Şimdi Ara

WD TV ve PS3 için Ses Sistemi Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar evdeki TV sistemimi değiştiriyorum. Yavaş yavaş wd tv, Full HD TV ve PS3 alacağım. İhtiyacım olan cihaz kabaca PS3, WDTV ile uyumlu DTS desteği olan 7+1 hoparlör bağlayabileceğim bir şey olmalı. DVD veya Bluray oynatıcılı olmamalı çünkü gerek WD TV gerek PS3 ile bu ihtiyacı karşılıyorum.

Önemli olan bana gerçekten Film izlerken sinema deneğimini verebilmesi ve PS3'de Metal Gear Solid 4 oynarken atmosferi yansıtabilmesi :D

Daha önceden elimde "SONY FM Stereo FM-AM Receiver STR-DE 375" onunla ses ayarında sorun yaşamaya başlamamdan dolayı onu değiştireceğim.

Ayrıca merak ettiğim bu DTS olayında bir şey var. Şimdi DTS ses almak için Digital Optik kablo kullanmak gerekiyor. Peki bu şekilde bağlarsam oyun oynarken veya normal flac, mp3 müzik dinlerden veya AC3'lü film izlerken ses alamamak yada verimsiz almak gibi bir sorun oluşur mu???? Her iki aleti de Digital Optik kablo ile bağlamayı düşünüyorum.

Önerileriniz için şimdiden teşekürler.

• Sorunuzu tam olarak anlayamadım açıkcası. WD ve PS3 ünüzü amfinize optik bağlayabileceğiniz gibi HDMI ile de bağlayabilirsiniz. Neden ses alamamak yada verimsiz ses almak gibi bir çekinceniz var bunu çözemedim?
  • Forumlarda okumuştum Optik ile bağlayınca bazı sesler alınamıyormuş falan diye ne kadar doğrudur bilmiyorum. HDMI yoluyla bağlayınca DTS ses alınabiliyor mu? Optik mi HDMI bağlantı mı tavsiye edersiniz?

Sanırsam HDMI ile bağlayınca önce TV'ye, TV'yi ses sistemine bağlamak lazım. Ben böyle istemiyorum PS3 ve WDTV'yi audio olarak direk ses sistemine video olarakta direk TV'ye bağlamak istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GNS

Forumlarda okumuştum Optik ile bağlayınca bazı sesler alınamıyormuş falan diye ne kadar doğrudur bilmiyorum. HDMI yoluyla bağlayınca DTS ses alınabiliyor mu? Optik mi HDMI bağlantı mı tavsiye edersiniz?

Yanlis bilgi almissiniz, optik baglantida HDMI ile alacaginiz kalitede ses alirsiniz. DTS'i HDMI ile de alabilirsiniz tabi ki.

quote:

Sanırsam HDMI ile bağlayınca önce TV'ye, TV'yi ses sistemine bağlamak lazım. Ben böyle istemiyorum PS3 ve WDTV'yi audio olarak direk ses sistemine video olarakta direk TV'ye bağlamak istiyorum.

HDMI ile baglanti yaparsaniz (ses sisteminde hdmi'dan sesi cozebilme ozelligi oldugunu varsayiyorum.) ses kaynaginin HDMI out'unu ses sisteminize, ses sistemini de TV'ye baglamaniz gerekecektir (boylelikle sistem gelen sesi cozup video'yu tv'ye aktaracaktir). Eger video/audio ayri tasimak istiyorum derseniz optik/coaxial opsiyonlarini (sizin durumunuzda optik baglanti) kullanmaniz gerekecek. Boylece HDMI'dan TV'ye baglar, kaynagin sesini de optik ile ses sitemine aktarmis olursunuz.

• Şöle özetlemek icap ederse..
    HD sesleri optik kablo ile taşıyamazsınız, bunlar hangi seslerdir derseniz: Dolby True HD, DTS HD, DTS HD MA vb.. ses formatlarıdır.
    Bu sesleri sadece HDMI v1.3 kablo ile taşıyabilirsiniz, fakat şölede bir durum var ki.. Eğer amfiniz HD sesleri desteklemiyorsa o zaman HDMI bağlatı seçeneği sadece tercih meselesi olarak kalır, zorundalıktan çıkar.
    Normalde Dolby ve DTS sesleri optik kablo ile taşıyabilirsiniz. Sizin forumda okuduğunuz HD seslerle ilgili olan kısım muhtemelen.

Ayrıca sizin istediğiniz gibi PS3 ve WDTV yi auido olarak ses sistemine ve video olarak TV ye bağlamanın avantajı nedir? neden bunu istiyorsunuz ki.?
    Her halükarda sesi duymak için ses sistemini açmanız icap edeceğinden audio olarakta video olarakta tüm cihazlarınızı HDMI olarak ses sistemine bağlayıp, ordanda tek bir kabloyla Tv ye çıkabilirsiniz.
    Eğer bağlantı seçeneğini optik olarak tercih ederseniz zaten video görüntüsünü aktaramayacağınız için audio yu optik ile taşır video içinde yine HDMI kullanabilirsiniz ama fazladan kablo yığını yapmış olacaksınız.
    Seçeceğiniz amfiye göre zaten hem sesi hem görüntüyü HDMI üzerinden taşıyabiliyorsunuz.

Karar sizin.

quote:

Orijinalden alıntı: GNS

Forumlarda okumuştum Optik ile bağlayınca bazı sesler alınamıyormuş falan diye ne kadar doğrudur bilmiyorum. HDMI yoluyla bağlayınca DTS ses alınabiliyor mu? Optik mi HDMI bağlantı mı tavsiye edersiniz?

• @Oronra
    Ben audio'yu ayrı video'yu ayrı bağlamanın daha iyi olacağını düşündüğümden böyle bir şey söyledim ama sanırsam ki HDMI ile bağlamak daha mantıklı.

Biraz HD ses sistemlerine uzağım. HDMI ile bağlantı yapılabildiğini sizden öğrendim. Bu eğer dediğiniz gibi oluyorsa PS3 ve WD'yi HDMI yoluyla ses sistemine ses sistemini de yine HDMI' yoluyla TV'ye bağlamak gerekecek. Zaten TV'lerin çoğunda Hoparlör olmadığından ses sistemi hep açık duracak.

Bu söylediklerinizden yola çıkarak böyle bağlama yoluna gideceğim ama daha iyi bir yol varsa önerilere her zaman açığım.

Daha en önemlisi olan ses sistemi önerisinde bulunmamışsınız? Neler önerirsiniz fiyat/performans ürünü olarak???
  • Evet karar verdiğin bağlantı şekli doğrudur. Zaten şu an HDMI dan daha iyi hem ses hem görüntüyü bir arada taşıyan başka seçenek yok.
    PS3 ve WDTV yi amfine HDMI ile bağlayıp amfinin HDMI çıkışından da TV ye yine HDMI ile bağlamak en sağlıklısı.

Ses sistemi önerisinden kasıt tam olarak nedir? Elinizde hop. varmı? Yoksa hem hop. hem amfimi bakıyorsunuz? Ayrıca bütçeyide aşağı yukarı öğrenmekte fayda var. Belkide hazır sistemlere bakıyorsunuz emin değilim. Biraz detay verirseniz dilimin döndüğünce öneride bulunurum tabi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • basligi acan arkadasin konusu bolunsun istemem ama

hts 3377 basliginda da sormustum burdan da sorarsam belki benzer sistemi olanlar veya benzer sistem kurmak isteyenlere de yardimi olabilir
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=37893005

onun icin tekrar burdan da sormak istedim:

Bir baglanti problemim var sizce alttaki urunler en temiz sekilde birbirlerine nasil baglanmalilar ?

1- HTS 3377
    2- Sony TV (tek HDMI li, HD Ready tv)
    3- WD TV Live
    4- PS3
  • HTS 3377 nin kaç tan HDMI girişi ve kaç tane HDMI çıkışı var? Bunu söylerseniz fikrimi beyan edebilirim.
  • 1 er tane HDMI cikis ve Optik giris var HTS 3377 de

benim su an kullandigim baglanti sekli su sekilde,

WD LIVE ve HTS 3377 optik ile bagli, WD LIVE ve televizyon HDMI ile, TV ile HTS 3377 de scart ile baglilar...
    aklima ilk gelen HDMI Switch ve/veya Optik switch ile, HDMI ve/veya optik cikis sayisini artirmak oldu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tassadarbk -- 18 Şubat 2010; 15:03:03 >
  • @Oronra

Elimde Hoparlör var ama alalı 9-10 Yıl oldu Hoparlörlerde bir değişiklik oldu mu bu 10 yılda

Elimde 7+1 hoparlör seti var sadece amfi arıyorum. Piyasayı tam bilmiyorum ama 300 TL'yi aşmak istemiyorum. Fakat dediğim gibi piyasayı bilmiyorum senin önerilerin doğrultusunda Limiti belki arttırabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oronra

Evet karar verdiğin bağlantı şekli doğrudur. Zaten şu an HDMI dan daha iyi hem ses hem görüntüyü bir arada taşıyan başka seçenek yok.
    PS3 ve WDTV yi amfine HDMI ile bağlayıp amfinin HDMI çıkışından da TV ye yine HDMI ile bağlamak en sağlıklısı.

Ben de yana yana optik çıkışlı ev sinema sistemi arıyordum, şu durumda hdmi giriş ve çıkış olan bir sistem bulduğum zaman, almak mantıklı olacak gibi görünüyor? Peki takıldığım bir nokta var, başlıkta bir arkadaş belirtmiş "ses sisteminizin hdmi'dan sesi çözebildiğini varsayıyorum" diye, bunu nasıl anlarız? Ya da hepsi sesi çözer mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Malko
    Ben de yana yana optik çıkışlı ev sinema sistemi arıyordum, şu durumda hdmi giriş ve çıkış olan bir sistem bulduğum zaman, almak mantıklı olacak gibi görünüyor? Peki takıldığım bir nokta var, başlıkta bir arkadaş belirtmiş "ses sisteminizin hdmi'dan sesi çözebildiğini varsayıyorum" diye, bunu nasıl anlarız? Ya da hepsi sesi çözer mi?

O kisi benim sanirim
    Her amfide bu ozellik mevcut degildir, ozellikle 3-4 sene onceki (hdmilarin amfilere girdigi donem) amfilerde hdmi girisinden sesi alma video'yu gecirme islemi pek yaygin degildi, son siralarda cikan bircok sistemde mevcut. Bunu urunu alirken ozelliklerinden teyit etmeniz gerekecek. Aklinizda belli modeller varsa ozelliklerine bakarak anlayabiliriz (Hdmi audio decoding diyorsa mesela vardir bu ozellik)

• tassadarbk
    3377 de HDMI çıkış olduğuna göre birde giriş vardır sanırım (sadece çıkış var diye yazmışsın ama ardından WD HDMI ile bağlı demişsin.) Bu durumda HDMI çoklayıcı işini görecektir.
    PS3 ve WDTV ni HDMI ile HDMI çoklayıcıya bağlayacaksın. HDMI çoklayıcıyıda 3377 ye bağlayacaksın. 3377 yide yine HDMI üzerinden Tv ye bağlayacaksın.
    Bu durumda ps3 kullanmak istediğinde HDMI çoklayıcı üzerinden onu seçeceksin, WDTV ni kullanmak istediğindede çoklayıcı üstünden WDTV nin bağlı olduğu switchi seçeceksin.

GNS
    Yıllar içinde çok şey değişiyor, 10 yılda çok şey değişmiştir muhtemelen
    Amfi konusunda düşündüğün bütçe ile belki 4-5 yıl geriye gidip bişiler bakılabilir ama ben kefil olmam Zaten o fiyatlarada 7 kanal amfi bulabileceğini sanmıyorum.

Malko
    HDMI giriş çıkış bir alternetifdir. Eğer amfiye bağlayacağınız cihazda HDMI çıkış yoksa zaten bir işe yaramaz.
    HDMI ses çözme diye bir kavram yoktur. Çözülen sesi, yada sesi çözmeden (bitstream) HDMI üzerinden taşıyabilme vardır. Amfiniz çoook eski değilse yada eskiciden almadıysanız HDMI üzerinden seste görüntüde taşıyabilir. Marka model verirseniz bu yetisinin olup olmadığına bakarız. Zaten bu olay HDMI versiyonuylada ilintili değildir, amfideki HDMI portuyla alakalıdır.

Normalde HDMI v1.0 ile bile:
    DVD Audio dışında 8 kanala kadar DD ve DTS ses, 1080p 60hz görüntü taşıyabilirsiniz.

HDMI v1.1 de buna DVd Audio desteği geldi.

HDMI v1.2 de buna ek olarak yine SACD ve CEC komut desteği geldi

HDMI v1.3 de ise bant genişliği geliştirildi. Bu sayede HD sesler HDMI üzerinden taşınabilir oldu. Aynı zamanda görüntü desteği 1080p 60hz den 1440p 120hz e çıktı. Renk palet desteği geliştirildi vs.. vs..

HD seslerle işiniz yoksa HDMI versiyon 1.1 ve 1.2 tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyor. Eğer HD ses olayına girerseniz HDMI v1.3 şart oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 18 Şubat 2010; 21:11:36 >

• Peki o zaman HDMI v1.3 destekli önerebileceğin amfiler nelerdir?
  • Sarı çizmeli mehmet ağa olmaması adına birde bütçe belirtirsen o bütçe dahilinde öneri yapalım.

Ek: Unutmadan hop. lerinide soylersen hop. lerini sürebileceğin bir amfi önermeye çalışırız.
    Ayrıca HD seslerle işim yok demiştin ama şimdi HDMI 1.3 amfi diyorsun. Muhtemelen hop.lerinide beslemek için 90-100W lık bir amfi tavsiye edeceğiz, ayrıca HDMI 1.3 de işin içine girince güncel amfi sınıfına çıkmış olacaksın bütçeni ona göre ayarla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 18 Şubat 2010; 21:19:17 >
  • Dediğim gibi piyasadaki fiyatlar konusunda pek bilgim yok. Ama orta sınıf yani fiyat/performans ürünü arıyorum.
  • Hop. lerin kaç W kaç ohm onları sölede hele bi...
    Hem piyasayı bilmene gerek yok, mal satmıyorsun ya sonuçta.

Bütçe ne kadar ayırabilirsin onu soyle mümkünse. Değise yapılan öneriler hem afaki hemde havada kalacak. Önce hop. W ve ohm değerlerini sole f/p ürünü bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oronra
    Malko
    HDMI giriş çıkış bir alternetifdir. Eğer amfiye bağlayacağınız cihazda HDMI çıkış yoksa zaten bir işe yaramaz.
    HDMI ses çözme diye bir kavram yoktur. Çözülen sesi, yada sesi çözmeden (bitstream) HDMI üzerinden taşıyabilme vardır. Amfiniz çoook eski değilse yada eskiciden almadıysanız HDMI üzerinden seste görüntüde taşıyabilir. Marka model verirseniz bu yetisinin olup olmadığına bakarız. Zaten bu olay HDMI versiyonuylada ilintili değildir, amfideki HDMI portuyla alakalıdır.

HDMI ses cozmeden kastimin yeterince acik oldugunu dusunuyordum ama yanlis anlama olmus sanirim. HDMI uzerinden tasinmis bitstream veya PCM/multichannel sinyalin amfi tarafindan extract edilebilmesi. Bu her HDMI giris/cikisi olan amfide mevcut degildir, cok eski olmasina da gerek yok. Aklima gelen ilk ornek Harman Kardon 155.

• Peki, ben sordukça iş iyice uzayacak. Kısa kesiyorum :)

PS3 ve PC'ye bağlamak için bir ev sinema sistemi almak istiyorum, bu aletlerin bulunduğu oda küçük olduğu için bu işe büyük paralar yatırmak istemiyorum. Daha önceki mesajımdan sonra ayırdığım bütçeye uygun ev sinema sistemlerinde hem in hem de out olarak HDMI olmadığını gördüm, dolayısıyla optik giriş olan ürünlere tekrar geri döndüm. Maksimum bu sistem için 400 lira harcamak istiyorum, ilgimi çeken ilk ürün LG'nin 503sh ürünü bunla aynı fiyata sahip bir de PHILIPS 3270 ürünü var. Divx vs oynatması benim için önemli değil, ben sadece sesi kaliteli almak istiyorum, yüksek olması da önemli değil. LG'yi denedim açık alanda ve sesini beğendim, Philips'i de denedim fakat hiç beğenmedim. Ancak net'te, kullananların yorumlarını okuyorum herkes Philips'i çok beğenmiş, acaba denediğim yerde kablolamada mı bir sıkıntı vardı diye düşünmüyor değilim. Sonuç olarak sizin fikirlerinizi almak isterim bu iki ürün de PS3 oyunlarında kullanılan DTS ve Dolby Prologic 2'yi destekliyor. Dikkat etmem gereken başka bir konu var mı ve bu fiyat segmentinde tavsiye edeceğiniz başka bir ürün olabilir mi?

Şimdiden teşekkürler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.