Şimdi Ara

WD Caviar Green HDD ucuza nasıl alınır? WD Elements USB diskin içi nasıl açılır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
3
Favori
5.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Angry006

Western Digital, Türkiye'den RMA kaydı kabul etmiyor. Kesinlikle Türkiye distribütörlerine yönlendiriyor. Bu noktaya dikkat edelim.

Ayrıca, bu şekilde kutudan çıkarılmış diskler, tekrar kutuya geri takılmadıkları sürece garantisizler.

İkinci elde bu diskleri garantili diye satanlar var, sakın inanmayın.

Dahili WD diskimde bad sector oluştu. Distribütörün verdiği 2 yıllık garanti dolmuş durumda ama WD'in sitesine göre 2014'e kadar garantili. Buradan RMA kabul edilmiyor demişsiniz; şu durumda hangi yolu izlemeliyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pillout

quote:

Western Digital, Türkiye'den RMA kaydı kabul etmiyor. Kesinlikle Türkiye distribütörlerine yönlendiriyor. Bu noktaya dikkat edelim.

Ayrıca, bu şekilde kutudan çıkarılmış diskler, tekrar kutuya geri takılmadıkları sürece garantisizler.

Dahili WD diskimde bad sector oluştu. Distribütörün verdiği 2 yıllık garanti dolmuş durumda ama WD'in sitesine göre 2014'e kadar garantili. Buradan RMA kabul edilmiyor demişsiniz; şu durumda hangi yolu izlemeliyim?

wdye mail at yolla derlerse yollarsın yoksa bitmiştir garantisi

• quote:

quote:

Bence distribütöre telefon edip bir sorun. Onlardan sonuç çıkmazsa WD'nin Türkçe sayfasından ürün değişimi (RMA) başvurusu yapılabiliyor:
    http://support.wdc.com/warranty/index.asp?wdc_lang=tr

Türkçe sayfaya koyduklarına göre Türkiye'den de RMA kabul ediyor olabilirler. Standart replacement seçeneği tüm dünya genelindeki müşteriler için geçerli yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemonicMajesty -- 15 Aralık 2011; 15:49:27 >

• Sana da teşekkür ederim @DemonicMajesty.

RMA başvurusu yaptım, adımların sonunda distribütörü (ASBIS) çıkardı karşıma; oraya da sistemleri üzerinden form ile durumu danıştım. Bakalım ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pillout -- 15 Aralık 2011; 15:57:46 >
  • quote:

Sana da teşekkür ederim @DemonicMajesty.

RMA başvurusu yaptım, adımların sonunda distribütörü (ASBIS) çıkardı karşıma; oraya da sistemleri üzerinden form ile durumu danıştım. Bakalım ne olacak.

Hayırlısı olsun WD 2014'e kadar garanti veriyorum deyip distribütöre yönlendiriyorsa, distribütörün de sattığı ürünün arkasında durması gerek. Ama Türkiye'de işler olması gerektiği gibi olmuyor bazen
  • quote:

Orijinalden alıntı: DemonicMajesty

quote:

Sana da teşekkür ederim @DemonicMajesty.

Hayırlısı olsun WD 2014'e kadar garanti veriyorum deyip distribütöre yönlendiriyorsa, distribütörün de sattığı ürünün arkasında durması gerek. Ama Türkiye'de işler olması gerektiği gibi olmuyor bazen

tamamen.şans.işi

• acelesi olmayan beklesin 3-4 aya diskler eski fayatlarına düşecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

acelesi olmayan beklesin 3-4 aya diskler eski fayatlarına düşecek

temmenimiz o yönde, sabırsızlıkla düşmesini bekliyorum valla, zaten ufak ufak düşmeye başladı,
  • üstad asbis sonucunu yazarsan bizde bilgi sahbi olalım bundan sonrası için
  • Benim başlıktan sonra uyandılar galiba. 2TB WD Elements'in fiyatı artmış.
  • hocam elinize saglik,bende kendi seagate expansion da yaptim gecenlerde, yaklasik 6 ay once 100tl ye mi ne almistim. isteyen olursa benim diskin acilis resimlerini de koyabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhunturk

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: odanedemek

Önemli olan kutuyu sıfır hata ile nasıl açabileceğimizi anlatan bir video yada resimli anlatım olması. Böyle bir şey bulabilir miyiz?

İlk mesajımda vermiştim zaten:http://www.youtube.com/watch?v=Z9AG0sRV64Q&feature=player_embedded
    Videoya gerek yok aslında, alttaki kapağın kenarından bıçağı sokarak açıılıyor. Geçmeli yapmışlar, çıkarması çok basit.

adamın elindeki plastik alet resmen WD kutularını açmak için üretilmiş sanki
    ondan bulmak lazım

hocam o plastik alet iphone/ipod/psp falan herseyi acabiliyor,ve ingilizce adi sanirim SPUDGER. ebay den ipod ekran siparis ettigimde gelen aetlerden biriydi.

• Bende 3 Tane 3 TB 1 Tane 2 TB Wd Elements Kutusundan Söktüm Geçenlerde Kasaya Monte ettim Gayet Memnunum 3 TB Olanlar Sata 3 Destekliyor Hatta Acaba Kutularını Satsam Mı Diye Düşünüyorum ?

3 TB Diskleri GPT Dönüştürmeden Tamamının Görmüyor Anakart 349 GB Gösteriyor Sökme Monte Etme Konusunda Sıkıntı Yaşayan Arkadaşlara Yardımcı Olabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: xsalix

Bende 3 Tane 3 TB 1 Tane 2 TB Wd Elements Kutusundan Söktüm Geçenlerde Kasaya Monte ettim Gayet Memnunum 3 TB Olanlar Sata 3 Destekliyor Hatta Acaba Kutularını Satsam Mı Diye Düşünüyorum ?

3 TB Diskleri GPT Dönüştürmeden Tamamının Görmüyor Anakart 349 GB Gösteriyor Sökme Monte Etme Konusunda Sıkıntı Yaşayan Arkadaşlara Yardımcı Olabilirim

3+3+3+2=11TB Hocam nasıl bir arşiv var sizde?
    Sata3 aslında harddiskler için sadece pazarlama stratejisi. SSD olmadıktan sonra zaten harddsike SATA2 hızı yetiyor da artıyor.
    Kutular sadece WD disklerle çalışıyor sanırım. Green serisi çok az ısındığı için problem olmuyor ama ısınan bir disk koyunca nasıl olur bilmiyorum. Havalandırması yok çünkü kutunun.
    Eski 160GB 7200RPM WD diskim takılı şuan benim kutuda. Yedek almak için kullanıyorum. Şimdiye kadar hiç bir problem çıkarmadı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xsalix

Bende 3 Tane 3 TB 1 Tane 2 TB Wd Elements Kutusundan Söktüm Geçenlerde Kasaya Monte ettim Gayet Memnunum 3 TB Olanlar Sata 3 Destekliyor Hatta Acaba Kutularını Satsam Mı Diye Düşünüyorum ?

3+3+3+2=11TB Hocam nasıl bir arşiv var sizde?
    Sata3 aslında harddiskler için sadece pazarlama stratejisi. SSD olmadıktan sonra zaten harddsike SATA2 hızı yetiyor da artıyor.
    Kutular sadece WD disklerle çalışıyor sanırım. Green serisi çok az ısındığı için problem olmuyor ama ısınan bir disk koyunca nasıl olur bilmiyorum. Havalandırması yok çünkü kutunun.
    Eski 160GB 7200RPM WD diskim takılı şuan benim kutuda. Yedek almak için kullanıyorum. Şimdiye kadar hiç bir problem çıkarmadı

Aslında Çok Fazla da Değil 1080P Filmler Çok Yer Kaplıyor Bir de Kriz Gelicek Diye 3 TB Daha Almıştım Piyasaların Nolcagı Belli Değil 6 Aylık İdaremiz Var En Azından

Evet Dediğiniz Gibi Hdd lerde Sata 3 - 2 Arasında Fark Yok Aktarım Hızları Aynı

• quote:

Orijinalden alıntı: msamy

üstad asbis sonucunu yazarsan bizde bilgi sahbi olalım bundan sonrası için

Henüz bir yanıt yok. Salı akşamına kadar bir dönüş olmazsa telefon açacağım sanırım.
  • quote:

quote:

quote:

Bence distribütöre telefon edip bir sorun. Onlardan sonuç çıkmazsa WD'nin Türkçe sayfasından ürün değişimi (RMA) başvurusu yapılabiliyor:
    http://support.wdc.com/warranty/index.asp?wdc_lang=tr

Türkçe sayfaya koyduklarına göre Türkiye'den de RMA kabul ediyor olabilirler. Standart replacement seçeneği tüm dünya genelindeki müşteriler için geçerli yazıyor.

Türkiyeden RMA kabul etmiyorlar. Senden ürünü önce distribütöre göndermeni istiyorlar. Onlar 2 Yıllık garantisi bittiği için değişim yada tamir talebini reddedecekler. İşte bu noktada sizin yapmanız gereken bu red yazılarını ingilizce olarak talep etmek ve WD sitesinden bu ingilizce red yazısını ve faturanızı taratıp mail atmalısınız. O zaman size yardımcı oluyorlar.

Bende de benzer bir durum olmuştu mail atmıştım bana gelen cevap;

Dear Mr. SARIASLAN,

Thank you for your reply.

Please send us a written refusal in English from your distributor and a proof of purchase of your product. Please ensure that you use GIF,JPEG or pdf and that the attachment is not larger than 1.5 MB in size. We will then investigate further.

• Pfff, yorucu bir süreçmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamblerbarbo

quote:

Orijinalden alıntı: Akhunturk

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: odanedemek

Önemli olan kutuyu sıfır hata ile nasıl açabileceğimizi anlatan bir video yada resimli anlatım olması. Böyle bir şey bulabilir miyiz?

İlk mesajımda vermiştim zaten:http://www.youtube.com/watch?v=Z9AG0sRV64Q&feature=player_embedded
    Videoya gerek yok aslında, alttaki kapağın kenarından bıçağı sokarak açıılıyor. Geçmeli yapmışlar, çıkarması çok basit.

adamın elindeki plastik alet resmen WD kutularını açmak için üretilmiş sanki
    ondan bulmak lazım

hocam o plastik alet iphone/ipod/psp falan herseyi acabiliyor,ve ingilizce adi sanirim SPUDGER. ebay den ipod ekran siparis ettigimde gelen aetlerden biriydi.

tesekkurler hocam bilgi için

• Kasa açıyoruz sanki bu ne yaw:D
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.