Şimdi Ara

WD 3,5' 1TB Elements USB 2.0 Harici Disk de sorun var. Yardım Lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • WD 3,5" 1TB Elements USB 2.0 Harici Disk'e sahibim. Kasım 2010'dan beri kullanıyorum.

931 gb kullanım alanı sağlayan diskde sadece 100 küsür mb boş yer var bunu belirteyim. Sadete geleyim pc me geçen hafta format attım xp kurdum daha sonra hdd deki programları sorunsuz şekilde kurdum, pcden hddye- hdd den pc ye veriler aktardım herşey yolundaydı.
    Ancak 2 gün önce diski takıp içine veri aktarmak isteyince diskin yazılmaya karşı korumalı olduğuna dair hata ekranı belirdi ekranda.

Diski çıkarıp ayrı ayrı usb portlara taktıkdan sonra aynı hatayı aldım. Daha sonra masaüstünde gördüğünüz USB Disk Security programıyla ilgili olabilir diye düşündüm onu da sildim pcden. Ama sonuç aynıydı.

Ertesi gün yine denedim bu sefer daha kötü oldu durum. Pc diski tanımlıyor ancak göstermiyordu. başlat çubuğununda Donanım okuma imleci beliriyor gerekli sesi çıkartıyor, hdd de kendi sesini çıkarmaya başlıyor ışığı yanıyor ancak herhangi bir şekilde erişemiyorum. Dahası hdd yle ilgili ulaşılablicek hiçbir tıklanacak imleç gelmiyor Bilgisayarıma.

Yukarıdaki fotoda da gördüğünüz üzere Donanım Güvenle kaldır ekranında görebiliyorum diski ancak bilgisayarımda gözükmüyor.
    USB kablomda sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü TV'ye takıp tüm verilerime erişebiliyorum, filmimi seyredebiliyorum.
    DÜN AYNI CD'YLE BİR ARKADAŞIMIN PC SİNE DE XP KURDUM VE AZ ÖNCE DİSKİ ONUN PC YE TAKTIM CANAVAR GİBİ ÇALIŞIYOR.

Daha önce dilim yandı bikere ilk hdd em fiziki darbe görmüştü Veri Kurtarmaya diskin 2-3 katı para ödedim. Lütfen bir çözüm bulalım bu öğrenci halimle bir veri kurtarma parası daha çıkmaz benden.

NOT: Yukarıdaki fotolarda gördüğünüz hdd'eme kopyalamaya çalıştığım Ne Külotmuş! dosyasına takılacağınızı bildiğim için onuda paylaşıyorum. hadi yine iyisiniz :D

• Bu tarz problemler hdd in güç ihtiyacını karışalayamayan bilgisayarlarda görülebiliyor. Başka bir pc de sorunsuz çalışıyor ama senin pcde problem çıkıyorsa usb portların hdd yi çalıştırabilecek elektiriği üretemediğinden olabilir. Genelde 2.5" hddlerde daha sık görülen birşey. Ayrıca şunu belirteyim ki kullandığın disk e biz kendi aramızda LEŞ diyoruz :D çok berbat ve sorun çıkartma oranı en yüksek hdd dir.

Kullandığın bilgisayar notebook ise bios tan usb ayarlarını maximum seviyeye getirmek için ayar varsa onu yap. Eğer masaüstü pc ile powersupleyini değiştirmen sorunu çözebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kadir DOĞAN

Bu tarz problemler hdd in güç ihtiyacını karışalayamayan bilgisayarlarda görülebiliyor. Başka bir pc de sorunsuz çalışıyor ama senin pcde problem çıkıyorsa usb portların hdd yi çalıştırabilecek elektiriği üretemediğinden olabilir. Genelde 2.5" hddlerde daha sık görülen birşey. Ayrıca şunu belirteyim ki kullandığın disk e biz kendi aramızda LEŞ diyoruz :D çok berbat ve sorun çıkartma oranı en yüksek hdd dir.

Kullandığın bilgisayar notebook ise bios tan usb ayarlarını maximum seviyeye getirmek için ayar varsa onu yap. Eğer masaüstü pc ile powersupleyini değiştirmen sorunu çözebilir.

3,5 hdd demiş. resimde de görülen elektiriğini dışarıdan alıyor.

sorun usb portlarınızdan kaynaklanıyor olabilir mi?
    varsa eğer, anakarta ait usb portları update etseniz, deneyebileceğiniz başka bir usb hdd varsa onu takıp test etseniz.

• bence o senin pc nden kaynaklanıyor baskasının pc sınde dene bi
  • Arkadaş öncelikle sorunuma ilgi gösterdiğinize teşekkür ederim. Söze gireyim; pc yi daha önce win7 sistemle kullanıyordum ve hiçbir sorun yaşamadım. Geçen haftalarda XP kurdum yine gayet düzgün şekilde kullandım 1 hafta kadar daha sonra bu hatayı vermeye başladı. Yukarıda da belirttiğim gibi aynı cd yle formatladığım xp kurduğum başka bir makinada gayet iyi bir şekilde çalışıyor hdd.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *BaRMaN* -- 27 Nisan 2011; 22:21:18 >
  • Eğer hddnizi başka bir bilgisayarda sorunsuz çalışıyorsa sorun bilgisayarınızdadır.

İşletim sisteminize ait bütün güncelleştirmeleri yükleyiniz. Sonra anakart chipset sürücülerinizi güncelleyiniz. Bu arada bilgisayarınında başa bir hariici hdd deneme şansınız var mı?: Başka bir hdd yi çalıştırıyor mu bi bakın
  • en kısa zamanda başka bir hdd bulup denerim. şuan win xp sp2 kurulu, SP3 geçti elime bide onu kurup denicem inşallah olumlu sonuç alırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BASKA pc de calısıo dıosn at bı format daha 2 saatını almaz.sonra bak keyfıne forumda ugrastıgın surenın yarısını almazzzz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.