Şimdi Ara

WD passport kablo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba forumda birçok kişinin karşılaştığı bir sorun, bu alet kendi orjinal kısa kablosu dışında diğer kablolar ile çalışmıyor. Ve bende bugün bu aletin orjinal kablosunu kaybettim, acaba bunu satın alabileceğim bir yer var mı???

• Ürünün garanti belgesinde bulunan distrübütör firmaya başvur,
    ücretli veya ücretsiz olarak sana o kablodan ancak onlar getirebilirler.
    Garantisi devam ediyorsa ücretsiz olarak temin etme ihtimalleri var.
  • canon a 80 fotograf makinası kablosu ile çalışıyor..
  • Kamerayı çalıştıran kablo ile şimdilik oldu gibi(PC nin ön USB çıkışından değil sadece arka çıkışından çalışıyor(eski kablo(orjinal) ön usb cıkışından da çalışıyordu)

Bişey daha sorucam , harddisc de 4 mb lik bi dosya var(sanırım mp3 dosyasıydı)
    Bu dosyayı silemiyorum, sil deyince hata veriyor..
    acaba nasıl hallederim.???
  • Ne hatası veriyor_?
  • Gerçekten WD nin ihmal ettiği en büyük konu 12.07.2007 tarihinde bende aldım. Bir çok yol denedim ama sadece kendi kablosuyla çalışıyor.Digital fotoğraf makinasının kablosuyla çalıştı (Canon A540) fakat güç problemi yaşadım. O takılıyken başka usb portuna flash diskimi taktığımda kapanıp kapanıp açıldı. ÇİZİLME KONUSUNDAN DAHA BÜYÜK BİR SORUN!!!
    Benim kasanın ön tarafında usb giriş yeri olmadığı için on board olmayan (sonradan taktığım) usb kablosunu kasanın dışından sarkıttım(kasanın soldaki kapağı açık). En son bu şekilde işimi gördüm.Birde şöyle bişe duydum adaptörlü usb hub kullanılırsada sorunun çözüleceği (kasanın ön tarafında usb portu olmayanlar için).
  • "Dosya silinemiyor:kaynak dosya ve ya diskten okuyamıyor"
    Diye bi hata veriyor.
    Acaba nedendir???

(Bişey daha sorucam , harddisc de 4 mb lik bi dosya var(sanırım mp3 dosyasıydı)
    acaba nasıl hallederim.???)
  • quote:

Orjinalden alıntı: muzaffersezen

"Dosya silinemiyor:kaynak dosya ve ya diskten okuyamıyor"
    Diye bi hata veriyor.
    Acaba nedendir???

(Bişey daha sorucam , harddisc de 4 mb lik bi dosya var(sanırım mp3 dosyasıydı)
    acaba nasıl hallederim.???)

Silinmeyen dosya için bu programı kullanabilirsiniz.

Unlocker, silinemeyen dosyaları silmek amacıyla hazırlanmış bir program
    Güncel link:http://ccollomb.free.fr/unlocker/unlocker1.8.5.exe
    http://www.inndir.com/program.php?id=33799

• O kablo harici çalışmamasının sebebi şu: Alet USB standardı olan 500mA'nın da üzerinde güç çekiyor. Sırf bunun için ölçüm yaptım ve peak olarak 1.2A akım çektiğine şahit oldum. Aletin çalışabilirliği kablodan kabloya hatta bilgisayardan bilgisayara değişiyor. Benim kullandığım makinada zorlayarak çalıştırıyorum (orjinal kablosu kayıp, Motorola MPX200'ün yanında gelen kabloyu kullanıyorum, oldukça kalın ve kaliteli bir kablo) fakat arkadaşa topladığımız 500W PSU'lu makinada ilk seferde çalışıyor. Ofisteki bir makinada hiç çalışmıyor, bazen restart attırıyor. Ve ilginç bir nokta, Samsung disk kullanan Smartdisk marka cihaz bu dediklerimizin HİÇbirini yapmıyor, takılan yerde çalışıyor. Anlaşılan WD'nin diski biraz fazla güç çekiyor...

Öneriler:
    Bulabildiğiniz en kısa ve en kalın kabloyu kullanın.
    Ön paneldeki USB'leri değil de arkadakileri deneyin (Ön panele giden kablolarda da voltaj düşümü gerçekleşmesi normal, arka taraftakiler direk PCB üzerinde bari)
    Daha olmadı, kasa içindeki +5V'dan kullanacaksınız. Ben evdeki bilgisayarımda mecburen böyle bir sistem yaptım. Bir usb kablosunu modifiye ederek +5V'yi molexlerden aldırdım. Böylelikle bir sorunu kalmadı Pratik bir çözüm mü, asla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 15 Temmuz 2007; 16:11:13 >

• Bende şuanlık için böyle bir sorun yok ve diğer bilgisayarlardada denedim hatta bırakım bilgisayarı benim evdeki USB çıkışlı LCD TV de denedim onda bile böyle bir sorun ile karşılaşmadım hepsinii tanıdı.Yanlız kablosu kısa diyenlere ve kablosunu kaybedenlere şunu söylemek istiyorum,denemek amaçlı smart diske ait 2 usb girişli birde çıkışlı olan kabloyla denedim çalışıyor.alternatif olarak önerebilirim.Fakat nerden alınabilinir onu bilmiyorum.Dağıtıcı firmasını bilmiyorum,Sormak lazım?

gelelim benim sorunuma;
    bendeki ürünü dvix player ın USB girişine taktığım WD hdd de yeterli güç olmadığından dolayı çalıştırmadı.
    Sizin söylemiş olduğunuz bilgiler tamamiyle bilgisayar için yapılan çözümlerdir...Düşünün Benim önümde bir Dvix player USB çıkışlı, bir WD 2.5" HD ve birde orjinal kısa Usb kablosu...
    Şimdi Harici güç nasıl sağlayabilirim.
    çift girişli USB li ürünü alsam bir çıkışını Dvix e diğer çıkışınıda TV ye bağlasam olurmu?Yeterince güç alırmı?
    Aslında benim istediğim yine böyle çıkışlı olsun ama gücünü adaptörden alan bir aparat daha olsunki ,şöyle prize takıyım çalışsın.
    Bu konuda yardımcı olursanız çok sevınırım ACİL yardım istiyorum..

quote:

Orjinalden alıntı: Hazar

O kablo harici çalışmamasının sebebi şu: Alet USB standardı olan 500mA'nın da üzerinde güç çekiyor. Sırf bunun için ölçüm yaptım ve peak olarak 1.2A akım çektiğine şahit oldum. Aletin çalışabilirliği kablodan kabloya hatta bilgisayardan bilgisayara değişiyor. Benim kullandığım makinada zorlayarak çalıştırıyorum (orjinal kablosu kayıp, Motorola MPX200'ün yanında gelen kabloyu kullanıyorum, oldukça kalın ve kaliteli bir kablo) fakat arkadaşa topladığımız 500W PSU'lu makinada ilk seferde çalışıyor. Ofisteki bir makinada hiç çalışmıyor, bazen restart attırıyor. Ve ilginç bir nokta, Samsung disk kullanan Smartdisk marka cihaz bu dediklerimizin HİÇbirini yapmıyor, takılan yerde çalışıyor. Anlaşılan WD'nin diski biraz fazla güç çekiyor...

Öneriler:
    Bulabildiğiniz en kısa ve en kalın kabloyu kullanın.
    Ön paneldeki USB'leri değil de arkadakileri deneyin (Ön panele giden kablolarda da voltaj düşümü gerçekleşmesi normal, arka taraftakiler direk PCB üzerinde bari)
    Daha olmadı, kasa içindeki +5V'dan kullanacaksınız. Ben evdeki bilgisayarımda mecburen böyle bir sistem yaptım. Bir usb kablosunu modifiye ederek +5V'yi molexlerden aldırdım. Böylelikle bir sorunu kalmadı Pratik bir çözüm mü, asla..

• Arkadaşlar WD nin dağiticisi olan logosoft firmasına attığım mail ve aldığım cevap..
    Merhaba

Dagıtıcısı olduğunuz WD 120 2.5" external aldım.

bana çift girişli USB kablosu lazım.Forumlarada bakarsanız kablosu kısa gelen veya kablosunu kaybeden birçok arkadaş olduğunu görebilirsiniz. Bu nedenle sizden

USB 2.0 Power Booster Cable

WDCA029RNN kodlu ürünü getirmenizi istiyorum. Ürünün detaytlarınahttp://www.wdc.com/en/products/accessories.asp?ProdID=170 linkinden ulaşabilirsiniz.

En kısa zamanda cevabınızı bekliyorum

cevap ise olumsuz;
    Merhaba Ertunç Bey,
    İstemiş olduğunuz ürünü getirmiyoruz, Ürün yedek parçaları distribütörlüğümüzü kapsamıyor. WD Store’dan direk alım yapabilirsiniz.

Forumlar konusunda vermiş olduğunuz bilgi için teşekkürler.

Arkadaşlar gerçi ben bir kablo buldum internette dolaşırken yine aynı çift uçlu eger gerçekten çalışırsa size haberdar ederim...

• merhaba, ben de bugun WD passport 160 gb aldim ancak usb port "guc asimi" uyarisi verdi. ve su an calistiramiyorum. ilk sorum su
    1) notebook'um 2.0 'ı desteklemiyor diye mi bu problem cikiyor
    2) cihazi calistirmak icin gereken cift usb kabloyu WD sitesi disinda TR de nereden bulabilirim ? google dan hangi anahtar kelimeler ile aramam gerekir ?

tesekkur ederim
  • Notebookun 2.0 sı desteklemediğinde hızının yavaş olacağını söyleyen bir mesaj çıkar ama sonuçta HDD deki verilerini kopyalayıp,yeni verilerini eklersin.Ama USB 1.1 olduğundan dolayı bu işlem hızı USB 2.0 a göre hızlı olmaz.yani veri yolu hızın yavaştır.

Ama WD passport HDD ni çalıştıramıyorsan,bunun tek nedeni güç yetersizliğidir.Notebookun sağladığı güç WD HDD ni çalıştırmaya yetmiyordur.Bunun için USB Y kablosu alman gerekiyor.Çünkü şu anda yaşadığın şey senin güç sorunu.Güç yetersizliğinden dolayı HDDnin plakası dönmüyor ve böylelikle okumuyor.Bu ürünü nereden alabilirim veya resmi nasıl bir şey diyorsan istanbul Mecideyeköy den Baran bilgisayar var.onun linki

http://www.baranbilgisayar.com.tr/asp/show_stock.asp?product=Kablo%20Usb%20Y-%201Usb5P

vereyim.Önerebileceğim tek yer.Çünkü İstanbulu karış karış ettim ben bulamadım.Resimde görüldüğü gibi daha fazla güç için USB çıkışını, bilgisayarın portuna takabilirsin.
    Bu sefer çalışacaktır.Kolay gelsin.

quote:

Orjinalden alıntı: pamirmeric

merhaba, ben de bugun WD passport 160 gb aldim ancak usb port "guc asimi" uyarisi verdi. ve su an calistiramiyorum. ilk sorum su
    1) notebook'um 2.0 'ı desteklemiyor diye mi bu problem cikiyor
    2) cihazi calistirmak icin gereken cift usb kabloyu WD sitesi disinda TR de nereden bulabilirim ? google dan hangi anahtar kelimeler ile aramam gerekir ?

tesekkur ederim

• arkadaşlar bendede 160 wd var kendi kablosu çok kısa uzatma ile kullanmak isteyincede güç yetmiyo. ben kendi çözümümü kendim buldum. normal bir usb uzatma kablosunun başlıklarını kestim kalın bir kablo buldum yaptım çokda güzel oldu. şimdi sorunsuz çalışıyor. Usb lerde 4 tane normal kablo bir tanede şase kablosu var 5 li bir kablo işinizi görür. uzatmanın boyunu uzun tutmaya özen gösterin... kolay gelsin:)
  • Merhaba, hala dünya üzerinde bu kablodan temin edebileceğimiz bir yer yok mu? WD shop'ta aksesuarlara baktım kablo da göremedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.