Şimdi Ara

WD TV + PS3 için DTS ideal ses sistemi tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1-WD TV
    2-PS3
    3-Gerekirse laptopu

bağlayabileceğim, müzik dinlemek için de kullanabileceğim, playersiz (WD TV olduğundan dolayı gerek yok) amfi ve 5+1 DTS ses sistemi önerileriniz var mıdır ?

Bütçem en fazla 1.000.- TL'dir. Bu bütçe içerisinde tüm bu cihazları bağlayıp kaliteli ses ile keyfime bakmak istiyorum.

Teşekkürler ve saygılar...

• ucu cok acık bi konu...ben de zamanında çok kovaladım en sonunda isyan ettim evlenince receiver lı sistem kurarım diye ama DTS nin nimetlerinden de faydalanmak lazım...şu aralar yine aklımda bişiler almak; ilk başta z5500 sonra sony dav-dz680 daha sonra da lcd yle uyumlu olsun die lg sistemlere baktım...olmadı tekrar sony ama bu sefer ht-sf1300 araştırdım durdum...hala aklımda isimleri ilginç. :)...ama ben en çok hdmi in e dikkat etmiştim o da sadece sf1300' de idi (3 hdmi in) ama onda da sony nin yeni ürünlerinde olan night mode fln filan yoktu eski modeldi...böyle uzadı gitti bi şubat ayı. ama bu aralar yine heveslendim sırf temporary olması amacıyla ya Lg ya sony nin dav-dz280 modeline bakabilirim...sony lere takılan bi aparatla bluetooth ya da wireless üzerinden laptop olsun, telefon olsun ses alabilme özelliği var ama öte yandan bazı samsung modellerinde ayrı bir parta gerek kalmadan kablosuz ses aktarımı mevcut...bu işin sonu yok o yüzden alıcan en babasında bi receiver paraya kırıp kendi sisteminin efendisi olucan...he bu arada önerisi olan varsa ben de bekliyorum...

• Logitech Z-5500 derim hem bütçende müsait
  • Evet ben de çok araştırıyorum bu aralar. Custom sistem en iyisi gibi geliyor, ama önce fiyat/performans oranı iyi bir receiver bulmak lazım. Z5500 falan customization'a izin vermeyen sınırlı sistemler. Uyduları da birçok konuda yetersiz. Müzik için iyi değil. Ben de önerileri bekliyorum açıkçası...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Obsidian

Evet ben de çok araştırıyorum bu aralar. Custom sistem en iyisi gibi geliyor, ama önce fiyat/performans oranı iyi bir receiver bulmak lazım. Z5500 falan customization'a izin vermeyen sınırlı sistemler. Uyduları da birçok konuda yetersiz. Müzik için iyi değil. Ben de önerileri bekliyorum açıkçası...

z5500 multimedia speaker grubunun en iyisi,Hifi sistemlerle karşılaştırılamaz çünkü grupları farklı tabii ki hifi sistemlerde istediğin fantaziyi yapabilirsin ama bu işler bütçe meselesi yoksa herkez en iyisi olsun ister bende z5500 var ps3,xbox360,wdlive bağlı istediğimi alıyorum ondan oyun,müzik,film(dd,dts,thx)apartman kullanımı için fazla bile keşke müstakil evde otursam ne iyi olurdu

• Oyun ve film için iyi ama en iyi müzik hifi stereo sistemde dinlenir, z5500'ün tizleri yetersiz, tekno dinliyorsan neyse ama benim gibi rock, blues falan dinliyorsan zayıf kalıyor. Sonuçta ne olursa olsun bir bilgisayar hoparlörü, fazlası değil, ama alanında iyi bir sistem tabii.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Obsidian

Oyun ve film için iyi ama en iyi müzik hifi stereo sistemde dinlenir, z5500'ün tizleri yetersiz, tekno dinliyorsan neyse ama benim gibi rock, blues falan dinliyorsan zayıf kalıyor. Sonuçta ne olursa olsun bir bilgisayar hoparlörü, fazlası değil, ama alanında iyi bir sistem tabii.

sana katılıyorum aynı taraftayız seninle z5500 yaklaşık 1.000 tl civarı,ama sende biliyorsun hifi sistemlerinde herşey parça bazında fiyat oluyor 1000tl lık anfide var 1000 tl lik kolonda var fiyatlar ürünlerin kalitesine göre doğru oranda artıyor,herkezin gönlünde bir hifi yatar ama sistemi bütçene göre toplarsın günümüz şartlarında bir çok insan analog 5+1,2+1 yada 2.0 speaker la idare ediyor.yinede z5500 kötü bir tercih olmaz diye düşünüyorum(bu arada bende Rock-Metal dinlerim)

• :) yani anladığım kadarı ile tüm yollar z5500'e mi çıkıyor ?

sanırım başka bi öneri de gelmeyecek :)
  • Zamanında Microlabs, Creative vb. markaların da optik girişli ses sistemleri vardı ancak anlaşılmaz biçimde üretilmiyorlar artık. Custom sistem kurmak istemiyorsan ya z-5500 alacaksın ya da samsung, sony gibi markaların ev sinema sistemlerinden alacaksın. Ya da yine üretimden kalkmış creative ddts gibi decoder alıp analog sistemlere bağlayabilirsin ama bu decoderleri bulmak da zor artık.

Ama dediğim gibi 5.1 sistemde müzik dinlenmez, stereo'da dinlenir. Oyun film için z-5500 aldıysan, orta kalitede de olsa bi stereo sistem edinmeye çalış müzik için. Mesela Microlabs solo 7 250 TL civarında, iyi diyorlar. Hifi değil ama 5.1'de müzik dinlemekten iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Obsidian -- 30 Mart 2010; 22:03:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fhasteguin

Merhaba,

1-WD TV
    2-PS3
    3-Gerekirse laptopu

bağlayabileceğim, müzik dinlemek için de kullanabileceğim, playersiz (WD TV olduğundan dolayı gerek yok) amfi ve 5+1 DTS ses sistemi önerileriniz var mıdır ?

Bütçem en fazla 1.000.- TL'dir. Bu bütçe içerisinde tüm bu cihazları bağlayıp kaliteli ses ile keyfime bakmak istiyorum.

Teşekkürler ve saygılar...

1-HD Film izlemek için(WD TV)
    2-Oyun oynamak ve Bluray film izlemek için(PS3)
    3-Müzik dinlemek için
    Anladığım kadarı ile senin ihtiyaç sırana göre özellikle öncelik olarak DTS istiyorsun,ev sinema sistemi istemiyorsun çünkü player olmasın diyorsun,müzik dinlemek(bence güzel ses veriyor) istiyorsun ve bütçen en fazla 1000.00 TL o zaman;bu istediklerin için benim tek tavsiyem sana Logitech Z-5500.Arkadaşım aşağıdaki özelliklerini bir incele istersen,kolay gelsin.

Satellites: 3” polished aluminum phase plug drivers
    Subwoofer: 10” high-excursion ported driver with 6th order bass reflex enclosure
    Surround sound effects

Hardware decoding:
    Dolby® Digital, DTS®, and DTS®, 96/24 soundtracks
    Dolby Pro Logic II (Movie and Music modes)
    6 Channel Direct
    Stereo x2
    Stereo

Digital optical for DVD or CD players, PlayStation®3, Xbox®360
    Digital coaxial for DVD or CD players or PC sound cards (requires coaxial cable, sold separately)
    6 channel direct (3 stereo-mini connectors) for 2, 4, or 6 channel PC sound cards OR
    6 channel direct (3 stereo-mini connectors) for 3 stereo analog mini audio sources

Supported digital formats:
    Dolby Digital
    DTS and DTS 96/24
    PCM (uncompressed stereo): 44.1 kHz / 16 bit through 96 kHz / 24 bit
    o Total FTC power: 505 watts RMS
    Sub-woofer: 188 watts RMS (into 8 ohms, @ 100Hz, @ 10% THD)
    Satellites:
    Left/Right: 62 watts RMS x 2 (into 8 ohms, @ 1khz, @ 10% THD)
    Center: 69 watts RMS (into 8 ohms, @ 1kHz, @ 10% THD)
    Rear Left & Right: 62 watts RMS x 2 (into 8 ohms, @ 1kHz, @ 10% THD)
    o Total Peak power: 1010 watts
    o Maximum SPL: >115 dB
    o Frequency response: 33 Hz — 20 kHz
    o Amplifier: Ultra-linear, high-capacity analog
    o Signal to noise ratio: >93.5 dB, typical 100
    o Input impedance: 8,000 ohms
    o Compatibility:
    PC/Mac
    CD
    MP3
    DVD
    Media Players
    PlayStation®3
    Xbox®360

• Tekrar merhaba, bu sefer daha ucuz bir çözüm:

Herhangi bir analog 5.1 ses sistemi (mesela Logitech x-540) ile de dts ses alınabilir. Bunun için gerekenin artık üretilmeyen Creative DDTS-100 gibi DTS decoder'leri olduğunu söylemiştim. Ama ebay'de araştırmaların neticesinde gördüm ki, Çinliler bu işi oldukça başarıyla yapan küçük ve ucuz bir alet üretmişler, ve tüm dünyada ucuza gerçek surround ses almak isteyen herkese satıyorlar. Alet budur :

http://global.ebay.com/HD_Audio_Rush_51_Gear_Sound_Decoder_for_DM500s_xbox360/250534875318/item

150 TL ortalama bir 5.1 set desen (mesela logitech x-530) 80 dolar da bu, oldukça uygun bir sistem olur. Yalnız laptopta 5.1 ses kartı yoksa harici 5.1 ses kartına ihtiyacın olacak.

Yalnız bu sistemle de müzik dinlenmez bence, film ve oyun için ideal ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Obsidian -- 31 Mart 2010; 22:28:38 >

• Aynı aletleri kullanmak için bütçeyi max. 2000e çıkarsak ne önerirdiniz?
  • Bende de WD TV var. DTS sesleri özellikle daha iyi almak için LG ht503 aldım 5.1 ev sinema sistemi. Tabi ben uygun fiyatlı almak istedim. Ama sen player lı istemiyorsun. O zaman hem ps3, hem de WD TV yi rahatça bağlamak istiyorsan en azından 2 tane SPDIF girişi olan bir sistem almalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FOREVERFORYOU -- 6 Nisan 2010; 23:04:15 >
  • Philipse karşı önyargılı olma ve F/P oranı arıyorsan, HTS 3568 VEYA 3377 DİYORUM BAŞKA BİR ŞEY DEMİYORUM.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.