Şimdi Ara

WDS nasıl kurulur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şu wds olayını bir türlü beceremedim, istediğim şey çok imkansız gelmiyor ama nasıl yapacağımı bulamadım. Şöyle ki;

Yazlık evimiz site içerisinde ve hemen arka binada amcam oturuyor. Onda 8mbit adsl bağlı ve usr9106 modemi var. Hatta kurulumunu ben yapmıştım, kullanmama izin veriyor ancak kablosuz yeterince güçlü değil bizim evin içerisinden çekmiyor. Sadece mutfakta camın önünde full kalite 54Mbit okuyabiliyorum. Camın önünden birazcık kenara kayınca bağlantı kopuyor. Aynı modemden (usr9106) bende de var istanbulda geçen ay a kadar ttnet için kullanıyodum ama iptal edip uydunete geçince modem boşta kaldı. o modemi mutfakta camın önüne koyarak amcamın modemine bağlamayı planlıyorum. Böylece sanki modem bizim mutfaktaymış gibi evin her yerinden çekmesini sağlamak istiyorum. WDS denilen sistem bu iş içinmiş şu an evde deneme için 9106 yı netmaster CAA-4 e bağlamaya çalışıyorum birbirlerinin wireless ve (her ihtimale karşı) LAN maclerini birbirlerine girdim ve ikisinde de bridge mod açık. Sorum şu ki bu iki modemin birbirine bağlı olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Farklı chipsetteki modemlerin birbirine bağlanmasının mucize olduğunu biliyorum ama önemli olan burda değil, yazlığa gidince ve benzer ayarları orda yapınca bağlanıp bağlanmadığını anlamak. Bu işin en ideali repater kullanmak mış ama 9106da bu özellik mevcut değil. Bridge mod ile bu istediğimi yapabilir miyim? Eğer yapamıyorsam bridge mod ne işe yarıyor?

Ayrıca modemde wds var eminim çünkü ayar bölümünde bu sayfanın wds ayarı için olduğunu yazıyor.

Biraz uzun oldu ama durumu olabildiğince açık anlatmaya çalıştım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Teşekkürler...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.