Yüzeysel baktığınız zaman ürünler ucuzluyor gibi görünüyor. Evet doğrudur. Ancak markaların tekelleşmesiyle binlerce insanın kazandığı para tek bir kişinin elinde toplanıyor. Ürün ne kadar ucuz olsa da bu tekelleşme nedeniyle işsiz kalan insanların o ürünü alacak paraları olmuyor.
Ne sosyalist, ne komünistim ancak gelir seviyesinde uçurumların olmasına karşıyım.
ne yani üretici fazla kar yapamıyor diye üzülelim mi? adam az önce söylemiş. 64 lü kolayı 9.90 dolardan aldım diye. şimdi küçük esnaf kar yapsın diye gidip ondan 30 dolardan mı alsınlar. kardeşim bana en ucuz fiyatı kim sunarsa gider ondan alırım. gerisi umrumda değil. yok üretici tekelleşiyormuş, yok maliyetine satıyormuş. bu onların sorunu. o tuzağa düşmeyecek o zaman. wal mart aynı fiyatla burada açılsa saniye durmam gider alışveriş yaparım. mahalledeki bakkalın durumu beni zerre ilgilendirmez. sırf onun gönlü olsun diye 1 tl ye alacağım şeye 5 tl vermem yani. kapitalist bir dünyada yaşıyoruz. herkes kendi cebini düşünmek zorunda. gerisi fasa fiso.
keşke burdada walmart olsa da bim fiyatına macrocenter ürünleri alabilsek..
for example: vodafone
Arkadaşlar WALLMART değil WALMART hassasım bu konuda
Das Kapital diyosun yani.
quote:
Orijinalden alıntı: haciragipdayi
Arkadaşlar WALLMART değil WALMART hassasım bu konuda
cool story, bro
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme