zannediyorsanız yanılıyorsunuz.. SLX Formula...1 litrelik kapalı bir yağ alında dumur olun üzerindeki etiketi görünce.. Piyasada baktım slx formula yağ kalmışmı diye.. Hiç bir yerde yok.

Muradovskiy Hocam,
    Yeni yaşınız kutlu olsun, yaşdaş olduğumuz anlaşılıyor. Aracım 1.4 TSI Tiguan T&F 150 bg. Henüz 8000 kmde ama adetimdir 0 km araç aldığımda mutlaka ilk tavsiye edilen zamanın yarısında bir yağ değişimi yaparım (Araç turbo ise bu daha önemli diye düşünüyorum). Dün servise tlfon ettim yağ değiştirmek istiyorum diye, hangi yağı kullandıklarını sordum, 0W-30 Castrol Edge dediler. Ben viskozitesi 0W-30 olan yağ tam sentetiktir diye biliyorum. Yukarıdaki yazıda siz servisteki bu yağın Edge olmadığını söylüyorsunuz, bundan eminseniz kendim gidip göreceğim.

Cevaplarsanız sevinirim.......

• quote:

Orijinalden alıntı: aorta
    Muradovskiy Hocam,
    Yeni yaşınız kutlu olsun, yaşdaş olduğumuz anlaşılıyor. Aracım 1.4 TSI Tiguan T&F 150 bg. Henüz 8000 kmde ama adetimdir 0 km araç aldığımda mutlaka ilk tavsiye edilen zamanın yarısında bir yağ değişimi yaparım (Araç turbo ise bu daha önemli diye düşünüyorum). Dün servise tlfon ettim yağ değiştirmek istiyorum diye, hangi yağı kullandıklarını sordum, 0W-30 Castrol Edge dediler. Ben viskozitesi 0W-30 olan yağ tam sentetiktir diye biliyorum. Yukarıdaki yazıda siz servisteki bu yağın Edge olmadığını söylüyorsunuz, bundan eminseniz kendim gidip göreceğim.

Sevgili yaşdaşım...
    Benim yağ eksilip servisten yağ takviyesi için gittiğimde 1 litrelik kapalı kapta bir yağ verdiler. Yağın üzerinde Castrol SLX 0W-30 yazıyordu. Ben bu yağı 2001 senesinde eski arabamda kullanıyordum.. Castrole sorsanız bu yağın özelliğinde bir değişiklik olmadığını söylüyorlar EDGE ile . Sadece diğer bazı markalarda da kullanılması için iyileştirme yaptıklarını bildiriyorlar. İkiside tam sentetik bir yağ ama EDGE olmayan bayağı eski bir yağ...
    Bence kitapçığına aç bak. VW hangi kodda yağ tavsiye etmiş. Benim kitapçıkta TSI motorlar için 504 00 kodundaki yağı tavsiye ediyor. Eğer sende kide aynı ise al mobil 1 ESP Formula git servise.. Başka da yağ kullanayım mı diye düşünme. Piyasada satılan ve bizim motor yağı kodunu sağlayan tek yağ bu yağ..
    İbhaavci 503 01 kodlu yağın 140 hp lik ler için tavsiye edildiğini yazmış. Benim kitapçıkta bu bilgi yok. Tüm TSI lar için tek yağı önermiş. Ben o şekilde hatırlıyorum.
    Sen en iyisi kullanım kitapçığına baş vur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 18 Ağustos 2009; 15:02:08 >

• quote:

quote:

Muradovskiy Hocam,

Sevgili yaşdaşım...
    Benim yağ eksilip servisten yağ takviyesi için gittiğimde 1 litrelik kapalı kapta bir yağ verdiler. Yağın üzerinde Castrol SLX 0W-30 yazıyordu. Ben bu yağı 2001 senesinde eski arabamda kullanıyordum.. Castrole sorsanız bu yağın özelliğinde bir değişiklik olmadığını söylüyorlar EDGE ile . Sadece diğer bazı markalarda da kullanılması için iyileştirme yaptıklarını bildiriyorlar. İkiside tam sentetik bir yağ ama EDGE olmayan bayağı eski bir yağ...
    Bence kitapçığına aç bak. VW hangi kodda yağ tavsiye etmiş. Benim kitapçıkta TSI motorlar için 504 00 kodundaki yağı tavsiye ediyor. Eğer sende kide aynı ise al mobil 1 ESP Formula git servise.. Başka da yağ kullanayım mı diye düşünme. Piyasada satılan ve bizim motor yağı kodunu sağlayan tek yağ bu yağ..
    İbhaavci 503 01 kodlu yağın 140 hp lik ler için tavsiye edildiğini yazmış. Benim kitapçıkta bu bilgi yok. Tüm TSI lar için tek yağı önermiş. Ben o şekilde hatırlıyorum.
    Sen en iyisi kullanım kitapçığına baş vur.

Alıntıları Göster

Murad bey benim kitapçıkda bu şekilde yazıyor. Kitapçık 3.3 Teknik Veriler sayfa 13 (TSI 140 için), (170 içinde sayfa 18).

Ben aracımı haziran 2007 de aldım, basımda değişiklik mi yapıldı acaba. Diğer motorlara da baktım 1.6, 1.6 FSI, 2.0 FSI kitapçıkdaki verilere göre hiç bir motorda doğru yağ kullanılmamış hepsinde 504 00 yazıyor.

504 00 sadece 5W-30 var ama 503 01 0W-30 ve 0W-40 var 0W-40 da fazla kalın gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibhaavci -- 18 Ağustos 2009; 22:47:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ibhaavci

Murad bey benim kitapçıkda bu şekilde yazıyor. Kitapçık 3.3 Teknik Veriler sayfa 13 (TSI 140 için), (170 içinde sayfa 18).

Ben aracımı haziran 2007 de aldım, basımda değişiklik mi yapıldı acaba. Diğer motorlara da baktım 1.6, 1.6 FSI, 2.0 FSI kitapçıkdaki verilere göre hiç bir motorda doğru yağ kullanılmamış hepsinde 504 00 yazıyor.

Alıntıları Göster
    Sevgili ibhaavci
    Bende benim kitapçığa bakmıştım. Yanlış hatırlıyor olabilirim ama tüm TSI motorlar için sadece 504 00 kodundaki yağı öneriyorlardı. Yarın tekrar bakarım kitapçığa.
    2008 model ( ocak ) 170 hp lik TSI benimkiside...

Bu arada başka bir otomobil forumunda yazan bir mesajı arkadaşım bana forward etmiş. Castrol 5W-30 EDGE yi Eylül sonunda TR de satışa sunacak diye bir bilgi vermiş ama bu bilgiyi hiç bir kaynağa dayandırmadan yazmış.

Dediğim gibi şu anda piyasada satılan ve 504 00 kodunu sağlayan tek yağ var o da Mobil 1 ESP formula. Ben bakım zamanı geldiğinde Castrol hala şu an ki gibi bir politika izlerse paşa paşa mobil 1 imle servise gideceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 18 Ağustos 2009; 23:30:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ibhaavci

Alıntıları Göster
    Muradovskiy hocam,

Yukarıda yazdıklarınızda kesinlikle haklıymışsınız. Bu gün Doğuş servislerinin ne kadar güvenilmez olduğuna bende şahit oldum ne yazıkki.....
    Benim aracın kitapçığında (Orjinal ingilizce kitapçık) 1.4 tsi 110 kw için vw 504 00 (with long life) yada vw 502 00 (without long life) kodlu motor yağlarını öneriyor. Ben daha önce konuşmamış gibi İzmir doğuşa tlf açtım, aracımı söyleyip ne yağ koyduklarını sordum. Aracın motor ve şasi numaralarını istediler, sizin aracınıza en uygun yağa bakalım biz sizi 15 dakika içinde ararız dediler. Cidden 15 dak sonra aradılar ve Castrol slx 0w-30 koyulacağını söylediler. Ben bu yağın kitapçıkta aracıma önerilen kodu karşılamadığını söyledim. Yapacakları birşey olmadığını, genel merkezden bu yağı koymaları gerektiğini söylediler. Daha sonra elimde VW nin çıkardığı son teknik bültenin olduğunu, isterlerse kendilerine getirebileceğimi, bu bültende 504 00 ve 502 00 kodlarını hangi markanın hangi ürününün karşıladığının listesi olduğunu, bu listeden hangi yağı isterlerse getirebieceğimi, ayrıca işçilik ücretini de ödeyeceğimi israrla söyledim. Kesinlikle kabul etmediler. Kendi koyacakları dışında bir yağ koyarsam aracımın garanti kapsamı dışına çıkacağını söylediler. Gerçekten inanamıyordum. Konuştuğum kişiye tekrar yavaş yavaş konuşarak açıklamaya çalıştım. Siz aracıma uygun olmayan yağ koyuyorsunuz araç garanti kapsamında kalıyor, ben VW nin benim aracım için önerdiği bir yağ koyarsam araç garanti dışına çıkıyor öylemi?? dedim. Arkadaş EVET dedi. Telefonu kapattık.
    Gerçekten dumura uğradım..... Yarın birde Vosmer le görüşeceğim...........

• quote:

Muradovskiy hocam,

Yukarıda yazdıklarınızda kesinlikle haklıymışsınız. Bu gün Doğuş servislerinin ne kadar güvenilmez olduğuna bende şahit oldum ne yazıkki.....
    Benim aracın kitapçığında (Orjinal ingilizce kitapçık) 1.4 tsi 110 kw için vw 504 00 (with long life) yada vw 502 00 (without long life) kodlu motor yağlarını öneriyor. Ben daha önce konuşmamış gibi İzmir doğuşa tlf açtım, aracımı söyleyip ne yağ koyduklarını sordum. Aracın motor ve şasi numaralarını istediler, sizin aracınıza en uygun yağa bakalım biz sizi 15 dakika içinde ararız dediler. Cidden 15 dak sonra aradılar ve Castrol slx 0w-30 koyulacağını söylediler. Ben bu yağın kitapçıkta aracıma önerilen kodu karşılamadığını söyledim. Yapacakları birşey olmadığını, genel merkezden bu yağı koymaları gerektiğini söylediler. Daha sonra elimde VW nin çıkardığı son teknik bültenin olduğunu, isterlerse kendilerine getirebileceğimi, bu bültende 504 00 ve 502 00 kodlarını hangi markanın hangi ürününün karşıladığının listesi olduğunu, bu listeden hangi yağı isterlerse getirebieceğimi, ayrıca işçilik ücretini de ödeyeceğimi israrla söyledim. Kesinlikle kabul etmediler. Kendi koyacakları dışında bir yağ koyarsam aracımın garanti kapsamı dışına çıkacağını söylediler. Gerçekten inanamıyordum. Konuştuğum kişiye tekrar yavaş yavaş konuşarak açıklamaya çalıştım. Siz aracıma uygun olmayan yağ koyuyorsunuz araç garanti kapsamında kalıyor, ben VW nin benim aracım için önerdiği bir yağ koyarsam araç garanti dışına çıkıyor öylemi?? dedim. Arkadaş EVET dedi. Telefonu kapattık.
    Gerçekten dumura uğradım..... Yarın birde Vosmer le görüşeceğim...........

Alıntıları Göster
    Sevgili aorta
    Tüketici olarak bizler doğuşun yaptığı her şeye güvenip koyun gibi servislere gidip hakkımızı aramazsak daha arabalarımızın başına gelecek çok şey var. Adamlar resmen burunlarından kıl aldırmıyor. Ne demek yaaa... Ben VW önerdiği yağı bulup getireceğim ve onlar koyarlarsa garanti dışı kalacak. Nerede görülmüş.
    Bu durum hakkında bu hafta beklemedeyim. Önümüzdeki hafta başı Almanyaya şikayet maili atacağım. Burada Doğuşun merkezi ile yapmış olduğum görüşmelerde bir arpa boyu yol katedemedim. Sana söylenen lafı söyleme gafletinde bulundular. Garanti dışı kalır diye. Bende Castrolden ellerinde bulunan yağın 504 00 kodunu karşıladığına dair bir yazı alacağımı, serviste gidip bu yağı koyduracağımı ve sonra garanti kapsamından nasıl çıkaracaklarını kendilerinin düşünmesini söyledim. Bayağı bir ortalık karışmış o zaman.
    Benim gibi Almanyaya mail atmak isteyenler var ise linkhttp://www.volkswagen.com/vwcms/master_public/virtualmaster/en2/dialogue.metanav.html

Benim gittiğim servis allahtan bana bu şekilde bir davranışta bulunmadı. Doğru VW nin tam kodunu karşılayan yağ değil 0W-30 ama 504 00 kodunu karşılayan yağ getirirseniz tabii ki sadece işçilik ücreti ile motorunuza koyarız dediler. O servis olmasa zetan çoktan satmıştım arabamı.

• quote:

Sevgili aorta
    Tüketici olarak bizler doğuşun yaptığı her şeye güvenip koyun gibi servislere gidip hakkımızı aramazsak daha arabalarımızın başına gelecek çok şey var. Adamlar resmen burunlarından kıl aldırmıyor. Ne demek yaaa... Ben VW önerdiği yağı bulup getireceğim ve onlar koyarlarsa garanti dışı kalacak. Nerede görülmüş.
    Bu durum hakkında bu hafta beklemedeyim. Önümüzdeki hafta başı Almanyaya şikayet maili atacağım. Burada Doğuşun merkezi ile yapmış olduğum görüşmelerde bir arpa boyu yol katedemedim. Sana söylenen lafı söyleme gafletinde bulundular. Garanti dışı kalır diye. Bende Castrolden ellerinde bulunan yağın 504 00 kodunu karşıladığına dair bir yazı alacağımı, serviste gidip bu yağı koyduracağımı ve sonra garanti kapsamından nasıl çıkaracaklarını kendilerinin düşünmesini söyledim. Bayağı bir ortalık karışmış o zaman.
    Benim gibi Almanyaya mail atmak isteyenler var ise linkhttp://www.volkswagen.com/vwcms/master_public/virtualmaster/en2/dialogue.metanav.html

Benim gittiğim servis allahtan bana bu şekilde bir davranışta bulunmadı. Doğru VW nin tam kodunu karşılayan yağ değil 0W-30 ama 504 00 kodunu karşılayan yağ getirirseniz tabii ki sadece işçilik ücreti ile motorunuza koyarız dediler. O servis olmasa zetan çoktan satmıştım arabamı.

Alıntıları Göster
    Daha önce de belirtmiştim ben gittiğim tamaş serviste isteğiniz yağı getirin tabi motora uygun şartta olması kaydıyla 5W30 0W-30 hangi markayı getirirseniz getirin koyarız dediler yok şu yağı koyarsan garanti dışına çıkar diye bir şey demiyorlar.Servisten isimde verebilirm istanbulda oturanlar bu servise gidip istediği yağı koyabilirler gibi gözüküyor Bende öyle yapacağım 15000 bakımında yağı alıp gideceğim benden tavsiye.

• quote:

Orijinalden alıntı: ftk44

Daha önce de belirtmiştim ben gittiğim tamaş serviste isteğiniz yağı getirin tabi motora uygun şartta olması kaydıyla 5W30 0W-30 hangi markayı getirirseniz getirin koyarız dediler yok şu yağı koyarsan garanti dışına çıkar diye bir şey demiyorlar.Servisten isimde verebilirm istanbulda oturanlar bu servise gidip istediği yağı koyabilirler gibi gözüküyor Bende öyle yapacağım 15000 bakımında yağı alıp gideceğim benden tavsiye.

Alıntıları Göster
    servis ismi alalım

• quote:

Orijinalden alıntı: emrckr79

servis ismi alalım

Alıntıları Göster
    bugün doğuşta aracıma cam takıldı .yemin ediyorum işçilik rezalet ötesi .acaba tüm servisler mi böyle yoksa doğuş mu çözemiyorum artık .üst tavan döşemeyi kirletmişler.macunlar yandan taşmış falçata ile kendim temizleyeceğim . arka kapıdaki hasardan kalma eksik işlerini gösterdim .aktarma yaparken aradaki izolasyon malzemeyi eski döşemeden aktarmayı unuttuklarını görüp hatırlattım ,o yok bulamayız abi diyor.orjinal vw parçası yetkili serviste yok ise nerede var? işlem gören kapı için 6 defa geri gittim . parlak çıta yerinden ayrıldı bu ne dedim abi onun için ayrı bir güne randevu vereceğiz dediler halbuki bakmışlar yapamamışlar .müzik çalarken kapı komple ses çıkartmaya başladı . kendim o kapıyı dağıtsam onu saat gibi yapmazsam FERİT ŞAHENK olayım .

ARABAMI KENDİM YIKADIM ÖZELLİKLE ELLEMEYİN DEDİM ,YIKAMIŞLAR VE HERZAMANKİGİBİ ÇAMURLU BEZLE KURULAYIP İNCE İNCE ÇİZİKLERLE DOLDURMUŞLAR...

DOĞUŞTAN NEFRET EDİYORUM ...

• quote:

Orijinalden alıntı: telenor

ARABAMI KENDİM YIKADIM ÖZELLİKLE ELLEMEYİN DEDİM ,YIKAMIŞLAR VE HERZAMANKİGİBİ ÇAMURLU BEZLE KURULAYIP İNCE İNCE ÇİZİKLERLE DOLDURMUŞLAR...

DOĞUŞTAN NEFRET EDİYORUM ...

Nefret etmek bir işe yaramıyor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 19 Ağustos 2009; 22:15:22 >
  • Muradovskiy Hocam,

Dün izmirdeki diğer VW bayii olan Vosmer le görüştüm. Benim aracın mekanik kavramasından ses geliyordu, onu değiştirdiler. Bu sırada yağ problemini onlarla da konuştum. Doğuş gibi değil, gerçekten çok yakın davrandılar. Öncelikle hayretler içinde kaldılar çünkü bu konuyu bu güne kadar hiç sorgulayan olmamış. 504 00 ı kullanmıyorlarmış Tiguanlara. Daha sonra kullandıkları SLX W0-30 yağı getirdiler. Gerçekten de türkçe olarak hazırlanmış bir etikette 502 00 kodu yazıyordu. Daha sonra onlara internetten VW'nin yağ kodlarındaki bütün teknik bültenlerini gösterdim. Hiç birinde de 502 00 kodunda bu yağ yoktu. Bu duruma bir cevap veremediler. Uzatmayayım sonunda biz Doğuşun direktifleri dışında birşey yapamayız dediler. Başka yağ da koyamayız dediler. Bende daha sonra genel merkeze yönelttim bu soruyu, bakalım cevap ne gelecek. Eğer cevap gelirse sizlerle paylaşırım......

quote:

Sevgili aorta

• quote:

Muradovskiy Hocam,

............ Bu duruma bir cevap veremediler. Uzatmayayım sonunda biz Doğuşun direktifleri dışında birşey yapamayız dediler. Başka yağ da koyamayız dediler. Bende daha sonra genel merkeze yönelttim bu soruyu, bakalım cevap ne gelecek. Eğer cevap gelirse sizlerle paylaşırım......

Ben benim gittiğim servise yatıp kalkıp şükrediyorum...
    Genel merkezle yaptığım görüşmeleri ben daha önceki sayfalarda yazdım.. Mail attım olmadı telefonla aradım.. Sonunda yetkili bir kişi ile görüştüm ( hatta ciddi olarak tartıştım ) ama hiç bir sonuç çıkmadı.. Burunlarının dikine yürüyorlar. Almanyaya şikayet edeceğim sonunda....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deleted User

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Az önce Muradovskiy 'nin belirttiği adresten fabrikaya güzel bir mail döşedim. Tahmini 10 güne kalmaz Doğuş Oto 'dan nasıl yardımcı olabiliriz diye telefonla ararlar.
  • quote:

Ben daha evvelki golf gti de hep 0W-30 castrol SLX kullanırdım. Çok az miktar azalma olurdu. 5000 km de bir bir su bardağı kadar yağ ilave ederdim.
    Daha sonra carrefourda mobil 0W-40 yağda ciddi indirim oldu. Bende 2 adet 4 litrelik almıştım. Gelen ilk bakımda koydum yağı.. 15000 km boyunca ikinci aldığım 4 litrelik yağın 3 litresini ilave ettim. Ondan sonrada mobil kullanırsam.... oldum.
    O yüzden ben Castrolden başka marka yağa bu güne kadar hiç sıcak bakamadım....

Alıntıları Göster
    bor yağ kullanın 444 de var galiba bor katkılı ürünü 2 kat yağ değişimi +motor rektefe reklamlarda dönüyo aracınıza en iyi şekilde bakın

• quote:

Orijinalden alıntı: Deleted User

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Mobil esp formula 5w-30 da özellikle yeni teknolojili co2 salınımının düşük olan modern motorlarda katalitik konvertörün korunmasının önemini vurgulamış...

TSİ de yılın yeşil motoru seçildiği için anlaşılan katalizör ve üzerindeki sensör bollğunu da düşünürsek 504 00 kodlu yağnın önemi daha da artıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

VW 504 00 covers the following VW-specifications for petrol-engine cars:

VW 501 01
    VW 502 00
    VW 503 00
    Vw 503 01

Tercümesi şu şekilde

VW 504 00 aşağıdaki VW-benzinli motor otomobillerinin özellikleri kapsar:

VW 501 01
    VW 502 00
    VW 503 00
    Vw 503 01

Burada önemli olan bir nokta var. 504 00 kodundaki yağ 502 00 özelliklerini kapsıyor da....... servisleri kullandığı 502 00 kodundaki yağ istenilen 504 00 kodundaki yağın özelliklerini kapsıyor mu acaba?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

VW 504 00 covers the following VW-specifications for petrol-engine cars:

VW 501 01
    VW 502 00
    VW 503 00
    Vw 503 01

Tercümesi şu şekilde

VW 504 00 aşağıdaki VW-benzinli motor otomobillerinin özellikleri kapsar:

VW 501 01
    VW 502 00
    VW 503 00
    Vw 503 01

Burada önemli olan bir nokta var. 504 00 kodundaki yağ 502 00 özelliklerini kapsıyor da....... servisleri kullandığı 502 00 kodundaki yağ istenilen 504 00 kodundaki yağın özelliklerini kapsıyor mu acaba?

Alıntıları Göster
    bugün 15000 bakımını yaptırdım aracın.. Castrol Longtec 0W-30 yağ koydular.. 5W-30 koymaları gerektiğini neden bu yağı koyduklarını sordum.. 5W-30 yağı dizellerde kullandıklarını söyleyip bir de türkçe hazırlanmış tablo gösterdiler 0W-30 yazılı olan..
    Orasının beni ilgilendirmediğini; benim aracımın kataloğunda 504 00 kodunun yazılı olduğunu söyleyip kullandıkları yağın bu kodu karşılayıp karşılamadığını sordum.. cevap yok.. Yağı kutusuyla görmek istedim, alıp getirdiler 1 litre kutuda Castrol Longtec 0W-30 yağı.. Üzerindeki 502 00 yazısını gösterdim ve burada 504 00 yazan yağdan koymanız gerekliydi dedim.. Yani Castrol SLX Longlife III 5W-30 koymanız gerekliydi dedim... aaaa o yağı Audilerde kullanıyoruz dediler.. Almanya 5W-30 kullanıyor dedim; hemen hava koşulları vs gibi konulara girdiler.. yani Doğuş, Almanya vw'den daha teknik bilgiye haiz ki; biz Türk kullanıcıları düşünerek Türkiyenin hava koşullarına uygun olan yağı kullandırtıyor öylemi dedim.. madem öyle kullanım kılavuzlarını türkçeye çevirirken üzerine 502 00 yazsalarmış, neden 504 00 yazmışlar dedim.. cevap yok..

durum bu.. yapacak birşey yok dedim ve yağ eksiltir arıza yapar, başınıza çok pis ekşirim deyip ayrıldım.. Ancak servis danışmanı gayet mütevazi ve hoşgörülüydü.. benim servisten bu şekilde ayrılmam onu üzmüş, öyle söyledi :))

durumu doğuşa ve gerekirse Almanyaya bildireceğim...

• quote:

Orijinalden alıntı: ZetLeVoo

bugün 15000 bakımını yaptırdım aracın.. Castrol Longtec 0W-30 yağ koydular.. 5W-30 koymaları gerektiğini neden bu yağı koyduklarını sordum.. 5W-30 yağı dizellerde kullandıklarını söyleyip bir de türkçe hazırlanmış tablo gösterdiler 0W-30 yazılı olan..
    Orasının beni ilgilendirmediğini; benim aracımın kataloğunda 504 00 kodunun yazılı olduğunu söyleyip kullandıkları yağın bu kodu karşılayıp karşılamadığını sordum.. cevap yok.. Yağı kutusuyla görmek istedim, alıp getirdiler 1 litre kutuda Castrol Longtec 0W-30 yağı.. Üzerindeki 502 00 yazısını gösterdim ve burada 504 00 yazan yağdan koymanız gerekliydi dedim.. Yani Castrol SLX Longlife III 5W-30 koymanız gerekliydi dedim... aaaa o yağı Audilerde kullanıyoruz dediler.. Almanya 5W-30 kullanıyor dedim; hemen hava koşulları vs gibi konulara girdiler.. yani Doğuş, Almanya vw'den daha teknik bilgiye haiz ki; biz Türk kullanıcıları düşünerek Türkiyenin hava koşullarına uygun olan yağı kullandırtıyor öylemi dedim.. madem öyle kullanım kılavuzlarını türkçeye çevirirken üzerine 502 00 yazsalarmış, neden 504 00 yazmışlar dedim.. cevap yok..

durum bu.. yapacak birşey yok dedim ve yağ eksiltir arıza yapar, başınıza çok pis ekşirim deyip ayrıldım.. Ancak servis danışmanı gayet mütevazi ve hoşgörülüydü.. benim servisten bu şekilde ayrılmam onu üzmüş, öyle söyledi :))

durumu doğuşa ve gerekirse Almanyaya bildireceğim...

Alıntıları Göster
    Ben bu konuda yazı yazmaktan bıktım.
    VW Türkiye kullanıcıları olarak Almanyayı mail bombardımanına tutsak bu sorunu çözeceğimizden eminim ama malesef birlik ve beraberlik kuramıyoruz.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.