Kıymetli arkadaşlar, İnternetten WD EX4100 NAS sunucu satın alırsanız eğer bu cihaz üzerinde v2.XXX ile başlayan bir firmware sürümü geliyor. Cihazdaki bulut üzerinden mail hesabı tanımlama özelliğini kullanmak istediğinizde maalesef ki cihaz hata veriyor ve bu cihazın ithalatçısı olan Arena Bilgisayar da sadece donanım desteği veriyoruz diye açıklama yapıyor ve asla yardımcı olmuyor. Ne YouTube da ne de başka bir kaynakta bu sorunu anlatan bir çözüm bulamadım. Uzun uğraşlar sonrasında aşağıdaki şekilde çözdüm. Şimdi altın değerinde bir kaç satır ile sizleri bilgilendirmek istiyorum, 1) Bu cihazın firmware versiyonunu Western Digital'in resmi sitesinden indirin, (Aşağıda URL verdim) 2) Cihazın arayüzüne girerek bellenim güncelleştirme adımından indirdiğiniz dosyayı seçin 3) Güncelleme işlemini başlatın ve asla cihaza dokunmayın. İşlemler bitince cihaz kendini yeniden başlatacak Daha sonra firmware versiyonu v5.28.105 yüklenmiş olarak göreceksiniz. Bu yazılım sonrası cihazdaki bulut ile bağlanma sorununun çözüldüğünü göreceksiniz. Kendinize ait mail adresiniz ile bir hesap oluşturup evinizde veya işyerinizde lokal bir bulut yaratmış olacaksınız. Ben RAID5+Yedek şeklinde yapılandırdım. Toplam 4 adet WD Red NAS diski kullandım. Şimdi bu yazıyı okuyan bazı arkadaşlar diyecek ki cihaz içinden yazılım güncellemeyi deneseydin! İyi de cihazın içindeki online güncelle butonuna basınca cihaz en son sürümü kullanıyorsunuz diye hata veriyor ve güncelleme almıyor. Tek çözüm cihazın güncel yazılımını manuel indirip cihaza yüklemek. YouTube için bir video çekerdim ama çok uzun bir sorun olmadığı için buradan bilgilendirmek istedim. Firmware sayfası, https://support-en.wd.com/app/products/product-detailweb/p/133 My Cloud OS 5 Version: Firmware Release 5.28.105 (24/4/2024)(Güncel firmware direkt adres : https://downloads.wdc.com/nas/WDMyCloudEX4100_5.28.105_prod.bin ) Bu cihazı yapılandırdıktan sonra cep telefonunuza My Cloud OS 5 sürüm mobil uygulamayı kurarsanız eğer kendinize ait bulut sunucu içine gönül rahatlığı ile yedekleme yapabilirsiniz. Ailenizle ilgili resim video ofis dökümanları vb her şeyi otomatik yedekleyebilirsiniz. Gizlilik endişeleri olanlar bu cihazdaki yedekleme ile sadece kendi görebileceği şekilde arşivini yedekleyebilir. Umarım bir nebze olsun faydam olmuştur kalın sağlıcakla... |
Bildirim