1 Hafta kadar önce Sony Ericsson W810i aldım genel anlamda telefondan ve özelliklerinden oldukça memnunum. Fakat kafama takılan bazı şeyler oldu yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler. Ekranın sol üst kısmında operatör verici ve alıcı gücünü yansıtan çubukların hemen yine sol üstünde bazen "E" bazen de "G" harfleri ile karşılaşıyorum. Bu bana sanki telefonum sürekli biryerler ile bağlantı kuruyormuş izlenimi veriyor ve sarjı da daha çabuk bitiyormuş gibi zannetmeme sebep oluyor. Bundan önce K750 kullanmıştım ama onda bu tip bir olayla karşılaşmamıştım üstelik sarjı da daha uzun süre dayanıyordu. Ayrıca Walkman tuşuna basıp dinledikten sonra menü içerisinden nasıl off konuma gelebileceğine dair de bir seçenek göremedim.
Saygılar
G-GPRS E-EDGE
SE W810i EDGE teknolojisini de destekliyor. Türkiye'nin belli bölgelerinde (örn: Turkcell) EDGE desteği sunduğu için ekranın sol üst köşesinde E harfi yer alıyor. EDGE desteği olmadığı zaman telefon direkt GPRS'e geçiyor ve ekranda G harfi görülüyor.
Bu durumun da pile etkisi bulunmamaktadır. Telefonun pilinin daha az gitmesi normal çünkü 350 saat bekleme, 8 saat konuşma süresine sahip. (K750i'ye göre düşük)
Müzik dinledikten sonra navigator'un ortasındaki tuşa basarsan müzik uygulaması duracaktır.
Peki GPRS ve EDGE özelliğini kullanmadığım halde o esnada ekranımda bu ifadelerin görünmesi normal mi? Yoksa sürekli bunları kullanıyormuyum farkında olmadan.
Saygılar
Ekranın sol üst köşesinde o işaretlerin çıkması o özellikleri kullandığın anlamına gelmiyor. Şebeke gibi düşün. Bu durumun pil ömrüne veya faturaya hiç bir etkisi söz konusu değil.
Anladım. Teşekkür Ederim...
quote:
Orjinalden alıntı: erischman
Peki GPRS ve EDGE özelliğini kullanmadığım halde o esnada ekranımda bu ifadelerin görünmesi normal mi? Yoksa sürekli bunları kullanıyormuyum farkında olmadan.
Saygılar
hayır o işaretler senin o alan içinde kullanabileceğin teknolojiyi belirtiyor ama insan bakınca yanılgıya düşüyor ister istemez sanki kendi, kafasına göre bağlanıyormuş gibi duruyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme