Şimdi Ara

WD 500 GB 16mb SATA2 HDD SORUN ! YARDIM !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende Asus P5B-MX anakart var. Anakart özelliklerinde sata2 desteği var gözüküyor. Ama her ne denediysem olmadı. Forumdan okuduğum nlite ile cd boot ayarlarından oynamalar her yolu denedim ama olmadı. Aygıt yöneticisindeki görüntünün ss ini aldım acaba sorun burda mı veya nasıl yapılabilir yardımcı olursanız sevinirim.

Şuan kullandığım Samsung 80 gb IDE HDD.

WD 500 GB 16mb SATA2 HDD SORUN ! YARDIM !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jokerburak_06 -- 14 Şubat 2010; 19:41:09 >

• sata hdd yi anakart üzerinde takacak yer mi bulamadın anlamadım tam olarak???
  • hayır hdd bilgisayara bağlı ilk aldığımda ikinci hdd olarak kullanayım dedim IDE nın yanına takınca bılgısayar acılınca bilgisayarımda surucu olarak gozukuyordu sonra vazgectım 500 gb lık HDD yı tek olarak kullanmak ıstedım ama yüklerken sabit disk yok F3 hatası veriyor nlite ile cd yaptım vs vs ama olmadı acaba sata driver mı yanlıs buldum
  • En kestirme yol, XP kurulumunda; sata disk sorunu yaşayanlar için biostan AHCI'yi kapatmak XP kurulumundan sonra, driverlerin ve raid driverinin kurulumundan sonra tekrar biostan AHCI açılabilir veya açılmadan da kullanılabilir. Biostaki yeri anakartınızın modeli ve bios tipine göre değişir, bir örnek verecek olursak; Asus P5B anakartlar 2 chipsetli olduğundan 2 ayar yeri vardır.
    Bios-->Main-->Ide Configuration-->SATA Configuration-->Configure SATA as-->IDE
    Bios-->Advanced-->Chipset-->Onboard Devices Configuration-->Jmicron Sata/PATA Controller-->Jmicron Sata Controller Mode-->IDE
    Her iki yerden bu ayarların yapılması gerekir.
  • bunu forumda okudum bios da ne ahci var ne de jmicron diye bir sey sadece ıde congf. ayarı var ordan da her seyı denedım compatitable encanhed disable > s-ata, p-ata ama olmadı ben de anlamadım :S
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.