Geçen hafta WD'nin 2,5 inçlik 500 GB'lik taşınabilir hardiskinden almıştım. İlk aldığımda bir sorun yoktu, ancak şu anda bilgisayarım görmüyor. Forumlarda da bu markayla ilgili olarak buna benzer çok sorun okudum. Acaba bu durumun sebebi, USB'den yeterli gücü alamamasından mı kaynaklanmaktadır?
Not: ilk açtığımda içerisinde, kendiliğinden yer alan bazı dosyalar vardı. Onları tek bir folder altına atmıştım. Sorunum bundan kaynaklanıyor olabilir mi?
Şimdiden çok teşekkürler.
Onur
valla aynı sıkıntı bende de vardı artık dayanadım gonderdım servıse bakalım ne cıkacak
elektrik yetersizliğinden olabilir. dosyaları tek bir yerde toplamanla bir alakası olacağını sanmam çünkü ben siliyorum normalde o dosyaları bile ama wd lerde genelde görmeme sorunu oluyor ve düzelmiyorda, inşallah sana olan o değildir çünkü, iki tane 500gb lık wd my book u ö yüzden çöpe attım ben. wd passport unu bilgisayara taktığında ışığı yanıyor mu? ya da okurken çıkardığı sesi çıkarıyor mu yoksa çalışır gibi olup kapanıyor sonra tekrar açılıyor ve bunu tekrar ediyor mu?
Sorun güçden dolayı kaynaklanıyordur.
Bende hizlial'dan wd passport 500GB aldım, laptopta görüyor ama masaüstü pcde bi görüyor, bir gidiyordu. Tabi bende korkmuştum ama sonra aradaki uzatma kablosunu kaldırdım. Yanı kutudan çıkan kablonun ucunu direk kasanın arka çıkışlarına taktım, sorun kaktı. Hatta sorun çıkacakmı diye bir film açtım ve kesintisiz sonuna kadar izledim.
Eğer önceden gördü ama şimdi görmüyorsa büyük ihtimal kablo uzunluğu(ara kablo veya farlı kablo kullanmaktan) yada kasanın önündeki usb çıkışlarını kullanmaktan olabilir.
Çözüm, eğer bilgisayarının kasasının arkasına her istediğinde uzanabiliyorsan, sürekli arkadaki çıkışları kullan, eğer uzanamıyorsan, 60cm uzunluğu geçmeyen kalıtile olduğuna inandığın bir USB kablo bul ve sürekli orada takılı kalsın.
Bir çözümde(sadece tahmin) harici güç adaptörü ile çalışan kaliteli bir usb hub kullanman olabilir.
Not: Yukarıda anlattıklarımdan dolayı oluşacak bir arıza veya soruna hiç bir mesuliyet kabul etmem.
Benim bir kaç yıllık 120 gb lık WD'de de aynı sorun oldu. Önce bilgisayar görüyordu, sağ altta ikon vardı fakat bilgisayarım içinde göstermiyordu. Şimdi hiç bir şekilde göstermiyor. Format attım bir şey değişmedi. Başka bir bilgisayara taktım, orada çalıştı. Bir harddisk kutusu alsam, harddiski ona taksam acaba çalışır mı?
quote:
Orjinalden alıntı: onur_y
Arkadaşlar selamlar,
Not: ilk açtığımda içerisinde, kendiliğinden yer alan bazı dosyalar vardı. Onları tek bir folder altına atmıştım. Sorunum bundan kaynaklanıyor olabilir mi?
Şimdiden çok teşekkürler.
Onur
Bende WD Passaport esential 320 gb kullanıyorum. İçinden Çıkan dosyaları kurmadan Sildim. Biçimlendirdim. Sorunun Ondan Kaynaklandığını Zannetmiyorum. Usb Okumamanın nedeni de Yeterli elektriği alamıyor ondan olabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: worms
Benim bir kaç yıllık 120 gb lık WD'de de aynı sorun oldu. Önce bilgisayar görüyordu, sağ altta ikon vardı fakat bilgisayarım içinde göstermiyordu. Şimdi hiç bir şekilde göstermiyor. Format attım bir şey değişmedi. Başka bir bilgisayara taktım, orada çalıştı. Bir harddisk kutusu alsam, harddiski ona taksam acaba çalışır mı?
başka bilgisayara taktığımda çalıştı demişsin? eğer başka bilgisayar görüyorsa çalışma ihtimali var. yoksa benim bozuk hdd yi bilgisayar kasasına bağlantılarını yapıp monte ettiğim halde içindeki dosyaları göstermiyordu.
Arkadaşlar, bende "USB device not recognized" mesajı veriyor. Bilgisayarın üzerindeki tüm usb portları denememe rağmen bu "tanımama" mesajı hep çıkıyor.
WD lerde kronık bır sorun bu arkadaslar anlasılan dıstrıbutorden bugun yarın yanıt gelır herhalde bende paylasırım.
"bilgiasayarıma sağ tıklayıp yönet diyoruz, ordan disk yönetimini seçiyoruz, disk açılmamış görünüyo, aç diyoruz sonra da disk üzerine sağa tıklayıp bölüm ekle deyip formatlıyoruz ve disk görünüp hazır hale geliyor"
Metbey adlı kullanıcıdan Alıntıdır..
Birde böyle deneyin arkadaşlar aynı şey bende de oldu yukardaki sekilde çözdüm.
arkadaşlar güncelliğini kaybetmiş bi konu ama ben de böle bir sorun yaşıyodum. elimde iki tane 320 gb wd passport hdd var. ikisi de çalışıyordu. fakat bugun bir tanesi çalışmamaya başladı. kablolarda sorun olmadığını deneyerek öğrendim. buraya girip yazılanları okudum ama bi fayda etmedi. başka bilgisayarda çalışan hdd bu bilgisayarda dün çalışırken bugun çalışmıyordu. usbyi takınca aygıtın ışığı yanıyordu, belli bir süre çalışıyordu, sora duruyordu ama ışık yanmaya devam ediyordu. bu arada usbyi takınca çıkan ses de garip çıkıyordu takarken. sonra sorunu şu şekilde çözdüm:
bilgisayarıma girdim. aygıt yöneticisini açtım. usb ayarlarına baktım. bir tanesini devre dışı bırakmışım dün. onu etkinleştir dedim. ve hdd çalışmaya başladı. çalışıp çalışmadığını elinizle dokunarak anlayabilirsiniz. selamlar..
mrb :
wd harici bellek bilgisayr görmüyor yardımcı olabilirmisiniz tşklr
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme