Şimdi Ara

WCF Hakkında Bilgi Talebi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Birkaç gündür WCF ile ilgileniyorum. Bir eğitim seti buldum, şu an bitti. Videodaki adam localhost üzerinden çalıştı ve bu; konuyu tam anlayamama neden oldu. Tamam servis yazabiliyorum fakat Solution içerine proje olarak eklenilen WCF Service Library'nin sunucu üzerinde çalışması gerekmiyor mu? (Böyle düşünmemin sebebi bu servisin kendi cihazımda host edilmesi.)

Yani biz bu projeyi derleyip dll'i sunucuya mı atıp, bu servisi kullanacak client'lara yönelik oluşturulan projeye bu dll referans göstermemiz gerekmiyor mu? Veya WCF Service Application mı bu işi yapıyor?

Anladığınız üzere kafam biraz karıştı. Tam olarak neyi nasıl yapacağımızı anlatabilir misiniz?

Örnek olarak şöyle bir proje geliştiriyorum diyelim; Bir sunucu üzerinden müşteriler masaüstü programdan belli verileri çekebilecek ama hepsi yalnızca ilgili veriyi görebilecek. (Bunu ADO.NET ile yapabileceğimin farkındayım fakat işi bir adım ileri götürmek istiyorum.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cigarette Smoking Man -- 29 Ağustos 2014; 16:00:14 >

• Geliştirdiğiniz WCF servis iri serverda ister standalone bir uygulamada, ister IIS te host edilecek. Localdeki projenize VS IDE den bu servisi "Add Service reference" ile otomatik ekleyeceksiniz. (Ya da bindingleri manuel tanımlayıp, conractları ekelrsiniz)
  • tezcancirakoglu T kullanıcısına yanıt
    Kontrolü IIS'te barınan serviste yapacağız değil mi? Yoksa bu bilgilere alakası olmayan kişiler erişebilir sanıyorum?
  • Wcf ile bende ilgilenmeye başladım. 1 aydır üzerinde çalışıyorum. Bir mesajlaşma programı yaptım. Wpf biliyordum, bunu wcf ile birleştirdim. Tam yeni teknoloji oldu. :)

Web servisini yazdıktan sonra projene .dll lerini eklemen yeterli. Fakat localde çalışmak istersen endpointin' i local olarak değiştirirsin, host' ta çalışmak istersen endpoint' e hostun adresini yazarsın.

Yaptığım uygulamayı youtube' a koydum. Yakında kaynak kodlarınıda paylaşacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cllyldrm -- 29 Ağustos 2014; 23:04:41 >

• cllyldrm kullanıcısına yanıt
    Dostum konuyu açtığında bana özelden ulaşabilir misin? Eskisi kadar takip edemiyorum forumu.
  • Konu bir up olsun, belki bir ihtimal wcf bilen birileri çıkar şu forumda. ben de merak ediyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Portal Hakkında Bilgi
    17 yıl önce açıldı
    Kodlama Hakkında
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.