Şimdi Ara

wd1001fals sürekli tikleyerek çalışması[Ses eklendi][ÇÖzülmedi-değişim yapıldı]] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: laaz

vatana iade ettim bakalım yenısınden ses cıkıcakmı aynı urunu deılde baska bır urun almamı onerırmısınız acaba örnek samsung

Hocam bende aynı diski kullanıyorum şu an.http://forum.donanimhaber.com/m_37748377/tm.htm başlıkta da problemimi belirttim. Bunları yaşadınız mı hiç? Bir göz atabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mordeaur -- 13 Şubat 2010; 0:27:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kontendoo

quote:

Orijinalden alıntı: revenger11

quote:

birden fazla plaka teknolojisiyle üretilmiş harddisklerde yaşanan kronik bir sorun,

ne gibi bir sorun bu? ve bu soruna yol açan tam olarak nedir?

bu soruna yol açan harddisk mimarisi. normalde diyelim ki tek plakalı 500 gb bir harddisk alıyoruz. bu harddiskin hata oranı %5 ise, bu harddiskten 2 tane aldığımızda, herhangibirinin bozulma olasılığı otomatikman %10'a çıkıyor. yani çift plakanın bozulma olasılığı daha fazla oluyor. çok aşırı bir teknik bilgiye sahip değilim çalışma prensibi konusunda fakat yabancı forumlarda bu konu hakkında birkaç yazı okumuştum. kısaca, bu birden fazla plaka teknolojisini en fazla kullanan firma seagate'di fakat mühendislik hatası yüzünden 320 ve 500 gb'lik bazı modellerde, hata oranının %60-70 civarında olduğu iddia ediliyor. elbette yeni çıkan birden fazla plakalı harddisklerde böyle skandal bir oran yok fakat yine ihtiyatlı davranmaktan fayda var. sonuçta içine belki de aylarca uğraşıp oluşturduğumuz verileri koyuyoruz. en güvenlisi olmalı. performans benim için 3. plandadır. önce güvenlik, sonra fiyat, sonra hız.

Seagate'in üretmiş olduğu disklerin 1 den fazla plakaya sahip olmasından dolayı değil. Firewire sürümünden dolayı sık arıza yapıyor.

• bende titreşim değilde daha çok tikleme diye tabir edeceğimiz kafa vurma olayı var tıtreme yok iade ettınmı pekı cevap ne ?
  • quote:

bende titreşim değilde daha çok tikleme diye tabir edeceğimiz kafa vurma olayı var tıtreme yok iade ettınmı pekı cevap ne ?

Bir üyemizde bu konu hakkında bana PM attı. Aynı sorun hakkında şikayetçiymiş. Verilerimi yedekledikten sonra servise yollayacağım. Aldığım firma ortalama 10 gün içerisinde sorun çözülür dedi... bekleyeceğiz artık.
  • vatanda bugun degıstırdım sımdı temız bı wındows7 yuklıcem aksam yazarım sonucları
  • quote:

erai,

senin harddiskde de sorun olma olasılığı yüksek. yaptığım biraz felaket tellallığı gibi oluyor fakat ne yazık ki son yıllarda çıkan harddisklerde hata oranı çok çok yüksek. ben 5 harddisk almışımdır ve garantiye gitti hepsi, hem de çok titiz kullanmama rağmen. çevremdeki arşivcilerde de sorunsuz harddisk yok gibi uzun süreler zarfında.
    normalde her harddiskten ses gelir, özellikle belli bir süreyi doldurduktan sonra tıpkı araba motorunun açılması gibi sesler de çoğalır fakat bu sesler standarttır. mesela bir dosya transferi yapıyorsun ve ses geliyor. bu ses sürekli aynı olmalı. mesela cızırcızırcızır sesi geliyor, bu ses standart bir harddisk sesi fakat o cızırtıların arasında tik tak diye arada bir de olsa ses geliyorsa, bu o harddiskin sağlıklı olmadığının göstergesi. yani harddiskten gelen ses sürekli aynı olmalı. bir de mesela harddisk bilgisayarı çalıştırdığında sessizdir fakat win7'e girince, yani masaüstü gelince ses yapmaya başlıyorsa pek hayra alamet değil.

Harddisklerin ikisinde de sorun yok. Şuan ikisini de kullanıyorum ve sistem 500gb lık caviar blackte kurulu ve bu şekilde hiçbir sorun yok. Zaten 1tblık caviar blacki de depo olarak kullanıyorum sürekli birşeyler kopyalıyorum ona, ve hiçbir tıkırtı,ses ya da titreşim yok. Ama windows kurunca farklı oluyor, ona anlam veremiyorum.Teşekkür ederim tavsiyen için bu arada

• sitemi değiştirdiğim caviarblacke kurdum oncekı tıktık sesı yok fakat acayıp ıslem sırasında ses cıkıyor kasa tıtrıyor mubarek
  • quote:

sitemi değiştirdiğim caviarblacke kurdum oncekı tıktık sesı yok fakat acayıp ıslem sırasında ses cıkıyor kasa tıtrıyor mubarek

Hocam işte benimkiyle birebir aynı problem. Anladım ki kaçarımız yok. 1TB olduğundan ve fazla sayıda plakalardan kaynaklı bunu çekmek zorundayız. Standart ses önleyici önlemler de yeterli gelmiyor. En geçerli çözüm 1TB HDDniz için 5.25 slotlardan birini feda etmek. Yine de hayırlı olsun, güle güle kullanın.
  • sistemi ona kurmassak bır sorun yok
  • quote:

sistemi ona kurmassak bır sorun yok

Benim işletimim sistemim farklı harddiskte. Yoksa oturup bu kadar yakınmamın bir anlamı olmazdı. Depo olan bir HDDnin bu halde olması hiç iç açıcı değil. Gidiyor zaten servise.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mordeaur -- 14 Şubat 2010; 20:47:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mordeaur

quote:

sistemi ona kurmassak bır sorun yok

Benim işletimim sistemim farklı harddiskte. Yoksa oturup bu kadar yakınmamın bir anlamı olmazdı. Depo olan bir HDDnin bu halde olması hiç iç açıcı değil. Gidiyor zaten servise.

sonucları beklıyourz
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.