Şimdi Ara

WD 1,5 TB lık HDD 500 GB görünüyor? Raw formatında, içine girilmiyor, biçimlendir diyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bende foxconn a7das anakart var. gecenlerde arıza yapmıştı. servise verdim, geri geldi. sorunu sistem açmıyordu.
    bilgisayarıma sata western digital cavier green 1,5 tb lık hdd bağlıydı. anakart servisten geldikten sonra hddmi pc görmez oldu. aslında biostan filan görüyor ama içinde olan win 7 yi açmıyordu + biostan baktıgımda hdd 500,1 gb olarak görünüyor.
    ide başka bi hdd ile anakarta bağlantı yaptım.ideyi gördü ve içindeki win xp actı. su an ondan yazıyorum. bu arada sata wd 1,5 tblık hddm pcye hala bağlı. bilgisayarıma girip baktıgımda wd 1,5 tblık hddm raw formatında ve özellikler-donanım-buradan hddmi seciyor-özellikler-birimler-doldur diyorum hddm 476,961 mb olarak görünüyor. üzerine çift tıklayınca disket biçimlenmemiş biçimlendirmek ister misiniz diye soruyor. diski biçimlendirirsem içinde önceden var olan verilerim silinir mi? bunun nedeni sizce ne olabilir? bu hddmin içinde win 7 işletim sistemi kurulu ve daha düne kadar bu sistemde çalışan hdd su an böyle sorunlar cıkarıyor. sizce neden olabilir?
    hdd min bozulup bozulmaması önemli değil -gerçi 5 aylık ürün- içindeki veriler benm için önemli.

bu konuda yardımlarını esirgemeyen dostlara çok teşekkür ederimmm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D6000 -- 31 Temmuz 2011; 14:25:23 >

• başka bir anakartta kaç gb gözüküyor?
    Anakartın biosu eski ise hdd ni üşük gösterebilir. başka bir çözüm gözükmüyor.

başka anakarta takın ve boyutu ne gösterdiğini yazın? tabi anakartın biosu ve windows ne gösteriyor? ikisini de
  • quote:

Orijinalden alıntı: mikail13

başka bir anakartta kaç gb gözüküyor?
    Anakartın biosu eski ise hdd ni üşük gösterebilir. başka bir çözüm gözükmüyor.

başka anakarta takın ve boyutu ne gösterdiğini yazın? tabi anakartın biosu ve windows ne gösteriyor? ikisini de

ilgin icin tsk ederm mikail kardes.hddyi baska anakartta denedim eski bi amd tek cekirdekli kartta.orda da 500 goruo.raw seklinde.her iki anakartta da biosta ve windowsta 500 goruo
  • kardes yeni anakartim servise gitmeden once hddyi normal goruodu.dondukten sonra oldu.anakartim foxconn a7das.birde raw formatindan nasil kurtarabilirim
  • 1 tb kısmı ntfs formatında biçimlendirirsen windows ortamındada görebilirsin birde bad sectör hatası varmı diye test etmeni öneririm
    diski biçimlendirdiğin zaman içinde olan verilerin gider
  • Bende benzeri bir sorunla
    karşılaştım.DVD Rewriteble DVD
    dim Yazım sonrası RAW
    formatına dönüştü henüz
    kurtaramadım ancak
    arkadaşımızın harddisk deki raw
    formatı sorununu zannedersem
    easy recovery 6.0 ve sonrası
    kurtarma programı raw
    formatına dönüşmüş
    harddiskleri kurtarıyor.kolay
    gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardes hdd 500gb sorunuo 1tblik kismi nasil bicimlendirebilirim.hdd yeni daha bad sectorsuz.

bu arada dvd romu da hem windowsta hemde biosta goruo. windowsta calistirio. ama icine win7dvdsi takinca acilista bot olmuyo. peki bu neden oluyo sizce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qarayel15

Bende benzeri bir sorunla
    karşılaştım.DVD Rewriteble DVD
    dim Yazım sonrası RAW
    formatına dönüştü henüz
    kurtaramadım ancak
    arkadaşımızın harddisk deki raw
    formatı sorununu zannedersem
    easy recovery 6.0 ve sonrası
    kurtarma programı raw
    formatına dönüşmüş
    harddiskleri kurtarıyor.kolay
    gelsin

kardes denicm dedigini cok sagol.ancak 1.5TB nasil 500gb oldu:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: scap1

2 TB Taşınabilir harddiskimin dosya sistemi RAW olmuştu uzun aramalarım sonucunda %100 KESİN Çözümü buldum ve bunu paylaşmayı kendime bir borç bildim

Arkadaşlar programın adı Active@ File Recovery 7.5.1 http://www.multiupload.com/B2XQ1YTF2X buradan indirebilirsiniz içinde crack mevcuttur.

Programın yeni sürümü Active@ File Recovery v.8.0.1 http://www.multiupload.com/FBUAGR8JS1 buradan indirebilirsiniz içinde crack mevcuttur.

Nasıl kurtarılır

1) Quick scan seçeneği var hızlı tarar ve Raw olan diskinizin görebilirsiniz artık sadece kopyalamak kalır
    2) Süper scan seçeneği ise derinlemesine tarar benim önerdiğim seçenek budur

Verileri sorunsuz kurtarmaktadır arkadaşlar neredeyse 1 haftadır araştırıyorum
    1) Linux live CD lerin hepsini indirip denedim böyle sorunu çözenlerde var ama ben hddyi göremedim linuxda
    2) Win+r>cmd>chkdsk /r Sürücü: Bunuda denedim Raw dosyası dedi
    3) Easy recovery gibi bir sürü program denedim resimler bir yere filmler bir yere falan isimlerini değiştirerek gösterdiler ve sağlıklı bir kurtarmada olmuyordu açıkçası

Bu yolu kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum anlamayan yapamayan olursa resimli anlatırım...

HERKEZE KOLAY GELSİN İNŞALLAH VERİLERİNİZİ KURTARIRSINIZ...

şu an bu yöntemi uyguluyorum. dosyaları gördüm. kurtarmaya başladım ufaktan :)
    ama sorunlar bitmiyor. hdd 1,5 tblık normalde ancak hala 500gb görünüyor.
    win 7 de masaüstü hangi yol da yer alıyodu? mesela xpde C:\Documents and Settings\kullanıcı adı\Desktop ya bunun gbi bişey. kurtarılan Documents and Settings klasörü bos. masaüstümde önemli bilgilerim vardı :(

• tamam win 7 de masaüstü klasörü user klasörünün içindeymiş onu da buldum.

ancak 1,5 tb 500 gb görünüyo onu hala çözemedim

yardımlarınızı rica ederim.
  • Verileri kurtarın.
    Anakart biosunu güncelleyin.
    Hdd'yi biçimlendirin. Disk yönetiminde kaç gb gösteriyor ordanda bakın.
    Hâla 500 gb gösteriyorsa garantiye yollayın.
  • Geçmiş olsun kardeşim aynı sorun bende de var 2 gündür. Dün format attım hala 500 gb görüyo. BIOS güncelledim yine aynı. Hatta işletim sistemi kurulum esnasında bile görmüyor diski Bugün garantiye yolladım inşallah değişip gelir aksi taktirde çok zarar edicem
  • quote:

Orijinalden alıntı: the beast

Geçmiş olsun kardeşim aynı sorun bende de var 2 gündür. Dün format attım hala 500 gb görüyo. BIOS güncelledim yine aynı. Hatta işletim sistemi kurulum esnasında bile görmüyor diski Bugün garantiye yolladım inşallah değişip gelir aksi taktirde çok zarar edicem

valla kardeşim benm içinde veriler oldugu için garantiye yollayamıorum. yoksa yenisi ile değiştirirler biliyorum. sninkini de değiştirmişlerdir büyük ihtimal ama veriler gider :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: D6000

quote:

Orijinalden alıntı: the beast

Geçmiş olsun kardeşim aynı sorun bende de var 2 gündür. Dün format attım hala 500 gb görüyo. BIOS güncelledim yine aynı. Hatta işletim sistemi kurulum esnasında bile görmüyor diski Bugün garantiye yolladım inşallah değişip gelir aksi taktirde çok zarar edicem

valla kardeşim benm içinde veriler oldugu için garantiye yollayamıorum. yoksa yenisi ile değiştirirler biliyorum. sninkini de değiştirmişlerdir büyük ihtimal ama veriler gider :(

ben mecbur garantiye yolladım çünkü yazdığım gibi 1,5tblik diski 500 gb görmeye başlamıştı öyle olmasa format atıp kurtarma programlarıyla çekicektim filmleri ama olmadı gitti 1 tb film

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.