Şimdi Ara

WD MY PASSPORT & ULTRA 2019 2,5' USB 3.0 İnceleme, Detaylar, Yorumlar [ANA KONU] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.594
Cevap
48
Favori
81.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yok işte ama yarın bilgisayara takıp deneyicem bakalım ne olcak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürün kodu nerede yazıyor?
    Ultra modelini aldım göremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WetDream

Ürün kodu nerede yazıyor?

kutusununun hemen altında

P/N

ve MODEL yazar
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Orijinalden alıntı: WetDream

Ürün kodu nerede yazıyor?

kutusununun hemen altında

P/N

ve MODEL yazar

WD MY PASSPORT & ULTRA 2019 2,5" USB 3.0 İnceleme, Detaylar, Yorumlar [ANA KONU]

3. olanmış benimki.
    Hocam bu kırmızı , siyah kutular ne anlama geliyor peki resimdeki?

• listedeyse sıkıntı yok kardeş

renk onlar.
  • SUPER-TANKS kullanıcısına yanıt
    Merhaba SUPER_TANKS,

bilgisayariniza kuracaginiz programlari usb harici diske kurabilirseniz, bunun normal hard diskinize kurulumunda
    farklilik yok gibi algilayabiliriz. Ama nuanslari bilmekte fayda var;
    a. bilgisayariniz (laptoplar icin konusmuyorum simdilik) icindeki hdd'ler 7200 rpm disklerdir. Hizlari 5400 rpm
    olan laptop disklerine gore daha hizlidir. Bu anlamda program kurmanizi harici usb'ye yapmak demek 7200 rpm
    yerine 5400 rpm uzerine kurmak anlamina gelir. Hiz acisindan dusuk performans yasayabilirsiniz. SSD diskinizi
    isletim sistemi icin kullanmak, sisteminizi cok hizlandiracaktir. Ama programlarinizi 5400 rpm uzerine kurmak
    performansinizi dusurecektir.

b. Laptoplardaki disklerde 5400 rpm. Dogrudur. usb ile asagi yukari ayni performans (usb 3.0 ise) gorebilirsiniz.
    Ancak genelde beklenti, laptoplarin kendi iclerinde gelen 5400 rpm disklerin usb harici disklere gore daha uzun
    omurlu olmasidir. Bir zamanlar (ben gencken) disardan satin aldigimiz hdd'ler ile pc'ler icinde gelen ozel
    uzun omurlu olan hdd'lerin tum spekleri ayni gibi gozuksede, bilgisayar icinde gelen hep uzun omurlu olmustur.
    Bu bir piyasa yaklasimi olarak karsimiza cikiyor. Gunumuzde de bilgisayarlarin kendileri icin fabrika cikisli
    olan hdd'ler ile disardan aldiklarimiz ayni omurlu olmuyor. Bu acidan da usb diskinize program kurmanizi bir daha
    dusunun derim. Hele forumda daha once yazdigim 2 yillik omurleri dusunulurse, yaya kalma ihtimaliniz cok yuksek.

c. Harici usb disklerin bazen sistem tarafindan algilanamadigi durumlari goz onune alirsaniz, lisansli programlarinizi
    tek yukleyebileceginiz riskini almamanizi tavsiye ederim.

d. Bir diger husus, eger harici usb diskinize program kurdum, soker baska bilgisayar takarim orda calistiririm mantigi
    kullanmak isterseniz, bunu sadece "portable applications" icin yapabilirsiniz. Bu acidan tasinabilir programlari
    kurmanizda bir sakinca olmaz.

e. Programlarinizi usb hariciye kurmaniz durumunda, eger "working directory" de usb olursa (temporary dosyalar icin)
    yavasligi hissedersini diye tahmin ediyorum.

Yukaridaki bilgilerimi sizinle paylastim. Farkli yorumlari olan arkadaslarim olursa bilgimi guncellemek icin dinlemeye
    hazirim.

Sevgi ve saygilarimla..
    Muhammed

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• cinsdikici kullanıcısına yanıt
    evet hatta Windows 8 veya 8.1 ' de olan USB OTG ( on the go ) özelliği yani usbye kurulum ve onda kullanma olayı windows 7 ' de yoktu galiba.

microsoft yayınlıyor onları.

dikkat edilmesi gereken ve bildiklerimi yazmışsınız önemli olan 5400rpm kısmı ve portable programlarla iş yapmak biryere kadar oluyor sonrası iyi olmuyor.
  • @bjk__murat ve @cinsdikici hocam sizlere ufak birkaç sorum var yardımcı olursanız sevinirim.

1-Hariciyi sürekli elde çalışmazken zarar verir mi? Verirse ne gibi zararlar ortaya çıkar?

2-HDtune ile hata taraması yaptırmaya çalıştığımda (2tb) çok uzun sürdü yarıda kesmek zorunda kaldım ama o sırada 3-5 tane bad sector vardı bunlar bana sorun olur mu disk bir haftalık? Nasıl çözerim veya ne yapmalıyım?

3-Cihazı usb 2.0 portuna sadece notebook pil gücünde çalışırken taktım ve 5,6 gb lık veriyi ortalama 17 mb ile attı sizce normal mı?

Şimdilik sorularım bunlar aklıma geldiğinde yine toplu biçimde sizlere yazsam sorun olur mu teşekkürler.

• cloudcomp C kullanıcısına yanıt
    Sevgili cloudcomp,

Murat hocam konuyla ilgili daha iyi cevaplar verecektir diye dusunuyorum ama dusuncelerimi
    paylasayim sizinle,
    a. usb harici diskinizi takmadan elde gezdirmek diye anladigim ilk madde icin soyle cevap
    verebilirim; ssd disk gibi olmayan hdd diskerler icerisinde mekanik kafa yapisina sahiptir.
    Acilmis disk goruntulerinden rahatlikla gorebilirsiniz. Her ne kadar stabil bir yapilari
    olsada sallanti ve dusme gibi durumlardan etkileniyorlar. Surekli sabit masa uzerinde
    duruyorsa elbette problemle karsilasma riskimiz azaliyor ama yok olmuyor. Forumumuzda
    Murat beyle de daha once konustugumuz gibi, bir sabah bir bakmissiniz usb diskiniz artik
    gorunmez olmus oluyor... Bu problemin ana unsurlarindan biriside kafa mekanizmasinda problem.
    Bazi disklerde icini actiginizda, miknatis mekanizmasina dogru kafalarin tam geri cekilmedigi
    goruluyor. Kucucuk bir dokunusla, kafalar tekrar duzene giriyor ama ben dikkat etmek lazim
    bu usb haricilere cok guvenmemek lazim diyenlerdenim. Elde hic calistirmadan tutuyor olsaniz bile.
    Zaten WD'de onun icin "rough case" denilen korumali canta modeli uretti.

b. Soylediginiz yazilimin eski versiyonlari 2T disklerin desteklemesinde probleme sahip gorunuyor.
    Crack kullanmadiginizi ve yeni surumunu kullandiginizi farz ederek, yaptiginiz test kapsamli
    yazma/okuma testine benziyor. Bu durum ciddi uzun surebilir ama zaten "bad sector" ile karsilasmissiniz.
    Yani bu durum gecikmeye neden olabilir. Eger diskiniz yeni ise -ki oyle anladim yazinizdan- hic
    zaman kaybetmeden garanti kapsaminda degistrebilirseniz, degistirin tavsiyesinde bulunayim.
    Ancak yazilimsal bad sektor ise, windows da yine "unconditional format" ile uzun sure tutan formati
    atip emin olun derim.

c. Usb 2.0'da olsa, diskinizin yazma hizini bilmek lazim. Modeliniz belki bunu destekliyordur.
    5.6 Gb dosyanizi sorunsuz bicimde baska bir makinede aciyorsaniz, zaten sorun yok anlamina gelir :)

Tahminlerimi paylastim. Murat bey ve diger arkadaslarim daha guzel bilgiler verebilirler saniyorum.

Sevgi ve saygilarimla..
    Muhammed

• quote:

Orijinalden alıntı: cloudcomp

@bjk__murat ve @cinsdikici hocam sizlere ufak birkaç sorum var yardımcı olursanız sevinirim.

1-Hariciyi sürekli elde çalışmazken zarar verir mi? Verirse ne gibi zararlar ortaya çıkar?

2-HDtune ile hata taraması yaptırmaya çalıştığımda (2tb) çok uzun sürdü yarıda kesmek zorunda kaldım ama o sırada 3-5 tane bad sector vardı bunlar bana sorun olur mu disk bir haftalık? Nasıl çözerim veya ne yapmalıyım?

3-Cihazı usb 2.0 portuna sadece notebook pil gücünde çalışırken taktım ve 5,6 gb lık veriyi ortalama 17 mb ile attı sizce normal mı?

Şimdilik sorularım bunlar aklıma geldiğinde yine toplu biçimde sizlere yazsam sorun olur mu teşekkürler.

1.sorunu anlamadım ki , sürekli elde taşımaktanmı bahsediyorsun ? eğer öyleyse sağlam taşırsan birşey olmaz ama paso oraya buraya vurdurursan birgün bir bakmışsın ki disk gözükmüyor.

2.uzun sürmesi normal, auslogics disk defrag programıyla defragmantation yapmayı deneyebilirsin ama o da en az 6 saat sürer. hdtune health sekmesinin ss 'ni atabilirseniz bakarım.

3.25mb civarlarında dolaşması daha makbul olurdu notebook yüksek performansa alıp tekrar deneyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 16 Ağustos 2014; 15:24:22 >

Öncelikle sorunumla ilgilenip, ayrıntılı bir cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim Muhammed Bey.

Ben kısaca harici HDD'yi nasıl kullanacağım hakkında bilgi verecek olursam;
    Çok küçük kapasitesi olan bir dahili HDD almayı planlıyorum, 500 GB ve altı olacak... Bütün programlarım onda olacak. Örnek verecek olursak HER ŞEY!

2 TB depolama alanı sunan harici HDD'mde ise bütün dosyalarımı saklayacağım.

Yani sistemimin depolama alanları şöyle olacak:

SSD: Sadece Windows 8.1
    HDD: Sadece Programlar ve Oyunlar (ve bunlar sınıfına giren her şey)
    Harici HDD: Bütün dosyalar

Sizce bu kullanım için uygun mudur???
  • SUPER-TANKS kullanıcısına yanıt
    Merhaba tekrar SUPER_TANKS,

Sisteminizde ssd işletim sistemi ve 500 gb dahili disk şahsi kanaatimdir "HERŞEY" tanımına
    yeterli gözüküyor. Diğer tüm dosyalarınızı harici diskinizde tutmanızda bir yanlışlık yok.
    Şahsen kendi bilgisayarımda uyguladığım yöntem aynısı. Ancak tek tavsiyem, o harici 2TB olan
    diskin mutlaka yedeğini tutun. Gerçekten bir gün göremeyecek ve çok üzüleceksiniz.

Bugüne kadar yedeklemenin ne kadar önemli olduğunu vurgulamaya çlıştım. Siz siz olun aman
    yedeğinize dikkat edin. Benim öğrencilerimin tez çalışmaları ve kendi akademik çalışmalarımın
    çoğunu (yedeklerim olmasaydı) 2 kere kaybedecektim. Bir adet 500 gb wd (usb 2.0) ve bir adet
    1 Tb wd (usb 3.0) 2 senelerini doldurdu doldurcak derken gittiler.. Elimde 3.5'luk usb3.0 2 Tb
    wb book var, onunda kablosu hafif oynasa bağlantı gidiyor ve kopyalama işlemlerim mahf
    oluyor.

Aman yedekleyin. Sakın güvenmeyin 2 TB olan diskinize...

Sevgi ve saygılarımla..
    Muhammed

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sağolun hocam, dediklerinizi dikkate alacağım.

• Arkadaslar elements ile icindeki disk aynı mı acaba fiyat farkı neden var 40 tl daha fazla vermek mantıklı mi

• quote:

Orijinalden alıntı: yns41

Arkadaslar elements ile icindeki disk aynı mı acaba fiyat farkı neden var 40 tl daha fazla vermek mantıklı mi

bence mantıklı.
  • quote:

quote:

Arkadaslar elements ile icindeki disk aynı mı acaba fiyat farkı neden var 40 tl daha fazla vermek mantıklı mi

bence mantıklı.

Mantıklı derken hocam ne gibi farkları var

• quote:

bence içine koyulan diskler aynı değil.

ve şifreleme özelliği yok elements'te
  • quote:

quote:

bence içine koyulan diskler aynı değil.

ve şifreleme özelliği yok elements'te

Ben biraz araştırma yaptım hocam yabancı forumlarda bahsedildiğine göre içi aynı ama sadece extra özellikleri var pasaportun sadece

• quote:

Ben biraz araştırma yaptım hocam yabancı forumlarda bahsedildiğine göre içi aynı ama sadece extra özellikleri var pasaportun sadece

valla bilmiyorum artık ne yapıyorlarsa benim tecrübeme görede elements'ler daha çabuk bozuluyor.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.