Şimdi Ara

WD 1TB Blue SN550 NVMe M.2 SSD --- 749 TL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
3
Favori
10.361
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Seagate hard diskten bahsediyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satın aldım çok teşekkür ederim. Ürün bence tam f/p şuan bilmiyorum daha iyileri kesinlikle var ama gerek yok

• konudan çok uzak olduğum belli :) Hard disk ssd farkı nedir bilmiyorum. Ama hangisi mantıklı ona cevap bekliyorum :)

• b0Ni kullanıcısına yanıt

alma bonibon ikisinde de dram yok bir şey farkettirmez

• Oyunları 5400rpmli laptop harddiskine atıyordum, bende aldım bunu sadece oyun atmak için.

2 TBlik Harddisk alacaktım kasadahdd koyma yeri kablo dolu bir de onun gürültüsüyle uğraşmaktansa bunu almak mantıklı geldi.

Ne de olsa Tr simülasyonunda yaşıyoruz 3 ay sonra dolar 15 olsa kimse şaşırmaz.

İşletim sistemini buna kuracaksanız daha ucuza 500gb dramli bir sata ssd almanız daha mantıklı olabilir ama çok büyük bir eksi değil.

Normal kullanıcı olarak pek bir şey fark etmezsiniz.

Birde nvme'lerde dram olması satalar kadar önemli değil diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 13 Kasım 2021; 17:30:8 >
  • 660p'nin kötü performans göstermesinin ana nedeni QLC NAND bellek kullanıyor olması. NVMe SSD'ler, SATA SSD'ler gibi DRAM'e muhtaç değiller. SN550, DRAM'li Kingston A2000 ile benzer performansa sahip. DRAM yok diye bu fiyata bu SSD'yi almaktan vazgeçmek gereksiz bence.

@b0Ni

• TUF GAMING B450-PLUS II Anakartım bu aldım ama desteklemiyor sanırım nvme farklı m2 farklı mı anlayamadım ilk kez kullanıcam

• Destekliyor merak etmeyin.

@westbloode

Hocam gösterdiginiz taşınabilir disk, iş veya yaşamınız gereği yanınızda 1tb depolama taşıyorsanız işinizi görecektir sadece. Eğer pc'de m.2 slotunuz varsa kesinlikle nvme ssd yi tercih etmelisiniz.

• PC ile çok işim yok sadece hatıra fotoğrafları güvenli şekilde saklamak için ihtiyaç duyuyorum. Seagate'i alacaktım ama fiyat hızla yükseldi blackfridayı bekleyeceğim. Kullanım amacım için bir sakınca yok sanırım Seagate'de

• itopyanın şu fiyata son şu kadar ürün çabuk çabuk demesini bir daha yemem artık. Belki gerçek de olabilir ama mouse'dan dilim yandı. 3 kere indirime girdi razer viper mini ve her seferinde stok son deyip durdular. 2 kere fiyat düştü ben indirimli fiyattan aldıktan sonra   stok sayılarına da inanmıyorum artık. Rafları mı görüyoruz nerden bilelim, 1 haftalık indirim kafalarında belirliyorlar herhalde şu kadar stok yazalım deniyor bakıyorlar satılmıyor stok bitti deyip tekrar indirime sokuyorlar.

Bu nasıl, ilk defa duydum bu markayı.

https://www.itopya.com/mld-m300-1tb-nvme-2280-gen3x4-m2-ssd-3300mb-okuma-3100mb-yazma/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 13 Kasım 2021; 22:5:9 >

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

Ben de ikisi arasında kaldım.Pek bir fikrim de yok.Siz araştırdınız mı hocam ?

• konu için teşekkürler  

f/p olarak uyguna geldi. aynı fiyata, en iyi fiyat garantisi ile amazondan almak daha mantıklı oldu  

• Ben de aldım bakalım umarım sıkıntısız gelir. Konu için teşekkürler.

• 07kubi07 kullanıcısına yanıt

Bende de öyle bir düşünce var ama üzerine veri yazıp silmedikçe SSD daha uzun ömürlü olmaz mı? En azından taşırken ederken çantada ya da başka bir yerde bir sarsıntı geçirse SSDler, HDDler gibi etkilenmeyecek sanki. Elimde 20 yıldır sadece evde sabit durduğu için çalışan ve hata oranı %0 olan bir 80GB HDD var lakin taşımaya kalksam ne olacaktı ya da olmayacaktı bilmiyorum.

• bir teste baktım ama hızları fake gibi. Başka da test bulamadım adam gibi.

WD blue ise sn750 nin hemen arkasından geliyor. Çok da da farkı yok. Bir de günlük SSd testi yapmış bir kanal, sentetik testlerde hep fark olurken, günlük kullanımda pci-e 4 ve 3 arasında hiç fark yok neredeyse "oyun olarak tabi" sürekli yüksek GB lı dosyalar taşınacaksa elbette fark yaratır. Ama 4k performansı çoğunun benzer çıktı testte.

Kararsızım alsam mı almasam mı ama mouse kazığından sonra korkuyorum itopyanın bu fiyata son kampanyalarından  

• poligow kullanıcısına yanıt

Nasıl yani hocam amazon da 9.. küsür lira

• Benim de kafam karıştı. 2 yıl önce adata sx 8200 pro 1gb’ı 1000 küsür tlye almıştım. Ki o zaman dolar kuru/şimdiki dolar kuru ile hesaplayınca bu nasıl bu kadar uyguna geliyor anlamadım. 1 tane alıp köşeye atsam mı? Bozulur mu? Ya da gereksiz mi olur? Malum doların gidişatı ortada.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende almayı düşünüyorum alsam laptopu sattım sene başında yeni laptop alicam takar kullanır miyiz yine bu fiyatlara yakalar miyiz ?

• Arkadaşlar ps5 icin uygun mudur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.