web sayfama asp uzantılı dosyalar yerleştrdim.. bilgisayarımda iss kurulu, localhostla sorunsuz çalıştırabiliyorum fakat, internet ortamında asp dosyalarım görüntülenmiyor, sorun neden kaynaklanablir? bilgisi olan arkdaşım paylaşırsa sevinirim,, web sayfalarınn yayınlandıgı hostta bir sınırlama olabilirmi, yada ben nerde yanlış yaptım?? teşekkür ederm..
asp yada başka bir uzantı hostta doğru yerde mi önce ona bakmalısın. sonra ilk sayfan index yada default olmalı yada hostta bunlar harici ne tanımlıysa.ilk sayfan çıkıp diğerleri çıkmıyorsa dosya yollarını yanlış vermiş olabilirsin. şimdi bu doğrultuda daha ayrıntılı bilgi verirsen yardımcı olmaya çalışırım.
Bana kalırsa önce bir
Response.Write("merhaba")
dan oluşan basit bir default.asp sayfasını webdeki dizinlere yükleyerek kontrol et. merhaba yazısı çıkıyor mu sayfa açılıyor mu ? file not found mu diyor ne diyor ?
crnagora 'nın da dediği gibi sunucuda yanlış dizine kopyalamış olabilirsin onu gözden geçir. sunucun asp desteklemiyor olabilir. sunucunda geçici bir arıza olabilir. vs. vs. vs.
Hata mesajını verirsen daha iyi yardımcı olabiliriz..
kolay gelsin...
quote:
Orjinalden alıntı: crnagora
asp yada başka bir uzantı hostta doğru yerde mi önce ona bakmalısın. sonra ilk sayfan index yada default olmalı yada hostta bunlar harici ne tanımlıysa.ilk sayfan çıkıp diğerleri çıkmıyorsa dosya yollarını yanlış vermiş olabilirsin. şimdi bu doğrultuda daha ayrıntılı bilgi verirsen yardımcı olmaya çalışırım.
host içinde, anon_ftp, bin, cgi-bin, httpdocs vs.. klasörler var, sayfalar klasörler httpdocs klasörünün içinde, ilk sayfa index.html. giriş sayfası sorunsz açılıyor, aspyi iyi bildiğim söylenmez, sayfaların hepsini html uzantılı yaptım, sonradan forum ve anket hazır kodlarını ekliyeyim dedim, ekledim, localhostla çalıştırmayı başardım.. index sayfasından bir linkle asp sayfasına ulaşmak istiyorum fakat eklediğim forumda, asp komutunun bir kısmı sayfada gözüküyor ( &y=" style="text-decoration: none"> ), başka bir linkle ulaştıgım ankette ise gözüken herhangibir hata yok sadece durum çubugunda "sayfada hata" yazısı yer alıyor. acaba linklerin buunduğu sayfa da mı asp uzantılı olmalı, yoksa bunun bi önemi yok mu??
bi sorum daa olacak, alanda iki ayrı veritabanı dosyası kullanmanın bi sakıncası olabilirmi??
bilmiyorsam bir bilene sorarım, bildiğini paylaşana minnettar olurum.. eywallah..
sayfaların doğru klasörde. html çalışıp asp çalışmıyorsa hostunda asp desteği var mı bi bak bence. asp kodlarının çalışması için kodların bulunduğu sayfalar asp uzantılı olmalı gerisini de görsellik açısından asp yapabilirsin html olsa da farketmez yani. yine olmazsa sayfaları görmek gerek. kodlarda hatalar olabilir.
alanda istersen 10 ayrı veritabanı kullan yeterki yollarını doğru ver. ama kapasitesi yüksek değilse tek bi tabanda tümünü toparlayabilirsin.
quote:
acaba linklerin buunduğu sayfa da mı asp uzantılı olmalı, yoksa bunun bi önemi yok mu??
EVET. sorun bundan kaynaklı olabilir arkadaşım, onu düzeltip bide öyle dene.
quote:
Orjinalden alıntı: crnagora
html çalışıp asp çalışmıyorsa hostunda asp desteği var mı bi bak bence.
teşekkür ederim kardeşm. yüksek ihtimal bu nedenden dolayı çalışmıyor asp kodları. sayfa bi okulun web sayfası ve server ev sahipliğinden dolayı hiç bir para talep etmemiş, çok fazla da ilgilenmiyorlar zaten, serverdaki bi script virüsünü sildirmek için epey rahatsız etmiştim kendilerini, bir müddet indexi sürekli güncellemem gerekti, uğraştırdılar epey, okuldan da ödenek çıkmıyorlar ki yayınlayalım sayfayı,,
sorun; sunucu asp-uyumlu değil tamam, peki bu özellik servera sonradan eklenebilirmi? bu asp sevdasından vaz mı geçmeliyim yoksa hostumu değştirelim?