Şimdi Ara

W7 ve Windows XP dualboot sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şimdi baştan anlatıyorum

Windows 7 64 bit kullanıcısıyım.
    Bilgisayarımda Fıfa 08 çalışmadığı için Xp yükleyeyim dedim 2. dahili diskim olan 500 gblık diske.

Yükledikten sonra sürücü isimleri anlam veremediğim biçimde değişti.
    Normalde Windows 7 C sürücüsünde yüklüydü. 320 gblık Master diskimdeki 3 partisyondan birisi bu.
    Yükleme yaptıktan sonra XP yüklediğim 500GB lık tek partisyonlu disk C harfine atandı.
    Bundan sonra XP açabiliyorum ancak Windows 7 açamıyorum.
    Açmaya çalışırken "İşletim Sistemi Yükleme Hatası" diyor.

Ne yapacağım bilmiyorum, delirme noktasına geldim.
    Başka HDD takıp düzelteyim desem o da olmayacak, çünkü başka HDD ismiyle andığım HDD malesef çalışmadı. Şansım çok yaver gittiğinden olsa gerek.

Şimdi ne yapayım dersiniz.

Dua konusunda gerçekten ciddiyim :)

• Bir Fifa için değer miydi hocam
  • Bir fifa değil.
    Bir FIFA 08.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flytime

Bir fifa değil.
    Bir FIFA 08.

zamanında ben yapmıstım boot dosyasını düzeltmen gereki yoksa 1ini görmez

hem xp hemde windows 7 olarak kullanabiliyordum acılısda soruyordu xp mi winoows7 mi diye seçiyorsun o kadar

yanlız xp c windows 7 d kurman lazım

BURADAN linkdeki uygulamayı dikkatli şekilde az cok anlıyorsan bilgisayardan yaparsın :)

• Yapamadım vallahi. Tam olarak nasıl yapacağımı veya uygun boot.ini dosyasını alsam süper olurdu aslında
  • cok ama cok acil yardim lazim.

tek sorum var. bilgisayardaki partitionlarin harflerini nasil degstrebilirim. bilgisayarda sadece xp aciliyor, c ye yuklu. c yi % flan yapip, suan F olani da C yapmaliyim ki w7 boot edilebilsin, ama nasil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • easybcd adlı programa bi bakmanı öneririm
  • quote:

cok ama cok acil yardim lazim.

tek sorum var. bilgisayardaki partitionlarin harflerini nasil degstrebilirim. bilgisayarda sadece xp aciliyor, c ye yuklu. c yi % flan yapip, suan F olani da C yapmaliyim ki w7 boot edilebilsin, ama nasil

Selam
    Bu konuda bir şeyler yazmaya çalışacağım, uygularsanız sorunu aşmış olursunuz.
    Çift veya daha fazla işletim sistemlerinde, boot ettirdiğiniz işletim sisteminin harfi C: olmak mecburiyetindedir. Örneğin; Sizde şu an XP ve Win7 kurulu. Eğer Win7 ile başlatabilseydiniz, masaüstünüz açıldığında ve explorere baktığınızda Win7 C: biriminde, XP ise, farklı bir sürücü harfi ile karşınıza çıkardı..
    Bu nedenle sürücü harfini kafanıza takmayın. Önemli olan çift işletim sisteminin açılması ve bunu da aşağıdaki yazacaklarımı uygulayarak yapabilirsiniz.

Aslında bu çift işletim sistemini çalıştırmak için birden fazla yöntem var ama ben size en kolay yapabileceğinizi maddeler halinde yazacağım.

1. XP kurulu olan HDD'nin kablolarından birini çıkartın(Power veya DATA).
    2. Win7 DVD'sini takın ve kurulum yapıyormuş gibi devam edin. Dil ve Klavye seçeneklerinden sonraki ekranında ve sol altta Bilgisayarınızı onarın yazan linke tıklayın. Kısa bir taramadan sonra, sistemde kurulu olan Windows gözükecektir ve ileri ile devam ederek başlangıç onarma işlemini gerçekleştirin.
    İşlem tamamlandıktan sonra, bilgisayar reset atacaktır ve Win7 açılması gerekir. Eğer açılmıyor ise, aynı işlemi tekrarlayın.
    3. Win7 masaüstünüzü gördüğünüzde ve her şey yolunda ise, bilgisayarınızı kapatın.
    4. XP kurulu HDD'nin kablosunu takın ve bilgisayarınızı açın. Normal olarak Win7 boot etmesi gerekir. Şayet öyle ise, devam edelim.
    5. Win7 sisteminize Windows 7 Manager veya EasyBCD programlarından birini kurun ve XP kurulu olan birimi bu programlardan biri ile atayarak BootBCD dosyasını oluşturun ve kaydedin. İşletim sistemlerinin isimlerini de değiştirebilirsiniz elbette.
    6. Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda normal olarak Windows 7 ve Windows XP Professional olarak seçenek çıkacaktır. Bunlardan seçenekli olarak hangisini istiyorsanız çalıştırabilirsiniz artık.

Önemli not: Birinci HDD @Bios'ta hangisi ise, öncelik ona tanınır. Eğer Win7 yüklü HDD 2. portta takılı ise, herhangi bir duerumda yine XP açılacaktır.
    Sıralamayı şöyle yapın. 1. HDD Win7 ve 2. hDD ise XP olsun..

Açık ve net yazmaya çalıştım. Umarım size yardımcı olur..
    Kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 14 Haziran 2012; 2:41:17 >

• Çok teşekkür ederim bu kadar uğraşıp da yazdığınız için.
    Şuan ihtiyacım olan şey Win7 DVD si sanırım.

Bir çıkıp da bakayım etrafa, umarım bulabilirim.
    Tekrar teşekkürler, umarım sorun çözülür.
    Hiç olmadık aksilikler çıktı, gayet basit bir işlemde dahi.
    Asıl yapmak istediğim şey Harici HDD ye Windows XP kurup, FIFA 08 oynayacağım zaman onu boot edip xp ye girerek FIFA oynamak, diğer durumlarda ise normal Win7 yi kullanmaktı, ama Harici HDD ye win xp yükleyemedim.

Win7 DVDsi olmadan, MBR repair yapabilir miyim?
  • galiba önce xp yi sonra 7 yi kurman lazmdı ve arkadaşın dediği gibi xp c ye 7 yi d ye kurmalıydın arkadaşta öyle yapmıştı ve sadece xp açılıyodu 7 yi görmüyodu bnde 7 nn kurulu olduğu diski biçimlendir dedim yapmış sadece xp kullnıyo
  • 50 gb fotograf arsivim var. bicimlendirme secenegi sonuna kadar kapali kesinlikle.

suan bana lazim olan sey win7 dvdisi olmadan onarim yapmak. win7 dvdsi bulamdm malesef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Win7 64 bit DVD ile onarım yapmaya çalıştım ancak uyum sorunu var dedi, başka sürüm vs vs dedi.

Deli olmayayım da ne yapayım şimdi :)
  • quote:

Win7 64 bit DVD ile onarım yapmaya çalıştım ancak uyum sorunu var dedi, başka sürüm vs vs dedi.

Selam
    Sizdeki kurulu olan Win7 32-Bit ise, 64-Bit DVD ile onarım yapmanız imkânsız kardeş. Veya tam tersi.
    Mecburen uyumlu olan sistem DVD'si bulacaksınız.

Ayrıca harici Hard Diske Windows XP kuramazsınız/kurulmaz!
    Bilginize ve kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Win7 64 bit DVD ile onarım yapmaya çalıştım ancak uyum sorunu var dedi, başka sürüm vs vs dedi.

Selam
    Sizdeki kurulu olan Win7 32-Bit ise, 64-Bit DVD ile onarım yapmanız imkânsız kardeş. Veya tam tersi.
    Mecburen uyumlu olan sistem DVD'si bulacaksınız.

Ayrıca harici Hard Diske Windows XP kuramazsınız/kurulmaz!
    Bilginize ve kolay gelsin..

64 bit kullanıyorum, özellikle 64 bitlik DVD yi istedim, denedik 64 bit. Geldim eve onarım yapmaya başladım ama olmadı, uygun değil diyor
  • quote:

64 bit kullanıyorum, özellikle 64 bitlik DVD yi istedim, denedik 64 bit. Geldim eve onarım yapmaya başladım ama olmadı, uygun değil diyor

Selam
    Ne ve nasıl yaptığınızı bilemiyorum ama bilgisayar başında da olmadan, gerekli girişimlerde bulunamadığım için, buradan da şöyle yapın diyemiyorum. Bilgisayar başında olsaydım, onu bir şekilde çalıştırırdım evvel Allah..

Fakat şu öneride bulunabilirim.
    Eğer Win7 içinde verileriniz(gerekli dosyalarınız) varsa, bunları XP ile girerek bir yere kopyalayın ve yeni bir Win7 kurun..
    Kolay gelsin..
  • Windows 7 kurulu partisyondaki kayıt defterini nasıl alabilirim ?
    Onu alsam yeterli
  • quote:

Windows 7 kurulu partisyondaki kayıt defterini nasıl alabilirim ?
    Onu alsam yeterli

Selam
    Kayıt defterini dosya kopyalar gibi kopyalayamazsınız! Sadece sistem açık iken, kayıt defterini açarak VER seçeneği ile bunu farklı bir yere kaydedebilirsiniz.
    Sizde sistem açılmadığına göre, bu fikriniz maalesef olmayacaktır.

Kayıt defteri dosya kopyalar gibi kopyalansaydı eğer, Microsoft bu yazılımlarını nasıl satacaktı?
    Anlatması uzun iş ama siz bunu böyle bilin yeterlidir.
    Kolay gelsin..
  • Tüm Photoshop arşivimi baştan kuracağım yani. O kadar programı vs.

Başka bir yolu yordamı yok mudur şu lanet win7 yi düzeltmenin.
    Bi sürücü harfleri değişti, gitti bilgisayar
  • quote:

Tüm Photoshop arşivimi baştan kuracağım yani. O kadar programı vs.

Başka bir yolu yordamı yok mudur şu lanet win7 yi düzeltmenin.
    Bi sürücü harfleri değişti, gitti bilgisayar

Selam
    Gerekeni yazdım ama bilgisayar başında olmadan da bu işi çözmek biraz zor iş kardeş..

Son olarak şu önerimi yazacağım.
    Bilgisayarınızı XP ile başlatın. Açılınca Çalıştır'a Diskmgmt.msc yazın ve tamama tıklayın. Açılan pencerede Win7 hangi sürücü birimi ise, onun üzerine sağ tıklayın ve Bölümü Etkin Olarak İşaretle seçeneği ile birimi etkinleştirin.

Bilgisayarınızı kapatın ve XP kurulu olan HDD'nin kablosunu çıkartın. Bilgisayarı açın ve Win7 boot etmesi gerekir. Eğer etmiyor ise, yukarıdaki yazdığım gibi tamir etme işlemini gerçekleştirin.

Bu şekilde de olmuyor ise, ne yazık ki, formatlamak durumundasınız.
    Bilgisayar başında olsa idim, ben o sistemi dişimi kırar yine çalıştırırdım.
    Kolay gelsin..

• Anlıyorum, görmeden anlamak zor oluyor evet.

Yalnız bu Win7 kurulumunda 100mb lik bir partisyon ayırıyor ve etkin olarak orayı işaretliyor. Sistem oradan boot ediliyor bootmgr dosyasıyla.
    Dediğinizi deneyeceğim yine de.

Kurulum yaptığım Win7 torrentini indiriyorum.
    DVD ye yazıp deneyeceğim, umarım işe yarar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.