Şimdi Ara

WEB-DL / BluRay / BrRip farkları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
22.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    The Revenant 2015 1080p WEB-DL x264 AC3-JYK
    The.Revenant.2015.1080p.BluRay.AC3.x264-ETRG
    The Revenant 2015 1080p BRRip X264 AC3-EVO

Bu 3 ü arasındaki farklar nelerdir? En iyisi Blu Ray mi WEB-DL mi yoksa BRRip mi?

• [BLURAY Tabikide, web-dl ve br rip'lerin bitratesi bluray veya bluray x264 mkv'lerden çok daha düşüktür...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 15 Haziran 2016; 22:36:24 >
  • Görüntü farkı var cıgabaytı en yüksek olanı indiriyorum
  • Bluray rip ham bluraydan riplenir asıl adı BDRiptir.
    BRRip dediğimiz ise BDRipten riplenir.
    Web-dl ise internet üzerinden riplenir ve görüntü kalitesi bluraye göre daha kötüdür mesela 3gb boyutunda aynı bitrateye sahip bi film düşünelim birisi web-dl birisi BDRip veya BRRip olsun, web-dl den daha kaliteli görüntü sunar...
    sormak istediğin varsa sorabilirsin..
  • osmani69 O kullanıcısına yanıt
    Yani Web-dl BRRip ve BDRip ten iyi. Boyut olarak çok az bir fark var artık hep web dl indireyim o zaman. Geçen aya kadar da AAC ile AC3 ü aynı sanıyordum. Öyle 5 film falan indirdim yazık oldu. DTS desteklese TV DTS codecli indireceğim.
  • 2 yıl önce Samsara belgeselinin en kaliteli sürümünü izlemiştim.Bazı sahnelerinde renkler resmen gözümün önünde dans ediyordu.Gerçek hayatta bile göremedigim renklerdi bunda gördüm yani ne kadar anlatsam boş muazzam bir görüntüydü.Hayatımda izledigim en kaliteli 1080p deneyimi oldu benim için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o flim bluray ve 23gb versiyonu var onu indir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BestSniper

Yani Web-dl BRRip ve BDRip ten iyi. Boyut olarak çok az bir fark var artık hep web dl indireyim o zaman. Geçen aya kadar da AAC ile AC3 ü aynı sanıyordum. Öyle 5 film falan indirdim yazık oldu. DTS desteklese TV DTS codecli indireceğim.

Hayır hocam ters anlamışsın tam tersi olacak.
    Bluray varken web-dl hiçbişey :D
    BDRip ve BRRip , webdl den çok daha iyi.
    BDRip ham bluraydan, brrip ise bluraydan riplenen BDRip varya işte BRRip, BDRipten tekrar ripleniyor.
    Neden böyle bişe yapılıyo dersen BDRipler 8-15gb arası olur ancak düşük boyutta yüksek kalite elde etmek için 8-15gb arasındaki BDRipi 1 kez daha ripleyip ortalama 2-4 gb arası BRRip elde ediliyor :) aac bende sevmiyorum önceliğim DTS ama DTS yoksa mecbur ac-3
  • BluRay>WEB-DL>BrRip

Artık blurayden riplenerek elde edilen dvdrip sürümler de brrip olarak geçiyor. Yani Web-dl itunes gibi kaynaklardan herhangi bir riplenme olmadan kalitede düşüş yaşamadan sunulurken brrip 2 rip aşamasından geçtiği için kalite düşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adRenaliN57 -- 16 Haziran 2016; 20:05:04 >
  • Neyse BDRip gördün mü indiririm
  • Filme göre fark eder. Bazı filmlerde Web-dll çok daha iyi görüntü kalitesi verir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.