Şimdi Ara

VW TSİ de en uygun YAĞ seçimi (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
646
Cevap
9
Favori
254.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TorwaK

Almanya 'ya yazdığım şikayet mektubu sonrası 2 defa Doğuş 'dan arandım. Telefondaki kişi konuya hakimdi fakat henüz bir sonuç yok. Gelişmeleri yine buradan paylaşacağım.

Alıntıları Göster
    ben bişey sormak istiyorum
    şimdi bende golf 6 1.6 tdi dsg var bu aracın bakım aralığı her 10.000 km
    şimdi bunun garantisi bittiğinde bu castrol egde 0-30 dizel motor yağı koysak olmaz mı o yağ 15.000 km gitmiyor mu ? o zaman bakım aralığını 15.000 km de bir yapamazmıyız illa 10.000 kmde bir mi motor yağı değişecek dizel araçta

• quote:

Orijinalden alıntı: imjuli

ben bişey sormak istiyorum
    şimdi bende golf 6 1.6 tdi dsg var bu aracın bakım aralığı her 10.000 km
    şimdi bunun garantisi bittiğinde bu castrol egde 0-30 dizel motor yağı koysak olmaz mı o yağ 15.000 km gitmiyor mu ? o zaman bakım aralığını 15.000 km de bir yapamazmıyız illa 10.000 kmde bir mi motor yağı değişecek dizel araçta

Alıntıları Göster
    Merhaba arkadaşlar,

Almanya 'ya yazdığımız şikayet mektupları sorunu çözdü. Doğuş Otomotiv 'den Yıldıray Bey dün beni telefonla arayarak istediğim VW servisine gidip 504 koda sahip Castrol/Mobil1 veya başka bir marka yağı aracımda kullanabileceğimi belirtti. Burada unutulmaması gereken götüreceğiniz yağın orjinal kutusunda ve açılmamış olması gerekmekte. Ayrıca yağ değişim işlemi yapılırken hazırlanan iş emrinin altına konuyla ilgili not düşülmesi gerekiyor. Eğer gittiğiniz servis size bu yağı kullanamazsınız, aracınız garanti dışı kalır vb bir cevap verirse plakanızı vererek iş emrini açtırın, daha sonra bunu söyleyen kişilere Doğuş Otomotiv 'in teknik bölümüyle görüşmelerini belirtin.

Hepimize hayırlı olsun.

• quote:

Merhaba arkadaşlar,

Almanya 'ya yazdığımız şikayet mektupları sorunu çözdü. Doğuş Otomotiv 'den Yıldıray Bey dün beni telefonla arayarak istediğim VW servisine gidip 504 koda sahip Castrol/Mobil1 veya başka bir marka yağı aracımda kullanabileceğimi belirtti. Burada unutulmaması gereken götüreceğiniz yağın orjinal kutusunda ve açılmamış olması gerekmekte. Ayrıca yağ değişim işlemi yapılırken hazırlanan iş emrinin altına konuyla ilgili not düşülmesi gerekiyor. Eğer gittiğiniz servis size bu yağı kullanamazsınız, aracınız garanti dışı kalır vb bir cevap verirse plakanızı vererek iş emrini açtırın, daha sonra bunu söyleyen kişilere Doğuş Otomotiv 'in teknik bölümüyle görüşmelerini belirtin.

Hepimize hayırlı olsun.

Alıntıları Göster
    Castrol longlife III 5w-30 mu yoksa Mobil 1 ESP 5w 30 mu tercih edilmeli???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibhaavci -- 24 Eylül 2009; 15:23:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ibhaavci

Castrol longlife III 5w-30 mu yoksa Mobil 1 ESP 5w 30 mu tercih edilmeli???

Alıntıları Göster
    süper hepimize hayırlı olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: emrckr79

süper hepimize hayırlı olsun...

Alıntıları Göster
    mobil 1 esp 5w-30 tabiki de..
    yağ değişimini de yeni yapmıştık

artık yaza girerken 25000 olur da o zaman koyarız 5w-30 u
  • quote:

Merhaba arkadaşlar,

Hepimize hayırlı olsun.

Bu gerçekten çok iyi haber. Benim gittiğim servis başka yağ işine inatla karşı çıkıyordu. Bu haber gelmeseydi hiç bir şekilde 50400 standardı sağlayan bir yağ koyamayacakmışım gibi görünüyordu. Yine aynı tavrını sürdürürlerse Yıldıray beyle görüşebileceklerini söyleyebilirmiyim???? Birde bu Yıldıray Beye nasıl ulaşılır eğer gerekirse........ Teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: aorta

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Hepimize hayırlı olsun.

Bu gerçekten çok iyi haber. Benim gittiğim servis başka yağ işine inatla karşı çıkıyordu. Bu haber gelmeseydi hiç bir şekilde 50400 standardı sağlayan bir yağ koyamayacakmışım gibi görünüyordu. Yine aynı tavrını sürdürürlerse Yıldıray beyle görüşebileceklerini söyleyebilirmiyim???? Birde bu Yıldıray Beye nasıl ulaşılır eğer gerekirse........ Teşekkürler...

Alıntıları Göster
    Cumartesi çankaya doğuş otoda 30 000 bakım yaptırdım 85 TL ye Mobil 1 ESP 5W 30 alıp götürdüm. Söylenen ilk kelime aracınız garanti dışı kalacak sorun değil zaten garantisi bitti. 275 da bakım tuttu.

ilk hissettiğim sabah soğuk motorda marşa basınca daha çabuk çalıştı tabi bunda hava filtresinin mi yağım mı etkisi daha büyük bilemiyorum.

• quote:

Cumartesi çankaya doğuş otoda 30 000 bakım yaptırdım 85 TL ye Mobil 1 ESP 5W 30 alıp götürdüm. Söylenen ilk kelime aracınız garanti dışı kalacak sorun değil zaten garantisi bitti. 275 da bakım tuttu.

ilk hissettiğim sabah soğuk motorda marşa basınca daha çabuk çalıştı tabi bunda hava filtresinin mi yağım mı etkisi daha büyük bilemiyorum.

Alıntıları Göster
    herkese mrb, ilginç hadiseler yaşadım.

2886 km lik uzun yoldan yeni döndüm. yola cıkarken arabanın yagını cubuktakı tırtıklı yerin en ust kısmına getırdım ve yola cıktım.usttekı topun alt tarafı oluyo.
    yolun ilk 600 km sinde (istanbul-tosya) yağ lambası (sarı )yandı.arabayı stop ettım ve az bekledım. cubugu cektım yagdan eser yok. allahtan arabada az yedek yağ vardı. kerbela bı yerde de kaldım. servisi aradım. getırın bakalım dedıler. tosyada arabada yağ yok ,getırın dıyolar sonra samsun servısı aradım durumu izah ettim.yagı koyunca lambam sondu. fazla yuklenmeden samsun a vardım servıse gırdım. onlarda pazar sabahı oldugu ıcın yag satan kısmımız kapalı dedıler,bende madem oyle neden hallederız dedınız dedım.

sonra dogus merkezı aradım keske aramaz olaydım.bı suru terane dedıler. yok efendım soyledır boyledır.ama 0-30 shell koyan tamaş tan ozellıkle bahsedınce olamaz dedıler. bızım servıslerımız shell koyamaz dedndi. bende arayın sorun dedım vs. napayım napayım derken bi shel istasyona girdim. 1 saat dınlenme fılan cubugu cektım yıne az eksılme gordum. sonra ıstasyonun market kısmında arabanın kullanma klavuzu elımde yagları ıncelemeye basladım. o sırada servisi yine aradım, shell deyım muadıl bısey soyleyın motora koyucam dedım. sıhırlı kelıme agızlarından cıktı:
    5W-30 helıx varsa olur. hanı 5-30 degılde 0-30 oluyodu dedım ve uzatmadan kapattım telefonu.

gozume uzerınde ferrari amblemı olan helix ilişti. baktım kıtaptakı kısa bakım yag kodunu karsılıyo.ama yagın vizkozitesi 5W-40 tı. tam sentetık..
    aldım yagı tamamladım.daha sonra yaklasık seri olarak 2000 km daha yaptım dolu dolu, eksilme yok gibi bişey şimdi..

bu arabaların yagı kesınlıkle 0W-30 degıl

• quote:

Orijinalden alıntı: Deleted User

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    arabaya 5-40 helix (ferrari) koyduktan sonra ozellikle tam gaz kullandım, 1000 km yaptım ve hiç eksilme yok,motorun seside daha duzeldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muradovskiy

quote:

Orijinalden alıntı: mbsahan

Gaziantep. Ben yağ fıçıdanda olmasın dedim fıçıdan kullansalardı daha ucuza gelecekti... 4 adet 1 lt long life III açtılar arabaya yağı yüklediler... yag filitresi + yag tıpası + 4x1 lt longlifeIII 5w-30 + işçilik =205 tl tuttu. Fıçıdan tercih etseydim sanırım 150 tl civarında bir maliyet çıkacaktı...

Arkadaşlar bu uzun servis kısa servis aralığı ne oluyor. Diğer mesajdada yazdım tsi kısa servis aralıklıysa 0w-30 uzun servis aralıklıysa 5w-30 kullanın diyor kullanma kılavuzu...

İlginç bir durum...
    Çünkü Castrol, long life III ü kapalı kutuda getirtmiyor. Bunu Castrole bilhassa sormuştum. Gaziantepteki servis nasıl bulmuş biraz hayret ettim.
    Biraz evvel arabanın kitapçığına tekrar baktım.
    Uzun servis ve kısa servis olarak sınıflandırmışlar benim arabanın kataloğunda da
    Uzun ömürlü servise sahip araçlar için 504 00
    Uzun ömürlü servise sahip olmayan araçlar için 504 00 ve 502 00 ı önermişler.
    Tüm kataloğa baktım uzun ömür sahip olan ve olmayan araçlarla ilgili bir bilgi verilmemiş.
    504 00 her iki durum içinde önerilmiş.
    Benim serviste fıçıdan kullanılması durumunda sorduğumda Long life III 5W-30 için 36 TL litre fiyatı vermişlerdi. 0W-30 içinde 28 TL.
    Şu durumda mobil 1 ESP formulanın 4 litresi 120 TL olduğunu düşünürsek daha avantajlı bir seçenek oluyor. Hemde kapalı kutu.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bu konuya nokta koyucak kimse yokmu ?başka marka yağ kullanırsak mobil 1 esp formula 5w30 viskozitesi de aynı da olsa yağ yakma olabilir diye düsünüyorum, castrol edge 5w30 türkiyede satışı olmadıgı icin de mobil e mi gecmek zorunda kalıcaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi güvengolfv -- 14 Kasım 2009; 10:56:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: güvengolfv

Arkadaşlar bu konuya nokta koyucak kimse yokmu ?başka marka yağ kullanırsak mobil 1 esp formula 5w30 viskozitesi de aynı da olsa yağ yakma olabilir diye düsünüyorum, castrol edge 5w30 türkiyede satışı olmadıgı icin de mobil e mi gecmek zorunda kalıcaz

Ben 2000 km den fazladır kullanıyorum şu ana kadar eksilme olmadı. Mobil in yağ yakma olabilir diye düşünmeniz nedeni nedir?
  • quote:

quote:

Ben 2000 km den fazladır kullanıyorum şu ana kadar eksilme olmadı. Mobil in yağ yakma olabilir diye düşünmeniz nedeni nedir?

Alıntıları Göster
    Yağ değişiminde bugüne kadar hep castrol edge 0w30 koydum başka marka olucagı icin yağ yakma söz konusu olabilir diye düsündüm

• quote:

Yağ değişiminde bugüne kadar hep castrol edge 0w30 koydum başka marka olucagı icin yağ yakma söz konusu olabilir diye düsündüm

Alıntıları Göster
    Diğer yağ ile ilgili mesajda Ozanda bahsetmiş. Ben bundan sonra bu mesajda yazacağım yazacaklarımı...
    Doğuş servislerinde çalışan yetkili bir kişi bir internet sitesinde TSI lar için motor yağı olarak bir süreden beri 5W-30 kullandıklarını belirtmiş.
    Her ne kadar yağı yaklaşık 2 katı fiyatla satsalarda bu tüketici olarak bizlerin bir zaferi... Sonunda doğru olan yağı kullanabileceğiz. Garantisi biter ( benim için 1.5 ay sonra geçerli olmayacak ) sözünü duymayacağız.
    Ben 15 aralık gibi gideceğim bakıma.. Daha önce gidenler konu ile ilgili bilgi verebilirse sevinirim.

Birde mobil 1 kullanan arkadaşlar... aracınızda yağ eksiltmesi oluyormu?... Bir ara bakıp bilgi verebilirseniz faydalı olur bizler için.

• quote:

Diğer yağ ile ilgili mesajda Ozanda bahsetmiş. Ben bundan sonra bu mesajda yazacağım yazacaklarımı...
    Doğuş servislerinde çalışan yetkili bir kişi bir internet sitesinde TSI lar için motor yağı olarak bir süreden beri 5W-30 kullandıklarını belirtmiş.
    Her ne kadar yağı yaklaşık 2 katı fiyatla satsalarda bu tüketici olarak bizlerin bir zaferi... Sonunda doğru olan yağı kullanabileceğiz. Garantisi biter ( benim için 1.5 ay sonra geçerli olmayacak ) sözünü duymayacağız.
    Ben 15 aralık gibi gideceğim bakıma.. Daha önce gidenler konu ile ilgili bilgi verebilirse sevinirim.

Birde mobil 1 kullanan arkadaşlar... aracınızda yağ eksiltmesi oluyormu?... Bir ara bakıp bilgi verebilirseniz faydalı olur bizler için.

Servisler Almanya dan gelen bir talimatla Castrol Longlife Powerflow 5W-30 kullanmaya basladılar.
    Şikayetlere artık dayanamadılar değil aslında, Almanya merkez bunu emretti, bizimkilere kalsa umurlarında olmazdı.

Ama ben bu yağ eksiltme olayına uyuz oldum,uzun yolda ne çileler cektim.
    BUNDAN DOLAYI ARTIK YETKILI SERVİSLE İŞİM OLMAZ.
    BİRDE YAKIN ZAMANDA YAĞIMI YA SHELL HELIX ULTRA 5W-40 LA, YADA MOBİL 1 ESP FORMULA 5W-30 LA DEGISTIRECEGIM.

ASLINDA BENCE ARADIGIMIZ YAĞ MOBIL 1 ESP. CUNKU ŞİKAYET YOK VE DEGERLERI COK GUZEL BİR YAĞ

• quote:

Orijinalden alıntı: autolover

quote:

Servisler Almanya dan gelen bir talimatla Castrol Longlife Powerflow 5W-30 kullanmaya basladılar.
    Şikayetlere artık dayanamadılar değil aslında, Almanya merkez bunu emretti, bizimkilere kalsa umurlarında olmazdı.

Ama ben bu yağ eksiltme olayına uyuz oldum,uzun yolda ne çileler cektim.
    BUNDAN DOLAYI ARTIK YETKILI SERVİSLE İŞİM OLMAZ.
    BİRDE YAKIN ZAMANDA YAĞIMI YA SHELL HELIX ULTRA 5W-40 LA, YADA MOBİL 1 ESP FORMULA 5W-30 LA DEGISTIRECEGIM.

ASLINDA BENCE ARADIGIMIZ YAĞ MOBIL 1 ESP. CUNKU ŞİKAYET YOK VE DEGERLERI COK GUZEL BİR YAĞ

Alıntıları Göster
    Bu gün TSI başlığında Atakan ın ( Atikus ) bakım yaptırdığını öğrendim... Hemen aradım kendisini
    Bakım 5W-30 yağ koymuşlar.. Faturaya baktı
    Litre fiyatı kdv hariç 27.40 TL.. Yani litre fiyatı kdv dahil 32.33 TL ye geliyor.
    TSI lar 3.6 litre yağ alıyor. Dolayısyla yağ bedeli 116.40 TL ye mal oluyor.
    Konulan yağ büyük olasılıkla Castrol Professional Longlife III 5W-30.
    Mobil 1 in 4 litresini 85 tl ye alırken Castrolün varil yağının 3.6 litresine 116.40 TL vermek ne derece mantıklı sizlerin bilgilerinize sunuyorum.

• quote:

Bu gün TSI başlığında Atakan ın ( Atikus ) bakım yaptırdığını öğrendim... Hemen aradım kendisini
    Bakım 5W-30 yağ koymuşlar.. Faturaya baktı
    Litre fiyatı kdv hariç 27.40 TL.. Yani litre fiyatı kdv dahil 32.33 TL ye geliyor.
    TSI lar 3.6 litre yağ alıyor. Dolayısyla yağ bedeli 116.40 TL ye mal oluyor.
    Konulan yağ büyük olasılıkla Castrol Professional Longlife III 5W-30.
    Mobil 1 in 4 litresini 85 tl ye alırken Castrolün varil yağının 3.6 litresine 116.40 TL vermek ne derece mantıklı sizlerin bilgilerinize sunuyorum.

Alıntıları Göster
    Eger forumlarda ifade edildigi gibi, Turkiye'deki yetkili VW servisleri inatlarindan vazgecip 5W-30 yag koymaya baslamislarsa, tum TSI sahiplerinin Murad abiye tesekkur etmesi gerekir. Gercekten sIkIlmadan usanmadan hem VW'le hem de Castrol'le ugrasti. Emegi gecen ve bilgili bir arac sahibi gibi davranan diger arkadaslara da tesekkurler.

Daha once bahsettigim gibi Yunanistan'da aracima ilk servis yaptirdigimda (18 ay once) bile, 5W-30 yag koymuslardi, bu yaz yapilan serviste de aynisi konulmustu.

Iyi surusler.

• quote:

Orijinalden alıntı: pasificici
    Eger forumlarda ifade edildigi gibi, Turkiye'deki yetkili VW servisleri inatlarindan vazgecip 5W-30 yag koymaya baslamislarsa, tum TSI sahiplerinin Murad abiye tesekkur etmesi gerekir. Gercekten sIkIlmadan usanmadan hem VW'le hem de Castrol'le ugrasti. Emegi gecen ve bilgili bir arac sahibi gibi davranan diger arkadaslara da tesekkurler.
    Daha once bahsettigim gibi Yunanistan'da aracima ilk servis yaptirdigimda (18 ay once) bile, 5W-30 yag koymuslardi, bu yaz yapilan serviste de aynisi konulmustu.
    Iyi surusler.

Özkan
    Kimsenin teşekkür etmesine gerek yok. Ben ilk başta benim yaşadığım problem yüzünden bu kadar çok uğraştım konu ile ilgili. Sonucunu da aldık..
    İşte biz kullanıcılar kenetlenip haklarımızı aradığımız sürece başarılı olmamamız için hiç bir neden yok. Yeter ki haklı olduğumuzu ispatlıyalım.

• quote:

90kw tsi golf kullaniyorum;
    mobil-1 5_30 ile eskiltme falan yasamadim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tool

quote:

90kw tsi golf kullaniyorum;
    mobil-1 5_30 ile eskiltme falan yasamadim.

Alıntıları Göster
    merhaba arkadaslar,
    en iyi yag Mobil 1 0W-40 tir ,baska secenek olarak Liqui Molly 5w-40 (Mor kutuda) yada Meguin 0w-40 olabilir.
    Motul marka da cok iyidir.
    Araclariniz icin bu yaglar en iyisidir-5W-30 derecede yaglar dizel otolar icin uygundur.
    Sorulariniz olursa yardimci olmaya calisacagim.
    Üsenmeyip VW nin ana yurdunda bilgi edinecegim.
    saygilarimla

hakan

• quote:

Orijinalden alıntı: tercüman28

merhaba arkadaslar,
    en iyi yag Mobil 1 0W-40 tir ,baska secenek olarak Liqui Molly 5w-40 (Mor kutuda) yada Meguin 0w-40 olabilir.
    Motul marka da cok iyidir.
    Araclariniz icin bu yaglar en iyisidir-5W-30 derecede yaglar dizel otolar icin uygundur.
    Sorulariniz olursa yardimci olmaya calisacagim.
    Üsenmeyip VW nin ana yurdunda bilgi edinecegim.
    saygilarimla

hakan

Alıntıları Göster
    Sevgili Hakan
    TSI ların yağ standartını sağlayan 2 yağ bulunabiliyor TR de.,
    Castrol Longlife III 5W-30 ve Mobil 1 ESP formula 5W-30
    Her iki yağda VW nin benzinli arabalar için 504 00, dizel arabalar için 507 00 standartını sağlıyor. Kullanım klavuzlarında da bu yağları kullanın denilmekte. Almanya ve Amerikadaki kullanıcılarda bu yağ veya benzeri yağları kullanıyorlar. Yani 5W-30
    Diğerleri istediği kadar iyi yağ olabilir.
    Mobil 1 in 0W-40 yağı en iyi yağ diyorsun. Benim eski golf 3 gti ıma bir defa deneme gafletinde bulundum. 15000 km de 3 litre yağ eksiltti. Arabanın motoruna uygun değilmiş demekki.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.