usb 2.0 ve usb 3.0 arasında abartılacak bir fark yok kopyaladığınız 2 disk de 7200 rpm anlık yavaşlamalar olabilr güç kaynağı ve işlemci sağlamsa ve kopyalama sırasında pc yi yoracak bi işlem yapılmazsa hiç bir durum söz konusu değil yavaşlamada.şimdi bi kaç kişi çıkar yok usb 3.0 şöyle hızlı böyle hızlı bilmiyosun bişi konuşuyosun diyebilir cevabım bayılın paraları usb 3.0 diye performans bekleyin derim.
quote:
Orijinalden alıntı: avianca
usb 2.0 ve usb 3.0 arasında abartılacak bir fark yok kopyaladığınız 2 disk de 7200 rpm anlık yavaşlamalar olabilr güç kaynağı ve işlemci sağlamsa ve kopyalama sırasında pc yi yoracak bi işlem yapılmazsa hiç bir durum söz konusu değil yavaşlamada.şimdi bi kaç kişi çıkar yok usb 3.0 şöyle hızlı böyle hızlı bilmiyosun bişi konuşuyosun diyebilir cevabım bayılın paraları usb 3.0 diye performans bekleyin derim.
Performans meraklısı olsak usb ile yada harici ile ne işimiz olur alırız SSD, performansın gözüne vururuz
aynen MYD şu ssd ler biraz daha ucuzlasın 64 gblik alacam bi tane kurcam win 7 64 biti, performansın gözüne vuracam
evet ssd ler çok sağlamlar hız konusunda ama fiyatı cep yakıyor
hocam bende 2 gün önce bu üründen aldım aktarım hızı 17mb/s gözüküyodu dedim biçimlendireyim ürünü demez olaydım hızlı biçimlendirme yapmadı,normal denedim 1 gün boyunca bekledim sonuna geldi en sonunda yine biçimlendiremedi dedi,bugün iade etmeyi yada değiştirmeyi düşünüyorum ne tavsiye edersiniz...
En kısa süre içinde bende bir hdd alacağım ortalama bütçe 200 lira..
WD 3,5" 2 TB 7200 rpm USB 2.0 201 lira (ortalama 28 mb saniyede yazma hızı, açma kapama tuşu yok)
Hdd'den anlayan arkadaşlara çok önemli bir sorum var.. Şimdi E-sata usb'ye göre 2-3 kat daha hızlı peki e-satalı hdd 5400 rpm olunca hız düşer mi yani usb'li 7200 rpm'e göre hızı ne olur.. Ben hdd'deb pek anlamam 2-3 gündür araştırıyorum. (dikkat etmediğim, bilgimin olmadığı konularda var, örneğin ön bellek vs.. ) Bana göre şuan hdd'nin yazma hızını sanki dönüş hızından çok kullandığın ara birim (usb2, e-sata ve usb3) etkiliyor. Yani 7200 rpm olan bir bellek usb 2 ile en düşük seviyede yazma yaparken.. 5400 rpm e-sata ile belki dönüş hızının maksimum derecede imkan verdiği şekilde yazma yapıyor olabilir..
Kısacası 7200 rpm USB 2.0 mı hızlı yazar (WD ort. 28 yazıyor) yoksa 5400 rpm e-sata arabirimli harici hdd mi daha hızlı yazar?
Bende WD my book essential 1TB USB3.0 modelini kullanıyorum.GIGABYTE ud4 model anakartımla 130mb/sn kopyalama hızlarına ulaşıyorum.Gerçekten fiyatının hakkını veren bir ürün.İyikide almışım.
Vatanda bugün bazı harici hdd modellerinde bir miktar indirim vardı, Smartdisk'in e-sata'lı bir modeli daha vardı düşündüğüm e-sata'lılara indirip yapmamışlar. (USB2.0'lılara eritmek için indirim sadece usb2 li modellerde geçerliydi)
Bende konuda incelenen ürünün aynısını az önce sipariş verdim 186.33 liradan.. Umarım hayırlı bir ürün olur..
Fiyatlar baya uygun usb2.0 larda bende fiyat araştırıyordum bir süredir bu kampanya fiyat olarak hepsini solladı diyebilirim ihtiyacı olan arkadaşlar kaçırmasın sanırım günlük fiyatlar bunlar bi tane alıcam WD mi alıyım Seagate mi diye sorucaktım WD forumdaki yorumlarda önde görünüyor..
Bende akşam üzeri WD Elements 3,5'' 2TB mağazadan kampanya (187 TL) fiyatıyla aldım. Bilmem iyi mi ettim kötü mü ettim ama sorunsuz kullanırız inşallah.. Kullandıkça gözlem ve deneyimlerimi yazarım..
quote:
Orijinalden alıntı: luisfigo10
Bende akşam üzeri WD Elements 3,5'' 2TB mağazadan kampanya (187 TL) fiyatıyla aldım. Bilmem iyi mi ettim kötü mü ettim ama sorunsuz kullanırız inşallah.. Kullandıkça gözlem ve deneyimlerimi yazarım..
Yahu perşembe günü, günün fırsatı olarak internete özel fiyat verilince gece yarısı fiyat değişecek diye ilk kez internetten alışveriş yaparak ürünü sipariş verdim.. Sonra baktım kampanya tek günlük değilmiş şimdi görüyorum ki internete özel fiyatta yalanmış, mağazadan da alınabiliyormuş! Böyle olacağını bilsem gider mağazadan alır gelirdim. Şimdi bekle babam bekle ki ürün gelsin havaleyide yaptım üstelik..
Tek istediğim ne zaman gelirse gelsinde (bu hafta içi) ürün sağlam sorunsuz olsun, birde pişman etmesin beni..
Arkadaşım sanada hayırlı olsun, sorunsuz kullanman dileğiyle..
quote:
Orijinalden alıntı: fuckulteli
quote:
Orijinalden alıntı: luisfigo10
Yahu perşembe günü, günün fırsatı olarak internete özel fiyat verilince gece yarısı fiyat değişecek diye ilk kez internetten alışveriş yaparak ürünü sipariş verdim.. Sonra baktım kampanya tek günlük değilmiş şimdi görüyorum ki internete özel fiyatta yalanmış, mağazadan da alınabiliyormuş! Böyle olacağını bilsem gider mağazadan alır gelirdim. Şimdi bekle babam bekle ki ürün gelsin havaleyide yaptım üstelik..
Tek istediğim ne zaman gelirse gelsinde (bu hafta içi) ürün sağlam sorunsuz olsun, birde pişman etmesin beni..
Arkadaşım sanada hayırlı olsun, sorunsuz kullanman dileğiyle..
Sağol dostum inşallah en kısa zamanda sende kavuşursun hardiskine.. şimdiye kadar hiç harddisk sorunu yaşamadım quantum firball, maxtor, toshiba, seagate, samsung, wd hepsini dahili veya harici olarak kullandım büyük bir sorunla karşılaşmadım inşallah karşılaşmamda :)
Bende sizin gibi bu indirimi takip ediyorum fakat alıp almamak konusunda düşünüyorum,çünkü birde bundan 60tl fazla verip WD MyBook Essential alabilirim.Pc'imde usb 3.0 var.
Sizce sırf usb 3.0 için 60tl fazla verilir mi,başka ufak tefek artılarıda var tabi ama içlerindeki HDD aynı sanırım?
Birde bazı kişiler ben depolama,arşiv yapacağım için hız önemli değil diyorlar,ee zaten bunlarla depolamadan başka ne yapılabilir ki?Çok merak ediyorum hızlı olmasının başka ne kazancı olabilir,kopyalama hızı dışında?
Ben haftada bir yedekleme yapacağım,pc'deki verileri korumak adına,WD Elements'teki hız beni zorlar mı bu durumda?Hızın dezavantajlı olduğunu yazanlarda olmuş,veri kaybı açısından,bu ne kadar doğru?
Elements eski seri olduğu için ömrü kısa olur denebilir mi?Sonuçta senelerce değerli verileri saklamak için alıyoruz,yeni sürüm bir HDD daha mı uzun ömürlü olur?
Sorularıma cevap veren olursa çok memnun olurum...
harddisk zaten usb 2.0 dan çok daha hızlı veri gönderme kapasitesine sahip usb 3.0 ise usb 2.0 ın yaklaşık 10 katı daha hızlı veri transferi yapabiliyormuş..sonuc olarak hdd lerin transfer hızı usb 3.0danda yüksek... usb 2.0 veya usb 3.0 birer arayüz sadece harddisk herhangi bi zarar görmediği müddetce arayüzün hızından dolayı veri kaybı olacağını düşünmüyorum.. şahsi görüşüm bu yönde klinik olarak kanıtlanmış bişey yok bende.. :)
ben zaten 7200rpm olan Essential'ı kasdetmiştim hız konusunda,yani usb'yle alakası yoktu sorumun.hani 5400rpm ve 7200rpm arasındaki fark olarak...gerçi wd'ler intellipower teknolojisinde olduğu için belki bu sorun olmuyodur...
ben de az önce sipariş verdim insallah sorunsuz bi şekilde kullanırız
Hdd'min gelmesine az bir süre kala test programlarını falan indirdim.
HD Tune Pro 4.60 var.. Şimdi harddiskin üzerinde sorun olup olmadığına bakmak için Error Scan testi yapsak yetiyor öyle değil m?
Birde okuma yazma testi yapacağım ilk mesajdaki testle yakın sonuçlar elde etmeliyim sanırım..
Bad sector taraması yapacaktım ancak HD Tune programı ile 2 TB hdd için 20 saat süreceğini görünce vazgeçtim.
HD Tune 4.60'da yazma değerlerini ölçemediğim için CrystalDiskMark 'ı kulladım.
Okuma değerleri 27-28 MB/s Yazma değerleri 23-24 MB/s olarak gözüküyor..
Ancak 228 GB veriyi hdd'ye kopyalamam 3 saatten 2-3 dk fazla sürdü, yani yazma hızı 21 MB/s olarak gözüküyor gerçek kullanımda. (69 adet 2-6 GB arası film kopyalaması yaptım.)
Kopyalama işlemi boyunca en yüksek sıcaklık 44 dereceye ulaştı, kaç dereceden sonrası risk teşkil ediyor? (İnternet sitesinde çalışma sıcaklı 5-35 derece gözüküyor.)
Ürünü 10 mart perşembe akşamı Vatan'dan 186.33 liraya şipariş verdim, 14 mart pazartesi kargolandı. Bugün (16 mart çarşamba) öğleden önce elime ulaştı. (dün öğlen şehre ulaşmış ancak dağıtım yetişmediğinden şubeye dönmüş.)
Sorunsuz kullanmam dileğiyle, hayırlı olsun kendime ve tüm bu ürünü kullananlara..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuckulteli -- 17 Mart 2011; 22:12:11 >
Bu hdd'den ben de almayı düşünüyorum. Daha çok TVye usb ile bağlayıp film izlemek için kullanacağım. USB 2.0 veya 3.0 olmasının bu noktada bir farkı olur mu?