Şimdi Ara

WD Harici Disk'i, Bilgisayar Sabit Disk olarak Görüyor! (Sorun Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıktada belirttiğim gibi sorunum harici diski bilgisayara taktığım zaman sabit disk olarak görmesi ve o liste grubunda belirmesi...
    Bunu sadece benim bilgisayrımda değil taktığım bütün bilgisayarlarda yapıyor... Hızlı&yavaş format attım ikisinde de sorun değişmedi dosya türünü değiştirdim sorun hala devam ediyor...
    Sorun sanırım kardeşimin DOS üzerinden harici diski biçimlendirere XP'ye format atmak için yaptığı işlemden kaynaklı..
    Yaptığı işlem, şu resimdekinin aynısı;

Aslında işlemin aynısı şu linktekinin hemen hemen aynısı gibi;

http://www.asp.net.tr/Makale/909-Usb-Bellek-ile-Windows-Server-2008-R2-ve-Windows-7-Kurulumu.aspx

Ben nasıl haricimi tekrar çıkarılabilir disk olarak tanıtabileceğim? Çünkü hızdada inanılmaz bi yavaşlama söz konusu normalde usb3 ile 80-100mb alırken şimdi 50-60mb arası dosya alıyor...

Bütün yabancı forumları gezdim konuyla ilgili hiçbir çözümü yok.. Daha 2 aylık ürün garantiye göndersem 1 ayda gelmez buradan da bi cevap çıkmaz ise son çare öyle olacak gibi..

Şimdiden cevaplar için teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_higH -- 16 Şubat 2012; 21:26:15 >

• Normaldir Harici HDD dahili gibi görünür sonuçta oda HDD :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_higH

Başlıktada belirttiğim gibi sorunum harici diski bilgisayara taktığım zaman sabit disk olarak görmesi ve o liste grubunda belirmesi...
    Bunu sadece benim bilgisayrımda değil taktığım bütün bilgisayarlarda yapıyor... Hızlı&yavaş format attım ikisinde de sorun değişmedi dosya türünü değiştirdim sorun hala devam ediyor...
    Sorun sanırım kardeşimin DOS üzerinden harici diski biçimlendirere XP'ye format atmak için yaptığı işlemden kaynaklı..
    Yaptığı işlem, şu resimdekinin aynısı;

Aslında işlemin aynısı şu linktekinin hemen hemen aynısı gibi;

http://www.asp.net.tr/Makale/909-Usb-Bellek-ile-Windows-Server-2008-R2-ve-Windows-7-Kurulumu.aspx

Ben nasıl haricimi tekrar çıkarılabilir disk olarak tanıtabileceğim? Çünkü hızdada inanılmaz bi yavaşlama söz konusu normalde usb3 ile 80-100mb alırken şimdi 50-60mb arası dosya alıyor...

Bütün yabancı forumları gezdim konuyla ilgili hiçbir çözümü yok.. Daha 2 aylık ürün garantiye göndersem 1 ayda gelmez buradan da bi cevap çıkmaz ise son çare öyle olacak gibi..

Şimdiden cevaplar için teşekkürler...

Dostum taşınabilir HDD'leri hangi PC ye Takarsan tak Sabit Disk Olarak görür . Sabit disklerde öncelik daha yüksek olduğu için hız artışı yönünden bu çözüm kullanılmış .
    ama hız sorununa bişey diyemem HDD hatalı falan olabilir yada DMA - PIO ayarındandır .

• arkadaşım olması gerekende bu zaten. Panik yapıcak bir durum yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fn3hrjnj

Dostum taşınabilir HDD'leri hangi PC ye Takarsan tak Sabit Disk Olarak görür . Sabit disklerde öncelik daha yüksek olduğu için hız artışı yönünden bu çözüm kullanılmış .
    ama hız sorununa bişey diyemem HDD hatalı falan olabilir yada DMA - PIO ayarındandır .

Öncelikle cevabın için teşekkürler...
    Hayır ilk alındığında Yerel Disk olarak görseydi tamam diyecektim ama kardeşim ne zaman dos üzerinden yukardaki işlemi yaptı artık yerel disk olarak görmeye başladı... Hayır zaten o işlem usbler sabit disk olarak görmesi için yapılıyor yalnız usbleri format atınca düzeliyor... Benim haricim öylece kaldı.. Format atsamda değişmiyor yalnız çok entresan içinde 104 mb bi dolu alan oluyor benim tahminimce bu alanda saklı tutulan bilgiyle alakalı sanırım benim durumum..

Sanırım bana WD yetkili servisi yolu gözükecek....

• quote:

quote:

Öncelikle cevabın için teşekkürler...
    Hayır ilk alındığında Yerel Disk olarak görseydi tamam diyecektim ama kardeşim ne zaman dos üzerinden yukardaki işlemi yaptı artık yerel disk olarak görmeye başladı... Hayır zaten o işlem usbler sabit disk olarak görmesi için yapılıyor yalnız usbleri format atınca düzeliyor... Benim haricim öylece kaldı.. Format atsamda değişmiyor yalnız çok entresan içinde 104 mb bi dolu alan oluyor benim tahminimce bu alanda saklı tutulan bilgiyle alakalı sanırım benim durumum..

Sanırım bana WD yetkili servisi yolu gözükecek....

Ayynen öyle hocam sen onu garantiye yolla . Bi tür ROM bellek gibi sanki .
    O 104 MB lık alan silinmiyormu . ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hykr0

arkadaşım olması gerekende bu zaten. Panik yapıcak bir durum yok.

Yok hocam bi panik yaptığım yalnız hızda problem yaşıyorum yoksa benim için Yerel Disk yazmış önemli değil... Ama arada 25-30 MB'lik bi yavaşlama söz konusu Büyük boyutta ki dosyaları taşırken sıkıntı yaratıyor sırf bunun için USB3 destekli olanı aldım daha hızlı dosya tarnsferi için

quote:

Yok işte format amak bile çözüm değil silinmiyor... Hızlı veya normal fark etmiyor... Garantiye veririm de ben ne yapacağım o arada diye düşünüyorum yoksa direk yollardım buraya konu açmadan WD'ye mesaj attım bakalım yarın akşama kadar cevap gelmez ise gönderirim artık garantiye...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hykr0

arkadaşım olması gerekende bu zaten. Panik yapıcak bir durum yok.

Yok hocam bi panik yaptığım yalnız hızda problem yaşıyorum yoksa benim için Yerel Disk yazmış önemli değil... Ama arada 25-30 MB'lik bi yavaşlama söz konusu Büyük boyutta ki dosyaları taşırken sıkıntı yaratıyor sırf bunun için USB3 destekli olanı aldım daha hızlı dosya tarnsferi için

quote:

Yok işte format amak bile çözüm değil silinmiyor... Hızlı veya normal fark etmiyor... Garantiye veririm de ben ne yapacağım o arada diye düşünüyorum yoksa direk yollardım buraya konu açmadan WD'ye mesaj attım bakalım yarın akşama kadar cevap gelmez ise gönderirim artık garantiye...

Hadi Hayırlısı Hocam .

• Teşekkürler...
  • Bugün Western Digital'den müşteri hizmetlerinden bi mail geldi ve Data Lifeguard Diagnostics adlı program ile harici hard diskime full format atmamı belirtti bu WD'nin kendi programıymış ve benim bütün nette arayıpta bi türlü bulamadığım program WD'nin kendi sitesinde gözümün önünde duruyormuş...

Ben ürünü dün teknik servise gönderdiğim için programı deneyemedim olur da başına böyle bi sorun çıkabilecek arkadaşlar için bana verdikleri linki veriyorum buyrun zaten resimli anlatımı da mevcut bi sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum;

Data Lifeguard Diagnostics Full Erase için buraya tıklayın!

"Sorun Çözülmüştür" diye başlığıda düzeltiyorum
    ...

• quote:

Bugün Western Digital'den müşteri hizmetlerinden bi mail geldi ve Data Lifeguard Diagnostics adlı program ile harici hard diskime full format atmamı belirtti bu WD'nin kendi programıymış ve benim bütün nette arayıpta bi türlü bulamadığım program WD'nin kendi sitesinde gözümün önünde duruyormuş...

Ben ürünü dün teknik servise gönderdiğim için programı deneyemedim olur da başına böyle bi sorun çıkabilecek arkadaşlar için bana verdikleri linki veriyorum buyrun zaten resimli anlatımı da mevcut bi sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum;

Data Lifeguard Diagnostics Full Erase için buraya tıklayın!

"Sorun Çözülmüştür" diye başlığıda düzeltiyorum
    ...

bunların garantisi için nereye başvurmak gerekiyor?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.