Şimdi Ara

WD Caviar Black 1tb 6gb/s sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, 3 gün önce western digital caviar black 1tb 6gb/s hard disc aldım daha çok yeni ama işlem yaparken bayağı bir ses yapıyor ''kırrrrrrtttttttttt '' türünde sesler sanki kafa diske sürtüyormuş gibi geldi bazı yabancı sitelerdede bunun hard disc in yüksek performansı yüzünden olduğunu okudum. Kararsız kaldım garantiyemi götürsem yoksa görmezdenmi gelsem.
    Aynı HD i kullanıpta aynı sorundan muzdarip insanlar varmı merak ediyorum. Ayrıca bu seslerin ne hikmet olduğunu veya neden olduğunu bilen arkadaşlar ne yapmam konusunda beni yönlendirirlerse sevinirim.

• WD Caviar Black serilerinin ses sorunlarından muzdarip birçok kullanıcı bulmak mümkündür. Açıkçası bu HDD'nin bozulmasından kaynaklanmamaktadır. HDD genelde diğer HDD'lere oranla sesli çalışmaktadır.

Mevcut HDD'den geçtiğimiz yıl 5 tane almıştık, iki tanesini bizzat deneme fırsatım oldu. Acaba bu ses sorunu yeni seriler de aşılmış mıdır diye düşünsemde, her ikiside tıpkı önce ki seriler de olduğu gibi sesli çalışmaktaydı. Ancak kasa içi yalıtım ve HDD'nizi yuvaya montajlarken sünger vb. bir harici bileşen kullanmanız ses sorunun önüne geçecektir.

Bir yerde Malezya'da üretilmekte olan serilerin gürültüğü olduğu konusunda bir duyum almıştım. Ancak doğruluğu konusunda emin değilim. Tayland'da üretilen seriler daha sessizmiş. Ancak doğrulu konusunda emin değilim. Deneme fırsatım olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 30 Ocak 2011; 13:20:28 >
  • Tavsiyeleriniz ve yardımınız için teşşekür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sinclaire

Merhabalar, 3 gün önce western digital caviar black 1tb 6gb/s hard disc aldım daha çok yeni ama işlem yaparken bayağı bir ses yapıyor ''kırrrrrrtttttttttt '' türünde sesler sanki kafa diske sürtüyormuş gibi geldi bazı yabancı sitelerdede bunun hard disc in yüksek performansı yüzünden olduğunu okudum. Kararsız kaldım garantiyemi götürsem yoksa görmezdenmi gelsem.
    Aynı HD i kullanıpta aynı sorundan muzdarip insanlar varmı merak ediyorum. Ayrıca bu seslerin ne hikmet olduğunu veya neden olduğunu bilen arkadaşlar ne yapmam konusunda beni yönlendirirlerse sevinirim.

Aynı hddyi bende kullanıyorum. Seslerin performansla ilgili olduğunu düşünmüyorum wd'nin bu serisindeki ortak bir özellik bu sesli çalışması.
    tabi hiç durmadan aynı sesi çıkartıyorya diskinde mekanik bir problem olabilir ama program oyun vs açmaya ya da üzerlerinde işlem yapmaya çalışırken yapıyorsa sadece diskte sorun yok. seslere alışmaya çalış

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.