Şimdi Ara

vw zam 13 ekim 2015 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
3.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    6 yaşından beri öğretmenlerin içerisindeyim, Meb'de çalıştığımdan dolayı 60 yaşına kadar da öğretmenlerin içerisinde olacağım. 2 kardeşim ve babam da öğretmen.

Meb'in yaklaşık 1 milyon çalışanı var ve bunun %90'ını öğretmenler oluşturuyor. Yaklaşık 900 bin kişiden hepsinin mükemmel olmasını bekleyemezsiniz. Lise yıllarımda Fizik hocamın 2 sözlüme de 0 vererek karneme 0 düşürdüğünü hatırlıyorum. Ama ben o yıl toplam 26 fizik sorusunda 24 net yapmıştım. Diğer yandan Matematiğim çok kötü olmasına rağmen üstüme düşen bir öğretmen. Sınavlarda ortalama %90 Matematik neti. Kısa bir örnek.

Öğretmen sayısının çok olması ve sürekli hayatımızın bir parçası olmaları onlarla ilgili daha çok eleştiri uygulamamıza sebep oluyor. Mühendisi eleştiremiyoruz çünkü pek fazla içimizde değiller. Öğretmenler için söylenen söz" genellikle paralarını hak etmiyorlar " şeklinde. Ben bunu bazen, bazı doktorlar için söyleyebiliyorum. Örnek; geçtiğimiz günlerde baygın kızını getiren babaya doktorun " zaten ölü getirdiniz " demesi. Doktor görevinden uzaklaştırıldı.

Maaşlarına gelince; Yeni başlayan 2200 civarı ve branşına göre aldığı ders ücreti karşılığı +600,700 civarı ekleyip ortalama 3000 TL'yi bulabiliyor. Eğer yıllanmış bir okul müdürü düşünürseniz, ek dersleriyle birlikte de bu miktar 4000'i bulabiliyor.

Karşılaştırırken genelde batıdaki öğretmenleri düşünerek karşılaştırıyoruz fakat doğuda öğretmenlik yapanların hakları nasıl ödenecek. Onca zorluğa rağmen aldıkları 3000 TL maaş bana göre çok az. Bulunduğum, görev yaptığım yer itibariyle de köy okullarında görevli öğretmenlerin işleri oldukça zor. 4 sınıf ve tek derslik. Hepsiyle tek tek ilgilenmesi gerekiyor. 1'den 4'e kadar aynı anda öğretmeye çalışıyor. Bunun gibi düşünülecek çok durum var. Aradaki dengeyi bu tür durumlarla karşılaştırarak değerlendirin.

• quote:

Orijinalden alıntı: sekoya81

doğru ve mantıklı bir zam,bugün açıklanan verilere göre kişi başı gelir 19 bin dolara yükselmiş durumda,170 binlik arabada sıra var size mercedes lüksü sunan bu adamlarda kazanacak herhalde.

İroni diyeceğim, ironiye benzetemedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 13 Ekim 2015; 14:34:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

hesaplama değişti artık kişi başı gelir 19 bin,ortalama bir memur 7 000 bin kazanıyor diyince bana kızıyorsunuz,maslakta emlakçıyım bütün yeni evli öğretmenler göktürkte 5000 tl kira ile ev tutuyor.

Şu an türkiyede 3000 tl altı kazananı sopa ile döverler.

http://www.hurriyet.com.tr/milli-gelire-makyaj-30289051

Aylık 2.5 kazanan öğretmen nasıl oluyor da...

• Eşim 8 yıllık öğretmen ve 2200 net maaşı var. ek ders gelen aylarda +400. Neyin kafasını yaşıyor bu milli gelir, maaş hesapçıları? Çok paranız varsa buralarda vakit harcamayın. Alın bir piremiyum, bizi de rahat bırakın.
  • Vw premium marka diyen neyin kafasını yaşıyor çok merak ediyorum.
    Ya premium ne olduğunu bilmiyor, yada kazık yediği için premium otomobil aldığını sanıyor.
    Vw = Fiat = Peugeot = Citroen = Hyundai = Renault = Ford

Ha Vw holding olarak bakarsanız evet premium markası var o da Audi.
    Audi = Bmw= Mercedes
    Ama Vw premium bir marka değildir. Passata binince premium olunmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RevivaL

6 yaşından beri öğretmenlerin içerisindeyim, Meb'de çalıştığımdan dolayı 60 yaşına kadar da öğretmenlerin içerisinde olacağım. 2 kardeşim ve babam da öğretmen.

Meb'in yaklaşık 1 milyon çalışanı var ve bunun %90'ını öğretmenler oluşturuyor. Yaklaşık 900 bin kişiden hepsinin mükemmel olmasını bekleyemezsiniz. Lise yıllarımda Fizik hocamın 2 sözlüme de 0 vererek karneme 0 düşürdüğünü hatırlıyorum. Ama ben o yıl toplam 26 fizik sorusunda 24 net yapmıştım. Diğer yandan Matematiğim çok kötü olmasına rağmen üstüme düşen bir öğretmen. Sınavlarda ortalama %90 Matematik neti. Kısa bir örnek.

Öğretmen sayısının çok olması ve sürekli hayatımızın bir parçası olmaları onlarla ilgili daha çok eleştiri uygulamamıza sebep oluyor. Mühendisi eleştiremiyoruz çünkü pek fazla içimizde değiller. Öğretmenler için söylenen söz" genellikle paralarını hak etmiyorlar " şeklinde. Ben bunu bazen, bazı doktorlar için söyleyebiliyorum. Örnek; geçtiğimiz günlerde baygın kızını getiren babaya doktorun " zaten ölü getirdiniz " demesi. Doktor görevinden uzaklaştırıldı.

Maaşlarına gelince; Yeni başlayan 2200 civarı ve branşına göre aldığı ders ücreti karşılığı +600,700 civarı ekleyip ortalama 3000 TL'yi bulabiliyor. Eğer yıllanmış bir okul müdürü düşünürseniz, ek dersleriyle birlikte de bu miktar 4000'i bulabiliyor.

Karşılaştırırken genelde batıdaki öğretmenleri düşünerek karşılaştırıyoruz fakat doğuda öğretmenlik yapanların hakları nasıl ödenecek. Onca zorluğa rağmen aldıkları 3000 TL maaş bana göre çok az. Bulunduğum, görev yaptığım yer itibariyle de köy okullarında görevli öğretmenlerin işleri oldukça zor. 4 sınıf ve tek derslik. Hepsiyle tek tek ilgilenmesi gerekiyor. 1'den 4'e kadar aynı anda öğretmeye çalışıyor. Bunun gibi düşünülecek çok durum var. Aradaki dengeyi bu tür durumlarla karşılaştırarak değerlendirin.

zaten onu belirtim ben, öğretmenden öğretmene fark var , laf attığım kesim öğretmenin okulda yatanı

• 170 binlik arabada sıra var size mercedes lüksü sunan bu adamlarda kazanacak herhalde, şunu demeseydin ironi yaptın sanmıştım, sen 19 değilde 9 yazmak istemiş olmayasın sakın ?
  • kantarın topuzu zaten iyice kaçtı isterlerse artık iki katına çıkarsınlar...
  • Crafter'lar manuel. Muadili Sprinter 2.2 lirede 163 hp sunarken Crafter 2.0 litre motorda 163 hp sunuyor.

Vw yi ne kadar sevmesemde mercedes ortaklığı ile üretmiş olduğu Crafter modeli klasmanının lideri bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DHGamer

Crafter'lar manuel. Muadili Sprinter 2.2 lirede 163 hp sunarken Crafter 2.0 litre motorda 163 hp sunuyor.

Vw yi ne kadar sevmesemde mercedes ortaklığı ile üretmiş olduğu Crafter modeli klasmanının lideri bence.

Hocam minibüslerden pek anlamam. Belki dediğin gibi o klasmanda vwnin minibüsü daha iyidir. Ama burada adamın dediği şey sadece minibüs özelinde değil. Adam genel olarak vwyi en az mercedes audi bmw kadar premium marka olarak görüyor. Ve bu şekilde düşünen sayısı hiç de azimsanack gibi değil. Malesef türk insanınin çoğunda var böyle saçma bir algı.

• Zam geldikçe sevinen insanlar var ya ne zaman bu kadar aptal olduk?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az bile, millet %10 indirim gelir diye dusunuyordu ama bindirimi direk gecirmisler.

Not. Kardesim de israrla vw alicam diyor, dusunun siz digerlerini

• quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

quote:

Orijinalden alıntı: Negatiwe

quote:

Orijinalden alıntı: akyildizemre

quote:

hesaplama değişti artık kişi başı gelir 19 bin,ortalama bir memur 7 000 bin kazanıyor diyince bana kızıyorsunuz,maslakta emlakçıyım bütün yeni evli öğretmenler göktürkte 5000 tl kira ile ev tutuyor.

9 yıllık öğretmenim. eşimde öğretmen ikimizin maaşlarını toplasan 4750 yapmıyor. sanırım bu öğretmen arkadaşlar üniversite öğretmeni (özel okul da olabilir.)

Hocam sizde fazladan tatil yapıyorsunuz ama.

sene içinde yıprandığın ne olacak :) o yüzden mi öğretmenlerin hepsi istifa etmek istiyor... bir öğretmeni yalnızca bir öğretmen anlar.

Hocam 4 ay tatil yaptınız ama o ne olacak?

Tartışma başlasın

• vw zam yapmış ne güzel , yatırımım değer Kazandı . En çok kızanlar fiyatları en yakından takip edenler ama parası olmayanlar herhalde . Ucuzlasa bayinin önünde yatarlar .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

7.000 kazanan memur kim
    sülalemde bayaa var memur daire başkanı kuzen dediğin rakama baya uzak...
    bende memurum o rakama yaklaşamam
    vw almanya fiyatlarına bakalım
    ülkeme yazık, adam bir yıllık maaşıyla max alabilirken ben 2 yıllık maaşımla en düşüğünü alamıyorum
    ama tabi 200.000 eder passat, vw dünyanın en iyi en konforlu en sürüş zevki olan en güvenli aracı evet kesin öyle
     vw zam 13 ekim 2015

• O kadar yillik uyeyim. Bu adamin yazdiklari kadar sacma sapan, beyin denen organdan yoksun mesajlar okumadim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

quote:

Orijinalden alıntı: hakancan44

quote:

5000 tl ye ev kiralayan öğretmenler arkadaşlar kimmiş merak ettim, biz okulda simit-çay ile akşam ediyoruz :))

yeni bir öğretmen 3000-3200 civarı alır, ek ders 1000 lira olsa, öss sınavları, ehliyet sınavları, seçim görevliliği işi ile 5000e dayanır, evli çift olsalar, eşi de öğretmen-mühendis hatta doktor olsa, en az 5bin de o, ha 5binlik evde oturmaları çok uç bir örnek ama olabilir

ayrıca, öğretmen zaten okula simit-çay ile akşam etmeye gidiyor zaten, onun için 3-4bin maaş veriyorlar ya size

burdada mı konu öğretemen...yazık ediyorsunuz kewndinize..biraz araştırun öğretmenlerin çoğu 2. bir iş olsa yapacak durumda...2250 tl maaş yeni başlayan tabii lki aysa 500 tl ek dersi alamyan da çok ..yazdığınız rakamalr uçuk..keşke doğru olsa 5000 tl maaş süper olurdu...

• quote:

Orijinalden alıntı: Midesizz

quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

quote:

Orijinalden alıntı: Negatiwe

quote:

Orijinalden alıntı: akyildizemre

quote:

9 yıllık öğretmenim. eşimde öğretmen ikimizin maaşlarını toplasan 4750 yapmıyor. sanırım bu öğretmen arkadaşlar üniversite öğretmeni (özel okul da olabilir.)

Hocam sizde fazladan tatil yapıyorsunuz ama.

sene içinde yıprandığın ne olacak :) o yüzden mi öğretmenlerin hepsi istifa etmek istiyor... bir öğretmeni yalnızca bir öğretmen anlar.

Hocam 4 ay tatil yaptınız ama o ne olacak?

Tartışma başlasın

Ne tatili ya. Müdür yardımcısıyim ben. Haftasonu gene tatilim yok teog kurslarindan dolayı. Bildiğin memur. Haftasonu 18 lira için okula gidiom ,
    18 lira versem pazar günü çalışır misin ??? Ben çalışmak istemiyorum ama zorla işte. AKP -parelel kavgası idarecileri vurdu.
    Ayrica
    - tasimali öğrenci
    - taşımalı yemek
    - okul idari işleri
    - disiplin işleri
    -öğretmen işleri
    - ek ders maaş işleri de sırtıma yük. Zil çaldı eve gidion peki iş bitti mi ? Hayır tabiki. Veli telefon trafiği. Susmuyor .....min telefonu.
    Mesala hangi işle ugrasiyonuz bilmiyorum ama bi ornek vereyim . WC tıkandı , elektrik bozuldu, kapı kırıldı, cam çerçeve kırıldı vs vs ayniat problemleri olunca ne yapioyoz sizce ? Sen hiç adliyenin WC sini yıkayan , duvarını boyayan, kapısını tamir eden avukat hakim savcı ya da memur gordun mu ? Sen hiç Şevkat göstermek zorunda olan herhangi bi memur gordun mü?
    2 metreye yakın boyum var, her çocukla iletişime geçebilmek goz temasi kurabikmek için comelmem gerekiyor. Hiç senle göz teması kurmaya çalışan sana eğilen memur gordun mü ?
    Şu bi gerçektir ki öğretmenlik hakkını vermezsen dünyanın en en en rahat mesleklerinden, ancak hiç özenle bilerek hakkını vermemeye çalışan öğretmene denk gelmedim. Bakınız öğretmenlerin yüzde 90 i fakir ve orta gelirli ailelerin çocuklarıdır. Bizler garanti olsun devlet memurlugu diye garantici bi zihniyetin çocuklarıyız. Çünkü mecburuz. Eğer hakkını vermeye çalışırsan içine vicdan katılan hamuru vicdanla yugurulan peygamberlik mesleğidir. Bizim işimiz tebliğ etmek. Öğretmenler mecbur olmasa öğretmenlik yapmaz. Bugün bi anket araştırması yapalım, milli eğitim bakanlığının uzman kadrosuna eşdeğer olan öğretmenler yine milli eğitim bakanlığında daha düşük vhki memurluğuna geçmek için can atarlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Merak etmeyin VW 'ciler alırrrr skandal yaşanıyor bir de hala üstüne zam yapıyor VW Türkiye şaka gibi euro veya dolar geriledi dolar için 10-12 kuruş diyeyim üstüne bir de zam anlamıyorum gerçekten anlamıyorum ha benim takip ettiğim Land Rover Evoque var euro 'nun coştuğu zamanda bakmıştım en ucuzu 306.000 tl 'ye çıkmıştı dün akşam baktım 288.000 tl 'ye düşmüş yani kur 'un karşılığı hemen yansıtılıyor Land Rover 'de ama bizim ülke de VW çok satıyor ya 120.000 'ler de satış yapmış ya adamlar alan kişileri gördükten sonra daha da zam yaparlar abi bize müstehak bu, hiç kusura bakmayın..
  • emisyon yazılım farkı ve sıraların azalması sebebiylen, amerikaya dava sonuçları ödenecek tazminat dolayısıylan, 1.6 aracın 2.0 araçtan fiyat olarak fazla olmasıylan, memleket keriz kaynamasıylan;

........... vuracan kırbacı vuracan kırbacı seviyorum bu sözü yha

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.