Şimdi Ara

WD TV ve PS3 için Ses Sistemi Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Başkasına yazdığım bir yazıyı sizde alıntı yapıp bana cevaplamışsınız. Ben arkadaş yanlış anlamasın diye açıklama yapmıştım ama madem üzerinize alındınız sizede bir şeyler yazayım
    Bahsettiğiniz avr zaten harman kardonun giriş seviyesi 5 kanallı en küçük amfilerinden biri ve HDMI olarak sadece switching yapabiliyor. HDMI üzerinden sadece görüntü taşımasına şaşırmamak lazım.
    Ayrıca "Bu her HDMI giris/cikisi olan amfide mevcut degildir" diye bana yazmadığınızı düşünüyorum ki.. ben zaten gerekli açıklamayı yaparken her avrde bunun olduğunu idda etmedim. Fakat elle tutulur tüm avr lerd ebu özellik mevcut. Şimdi gidipte başka bir markanın 5 kanal en küçük avr sini bana örnek göstermeyin olurmu

İkimizde ne demek istediğimi biliyoruz zaten.

quote:

Orijinalden alıntı: cankavera

quote:

Orijinalden alıntı: Oronra
    Malko
    HDMI giriş çıkış bir alternetifdir. Eğer amfiye bağlayacağınız cihazda HDMI çıkış yoksa zaten bir işe yaramaz.
    HDMI ses çözme diye bir kavram yoktur. Çözülen sesi, yada sesi çözmeden (bitstream) HDMI üzerinden taşıyabilme vardır. Amfiniz çoook eski değilse yada eskiciden almadıysanız HDMI üzerinden seste görüntüde taşıyabilir. Marka model verirseniz bu yetisinin olup olmadığına bakarız. Zaten bu olay HDMI versiyonuylada ilintili değildir, amfideki HDMI portuyla alakalıdır.

HDMI ses cozmeden kastimin yeterince acik oldugunu dusunuyordum ama yanlis anlama olmus sanirim. HDMI uzerinden tasinmis bitstream veya PCM/multichannel sinyalin amfi tarafindan extract edilebilmesi. Bu her HDMI giris/cikisi olan amfide mevcut degildir, cok eski olmasina da gerek yok. Aklima gelen ilk ornek Harman Kardon 155.

• quote:

tassadarbk
    3377 de HDMI çıkış olduğuna göre birde giriş vardır sanırım (sadece çıkış var diye yazmışsın ama ardından WD HDMI ile bağlı demişsin.) Bu durumda HDMI çoklayıcı işini görecektir.
    PS3 ve WDTV ni HDMI ile HDMI çoklayıcıya bağlayacaksın. HDMI çoklayıcıyıda 3377 ye bağlayacaksın. 3377 yide yine HDMI üzerinden Tv ye bağlayacaksın.
    Bu durumda ps3 kullanmak istediğinde HDMI çoklayıcı üzerinden onu seçeceksin, WDTV ni kullanmak istediğindede çoklayıcı üstünden WDTV nin bağlı olduğu switchi seçeceksin.

tamamdir tesekkur ederim, benim biraz kafam karismis sanirim :)

benim karisik kafama gore kafamdan uydurdugum cozum yolu ise soyleydi HDMI coklayici yi TV ye baglayip coklayiciyi da PS3 ve WD LIVE a baglamak, ayrica Optik coklayici ile de yine PS3 ve WD Live i HTS 3377 ye baglamak gibi biseyler dusunmustum bende :)

bi de bunlarin arasinda Dreambox da var senaryoda onu hic simdilik karistirmiyorum :D

En kisa zamanda coklayici da ekleyip sonucu yine burdan paylasirim

tekrar tesekkurler

• quote:

Başkasına yazdığım bir yazıyı sizde alıntı yapıp bana cevaplamışsınız. Ben arkadaş yanlış anlamasın diye açıklama yapmıştım ama madem üzerinize alındınız sizede bir şeyler yazayım
    Bahsettiğiniz avr zaten harman kardonun giriş seviyesi 5 kanallı en küçük amfilerinden biri ve HDMI olarak sadece switching yapabiliyor. HDMI üzerinden sadece görüntü taşımasına şaşırmamak lazım.
    Ayrıca "Bu her HDMI giris/cikisi olan amfide mevcut degildir" diye bana yazmadığınızı düşünüyorum ki.. ben zaten gerekli açıklamayı yaparken her avrde bunun olduğunu idda etmedim. Fakat elle tutulur tüm avr lerd ebu özellik mevcut. Şimdi gidipte başka bir markanın 5 kanal en küçük avr sini bana örnek göstermeyin olurmu

Evet cunku benim yazdigim konuya dolayli yoldan cevap vermissiniz ben de aciklama yapma ihtiyaci hissettim alinacak bir durum yok ortada. Giris model vermemin sebebi de en cok satilan modellerin onlar olmasi ve bircok insan icin de elle tutulur avrler olmasi. Olay ne demek istedigimiz degil ne anlasildigi

• quote:

quote:

Başkasına yazdığım bir yazıyı sizde alıntı yapıp bana cevaplamışsınız. Ben arkadaş yanlış anlamasın diye açıklama yapmıştım ama madem üzerinize alındınız sizede bir şeyler yazayım

Evet cunku benim yazdigim konuya dolayli yoldan cevap vermissiniz ben de aciklama yapma ihtiyaci hissettim alinacak bir durum yok ortada. Giris model vermemin sebebi de en cok satilan modellerin onlar olmasi ve bircok insan icin de elle tutulur avrler olmasi. Olay ne demek istedigimiz degil ne anlasildigi

Neyse biz konuya dönelim arkadaşlar Hazır konusunda bu kadar bilgili insanlar bulmuşum, sömürmem gerekiyor. Bir önceki mesajına istinaden bana verecek tavsiyeleriniz var mıdır?

• quote:

Olay ne demek istedigimiz degil ne anlasildigi

Zaten bu noktaya gelirsek neden dolaylı yoldan açıklama yaptığımı anlamışsındır

Malko
    Ses sistemini ps3 için kullanacaksan zaten yegane tavsiyem kulaklık olur. Özellikle FPS, TPS tarzı oyunlar için kulaklık olmazsa olmazlardan.
    Hop.lerini film, müzik vs. için kullanmanı öneririm. Eğer bütçe olarakta amfi almak seni şu aşamada zorlayacaksa zaten hazır sistemlerden başka alternatifin yok. Fakat benim bu konuda pek bir bilgim ve tecrübem yok.
    Şunuda söylemeden edemiycem ama.. Bu sistemlerden harikalar beklemek te çok doğru olmaz bilgine..
    Ses ve işlevsellik olarka seni ne kadar tatmin eder bunu ancak gidip görüp kurcalayıp dinleyerek görürsün.

• quote:

quote:

Olay ne demek istedigimiz degil ne anlasildigi

Zaten bu noktaya gelirsek neden dolaylı yoldan açıklama yaptığımı anlamışsındır

Malko
    Ses sistemini ps3 için kullanacaksan zaten yegane tavsiyem kulaklık olur. Özellikle FPS, TPS tarzı oyunlar için kulaklık olmazsa olmazlardan.
    Hop.lerini film, müzik vs. için kullanmanı öneririm. Eğer bütçe olarakta amfi almak seni şu aşamada zorlayacaksa zaten hazır sistemlerden başka alternatifin yok. Fakat benim bu konuda pek bir bilgim ve tecrübem yok.
    Şunuda söylemeden edemiycem ama.. Bu sistemlerden harikalar beklemek te çok doğru olmaz bilgine..
    Ses ve işlevsellik olarka seni ne kadar tatmin eder bunu ancak gidip görüp kurcalayıp dinleyerek görürsün.

Daha önce Speedlink'in 5.1 bir kulaklığını kullanmıştım ve şimdi de Sennheiser'ın ev kullanımı için tasarlanmış bir kulaklığını kullanıyorum. Kulaklık tabii ki güzel bir alternatif ancak ben bası hissedebileceğim çevresel bir ses sistemi düşünüyorum. Söylediğim gibi gidip dinledim ve LG'nin ürünü bana fiyatına göre tatminkar geldi, belki bu fiyatlarda tavsiye edilecek başka ürünler vardır diye sordum. Tabii ki dediğin gibi dinleyip almak en iyisi. Cevap için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: GNS

Arkadaşlar evdeki TV sistemimi değiştiriyorum. Yavaş yavaş wd tv, Full HD TV ve PS3 alacağım. İhtiyacım olan cihaz kabaca PS3, WDTV ile uyumlu DTS desteği olan 7+1 hoparlör bağlayabileceğim bir şey olmalı. DVD veya Bluray oynatıcılı olmamalı çünkü gerek WD TV gerek PS3 ile bu ihtiyacı karşılıyorum.

Önemli olan bana gerçekten Film izlerken sinema deneğimini verebilmesi ve PS3'de Metal Gear Solid 4 oynarken atmosferi yansıtabilmesi :D

Daha önceden elimde "SONY FM Stereo FM-AM Receiver STR-DE 375" onunla ses ayarında sorun yaşamaya başlamamdan dolayı onu değiştireceğim.

Ayrıca merak ettiğim bu DTS olayında bir şey var. Şimdi DTS ses almak için Digital Optik kablo kullanmak gerekiyor. Peki bu şekilde bağlarsam oyun oynarken veya normal flac, mp3 müzik dinlerden veya AC3'lü film izlerken ses alamamak yada verimsiz almak gibi bir sorun oluşur mu???? Her iki aleti de Digital Optik kablo ile bağlamayı düşünüyorum.

Önerileriniz için şimdiden teşekürler.

Merhaba,
    kullanacağınız cihazlar Full HD TV ve PS3 olunca WD TV player için ihtiyaç olabilecek özelliklerin tümünü (DTS desteği gibi) alacağınız avr zaten karşılayacaktır.
    Flac kayıtları dinlemek istediğinize göre stereoda sizin için önemli bir konu. 7+1 hoparlör bağlamak istediğiniz için yeni nesil ses formatlarını destekleyen bluray filmleri PS3 cihazinızda çalıştırarak Full HD TV de izlemek ve avr den dinlemek istediğinizi anlıyorum.
    Bu durumda giriş seviyesi üstünde bir avr sizin ihtiyacınızı karşılayabilecektir.Araştırmalarınızı bu yönde yapmanız faydalı olacaktır.Kolay gelsin.

• quote:

Hop. lerin kaç W kaç ohm onları sölede hele bi...
    Hem piyasayı bilmene gerek yok, mal satmıyorsun ya sonuçta.

Bütçe ne kadar ayırabilirsin onu soyle mümkünse. Değise yapılan öneriler hem afaki hemde havada kalacak. Önce hop. W ve ohm değerlerini sole f/p ürünü bakalım.

http://www.amazon.de/Jensen-Accura-5-1-Lautsprechersystem-schwarz/dp/B0000C4GRW

Bunlardan 5 tane var 4-8 Ohm 90 Watt'a kadar diyor. Birde 2 tane büyük hoparlör var onlarda 4-8 Ohm ve watt olarak 180, 300, 350 yazıyor. Bu AVR'lerin giriş ürünleri bile çok pahalı bunları 2. el olarak filan ucuza bulabilir miyiz?

• Jensen Accura 5.1 A larla ilgili internette teknik bilgiler neredeyse bulamadım. Fakat bu ebatta ki hop. ler için 90W bana biraz fazla gibi geldi. Muhtemelen o rakam pik degerleridir. Elinizdeki 2 adet büyük dediğiniz hop. ünde hangisi olduğunu bilmiyorum ama W değeri olarak genelde bir aralık verilir. Ör: 50-180, yada ne bilim 30-200 vb.. gibi.

2.el ürünleri sahibinden.com, noname hifi gibi sitelerden bulabilirsiniz. Fiyat konusuna bişi diyemem, uygun olanıda var olmayanıda o sizin bütçenize kalıyor artık.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.