Şimdi Ara

WD Caviar Green HDD ucuza nasıl alınır? WD Elements USB diskin içi nasıl açılır? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
3
Favori
5.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bazı distribütörler uyanıklık yaparak garanti dahilinde bozulan harddisklerin yenisini göndermek yerine para iadesi yapıyormuş. Tabi birkaç ay önce disk fiyatları şimdikinin yarısı kadar olduğu için, yeni disk aldığınızda büyük zarara giriyorsunuz.
    Harddiski bozulup garanti için servise gönderen arkadaşların bu bildiriyi okumalarını tavsiye ederim: (Tıklayınız)
    Not: Burada usb kutuyu açıp içinden çıkarılan diskleri kastetmiyorum. Zaten böyle bir işlemle garantinin bozulacağını kabul etmiş oluyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: DemonicMajesty

Bazı distribütörler uyanıklık yaparak garanti dahilinde bozulan harddisklerin yenisini göndermek yerine para iadesi yapıyormuş. Tabi birkaç ay önce disk fiyatları şimdikinin yarısı kadar olduğu için, yeni disk aldığınızda büyük zarara giriyorsunuz.
    Harddiski bozulup garanti için servise gönderen arkadaşların bu bildiriyi okumalarını tavsiye ederim: (Tıklayınız)
    Not: Burada usb kutuyu açıp içinden çıkarılan diskleri kastetmiyorum. Zaten böyle bir işlemle garantinin bozulacağını kabul etmiş oluyorsunuz

Bu bilgi kesin midir? Elimdeki Samsung marka diski kutusundan çıkardıktan sonra bad sector sorunu oluştu. Servise değişim talebiyle göndersem talebim kesin olarak red mi edilir?

• quote:

Orijinalden alıntı: onnumara

quote:

Bazı distribütörler uyanıklık yaparak garanti dahilinde bozulan harddisklerin yenisini göndermek yerine para iadesi yapıyormuş. Tabi birkaç ay önce disk fiyatları şimdikinin yarısı kadar olduğu için, yeni disk aldığınızda büyük zarara giriyorsunuz.

Bu bilgi kesin midir? Elimdeki Samsung marka diski kutusundan çıkardıktan sonra bad sector sorunu oluştu. Servise değişim talebiyle göndersem talebim kesin olarak red mi edilir?

Ürün garanti süresi dahilinde bozulduysa kanunen malın yenisiyle değiştirilmesi ya da para iadesi seçeneklerinden birini seçme hakkınız var.
    Burada anlatılmak istenen tongaya düşüp para iadesi almayın, malın yenisiyle değiştirilmesi hakkınızı isteyin.
    Arıza kullanıcı kaynaklı değilse ürünün yenisiyle değiştirilmesi kanunen garanti altına alınmış durumda, reddetme gibi bir seçenekleri yok yani. Aynı ürün şu an üretilmiyorsa bile aynı özelliklere sahip muadil bir ürün vermeleri gerekiyor.

Edit: Hocam mesajınızı tam anlayamamışım galiba. Kutusundan çıkardım derken USB kutuyu söküp içinden harddiski aldıysanız otomatikman garanti iptal olur. USB kutuya diski tekrar takıp "çaktırmadan" garantiden değişim yaptırma imkanı var ama etik olarak doğru mu tartışılır tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemonicMajesty -- 27 Aralık 2011; 17:22:45 >

• @DemonicMajesty
    Anladım hocam, ilginiz için teşekkür ederim. Diski kutudan çıkarırken garanti etiketi de mecburen yırtıldı. Haliyle durumu çaktırmamak biraz zor görünüyor.
  • quote:

@DemonicMajesty
    Anladım hocam, ilginiz için teşekkür ederim. Diski kutudan çıkarırken garanti etiketi de mecburen yırtıldı. Haliyle durumu çaktırmamak biraz zor görünüyor.

Hocam etiket gittiyse yapacak birşey yok gibi görünüyor.
    Diski formatlarsanız ya da secure erease yaparsanız bad sectorleri işaretleyip ayırmasını sağlayabilirsiniz. İleride başka bad sectorler oluşmazsa sorunsuz kullanırsınız. Ama garantisi yok tabi.
  • quote:

quote:

@DemonicMajesty

Hocam etiket gittiyse yapacak birşey yok gibi görünüyor.
    Diski formatlarsanız ya da secure erease yaparsanız bad sectorleri işaretleyip ayırmasını sağlayabilirsiniz. İleride başka bad sectorler oluşmazsa sorunsuz kullanırsınız. Ama garantisi yok tabi.

ilginiz için teşekkür ederim. tavsiye edeceğiniz bir program var mı?
  • Parted Magic'i öneririm. Bootable CD şeklinde çalışıyor. Ücretsiz, Google'dan bulup indirebilirsiniz.
  • 1 yılı var daha düzelmesi için.

iyiki almışım zamanında
  • quote:

benim wd dosya kopyalarken sürekli windows gecikmeli yazma başarısız hatası veriyor. hata verdiği dosya açılmıyor.

bazen sürücü istenen kesimi bulamıyor gibisinden farklı bir hatada veriyor. sanırım çözümü yok.

hd tune ile kontrol ettiğimde quick scanda bad sector hatası vermiyor.
    ayrıca health bölümündede her şey ok gözüküyor.
    kendi resmi programı Data Lifeguard Diagnostic for Windows ile yine tamamı ok gözüküyor.

disk kodu: JCCBAB

electroworld'e garantiye vericem umarım para iadesi yapalım demezler.
    böyle bir durumda tük.hakem heyetine mi gitmek gerekli.

• açması o kadar zor mu yav kır parçala olmuyor mu?
  • Bende bir tane usb 2.0 var zaten 50 saatte kopyalama yapıyo hemen parçalıyorum akşam.
  • Zor değil hocam, biraz el becerin varsa kolayca açarsın. En kötü ihtimalle kutunun tırnakları kırılır.
  • Bilgiler için teşekkürler aslında pek çok kişi böyle yapıyor. Kutulu usb girişli hddler kutusuz sadece hddlerden daha ucuz:D

mesela ben 2 sene önce 320 gb 2.5 inç taşınabilir hdd aldım
    75 tl mi neydi. bu paraya usb kablasu, hddyi koyma kutusu dahil

sadece 2.5 luk notebook hdd alsaydım fiyatları 90-100 tl civarıydı
  • Arkadaşlar bu şekilde içinde veriler olan diski açıp dahili olarak kullansak format atmak gerekiyormu?

Verileri yedeklememiz gerekmi yoksa direk kutuyu açıp sata disk olarak kullanabiliyormuyuz?

3 TB veriyi aktarmak baya uzun sürüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KiLLeR©

Arkadaşlar bu şekilde içinde veriler olan diski açıp dahili olarak kullansak format atmak gerekiyormu?

Verileri yedeklememiz gerekmi yoksa direk kutuyu açıp sata disk olarak kullanabiliyormuyuz?

Diski dahili yapabilmek için format atmak zorundasın dolayısıyla 3tb verini bir başka boş 3 tb aktarman gerekmekte en az 6-7 kez yaptım bu şekilde başka çaresi yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: xsalix

quote:

Arkadaşlar bu şekilde içinde veriler olan diski açıp dahili olarak kullansak format atmak gerekiyormu?

Diski dahili yapabilmek için format atmak zorundasın dolayısıyla 3tb verini bir başka boş 3 tb aktarman gerekmekte en az 6-7 kez yaptım bu şekilde başka çaresi yok

Cevap için teşekkürler. Cevap az daha geç gelseydi gümbürtüye gitme ihtimali vardı

• quote:

quote:

quote:

Cevap için teşekkürler. Cevap az daha geç gelseydi gümbürtüye gitme ihtimali vardı

farkındaydım o yuzden görür görmez yazdım zaten

• quote:

quote:

quote:

Ben hariciyi direk dahili yaptım. Format istemedi. Wd marka hdd ama senin marka nedir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: maslan92

quote:

quote:

quote:

Ben hariciyi direk dahili yaptım. Format istemedi. Wd marka hdd ama senin marka nedir ?

Bendekide WD.

USB 2.0 olduğu için çok yavaş. Dahili olarak kullanacağım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.