Şimdi Ara

Web Programlama Temel Sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir projem için web programlamaya başladım. Proje şu şekilde;

100 tane cihaz, bir server, bir user var. Cihaz servera bağlanıp atıyorum 100 char lık bir daatayı okur ve 100 charlık data gönderir. User servera bağlanıp cihazın gönderdiği 100 charlık datayı okur ve eğer istiyorsa cihaza gönderilecek 100 charlık datada değişiklik yapar.

Şimdi burada benim kafamda canlanan ana senaryo 100 adet txt dosyası. Bu txt dosyalarının ismi cihazların kodu olsun. User bağlanıp ilk 100 char ı düzenleyebilecek. Ve ikinci 100 charı okuyabilecek. Cihaz baağlanıp ilk 100 charı okuyup ikinci 100 charı değiştirebilecek.

Sorun şurada başlıyor ki web programlamaya yeni başladım. Get ve Post un çalışma mantığı farkını tam olarak anlayamadım. Get adres çubuğunda görülebiliyor ama post görülemiyor. Post da anladığım kadarıyla biz nasıl bir browsera adresi girince(get) bize bir sayfa açıyor yani html kodlarının text olarak gönderiyor ve browser derleyip bize sayfayı gösteriyorsa aynı şekilde bu sefer biz servera gönderiyoruz gibi bişey sanırım? Veya tam olarak nasıl çalışıyor?

İkinci soru ise webclient-webserver ile bu işi halledebilir miyim?

Bu işte mysql kullanmama gerek var mı? Başka şekillerde çözebilir miyim?

Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: furkanyilmaz11

Arkadaşlar Merhaba,

Bir projem için web programlamaya başladım. Proje şu şekilde;

100 tane cihaz, bir server, bir user var. Cihaz servera bağlanıp atıyorum 100 char lık bir daatayı okur ve 100 charlık data gönderir. User servera bağlanıp cihazın gönderdiği 100 charlık datayı okur ve eğer istiyorsa cihaza gönderilecek 100 charlık datada değişiklik yapar.

Şimdi burada benim kafamda canlanan ana senaryo 100 adet txt dosyası. Bu txt dosyalarının ismi cihazların kodu olsun. User bağlanıp ilk 100 char ı düzenleyebilecek. Ve ikinci 100 charı okuyabilecek. Cihaz baağlanıp ilk 100 charı okuyup ikinci 100 charı değiştirebilecek.

Sorun şurada başlıyor ki web programlamaya yeni başladım. Get ve Post un çalışma mantığı farkını tam olarak anlayamadım. Get adres çubuğunda görülebiliyor ama post görülemiyor. Post da anladığım kadarıyla biz nasıl bir browsera adresi girince(get) bize bir sayfa açıyor yani html kodlarının text olarak gönderiyor ve browser derleyip bize sayfayı gösteriyorsa aynı şekilde bu sefer biz servera gönderiyoruz gibi bişey sanırım? Veya tam olarak nasıl çalışıyor?

İkinci soru ise webclient-webserver ile bu işi halledebilir miyim?

Bu işte mysql kullanmama gerek var mı? Başka şekillerde çözebilir miyim?

Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler...

Burada txt dosyasi dedigin sey aslinda veritabani.
    Get url de parametre gonderiyor, post http body icerisinde. Aralarindaki temel fark bu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.