Şimdi Ara

WDS ve DHCP sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimizde internete bağlı ve dhcp sini kullandığımız bir ana ünite var.

Bir başka TP-LINK ürününün WDS özelliğini kullanarak, Wireless olarak şifreli yayın yapan bu üniteye sorunsuzca bağlanıyoruz ve bu cihaz sayesinde hem kablolu hem de kablosuz olarak sorunsuz şekilde internete çıkış yapabiliyoruz. Buraya kadar herhangi bir problem yok.

Soruna gelelim:

Mobil bir cihaz ile, örneğin cep telefonu ile, ana üniteye veya wds ile bağlantıyı alan cihaza bağlıyken bu cihazlar arasında geçiş yaparsanız (bir cihaza bağlıyken yürüyerek diğer cihazın yanına giderseniz) bağlantınız kopmuyor, amaca uygun olarak çekim devam ediyor (SSID konu gereği aynı fakat farklı da olsa sorun aynı) , fakat internet erişimi kayboluyor.

Farkettiğim sorun şu ki; ilk etapta DHCP kullanılan cep telefonu mac id sine bir ip atıyor. Diğer cihaza geçtiğimiz zaman aynı cihaz için aynı IP geçerli oluyor fakat artık cihazın konumu değişmiş oluyor. Yani ağ haritasında cihazın yeri değiştiği için DHCP ile bir anlaşmazlık olduğunu düşünüyorum.

Sorunu yaşayan veya önerisi olan arkadaşlardan çözüm bekliyorum.

Konunun özü Bridge gibi mobil cihaz ile gezemiyorsunuz. WDS kullanan arkadaşlar kendiler de denerlerse bir nebze yardımları dokunabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaya_han

Elimizde internete bağlı ve dhcp sini kullandığımız bir ana ünite var.

Bir başka TP-LINK ürününün WDS özelliğini kullanarak, Wireless olarak şifreli yayın yapan bu üniteye sorunsuzca bağlanıyoruz ve bu cihaz sayesinde hem kablolu hem de kablosuz olarak sorunsuz şekilde internete çıkış yapabiliyoruz. Buraya kadar herhangi bir problem yok.

Soruna gelelim:

Mobil bir cihaz ile, örneğin cep telefonu ile, ana üniteye veya wds ile bağlantıyı alan cihaza bağlıyken bu cihazlar arasında geçiş yaparsanız (bir cihaza bağlıyken yürüyerek diğer cihazın yanına giderseniz) bağlantınız kopmuyor, amaca uygun olarak çekim devam ediyor (SSID konu gereği aynı fakat farklı da olsa sorun aynı) , fakat internet erişimi kayboluyor.

Farkettiğim sorun şu ki; ilk etapta DHCP kullanılan cep telefonu mac id sine bir ip atıyor. Diğer cihaza geçtiğimiz zaman aynı cihaz için aynı IP geçerli oluyor fakat artık cihazın konumu değişmiş oluyor. Yani ağ haritasında cihazın yeri değiştiği için DHCP ile bir anlaşmazlık olduğunu düşünüyorum.

Sorunu yaşayan veya önerisi olan arkadaşlardan çözüm bekliyorum.

Konunun özü Bridge gibi mobil cihaz ile gezemiyorsunuz. WDS kullanan arkadaşlar kendiler de denerlerse bir nebze yardımları dokunabilir.

wds cihazin modeli ve cihaza yapili ayarlar nasıl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yücel52 -- 18 Aralık 2013; 7:37:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Soruma şu şekilde farklı bir yön vereyim.

Sorunun kesinlikle DHCP kaynaklı olduğunu tespit ettim.

Eğer her cihaz sadece bağlı olduğu dağıtıcıdan ip alırsa herhangi bir sorun olmuyor.

Fakat daha önce ip si kiralanmış olduğu için bağlı olduğu aygıt yerine diğer aygıttan IP alırsa sorun ortaya çıkıyor.

Bunun için bana gereken Wireless portunu WAN olarak kullanıp aynı zamanda LAN olarak yeni bir Wireless ağı yaratacak cihaz gibi görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaya_han

Soruma şu şekilde farklı bir yön vereyim.

Sorunun kesinlikle DHCP kaynaklı olduğunu tespit ettim.

Eğer her cihaz sadece bağlı olduğu dağıtıcıdan ip alırsa herhangi bir sorun olmuyor.

Fakat daha önce ip si kiralanmış olduğu için bağlı olduğu aygıt yerine diğer aygıttan IP alırsa sorun ortaya çıkıyor.

Bunun için bana gereken Wireless portunu WAN olarak kullanıp aynı zamanda LAN olarak yeni bir Wireless ağı yaratacak cihaz gibi görünüyor.

Merhaba,
    Birden fazla Access Point vb. cihazın varsa eğer yapman gerekenler;

1)Tüm Cihazlarına Manuel İp vericeksin ana cihazından
    2)Tüm Cihazlarının Dhcplerini devre dışı bırakıcaksın.
    3)Sistemin aktif şekilde kullanılmaya hazır.
  • Hocam WDS 'de kullandıgınız cihazların cıkısına Acces Point kurdunuzmu eger kurduysanız DHCP ayarlarını yaptınızmı? Bir deneyin isterseniz hocam.

dhcp start ip 192.168.1.100 /Başlangıç ip adresi
    end ip 192.168.1.150 /Bitiş İp Adresi

default gateway 192.168.1.1 /Modem ip adresi
    pri dns 4.2.2.3
    sec dns 192.168.1.1 /Modem ip adresi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilyasileri

Hocam WDS 'de kullandıgınız cihazların cıkısına Acces Point kurdunuzmu eger kurduysanız DHCP ayarlarını yaptınızmı? Bir deneyin isterseniz hocam.

pri dns 4.2.2.3

dostum subnetmask olmadan kaçtane ip adresi olduguna nasıl karar verebildin default
    subnetmask 255.255.255.0 dir

dns yazmaya diğer cihazlarda gerek yok local çünkü hepsi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hardware.Software.Gokhan

quote:

Hocam WDS 'de kullandıgınız cihazların cıkısına Acces Point kurdunuzmu eger kurduysanız DHCP ayarlarını yaptınızmı? Bir deneyin isterseniz hocam.

pri dns 4.2.2.3

dostum subnetmask olmadan kaçtane ip adresi olduguna nasıl karar verebildin default

Hocam aynı sorun bendede vardı ben böğle yaptım ondan yazdım cihazlaırn dhcp ayarlarını yaparken dns yazmaya gerekyokmu tam anlayamadım hocam kusura bakmayın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hardware.Software.Gokhan

quote:

pri dns 4.2.2.3

Hocam aynı sorun bendede vardı ben böğle yaptım ondan yazdım cihazlaırn dhcp ayarlarını yaparken dns yazmaya gerekyokmu tam anlayamadım hocam kusura bakmayın.

estf. cihazlar için evet dhcp aralığını devre dışı bırakıp senin ana modem olarak kullandığın cihazdan ip adresi atarsan şayet şu şekilde örnek verebilirim zaten ana cihazında sadece dns olması yeterli
    türk telekom dns
    195.175.39.39
    195.175.39.40
    open dns
    208.67.220.220
    208.67.222.222
    google dns
    8.8.8.8
    8.8.4.4

mesela modem ip adresi 192.168.1.1

1.acces point ip adresi

IP ADRESI: 192.168.1.254
    NETMASK: 255.255.255.0
    AĞ GEÇİDİ:192.168.1.1
    DNSLER BOŞ
    DHCP DEVRE DIŞI

2.acces point ip adresi
    IP ADRESI: 192.168.1.253
    NETMASK: 255.255.255.0
    AĞ GEÇİDİ:192.168.1.1
    DNSLER BOŞ
    DHCP DEVRE DIŞI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardware.Software.Gokhan -- 22 Aralık 2013; 3:11:38 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.