Şimdi Ara

Web/Light Novel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
2.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sitede anime ve mangalar ile alakalı konular var ama hiç web/light novel hakkında bir şey göremedim. Siteye sırf bununla alakalı konu açabilmek için üye oldum.

Light Novel'in çıkışı tahmin edeceğiniz üzere Japonya'dır. İçeriği normal bir romandan daha hafif olan bir sanat türüdür. Anime ve manganın da kökenini oluşturur. Diğer bir deyişle, izlediğimiz bir çok anime ve manga bu light novellerden uyarlanmıştır.
    Örnek vermek gerekirse;
    Sword Art Online
    High School dxd
    No Game No Life
    Tokyo Raven
    Mahouka Koukou no Rettousei
    Durarara !!
    Accel World
    Yahari Ore no Seishun Love Come wa Machigatteiru
    Legendary moonlight sculptor

...

Bunlar sadece birkaçı. Eğer ingilizceniz varsa rahat bir şekilde okuyabilirsiniz. Eğer birkaç yıl boyunca animenin diğer sezonlarını beklemek size koyuyorsa bunları okuyarak çok daha fazla zevk alabilirsiniz. Bu arada animelerde yüzeysel geçiyor burada daha ayrıntılı olarak anlatılıyor.

İyi de hacı okumak istesekte, bizde ingilizce yokki diyen varsa aranızda bu tür serileri çeviren türkçe siteler var. Hatta bunlardan çok daha iyilerini.7-8 senedir anime izleyip manga okuyan bir 'otaku' olarak bakmanızı öneririm. Ben okumayı sevmiyorum gerek yok demeyin başladıktan sonra bırakamayacaksınız.

merkanovels.com (Terror Infinity'i şiddetle tavsiye ederim. Bu çin yapımı bir web novel. Oyun tarzı bir roman diyebiliriz. Resident evil, mumya, transformers, yüzükler efendisi vb. bir çok filmin içerisine gönderilip zombilerle, imhoteple, sauronla savaşıyorlar. Her filmin sonunda oyundaki gibi stat/istatistiklerini yükseltip daha da güçlenip hayatta kalmaya çalışıyorlar.Sadece yüzeysel olarak bu kadar söylemem yeterli sanırım. Eğer aranızda bunu okuyan olursa bitirdikten sonra bana teşekkür etmeyi unutmasın :D )
    epiknovel.com (Birçok web novel var. Hepsi birbirinden güzel ama Against The Gods ve Legendary moonlight sculptor'u tavsiye ederim.)
    novelgunleri.com
    www.alparizworld.com

Benim bildiklerim bu kadar. Belki daha da fazla site vardır. Bu arada aklımda web novelleri tanıtmak vardı da Terror Infinity'i tanıttıktan sonra üşendim.:D

Niye böyle bir konu açtığıma gelirsek son olarak, bu web/light her ne kadar iyi bir kitlesi olsa da, anime ve manga okuyanların yanında devede kulak. Bu yüzden bu tür şeyler paylaşarak daha da fazla kişilere ulaştırmak istiyorum. Bu şekilde bu tür işlere yönelen kişi sayısı artacak ve daha fazla seri okuyabileceğiz. Ve inanın eğer anime ve mangayı seviyorsanız buna bayılacaksınız.

Eğer sormak istediğiniz bir şey varsa sorun elimden geldiği kadarıyla cevaplamaya çalışırım.(Bu benim ilk mesajım ve konum. Fazla üzerime gelmeyin :D)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeggyBe -- 28 Mart 2017; 2:22:55 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Web/Light Novel: Tam Kılavuz

Light Novel Nedir?

Light novel'lar, genellikle genç yetişkinlere yönelik kısa, hafif okunur Japon romanlarıdır. Tipik olarak 150 ila 200 sayfa uzunluğundadırlar ve çizgi roman benzeri bir sanat stiline sahip hafif resimler içerirler.

Özellikler

Light novel'ların bazı yaygın özellikleri şunlardır:

• Kolay okunabilir ve anlaşılır dil
    • Hızlı tempolu olay örgüsü
    • Genç karakterler ve gençlik temaları
    • Fantastik, bilim kurgu veya romantizm gibi popüler türler

Türler

Light novel'lar, çok çeşitli türleri kapsar:

• Fantastik
    • Bilim kurgu
    • Romantizm
    • Gerilim
    • Komedi

Popülerlik

Light novel'lar Japonya'da son derece popülerdir ve yurt dışında da giderek daha fazla popülerlik kazanmaktadır. Birçok light novel anime ve manga serilerine uyarlanmıştır.

Faydaları

Light novel'ları okumanın birkaç faydası vardır, bunlar şunlardır:

• Rahatlatıcı ve eğlenceli bir okuma deneyimi sağlarlar.
    • Gençlik ve yetişkinlik arasındaki geçiş dönemiyle ilgili sorunları keşfedebilirler.
    • Farklı kültürler ve bakış açıları hakkında bilgi verebilirler.

Web/Light Novel'ları Nereden Bulabilirsin?

Light novel'ları çevrimiçi kitapçılardan, özel kitapçılardan ve kütüphanelerden bulabilirsin. Ayrıca bazı light novel'lar çevrimiçi olarak ücretsiz olarak da mevcuttur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben de şunu bırakayım şuraya:https://www.baka-tsuki.org/project/index.php?title=Category:Light_novel_(English)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben novelgunleri.com u takip ediyorum şimdilik düzenli çeviriler var ayrıca çeviri yapan arkadaşların yazdığı romanlar da var önümüzdeki süreçte ciddi bur artış olacak gibi bu türde
  • Bir de telif yemeseler iyi olacak. Rokka no Yuusha yarım kaldı mesela.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Great.Wave kullanıcısına yanıt
    Light novellerde aynen eğer şikayet olursa telif yeme ihtimalleri var da, Web noveller farklı kamuya açık olduğundan teliflik bir durum olmuyor.
  • kalekale kullanıcısına yanıt
    Şuan bununla alakalı 4-5 tane site var zaten, ben hepsini takip ediyorum da Terror Infinity den dolayı merkanovels.com sitesinin benim için ayrı bir yere sahip.
    Bu arada aynen ben de sana katılıyorum.Türkiye'de web novel kültürü ilerde daha da gelişecekmiş gibi duruyor.
  • Hocam merkanovels.com dan terror infinity yi okuyordum ayrıca balçık olarak reankarne olan birinin gelişimini anlatan bir novel vardı acaba adını hatırlıyor musun yani okuduysan tabi zaten o sitede 2 veya 3 tane çeviri yapılıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Sorduğum seriyi çok beğenirdim sonra site kapandı adını da unuttum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • lejyon2172 L kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğin seri bu galiba: Tensei shitara Slime Datta Ken.
    Animesi bu sezon çıktı. İzliyorum güzel seri.
    Light Noveli:

Mangası:

• beyaz54 kullanıcısına yanıt
    Allah senden razı olsun ne zamandır arıyordum. Evet aradığım seri bu. Çok teşekkürler.
  • Konu güzel de Japonya'da yılda 4 milyar 200 milyon kitap basılıyor. Türkiye'de sadece 23 milyon. Türklerin okumaya ilgisi olmadığını gösteriyor bu rakamlar.
  • Çünkü ülkemin güzel insanlarının tek derdi kolay yoldan para kazanmak bir kitaba neden para versin ki, o kitap ona ne katacak ki :)
  • Ana karakter reenkarnasyon geçirmiştir ama sadece edinilmiş ''haksız'' güce kılıf misyonu görsün diye.Net kötü yazım.Emperor's domination bir nebze açmazı aşmıştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 11 Mart 2020; 0:2:51 >
  • Light novel okumak için de İngilizce gerekiyor
    Yok mu güzel bi Türkçe site?

Edit: Bir sürü novel sitesi buldum ama benim istediğimi çeviren yok galiba...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybe4you -- 18 Nisan 2020; 6:39:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maybe4you

Light novel okumak için de İngilizce gerekiyor
    Yok mu güzel bi Türkçe site?

Edit: Bir sürü novel sitesi buldum ama benim istediğimi çeviren yok galiba...
    Çin noveli okumak istiyorsan kalıpları ezberlemen yeterli.3000 bölüm aynı şeyleri döndürüp dolaştırıp duruyorlar
  • Türkiye için hafif romanlar yazabileceğiniz bir web sitesi var mı? Henüz kimse kurdumu bu tür bir site ?

Ama dediğim gibi ciddi ciddi yüksek fantezi odaklı hafif romanlar için . Watpadd deki gibi değil daha webnovel gibi ama türkçe

• OLD_storage O kullanıcısına yanıt

Araştırma yaparken https://novebo.com böyle bir site keşfetmiştim. Epey kaliteli güzel özellikleri olan bir site, umarım ilgini çeker. Yeni siteler varsa öğrenmek isterim bende.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.